Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Padlás ár

Padlás? Ehhez a kategóriához 3 392 igazolt és képzett szakemberrel rendelkezünk korrekt árakon. Küldje el megbízását.

Megbízás hozzáadása
8 162 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Padlás ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Padlás? A Padlás a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
8 162 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Ár: PadlásÁtlagárak

Alacsony ár388 229,00 Ft/projekt
Átlagos ár669 124,10 Ft/projekt
Magas ár 1 027 665,00 Ft/projekt
Az átlagárak csak tájékoztató jellegűek. A szolgáltatás végső ára a projekt méretétől, nehézségétől, az anyagoktól, a minőségtől és a helyszíntől függ. A pontos árat csak a szolgáltatótól kapja meg.
Megbízás hozzáadása
ÁrkalkulátorPadlás felújításának árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a padlás felújításának pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a padlás kategóriában.

Belső fal vakolat2 215 189,00Ft / m2
Falak belső, mész, magvakolata 10 mm vastag száraz keverékekből.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Nyílások kibontása a falazatban1 895 471,00Ft / m2
Nyílások kibontása bármilyen habarcsra fektetett, égetett téglából készült alapfalazatban vagy az alap feletti falazatban, 1 m2 felületig, vastagsága 150 mm-ig -0,281 t.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Festés662 273,00Ft / m2
Akril, kettős, kézzel felvitt festék, a fehér mennyezet színével történő tónusozással, finom szemcsés alapon 3,80 m magasság felett.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Járólap feltörése730 784,00Ft / m2
Burkolat feltörése, alapágy nélkül, bármilyen illesztés kitöltéssel, cserép, cement, terrazzo, bazalt vagy kerámia járólap, vastagsága 10 mm felett, -0,065 t .
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Felújítás, szanálásMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Felújítás, szanálás? A Felújítás, szanálás a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a kontyolt tetőtér oromzattá alakítása?

Ha egy kontyolt tetőtéret oromzattá alakít, drámai teret ad hozzá otthonához, és a szoba holt tereit új dimenzióvá varázsolja, számos praktikus lehetőséggel. Ezek a trükkök csak bizonyos tulajdonságok mellett lehetségesek, és ha helyesen csinálják, óriási hatásuk lehet, ezért megérik a pénzüket.


Költségkalkulátor a kontyolt tetőtér oromzattá alakításához

A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának költségeire a legnagyobb hatással a tetőtér mérete és a megvalósítani kívánt felületkezelés végső szintje van. A dupla kontyolt tetőtér oromzatos tetőtérré átalakítása drágább lesz, mint egy egyszerű rekonstrukció, de nem duplázza meg az árat, mert a dupla átépítés már sok munkát igényel. Sokan úgy döntenek, hogy manzárdablakot adnak hozzá a tetőtérhez, ami szintén megnehezíti a teljes ár kiszámítását. Összességében a bruttó ár átlagosan 20 millió Ft körül lesz.


A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának szakaszai

A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának befejezése több szakaszból áll – ha belevág egy projektbe, elvárhatja, hogy megfeleljen a következők mindegyikének:

1. A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának költsége

A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának terveit építésznek, építész technikusnak vagy földmérőnek kell elkészítenie. Ezeknek a terveknek figyelembe kell venniük a szükséges szerkezeti változtatásokat, és körülbelül 380 ezer Ft plusz áfába kerülhetnek.


2. Építési engedély költségei

A kontyolt tető oromzattá alakításához a legtöbb esetben nincs szükség építési engedélyre, mivel ez engedélyezett építménynek minősül. A munka terjedelmétől és egyéb tényezőktől, például a természetvédelmi területen való tartózkodástól függően szükséges lehet az építési engedély.

3. Építési szabályozási költségek

Függetlenül a tetőtér állapotától, a kontyolt tetőtér oromzattá alakítását a helyi önkormányzat építésügyi szabályzati osztályának kell ellenőriznie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tetőtér a szabályoknak megfelelően épült, és megfelel-e az olyan követelményeknek, mint pl. tűzbiztonság, hozzáférés, padlószilárdság stb. Az ellenőrzési tervek benyújtása és a helyszíni ellenőrzések többletköltséget jelentenek. Egy másik lehetséges költség, bár nem mindig szükséges, a denevérek felmérése.

Hogyan lehet alacsony szinten tartani a tetőtér átépítésének költségeit kontyoltból oromzatos tetőtérbe

Bérelhet egy építészt, aki megtervezi és felügyeli a teljes projektet, bérelhet egy csapatot építőkből és egyéb szükséges részlegekből, vagy megbízhat egy tetőtér-átalakításra szakosodott céget, amely minden szükséges szakértelemmel rendelkezik. A projektet saját maga is irányíthatja, különböző szakértőket alkalmazva az építés különböző szakaszaihoz, de ez nagy odafigyelést igényel, hogy minden fázis a terveknek megfelelően fusson, és ne okozzon késéseket.

4. A kontyolt tető oromzattá alakításának költsége

A munka megkezdésekor a kezdeti kivitelezést kívülről, állványzattal, esetenként tetőfedéssel végezzük, hogy rossz időben is hatékonyan lehessen folytatni a munkát. Valamikor kialakítják a tetőtér belülről való megközelítését, és megerősítik a padlót, módosítva a tetőt. Ezután a belső falakat a szigeteléssel együtt szerelik fel, és beépítik az olyan elemeket, mint a lépcsőház és az ablakok. A villanyszerelési munkákat még a vakolás előtt megoldják, szegélyléceket és hasonlókat szerelnek fel. Az elektromos aljzatokat és alkatrészeket, például WC-ket és mosdókat szükség esetén az átalakítás előtt elvégzik. Ezután kerülhet sor a dekorálásra. A költségek nagy része itt merül fel.

5. A kontyolt tető oromzattá alakításának egyéb költségei

A tetőtér felszereltségének szintje nagy hatással lesz a projekt árára – például, ha egyszerűen csak egy nagy hálószobaként kívánja használni a teret, akkor kevesebbe fog kerülni, mintha fürdőszobát építene be. Ha lakássá szeretné alakítani a teret, több százezer forintba kerülhet. A teljes árhoz hozzáadódik a víztartályok szükség szerinti áthelyezése és a ház többi vízvezetékének beállítása is. A palatető átalakítása általában drágább, mint a tető betoncserepekkel történő módosítása. Egy másik tényező, hogy a tetőt kerettel vagy fa rácsos gerendákkal építették, amelyek könnyebben kivitelezhetők, de kisebbek.


Mennyi idő alatt alakítható át egy kontyolt tető oromzattá?

Hat-nyolc hét a tipikus idő a kontyolt tető oromzattá alakítására. Azonban a tervezési szakasz is elhúzódhat, különösen, ha építési engedély szükséges. A munkavégzés során általában minden indokolatlan zavarás nélkül maradhat otthonában.

A kontyolt tetőtér oromzatossá alakítása jelentős alapterületet és magasságot ad hozzá a térhez, de emlékeztetni kell arra, hogy az új lépcső milyen hatással lesz az alatta lévő térre.