Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Szerkezetkész állapot ár

Szerkezetkész állapot? Ehhez a kategóriához 2 950 igazolt és képzett szakemberrel rendelkezünk korrekt árakon. Küldje el megbízását.

Megbízás hozzáadása

1 510 szakember

4 038 befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

252 005 + alkalmazásletöltés

Szerkezetkész állapot ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Szerkezetkész állapot? A Szerkezetkész állapot a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások

1 510 szakember

4 038 befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

252 005 + alkalmazásletöltés

Ár: Szerkezetkész állapot

Átlagárak

Alacsony ár54 717 452,00 Ft/m2
Átlagos ár647 246 254,00 Ft/m2
Magas ár 95 915,40 Ft/m2
Az átlagárak csak tájékoztató jellegűek. A szolgáltatás végső ára a projekt méretétől, nehézségétől, az anyagoktól, a minőségtől és a helyszíntől függ. A pontos árat csak a szolgáltatótól kapja meg.
Megbízás hozzáadása
Árkalkulátor

Szerkezetkész állapot árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a szerkezetkész állapot pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a szerkezetkész állapot kategóriában.

Teherhordó falak falazása habarcsra45080238.0Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és csiszolt téglából, habarcsra a habarccsal érintkező nyelv és horony számára, 380x250x249 P 10.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Teherhordó falak falazása PUR habra42020.08Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és csiszolt téglából, PUR habbal érintkező nyelv és horony számára, DRYFIX extra 380x250x249 P 10
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Égetett, tömör téglából készült teherhordó falak falazása, mészcement habarcsra25349.07Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és tömör téglából, mészcement habarcsra, tégla méretei: 290x140x65 mm.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Égetett, tömör téglából készült teherhordó falak falazása, cement habarcsra30144.84Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és tömör téglából, cement habarcsra, tégla méretei: 250x120x65 mm.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékek

Egyéb szolgáltatások árjegyzéke

ÉpítkezésMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Építkezés? A Építkezés a szolgáltatások teljes...
Mutass többet

Hasznos volt az Ön számára ez az információ?

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Mennyibe kerül egy ház építése?

Sokan álmodozunk arról, hogy saját házat építsenek. Ahelyett, hogy ingatlant vásárolna, és megpróbálná az igényeihez igazítani, kezdheti a nulláról, és létrehozhat egy személyre szabott otthont, amely a kezdetektől tökéletes.

A ház építési költsége négyzetméterenként

Egy ilyen hihetetlenül széles kategóriánál nagyon nehéz egyszerű árat mondani a házépítés költségeire. A ház felépítésében több ezer tényező játszik szerepet, az építés méretétől a tervezésig, az anyagokon át a befejezésig. Nagyon nehéz univerzális árat találni. Egy nagyon általános becsléshez a legegyszerűbb egy ház építésének négyzetméterenkénti költségét, vagy gyakrabban egy négyzetméter költségét figyelembe venni. Ha így osztjuk fel, akkor a spektrum alsó végén mindössze 380 ezer forintba kerülhet egy új ház négyzetméterenként. A tipikus átlagár körülbelül 650 000 Ft/négyzetméter.

Egy 3 szobás ház építésének átlagos költsége

Egy háromszobás ház jellemző mérete körülbelül 90 négyzetmétertől 120 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy egy háromszobás ház építési költsége 75 millió Ft körül alakulhat.

Egy 4 szobás ház építésének átlagos költsége

Egy négyszobás ház jellemző mérete körülbelül 140 négyzetmétertől 200 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy egy négyszobás ház építési költsége 95 millió Ft körül alakulhat.

Egy 5 szobás ház építésének átlagos költsége

Egy öt hálószobás ház tipikus mérete körülbelül 200 négyzetmétertől 240 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy egy öt hálószobás ház felépítésének költsége körülbelül 130 millió Ft körül alakulhat.

A ház építési költségvetésének felosztása

A projekt végső árában számos tényező szerepel. Végső soron a ház építési költségét a választott anyagok, a munka mennyisége, a telek, amelyen épít, valamint sok más tényező befolyásolja.

Fontos, hogy csak akkor kezdjen bele minden nagyobb projektbe, mint például a saját otthon építésébe, ha teljesen tisztában van a munka terjedelmével és az ezzel járó költségekkel. Állítsa össze a költségvetést, és kérjen ajánlatokat. A tartalék – a teljes költségvetés körülbelül 10%-a – mindig bölcs lépés a késések vagy anyagi problémák miatt esetlegesen felmerülő további kiadások fedezésére.

Mennyibe kerül egy ház építése?
Építési költségek

Az új ingatlan építésével kapcsolatos költségek nagy része az építés során fog felmerülni. A felépítmények (például falak, tetőgerendák és külső burkolatok) a költségek nagy részét – esetenként a teljes építési költség 30%-át – teszik ki. Általában a tégla a legolcsóbb építési mód - ha helyette favázat használ, az ár körülbelül 50%-kal emelkedhet.

Alap költségek

Az alapozás és a födémépítés költsége az összköltségeket tekintve is az egyik legnagyobb tétel lesz. Ha a telek, amelyen épít, nem lejtős, vagy nem rendkívül rossz minőségű, akkor statikai szempontból viszonylag minden rendben lesz.

Tető költségek

A tetőköltségek a teljes építkezés másik jelentős részét képezik. A tetőépítés átlagos költsége körülbelül 1 500 000 és 2 200 000 Ft közötti, bár ez a felhasznált cserepek terjedelmétől és típusától függően változik.

Konyhai költségek

Akár elegáns konyhát, akár tágas konyhát rendez be étkezővel együtt, a konyha költsége jelentősen eltérhet, átlagosan 1 900 000 Ft körüli áron mozog.

Fürdőszoba költségek

A fürdőszobák gyakran használt helyiségek, ezért fontos, hogy olyan fürdőszobát építsenek be, amely ellenáll a kopásnak. Az új fürdőszobák ára körülbelül 380 ezer forinttól kezdődnek, kis fürdőszobák esetén, egészen 2 milló forintig a nagy, luxusfürdők esetében.

Villanyköltségek

A ház vezetékezésének költsége körülbelül másfél millió forint.

Munka költségek
Az építész költsége

Az építész díja házépítéskor általában a teljes költség 5-15%-a. A költségkeret meghatározásakor ne felejtsen el ésszerű összeget félretenni e díjak fedezésére.

Mesterek költsége

Az összes fenti költség a munkaerőköltséget is magában foglalja. Az egyes mesterek költségei azonban lebonthatók iparágra és a munkában eltöltött idő hosszára.

A házépítés rejtett költségei

Számos további díj is felmerül, amelyeket szem előtt kell tartani.

Általában építési engedélyt kell kérni, az építési szabályozás és az ellenőrzés díja akár 380 000 forintba is kerülhet, míg a helyszíni felmérések és a statikus mérnöki adminisztrációnak többletköltségei lehetnek, amelyek tételenként körülbelül 150 ezer forintot tehetnek ki.

Az egyéb folyó költségek között szerepel a bontás, illetve a telephelyről a hulladék elszállítása, ami több százezer forintba kerülhet, plusz a tereprendezési költségek.

Számos jogi díj és adó is felmerül, amelyek a föld értékétől függően változnak.

A biztosítás a teljes költség körülbelül 1%-ába kerülhet.

Milyen tényezők befolyásolják a költségeket?

Valószínűleg a legnagyobb egyéni költség, amely nem szerepel a fentiekben, maga a telek ára. A telekárak jelentősen eltérnek attól függően, hogy mekkora és milyen állapotú a telek, van-e hozzá építési engedély vagy sem, és természetesen attól, hogy az országban hol található.
A tervezés szintén fontos tényező lesz. Míg a téglák és tömbök egyszerű felépítése nagyon könnyen kiszámítható, a különböző anyagok, például a fa keret vagy a fémburkolat használata megváltoztatja az összköltséget.

A végső költségben az Ön által választott elemek és kiegészítők is szerepet játszanak - egy kisvállalkozótól származó alap fürdőszobagarnitúra több százezer forintba kerül, míg az egyedi bútordarabok vagy a felújított és méretre szabott elemet több millióba is kerülhetnek.