Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Adótanácsadás

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, adótanácsadáshoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Adótanácsadás

Szakértőre van szüksége a Adótanácsadás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Adótanácsadás

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért érdemes könyvelőt foglalni a Wilio-n keresztül?
Semmi sem biztos, csak a halál és az adók, ám szerencsére életed nagy részében csak a két bizonyosság egyikével kell foglalkoznod. De miért célszerű egyáltalán foglalkozni az adókkal? A könyvelés azon kevés szolgáltatások egyike, amelyek valóban pénzt takaríthatnak meg. Pénzt költesz, hogy pénzt keress. Egy jó könyvelő rámutathat olyan hibákra és hatékonysági hiányosságokra, amelyek pénzbe kerülhetnek, és lehetőséget kínál arra, hogy még több pénzt takaríts meg. Aránytalanul sok időt takarítasz meg, akár a havi áfa-bevallások elkészítésével, akár az elszámolási időszak végén esedékes adóelszámolás előkészítésével. Csak annyit kell tenned, hogy találsz egy minőségi könyvelőt. Szerencsére csak néhány kattintásra lehetnek tőled! A Wiliónak köszönhetően a hivatásos könyvelők most kéznél vannak, és még soha nem volt ilyen egyszerű megtalálni őket. Egyszerűen írjad le az általad igényelt adószolgáltatásokat, és várd meg, amíg az ajánlatok megjelennek. Szerezz egy ingyenes, nem kötelező érvényű árajánlatot, és még ma találjad meg, tökéletes könyvelődet.
Mit csinál egy könyvelő?
Könyvelőre van szükséged, ha üzleti tevékenységet folytatsz, akár önálló vállalkozóként (természetes személyként), akár cégként. Minden önálló vállalkozónak (természetes személynek) és minden vállalatnak rendelkeznie kell egy megbízható könyvelővel, aki a törvényi előírásoknak megfelelően vezeti könyvelését és évente jövedelemadó bevallást készít. Könyvelőd a könyvelés egyik területére vagy típusára szakosodhat (például az egyéni vállalkozók egyszerű könyvelése vagy a vállalatoknál a kettős könyvelés), de számos könyvelési és pénzügyi szolgáltatást is kínálhat, például jövedelemadó feldolgozást, hozzáadottérték adót, bérszámfejtést, adótanácsadást, könyvvizsgálatot, pénzügyi elemzést, pénzügyi tervezést, költségvetés-tervezést és beszámolást.
Mikor célszerű könyvelőt keresni?
Ha kisvállalkozás vagy vállalkozó vagy, akkor célszerű könyvelőt alkalmazni, mert ez lehetőséget ad több ügyfél kiszolgálására, vagy több időt nyerhetsz a családoddal. Egy könyvelő alkalmazása azt jelenti, hogy végre átadhatsz rengeteg feladatot és több száz megerősítő e-mailt annak, aki tud is vele mit kezdeni. Általános szabály, hogy a legjobb, ha a könyvelési év elején felveszed a kapcsolatot egy könyvelővel, és nem csak azért, hogy megbizonyosodj arról, hogy hatékonyan tudtok-e kommunikálni, hanem hogy tanácsokat is kaphass az adókötelezettségekről és az adótervezésről, más szóval arról, hogy mik lennének a célszerű teendők. Ha a könyvelési időszak végén keresel könyvelőt, megfosztod magad ezektől a tippektől / előnyöktől. Ezenkívül az adóbevallások benyújtásának határideje előtt általában minden könyvelő nagyon elfoglalt.
Hogyan találhatok jó könyvelőt vagy adótanácsadót?
A legjobb módja annak, hogy igazán jó könyvelőt találj a környékeden, ha megtalálod azokat a jelentkezőket, akiknek szolgáltatásai megfelelnek az igényeidnek. Más ügyfelek véleményei is rendkívül fontosak - győződj meg arról, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak, és időben nyújtják őket. A számviteli és adózási menetrendet szigorú jogi határidők szabályozzák, ezért a késés jelentős bírságokkal is járhat.
Muszáj a közelben megtalálnom a számomra megfelelő könyvelőt?
A Wilio Magyarország különböző részeiről származó könyvelők listáját tartalmazza. Bár számodra előnyös és kényelmes lehet egy, a közelben található könyvelő, a mai elektronikus környezetben távolról is dolgozhatsz a könyvelővel. Ez csak a te preferenciádon múlik.
Milyen iratokra lesz szüksége a könyvelőnek tőlem?
Egy természetes személy vagy vállalat folyó könyvelésének teljesítéséhez a könyvelőnek rendszeresen szüksége lesz minden számládra, mind a bevételi, mind a kiadási oldalon. Ide tartozik általában az üzemanyag, a munkaeszközök, a vállalati telefon, a számítógép, az irodabérlés igazolása és hasonlók. Neked áll legjobban az érdekedben, hogy könyvelődnek megadjad a költségeid minden igazolását, hiszen így még kevesebb adót fogsz fizetni. Könyvelődnek szüksége lesz a bankszámlakivonataidra is (vállalati számla esetén). Ha elektronikus úton küldöd a dokumentumokat a könyvelődnek, akkor meg kell őrizned az eredeti dokumentumokat.
Mennyibe kerül a könyvelés?
Mennyibe kerül a könyvelés? Az önálló vállalkozó (természetes személy) egyszerű könyvelése és adóbevallása nagyjából 15.000-35.000 forintba fog kerülni számviteli évenként. A kisebb egyszemélyes vállalatok esetében a számviteli menetrend kezelése havi 10.000-25.000 forint között mozog, attól függően, hogy az adott társaság is áfafizető-e. Azoknál a vállalatoknál, amelyek egyben munkaadók is, a számviteli költségek havi 35.000 forint fölé emelkednek. Összességében a könyvelés költsége a vállalat üzleti tevékenységétől függ - havonta hány vételi és eladási tranzakciót hajtasz végre, és hány alkalmazottad van.

Milyen munkát végez a könyvelő a számodra

Az önálló vállalkozók (természetes személyek) könyvelése
Amikor önálló vállalkozóként (természetes személyként) vállalkozol, a könyvelő egyszerű könyvelést vezet számodra, és év végi adóbevallást készít. Fordulj a könyvelőhöz az átalányköltségek alkalmazásának lehetőségéről, amely pénzügyileg előnyös megoldás lehet a számodra, és jelentősen leegyszerűsítheti a könyvelést az év folyamán.
Vállalatok (jogi személyek) könyvelése
Az egyik első dolog, amit meg kell tenned a vállalkozás beindításakor, az egy tapasztalt könyvelő bevonása. Tanácsot adnak a legjobb üzleti struktúrákra, a vállalkozás típusa és a pénzügyi tervből származó jövedelem várható összege szerint. Ez pedig segít abban, hogy magabiztosabban érezhessed magad: biztos lehetsz benne, hogy a papírok kitöltésekor bejelölted a megfelelő négyzeteket. Amikor cégként (jogi személyként) üzleti tevékenységet folytatsz, a könyvelő igényesebb kettős könyvelést vezet Neked. Ehhez számviteli szoftver használatára, valamint a számviteli eljárások és törvények jó ismeretére van szükség. A számviteli év végén, év végi társasági adóbevallást készít Neked.
Bérfeldolgozás
Ha vállalkozásod során embereket is alkalmazol, akár kereskedőként, akár cégként, mint munkáltató, akkor a könyvelő számára előnyös lehet a bérszámfejtés, a közintézményekkel folytatott kommunikáció, havi jelentések küldése és a személyzet területén történő szakmai tanácsadás is.
ÁFA elszámolás
Nagyobb volumenű üzleti tevékenység esetén kötelezően, a törvényi korlátok betartása alapján, vagy önkéntesen ÁFA befizetőként kell regisztrálnia téged, ami pénzügyileg előnyös lehet a számodra. Célszerű erről is konzultálnod könyvelőddel. Ha áfafizetővé válsz, a könyvelő örömmel segít havi vagy negyedéves rendszerességgel előkészíteni a törvény által előírt rendszeres ÁFA adóbevallásokat.
Költségvetés és pénzügyi tervezés
Könyvelőd segíthet a költségvetésben, vagy egyes esetekben akár megtervezheti a pénzügyeidet is. Megbeszélhetsz vele egy találkozót, ahol egyeztethetitek a pénzügyeket, céljaidat, bevételeidet és kiadásaidat - mint magánszemély vagy a vállalatod számára. Ezután a könyvelő eszközeivel (és sokéves tapasztalatával) felajánlja a legjobb lépéseket. Egy könyvelő bevonásának a költségvetésbe az előnye, hogy meg tudja vizsgálni a pénzügyeidet abban a tekintetben, hogy mit írhatsz le a költségekből, milyen adók befizetése szükséges még, és mit kaphatnál vissza.
A pénzügyi kimutatások és a megfelelés ellenőrzése
A megfelelés elengedhetetlen a vállalkozások számára a bírságok elkerülése és a bűnözéssel járó üzleti kockázatok minimalizálása érdekében. Azonban ha nem ismered a szabályokat, könnyen elveszhetsz a részletekben, vagy hibát véthetsz. Könyvelőd segíthet Neked a vállalkozásodra vonatkozó összes jogi követelmény betartásában. Ha vállalkozásodra a számviteli törvény alapján könyvvizsgálói kötelezettség vonatkozik, akkor a könyvelő mellett független könyvvizsgálót kell felvenned. Ez csak egyedül olyan, a könyvvizsgálói névjegyzékbe bejegyzett természetes vagy jogi személy lehet, aki jogosult az ellenőrzés elvégzésére. Az említett eljárás a könyvelés független ellenőrzése, amelynek célja annak biztosítása, hogy a gazdálkodó egység a magyar számviteli és adózási előírásokkal összhangban helyesen vezesse a könyvelést.

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt