Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Kertépítés, füvesítés, kertgondozás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóNagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Kertépítés, füvesítés, kertgondozás ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Kertépítés, füvesítés, kertgondozás? A Kertépítés, füvesítés, kertgondozás a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorFüvesítés árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a füvesítés pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a füvesítés kategóriában.

A gyep telepítése kaszálással előkészített talajra277 352,60Ft / ha
Előzetesen kaszálással előkészített gyep telepítése a talajon. Hulladék felrakása és elszállítása 20 km-ig. Reptéri vetés síkban vagy a lejtőn a síkban 1: 5-ig.
Összesen
ha
Megbízás hozzáadása
A gyep telepítése réti vetéssel, kaszálással előkészített talajra113,13Ft / m2
Előzetesen kaszálással előkészített gyep telepítése a talajon. Hulladék felrakása és elszállítása 20 km-ig. Réti vetés síkban vagy a lejtőn a síkban 1: 5-ig.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
A gyep telepítése parkvetéssel a síkban273,70Ft / m2
Előzetesen kaszálással előkészített gyep telepítése a talajon. Hulladék felrakása és elszállítása 20 km-ig. Parkvetés síkban vagy a lejtőn a síkban 1: 5-ig.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
A gyep telepítése parter vetéssel, kaszálással előkészített talajra386,83Ft / m2
Előzetesen kaszálással előkészített gyep telepítése a talajon. Hulladék felrakása és elszállítása 20 km-ig. "Parter" vetés a síkban vagy a lejtőn a síkban 1: 5-ig.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Kert, kertészMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Kert, kertész? A Kert, kertész a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a műfű lerakása?

Mindannyian szeretnénk a legtöbbet kihozni a kültéri terünkből, és sokunk számára ez a tökéletes pázsitot jelenti. Ha a pázsit vizes, gyomos vagy száraz, az egészséges állapot helyreállítása igazi kihívás lehet. A műfű lerakásával azonnal életre keltheti kertjét, és megkönnyítheti életét és a karbantartást is.


Műfű ára

A műfű ára általában lényegesen magasabb, mint a valódi fű ára, ami a fő különbséget tükrözi. A műfű anyagának négyzetméterenkénti költsége 1800-15000 Ft között mozoghat. Az olcsóbb márkák a természetes fű költsége körül mozoghatnak, a csúcsminőségű anyagok viszont négyszer drágábbak lehetnek, ami jóval nagyobb befektetést jelent a természetes gyephez képest.

Lebontottunk néhány tipikus átlagárat a pázsitonkénti négyzetméterár (5500 Ft) és a telepítésenkénti négyzetméterenkénti ár (13000 Ft) alapján.

További költségek

Számos egyéb tényező is befolyásolja a kertben a műfüves fektetés költségeit. Például a felület típusa, amelyre műfüvet fektet, befolyásolja a teljes költséget. Ha a pázsitot betonra vagy burkolt felületre fekteti, a folyamat viszonylag egyszerű, ha a vízelvezetést is figyelembe vesszük - a területet könnyen meg kell tisztítani, majd habréteget kell felhordani rá a kényelem és a fű kiegyenlítése érdekében. Ezután a füvet a tetejére helyezik el.

Ha a műfüvet egy meglévő pázsitra helyezi, a folyamat kissé bonyolultabb lehet. Javasoljuk, hogy távolítsa el az eredeti pázsitot, és hagyjon ott egy réteg talajt. Vízáteresztő gyomirtó membránnal kell lefedni, majd a talaj kiegyenlítése érdekében adalékanyagból és éles homokrétegből álló gyepfelülettel kell lefedni. Ezután lehetőség van egy másik gyomirtó membrán hozzáadására, mielőtt a műfüvet ráhelyeznék. Tételezzük fel, hogy az alap költsége a pázsit költségének körülbelül 20%-a – tehát ha a pázsithoz szükséges anyagok 190 ezer Ft-ba kerülnek, akkor további körülbelül 38 ezret kell az alapanyagokra költeni.

Ha a felület különösen egyenetlen, vagy ha korábban különböző szintekre osztott területet egyengetünk, akkor mindent ki kell egyenlíteni, akár manuálisan, akár kotrógéppel, ami megnöveli a telepítési folyamat idejét és költségét.

A telepítés 12-20 ezer Ft-ba kerülhet négyzetméterenként, ami azt jelenti, hogy egy 20 négyzetméteres kertben a műfüves lerakás teljes költsége 380-950 ezer Ft között mozoghat, a műfű minőségétől függően. Ez az ár tartalmazza a már meglévő gyep ásásának és eltávolításának költségeit is, általában méterenként 3800-7500 forintért.

Mint fentebb említettük, magának a műfűnek az ára a fű minőségétől függően változik. Első pillantásra egyes régebbi modellek azonnal hamisnak tűnhetnek - inkább szőnyegnek, mint valódi pázsitnak tűnnek -, míg a modernebb modellek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi pázsitoktól.

Műfű telepítése

Sok gyakori kérdés merül fel az emberekben a műfű telepítésével kapcsolatban – ezek közül sok a műfüves felület típusát érinti.

Le lehet rakni műfüvet a földre?

Igen, a talaj remek felület a műfüves fektetéshez. A területet azonban elő kell készíteni legalább egy réteg hálóval vagy membránnal, hogy megakadályozza a gyomok átszaporodását a talajon és a gyep károsodását, valamint adalékanyag és éles homok keverékével, hogy a felület megfelelően kiegyenlítésre kerüljön.

Lehet betonra helyezni a műfüvet?

Egy jól előkészített, sík betonfelület valószínűleg a legkönnyebb felület a pázsit lerakására. Ha tiszta és megfelelő a vízelvezetése, akkor könnyű a tetejére pázsitot rakni, általában habréteggel közöttük, hogy kényelmesebbé és ""rugalmasabbá"" tegyük a pázsitot, és úgy nézzen ki, mint az igazi.

Mikor kell a műfüvet telepíteni?

A műfű sok előnye közül az egyik, hogy bármilyen időjárást elvisel, legyen szó akár súlyos szárazságról, akár heves felhőszakadásról. A műfű telepítésénél az időjárás sem számít. A kerttervezők általában egész évben, bármilyen időjárás esetén dolgoznak, és a legtöbb esetben műfüvet is tudnak telepíteni. A hosszan tartó eső késleltetheti a telepítést - ha sárossá válik a talaj, nehéz lehet a megfelelő elegyenlítése -, de az időjárás kiszámíthatatlansága miatt ez nyáron akkora probléma lehet, mint télen. Minden esetben készüljön fel az előzetes foglalásra, hogy jó szakembert találjon, mivel sokan hetekkel, ha nem hónapokkal előre be vannak táblázva.

Mennyi ideig tart a műfű telepítése?

A műfű beépítéséhez szükséges idő a telepített gyep méretétől, valamint számos egyéb tényezőtől függ.

A méret kulcsfontosságú tényező – a kisebb, körülbelül 40 négyzetméteres vagy kisebb pázsitokhoz csak egy napra van szükség, míg a nagyobb pázsitokhoz gyakran két vagy több napra van szükség, különösen nagy kertek esetében.

A telepítés idejét befolyásoló egyéb dolgok a hozzáférés és a befejezés. Ha kertész könnyen hozzáfér a terüllethez, például anélkül, hogy át kellene menniük a házon vagy lépcsőzni, az felgyorsítja a folyamatot. A kidolgozás szempontjából, ha a pázsit széleit ívelni kívánjuk, például a virágágyások körül, ez megnövelni az időt, mivel oda kell figyelni a pontos formák kimérésére és levágására.

Műfű karbantartása

A műfű legfőbb vonzereje, hogy a természetes alternatívákhoz képest hihetetlenül alacsony karbantartást igényel.

Hogyan tisztítsuk meg a műfüvet

A műfű gondozása elsősorban abból áll, hogy tisztán kell tartani a szennyeződéstől és törmeléktől, amely odakerült – akár sáros cipő nyomta, akár a közeli fáról lehulló levelek. A műfű kefével, gereblyézéssel vagy akár porszívózással is tisztán tartható.

A lapos vagy kopott területek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy nehéz tárgyakat ne tartson túl sokáig ugyanazon a helyen – ugyanúgy, ahogy a szőnyeget is védi. A valódi pázsittal ellentétben azonban, ha paddal vagy homokozóval letakarjuk, az alatta lévő fű nem pusztul ki, hanem deformálódik.

Mennyi ideig bírja a műfű?

A műfű élettartama a gyep minőségétől és használatától függ, de sok gyártó állítja, hogy a gyep körülbelül 20 évig is kitart jelentős kopásnyomok nélkül. Ha Ön intenzíven használja, akár focipályaként, akár táncparkettként a grillezés során, az életkor hamarabb meglátszik, de mindenesetre hosszú évekig ki kell bírnia.

A műfű előnyei és hátrányai

A műfű strapabíró és könnyen karbantartható - soha nem kell nyírnia, és megőrzi egészséges zöld színét, függetlenül a kedvezőtlen időjárástól és az árnyékos körülményektől. Ideális például, ha rendszeres kerti partikat szervez, vagy ha a gyerekek futballoznak rajta.

Összegzés

Általában azonban nem tesz jót a környezetnek, mert elveszi az állatok és rovarok etetésének helyét. A telepítés során gondolni kell a vízelvezetés problémáira is – be kell biztosítani a vízelvezetést és szivárgást.
A költségeket tekintve a műfű telepítése általában jóval többe kerül, másrészt viszont szinte semmilyen költség nem jár a karbantartással. Egy igazi pázsit nyírásra, öntözésre, műtrágyára vagy újravetésre szorul, és mindez pénzbe vagy drága időbe kerül.
Az új terasszal együtt a műfüves kert viszonylag gyors és hatékony módja lehet a kert átalakításának. De ha mégis szüksége van a valódi fű érzésére a lábujjak között, akkor a természetes pázsit a legjobb módszer.

Frissítve itt: Nov 15, 2023