Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Fapadlók
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóNagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fapadlók ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Fapadlók? A Fapadlók a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorFapadlók árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a fapadlók pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a takarítás kategóriában.

Fa hajópadló15 724,59Ft / m2
A fa hajópadló fektetése clik rendszerrel történik, és nem szükséges azt klasszikus módon ragasztani. Fektetése ezért egyszerű és olcsó.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Háromrétegű fa padló18 940,98Ft / m2
A szerkezetet alkotó alsó két réteg biztosítja a stabilitást. A felső réteg keményfából készült. Az ilyen padló meleget, kevés zajt és rugalmasságot biztosít.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Tömör fa padló29 304,91Ft / m2
A tömör fa padlók egy darabból készülnek. Ezek a padlók hosszú élettartamúak, lehetőség van a rendszeres felújításukra.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Hajópadló alátét 2 mm614,69Ft / m2
Az alátétet úgy tervezték, hogy az csökkentse az ütközés és a járás során keletkező zajt a helyiségben. Padlófűtés telepítése esetén is alkalmazható.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Fa padló fektetése3 180,66Ft / m2
Többrétegű fa lamellák fektetése a teljes felületű ragasztásával.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy fapadló telepítése?

Rusztikus, elegáns, időtlen - a fapadló számos dizájn és gyakorlati előnnyel rendelkezik. A fapadlók strapabíróak és könnyen tisztíthatók, ezért a modern és hagyományos otthonok közkedvelt padlója. Mielőtt széttépné a szőnyeget vagy tönkretenné a linóleumot, tudnia kell a fapadló lerakásának tipikus költségeit. 

A keményfa padlóknak három fő típusa van: laminált padló, épített keményfa padló és tömör keményfa padló, amelyek mindegyike eltérő telepítési költséggel jár. A laminált padló egy vékony műanyag csíkból áll, a tetején egy fa rajzzal. A fapadlók valódi fa furnérból készülnek, amely csiszolható és módosítható, és a betonpadló fölé rögzíthető. A tömörfa padlók egész fa deszkák, amelyek az alább felszerelt alsó padlóvázra vannak szögezve. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai – ebben a cikkben a fapadlókra, a tömörfa padlókra és a kapcsolódó telepítési költségekre fogunk összpontosítani.

Padlók ára

A gyakran kompozit fapadlóként ismert fapadlók nagyon népszerűek, tartósak és viszonylag könnyen karbantarthatók. Nem tágulnak ki vagy húzódnak össze, mint a tömörfa, ami azt jelenti, hogy hasznosabbak olyan helyiségekben, mint a konyha, fürdőszoba, és betonpadlóra is elhelyezhetők.

A fapadló ára a vásárolt termék stílusától és minőségétől függően változik. A legolcsóbb fapadlót négyzetméterenként körülbelül 5500 forintért lehetett venni. A csúcstermékek négyzetméterenként akár 20 000 forintot is elérhetnek. A fapadló beépítésének hozzávetőleges költségét gyakran a termék árának kétszeresében adják meg, de ez nem igaz a nagyon drága padlókra – a beépítési költség körülbelül 5500-11500 Ft négyzetméterenként, a helyszíntől, a munka terjedelmétől és összetettségétől függően. Ez további költségekkel jár, például az alátéteket illetően. Egy 5 m x 5 m-es helyiség esetében 9500 forintos négyzetméterárral számolva, illetve négyzetméterenkénti 5500 forintos telepítési költség mellett körülbelül 500 000 Ft-ba kerülne, figyelembe véve a további díjakat.

Fapadlók ára

A keményfa padlók esetében valódi falapokat használnak, hogy lenyűgöző és tömör padlót hozzanak létre. Sokféle fa használható, a tölgytől és a juhartól a fenyőig és a dióig, mindegyik különböző lehetséges felületkezeléssel és kezeléssel. Előfordulhat, hogy némi karbantartást, például gyantázást vagy festést igényelnek, hogy a lehető legjobbak legyenek, de évtizedekig bírják, és értéket adnak hozzá az ingatlanhoz. 

Ahogy az várható volt, a tömörfa padlók drágábbak, mint társaik. Olcsóbb fát, például fenyőt, kevesebb mint 11 500 forintért lehet kapni négyzetméterenként, de a ritkább és jobb fák, mint például a dió, négyzetméterenként több mint 30 000 forintba kerülhetnek. A beépítési költségek mellett ez azt jelentheti, hogy egy 5 m x 5 m méretű helyiség körülbelül 950 000 forintba kerülhet csúcsminőségű anyagok felhasználásával.Az alábbi padlótelepítési költségeket is figyelembe kell venni A keményfa padló lefektetésének számos egyéb eleme is van, amelyek az adott helyzettől függően hozzájárulhatnak a padló telepítésének végső költségéhez.

Ha az új padló lerakása előtt el kell távolítani a szőnyeget, a szakemberek általában díjat számítanak fel annak eltávolításáért és megsemmisítéséért, bár ezt Ön is megteheti. Hasonlóképpen a szegélyléceket is gyakran el kell távolítani a jobb felület érdekében – és ha új szegélylécet vagy falécet kell vásárolnia, az anyagtól függően méterenként 1500–3800 forintos többletköltséggel kell számolnia. Az ajtókárpitok körülbelül 20 000 forintba kerülhetnek ajtónként. 

Ha a padló, amelyre a fát kell fektetni, egyenetlen, előfordulhat, hogy a szakembernek ki kell egyenlítenie azt esztrichhel, ami akár 7500 forintba is kerülhet négyzetméterenként, attól függően, hogy mennyi munkát kell elvégezni. Az aljzatot fapadló alá is le lehet fektetni, ami általában kevesebb, mint 1800 Ft/m2, míg egy betonfelületre rakható nedvességálló membrán a fa védelmére általában csak 7500 Ft körül van átlagos helyiségenként. 

Azt is fontos észben tartani, hogy mindig több padlóelemet kell vásárolnia, amint azt a szobája pontos méretei is sugallják – bevett szabály, hogy szükség szerint vásároljon plusz 10%-ot.

Frissítve itt: Nov 15, 2023