Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Padlófűtés ár

Padlófűtés? Ehhez a kategóriához 2 690 igazolt és képzett szakemberrel rendelkezünk korrekt árakon. Küldje el megbízását.

Megbízás hozzáadása
8 195 szakember
4 343 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Padlófűtés ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Padlófűtés? A Padlófűtés a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
8 195 szakember
4 343 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Ár: PadlófűtésÁtlagárak

Alacsony ár5 808,59 Ft/db
Átlagos ár7 114,66 Ft/db
Magas ár 10 311,10 Ft/db
Az átlagárak csak tájékoztató jellegűek. A szolgáltatás végső ára a projekt méretétől, nehézségétől, az anyagoktól, a minőségtől és a helyszíntől függ. A pontos árat csak a szolgáltatótól kapja meg.
Megbízás hozzáadása
ÁrkalkulátorPadlófűtés árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a padlófűtés pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a padlófűtés kategóriában.

Padlófűtés 50 mm rendszer távolsággal21 203,59Ft / m2
Padlófűtés PS fóliából készült rendszerlappal, kiemelkedésekkel, 17x2,0 mm-es cső, 30 mm vastag lépéshang elleni szigeteléssel, 50 mm-es távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
REHAU padlófűtés 100 mm rendszer távolsággal13 679,74Ft / m2
REHAU padlófűtés Varionova 30-2 alaplappal, 100 mm szigetelési távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Padlófűtés 300 mm rendszer távolsággal8 857,63Ft / m2
Padlófűtés PS fóliából készült rendszerlappal, kiemelkedésekkel, 17x2,0 mm-es cső, 30 mm vastag lépéshang elleni szigeteléssel, 300 mm-es távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Padlófűtés 200 mm rendszer távolsággal10 123,00Ft / m2
Padlófűtés PS fóliából készült rendszerlappal, kiemelkedésekkel, 17x2,0 mm-es cső, 30 mm vastag lépéshang elleni szigeteléssel, 200 mm-es távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Fűtési rendszerMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Fűtési rendszer? A Fűtési rendszer a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a padlófűtés?

Amikor a fürdőszobában vagy a konyhában állunk egy téli reggelen, nincs rosszabb, mint a jéghideg csempét érezni a talpunk alatt. Jelenleg azonban ez nem olyan probléma, amellyel meg kell küzdenie - a padlófűtés egyre népszerűbb, ami azt jelenti, hogy a lábujjak még a leghidegebb napokon is melegek maradhatnak. Ebben az árlistában bemutatjuk a padlófűtés átlagos költségét, hogy eldönthesse, van-e értelme az Ön házában.

Padlófűtés költsége

A padlófűtés ára két fő tényezőtől függ - az alkalmazott padlófűtés típusától és a fűtött terület nagyságától.

A padlófűtésnek két fő típusa van: vízpadlófűtés (néha nedves rendszernek is nevezik) és elektromos padlófűtés (száraz rendszerként ismert). Padlófűtés esetén a melegvíz-csövek a padló alá vannak fektetve, és úgy működik, mint egy fali radiátor, így a padlón keresztül áramlik a hő a szobákba. Az elektromos padlófűtés vezetékeket vagy fűtőszőnyegeket használ a padló alatt, hogy ugyanazt a melegítő hatást hozza létre.

A nedves rendszer költségei

A vízpadlófűtést egy elosztón keresztül kell csatlakoztatni a kazánjához, amely ezután csatlakoztatható a hőmérséklet-beállításhoz. Beépítése viszonylag összetett és igényes projekt, mert integrálni kell háza fűtési és vízvezeték-rendszerébe. Általában a hagyományos radiátoros fűtési rendszer helyettesítésére használják az egész házban, nem pedig az egyes helyiségekben. Emiatt népszerűbb az új épületeknél, ahol eleve beépíthető, és kevésbé népszerű az utólagos beépítés. Azonban a legtöbb padlótípus alá, nagy területen lefektethető, bár bizonyos esetekben szükség lehet a padló felemelésére, hogy illeszkedjen.

A vízrendszerek telepítése bonyolultabb és költségesebb, de energiahatékonyabbak, így idővel olcsóbbak lesznek az üzemeltetésük. Ha az egész házban használják, akkor valamivel energiahatékonyabbak, mint a hagyományos radiátorok - és akár szoláris fűtési rendszerhez, akár talajhőszivattyúhoz (nem kazánhoz) csatlakoztathatók a maximális környezeti előnyök érdekében.

A padlófűtés költsége magas. Mivel a nedves rendszerek telepítése viszonylag szokatlan, és nagymértékben változhat attól függően, hogy milyen rendszerrel vannak beépítve, és milyen előkészületekre lesz szükség az eredeti padlókhoz, ezért nehéz megbecsülni a pontos árat. Arra számíthat, hogy egy kis ingatlan földszintjén még egy viszonylag egyszerű telepítés is 380 000 – 1 200 000 forintba kerül. A költségek azonban könnyen magasabbak lehetnek. Nagyobb ingatlanoknál lényegesen magasabbak lesznek.

Az elektromos rendszer költsége

Az elektromos rendszerek telepítése egyszerűbb, mert a csövek helyett egyszerűen a helyiség formájának megfelelő kábeleket vagy szőnyegeket lehet kihelyezni. Kevesebb előkészítésre van szükség – általában a fűtőtest alá szigetelést helyeznek el, hogy a hőt felfelé verjék vissza a helyiségbe, míg a felület kiegyenlítésére általában egy kiegyenlítő anyagot, például szitát használnak. Ezután a padlót a szitára helyezzük.

Az elektromos rendszereket könnyebb telepíteni, mint a vízrendszereket, de kevésbé energiahatékonyak, mint a hagyományos radiátorok, és költségesebb az üzemeltetésük. Általában jobban megfelelnek kis helyiségekben, ahol nincs hely. Különösen népszerűek a fürdőszobákban.

Az elektromos padlófűtés költsége alacsonyabb, mint a nedves rendszerek költsége. A melegítőpárnák négyzetméterenkénti ára körülbelül 20 000 forinttól kezdődik, míg a magasabb végtermékek ára körülbelül 38 000 forintra emelkedik. A beszerelés költsége körülbelül 75 000 – 115 000 Ft lesz, ha egy tipikus fürdőszobában egy napig tart. További költségekkel járhat a szigetelőanyag és a termosztát, de egy kis fürdőszobát padlófűtéssel lehetne felszerelni körülbelül 190 000 Ft-ért.

Frissítve itt: Mar 16, 2023