Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Hétvégi házak ár

Hétvégi házak? Ehhez a kategóriához 2 280 igazolt és képzett szakemberrel rendelkezünk korrekt árakon. Küldje el megbízását.

Megbízás hozzáadása
8 195 szakember
4 343 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hétvégi házak ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Hétvégi házak? A Hétvégi házak a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
8 195 szakember
4 343 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Új építésű házMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Új építésű ház? A Új építésű...
Mutass többet
ÁrkalkulátorHétvégi házak árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a hétvégi házak pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a hétvégi házak kategóriában.

Alaplap28 020,06Ft / m2
Családi ház alapjainak meghatározása földmérővel, a termőtalaj feltárása kotrógéppel, az alapszalagok kijelölése, az alapszalagok feltárása
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kerületi falak építése3 602,58Ft / m2
Aljzat falazathoz, tégla alapozása, falazat ellenőrzése
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Nyílászárók (ablakok, ajtók) beépítése 38 360,80Ft / db
Tervezés és előkészítés, új nyílászárók (ablakok és ajtók) felszerelése, horgonyzása, rögzítése és tömítése
Összesen
db
Megbízás hozzáadása
Tetőszerkezet előkészítése és építése 1 801 289,87Ft / egész
Tetőszerkezet kiviteli terve, tetőszerkezethez szükséges fa kiválasztása, tetőszerkezet építése
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a bungaló tetőterének felújítása?

A bungalók a fő jelöltek a tetőtér-felújításra, keveset használt tetőtérrel rendelkeznek, amely alkalmas további hálószoba, nappali vagy fürdőszoba elhelyezésére. Ha ezt a helyet hozzáadja az emelethez, akkor felszabadul a földszinti szoba, így rugalmasabbá válik háza elrendezése.Nem meglepő tehát, hogy a tetőtéri bungalók ilyen népszerűek.

A bungaló tetőtér-átalakításának költségkalkulátora

Az, hogy mennyibe kerül egy bungaló tetőtérének átalakítása, a projekt hatókörétől, valamint a hozzátenni kívánt átalakítás stílusától függ. Általánosságban elmondható, hogy a tetőtér átalakításának lehetőségei a bungalóban megegyeznek a kétszintes házakéval - tetőtér beépítése, tetőtér alapvető átalakítása, kontyolt tetőtér oromzattá vagy manzárdtetővé alakítása.

A tetőtérben lévő szoba átalakításának költsége

A tetőtér átalakításának legegyszerűbb módja egyben a legolcsóbb is. Bár csak bizonyos háztípusokhoz alkalmas, a költségek általában 3,8 és 7,5 millió Ft között mozognak.

Tetőtér rekonstrukció költségei

Mivel a manzárdablak átalakítása viszonylag könnyen hozzáépíthető a házhoz, ez egy olcsóbb átalakítási mód, amelynek költségei általában 11,5 és 21 millió Ft között mozognak, az átalakítás méretétől és egyéb tényezőktől függően. Az átlagos ár körülbelül 15,5 millió Ft lesz.

A tetőtér oromfalassá alakításának költsége

A kontyolt tető oromzattá alakításának bonyolultsága azt jelenti, hogy általában drágábbak. Az átlagos ár körülbelül 20 millió Ft lesz.

Tetőtér rekonstrukció költségei

Mivel a manzárdtetőtér-átalakítás a legátfogóbb és legteljesebb felújítást foglalja magában, ez a legdrágább megoldás, 15,5 milliótól 27 millió Ft-ig terjed.

A tetőtér-rekonstrukció szakaszai

A bungaló tetőterének átalakítása több szakaszból áll, melyeket alább ismertetünk, míg az egyedi árak egy részét igény szerint osztjuk fel.

1. A tetőtér-átalakítási tervek költsége

Mielőtt belekezdene a bungaló tetőterének átépítésébe, komplex terveket kell készítenie, akár az építész, akár az építészmérnök, vagy a földmérő által, akár a projekt tervezésével együtt. A bungalók, különösen a huszadik század közepén épültek, gyakran meredek tetőkkel rendelkeznek, amelyek bőséges tetőteret biztosítanak, de hiányozhatnak a szükséges teherhordó falak is, mert az épületet eredetileg nem úgy tervezték, hogy meglegyen az extra teherbírás.

2. Építési engedély költségei

A legtöbb tetőtér-felújításhoz nem kell építési engedély, mivel a változtatások engedélyezett épületnek minősülnek. Azonban az átalakítás mértékétől és olyan tényezőktől függően - például hogy háza védett területen van - előfordulhat, hogy építési engedélyt kell kérnie.

3. Építési szabályozási költségek

Az építési előírások sok házprojekthez szükségesek, és nincs ez máshogy a bungalók tetőtér-felújítása esetében sem. Ezek azonban némileg eltérnek a tipikus tetőtér-felújításoktól - mivel az új tér továbbra is csak az emeleti szinten lesz, az előírások kevésbé szigorúak, különösen az olyan elemek tekintetében, mint a tűzbiztonság. A tervek benyújtása és a helyszíni ellenőrzések körülbelül 75–300 ezer forintba kerülhetnek. Ha bungalója ikerház, akkor szerződéses megállapodásra is szüksége lehet, ha munkája a szomszédos ingatlanokat érinti. Ehhez az szükséges, hogy a szomszédok beleegyezzenek a munka elvégzésébe. Ön a felelős az olyan költségekért, mint a földmérő díja és a házukban esetlegesen a munka részeként fellépő károk rendezése – ez a szerződés összetettségétől függően több százezer forintba is kerülhet.

4. A bungaló tetőtér építésének költsége

A költségek nagy részét magára az építési munkára fordítják. A kezdeti munkákat általában kívülről végzik állványzattal, és esetenként azonnali tetőburkolattal, hogy a munka még rossz időben is hatékonyan folytatódhasson. A tetőtér bejárata a belső térből és megerősített padlózatból kerül kialakításra. Tetőcsere történik, a belső falak szigetelésével együtt, és beépítik az olyan elemeket, mint a lépcsőház és az ablakok. Az elektromos és vízvezeték-szerelési munkákra a szegélylécek és hasonlók vakolása és felszerelése előtt kerül sor. Az elektromos csatlakozóaljzatokat és az olyan elemeket, mint a WC és a mosdókagyló, ha szükséges, közvetlenül az átalakítás előtt helyezik be. Végül jöhet a dekoráció.

5. A bungaló tetőterének átépítésének egyéb költségei

A tetőtér felszereltsége nagy hatással lesz a projekt árára – például, ha egyszerűen csak egy nagy hálószobaként kívánja használni a teret, akkor kevesebbe fog kerülni, mintha fürdőszobát építene be. Ha lakássá szeretné alakítani a teret, több százezer forintba kerülhet. A teljes árhoz hozzáadódik a víztartályok szükség szerinti áthelyezése és a ház többi vízvezetékének beállítása is. A palatető átalakítása általában drágább, mint a tető betoncserepekkel történő módosítása. Egy másik tényező, hogy a 60-as évek előtti házakban a tetőt kerettel vagy fa rácsos gerendákkal építették, amelyek könnyebben kivitelezhetők, de kisebbek.

Mennyi ideig tart a tetőtér átépítése?

A tetőtér beépítésének tényleges része általában hat-nyolc hétig tart, a projekt összetettségétől és terjedelmétől függően. A tervezési szakasz azonban jelentős időt is igénybe vehet, különösen, ha tervezési engedélyre van szükség, és megállapodást kell megtárgyalni. Általában azonban a munka idejére nyugodtan otthonában maradhat.

Hogyan tartsuk alacsonyan az átalakítás költségeit

A legjobb módja annak, hogy a tetőtér átalakítása ne legyen szükségtelenül drága és ne lépje túl a költségvetést, ha megbízható és tapasztalt szakembereket alkalmaz, akik képesek kezelni a bonyodalmakat és sikeres projekteket vezetni. Ez magában foglalhatja egy építész felkérését, aki megtervezi, majd felügyeli a teljes projektet, építőkből és egyéb szükséges részlegekből álló csapat felvételét, vagy egy tetőtér-felújító cég bérbeadását, amely minden szükséges szakértelemmel rendelkezik. A projektet saját maga is irányíthatja, különböző szakembereket alkalmazva a munka különböző elemeihez, de azért, hogy minden gördülékenyen és időben menjen, mivel a projekt egy része időbelileg tolódhat.

Frissítve itt: Mar 16, 2023