Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Támfal ár

Támfal? Ehhez a kategóriához 2 958 igazolt és képzett szakemberrel rendelkezünk korrekt árakon. Küldje el megbízását.

Megbízás hozzáadása
8 217 szakember
4 372 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Támfal ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Támfal? A Támfal a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
8 217 szakember
4 372 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Ár: TámfalÁtlagárak

Alacsony ár25 120,70 Ft/m2
Átlagos ár31 743,43 Ft/m2
Magas ár 39 964,75 Ft/m2
Az átlagárak csak tájékoztató jellegűek. A szolgáltatás végső ára a projekt méretétől, nehézségétől, az anyagoktól, a minőségtől és a helyszíntől függ. A pontos árat csak a szolgáltatótól kapja meg.
Megbízás hozzáadása
ÁrkalkulátorTámfalak árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a támfalak pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a támfalak kategóriában.

Támfalak és keretfalak kialakítása drótköves kosarakból - gabionok42 476,82Ft / m3
Támfalak és keretfalak építése drótköves kosarakból - gabionok, kőanyaggal töltve (dupla csavart hatszögletű háló).
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Gabion kerítés drótköves kosarakból, kőanyaggal töltve, legfeljebb 0,5 m széles és 1 m magas kerítéshez51 383,25Ft / m3
Gabion kerítés drótköves kosarakból, kőanyaggal töltve, legfeljebb 0,5 m széles és 1 m magas kerítéshez
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Megerősített támfalak egymással szembenálló zsalukővel35 397,35Ft / m2
Megerősített támfalak szembenálló zsalukővel, vízszintes megerősítő geoszintetikus rácsokkal, MACWALL rendszer.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Támfal előre gyártott beton panelekből40 193,12Ft / m2
Támfal előre gyártott beton panelekből, vízszintes megerősítő geoszintetikus szalagokkal beton panelekből.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
ÉpítkezésMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Építkezés? A Építkezés a szolgáltatások teljes...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy beton támfal?

A beton támfal beépítésének költsége 480 000 és 3 600 000 Ft között mozog, de az átlagos költség 870 000 Ft. Ezeket a költségeket számos változó befolyásolja, beleértve a tervezést, a fal elhelyezkedését az ingatlan területén és a konkrét beszállítók árait.

A legtöbb esetben az alapterület meghatározása a legfontosabb tényező a támfal végső költségének megállapításához. A beton támfal segíthet megvédeni otthonát az eróziótól, és a használaton kívüli udvart olyan hellyé alakítani, ahol időt tölthet családjával és barátaival. Ha megérti az alapvető információkat az árakról és a támfal építéséről, elkezdheti létrehozni ezt az érdekes helyet.

A beton alkalmazása során keletkező költségek - átlagár:
  • 0-50 négyzetméter 500 000 Ft
  • 50–140 négyzetméter 1 350 000 Ft
  • 140-185 négyzetméter 1 110 000 Ft
  • 185-235 négyzetméter 1 980 000 Ft
  • 235-280 négyzetméter 2 350 000 Ft

A fal hosszát az úgynevezett lineáris kép határozza meg. A négyzet alakú felvételek figyelembe veszik a hosszúságot és a magasságot. A fal területének megállapításához szorozza meg a kívánt hosszúságot a magassággal, majd szorozza meg ezt 1,12-vel. Ez a becslés a föld felett látható falra és a földalatti támaszt nyújtó részre vonatkozik. Ez kiváló kiindulópontot ad a támfalak költségeinek megadásához.

Mit foglalnak bele általában a szakemberek a négyzetméteres árakba?

A szakemberek és vállalkozók fel vannak szerelve támfalak építésére. Tájépítész is bevonható. Mindegyik szakember különféle szolgáltatásokat ad hozzá a projektköltségekhez, de a legtöbb ingyenes becsléseket kínál az induláshoz. A magas támfalak gyakran több betonkiöntést igényelnek, ami növeli a fal végső költségeit.

Milyen egyéb tényezők befolyásolják a beton tartófal árát?

Íme néhány kérdés, amelyet konkrét szakértők tettek fel a támfal további költségeinek meghatározásához:

Szükséges-e egy meglévő fal eltávolítása?

A bontás magasabb költséget jelent, de egy régi fa támfal eltávolítása általában kevesebb munkát igényel, mint egy régi betonfal.

Nőnek fák vagy cserjék a helyszínen?

A falak alapárainak többsége feltételezi, hogy a terület viszonylag tiszta és ásatásra kész. Ha egy tárgy lefedi a támfal területét, többet fizethet a takarításért.

Hol van a fal?

Minél könnyebb elérni a munkaterületet, annál alacsonyabbak a költségek. A beszállítók időt és pénzt takarítanak meg, amikor teherautókkal és gépekkel dolgoznak a helyszínen. Ha a munkásoknak kézzel kell szállítaniuk a berendezéseket és az anyagokat, a munkaerőköltségek - és az Ön költségei is - emelkednek.

Van falterve vagy tájterve?

Ha nincs terve, és nem biztos abban, hogy mit szeretne, a vállalkozó behívhat egy tervezőt vagy tájépítészt. Ha rendelkezik tervvel, és pontosan tudja, mit szeretne, elkerülheti a többletköltségeket.

Mennyire bonyolult a faltervezés?

A görbék, lépcsők, beépített ülések és egyéb különleges elemek további keretet, munkát és anyagokat igényelnek. Érdekes textúrák, hozzáadott festék vagy lyukak a falakban a növények, például évelők számára, ezek mind növelhetik a költségeket. Általában további 40 000 – 45 000 forintot kell fizetni négyzetméterenként, a további tervezési munkákért,  például a lépcsőkért. Hasonlítsa össze a környékén található szakértők árait.

Miben különböznek a betontömbök és a támfalak?

A tereprendezéshez használt öntött betonfal a járdához hasonló, csak függőleges. Az előregyártott betontömbök a kő nélküli habarcshoz hasonlóan egymásra halmozva támfalat képeznek. Mivel a blokkok nem használnak habarcsot, nem igényelnek kőműves szakértőt. A betontömbhöz hasonlóan az öntött beton többféle színben, textúrában és kivitelben kapható. Ha akarja, akár utánozhatja a Corten acél viharvert, rozsdavörös tónusát is.

Mivel az öntött beton egyetlen szilárd anyagot képez, nagyobb szilárdságú, mint az egyes blokkokból épített falak. Sok vállalkozó lefoglal egy halomtömböt a rövidebb projektekhez, például a megemelt kerti ágyásokhoz, amelyek nem bírnak annyi talajt, mint egy magas támfal. A beton mellett a salaktömbök és a téglák más, költséghatékony lehetőségek.

Hogyan találhatok beton támfal szállítót?

A támfalak jó hírű beszállítójának felvételéhez az első lépés a Wilio iránti kereslet kielégítése. Nézze meg a környék legjobb beszállítóit, és keresse meg a legmagasabb minősítéssel és értékeléssel rendelkező szakembereket. Az értékelésekben nézze meg az ügyfelek visszajelzéseit, amelyek áttekintést nyújtanak a szakmai tapasztalatokról, a munka minőségéről, az árakról és a pontosságról.

A pontos becslés megszerzése érdekében a szállítóknak adjon meg információkat a projektről, többek között:

  • Ha szakemberre van szüksége új beton öntéséhez vagy a meglévő beton cseréjéhez
  • A projektterület mérete
  • Bármilyen fénykép, amely segíthet egy szakembernek elképzelni, hogy milyen legyen a támfal

Válasszon egy szakembert a Wilio segítségével, aki a legjobb árat kínálja Önnek a kiváló minőségű munkáért, de győződjön meg arról, hogy a választott szakember megfelelő engedéllyel vagy tanúsítvánnyal rendelkezik. 

Milyen munkát végeznek a vállalkozók a beton beszerelése előtt?

A telepítés előtt a helyszínen találkozik a szakemberrel, aki tanácsot ad Önnek a tervezésben, és megvizsgálja a munka sajátosságait, például lesz-e szükség ásásra vagy akadályok eltávolítására, lefolyó kezelésre, a lejtés beállítására és előkészíti a beton betöltését. Ha a lejtőt be kell állítani, akkor fel kell vennie egy vállalkozót, aki képes kezelni a talajszintezést, vagy fel kell vennie egy másik szakembert, aki elvégzi ezt az előkészítő munkát. Az előkészítő munka befejezése után a vállalkozó alapozni fogja a falat. Néhány centiméterrel a talaj felszíne alatt. A megfelelő alátámasztás érdekében az alap mélysége legalább a kész falmagasság 1/8 -a legyen. Például, ha a föld feletti fal végső magassága 122 cm, akkor az alap legalább 15 cm-rel a felszín alatt van.

Hogyan kell csinálni?

Ne várakozzon, egyeztessen még ma egy szakértővel a Wilio felületén.

Frissítve itt: May 15, 2023