Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Ajtó beépítése

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, ajtók telepítéséhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Ajtó beépítése

Szakértőre van szüksége a Ajtó beépítése kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Hogyan szereljük be az ajtót?

Az ajtó otthonának átjárója. Bár nem biztos, hogy gyakran gondolkozik rajta, de az ajtók kritikus részét képezik háza funkcionalitásának és esztétikájának. Ha nem elégedett ajtaja megjelenésével vagy, ha bármilyen sérülést talál, elengedhetetlen, hogy szakemberhez forduljon. A belső és külső ajtó telepítése javíthatja otthona vonzerejét és értékét. Ha az ajtók funkciójuknak megfelelően működnek, ezzel megúszhat rengeteg felesleges idegeskedést és energiát. Szakértőink minden típusú ajtó javítására képzettek: felszerelhetnek például belső ajtókat, külső ajtókat, üveg tolóajtókat, francia ajtókat, szekrényajtókat és még sok minden mást!

Kopott, régi ajtó

Az ajtók gyakran elhasználódnak az évek során, sok háztulajdonosnak régi otthona van, régebbi típusú ajtókkal, amelyek fontos elemei a ház esztétikájának. Ha nem szeretné kicserélni a régi ajtaját, a javítás szinte mindig lehetséges opció. Egyetlen telefonhívással megbízható és képzett szakembert találhat, aki gyorsan elvégzi a munkát, legyen szó akár a bejárati ajtó javításáról vagy a belső ajtó megmunkálásáról. Ragasztáshoz, nyikorgáshoz, sérült ajtókeretekhez, rothadó vagy puha fához, törött zárakhoz, üvegjavításhoz, bármilyen problémáról legyen szó, Ön könnyedén megtalálhatja a szükséges szakértőt.

Az ajtók professzionális telepítésének és javításának előnyei

Tudta, hogy a helytelenül felszerelt ajtók növelhetik a fűtés és a légkondicionálás költségeit? Az igazság az, hogy az ajtók nem megfelelő felszerelése és a helytelen tömítés okozhatja ezt, ami levegő beszivárgásához vezethet. Például, ha hézag van a talaj és a külső ajtó között, levegő szivároghat ki vagy be otthonába. Ha az ajtó nincs megfelelően felszerelve, otthona nem kapja meg a kellő védelmet és az ajtó elveszíti a funkcionális értékét.

Ajtó telepítés szakértő segítségével

Az ajtó telepítése időigényes munka, és jelentős tapasztalatot igényel. Ha nincs ideje, türelme és nem tudja hogyan kezdjen neki az ajtó telepítéséhez, akkor jó helyen jár. Ha a professzionális telepítési szolgáltatást választja, tapasztalt és megbízható szakemberünk segítségére lesz mindenben. A kapcsolatfelvétel után az Önnek megfelelő időben látogatja meg otthonát. Az Ön igényei alapján méretezi le az új ajtót, hogy tökéletesen illeszkedjen. Ne hagyja ki bútorainak ajtaját sem! Dőljön hátra és hagyja a nehéz munkát szakértőinkre!

Mire kell figyelni szerelés és telepítés közben?

Fontos megtalálni az ajtó beszerelésének legjobb módját, függetlenül attól, hogy szakembert választ, vagy önmaga végzi a telepítést. Tudta, hogy be kell süllyesztenie a zsanérokat, hogy az ajtó tökéletesen illeszkedjen? Vagy hogy a mérésének pontosnak kell lennie, hogy az illeszkedés megfelelő legyen és szigetelje a szobát? Fontos arra is figyelni, hogy a mérések során bele kell kalkulálni egy kis helyet a padló és az ajtó között, hogy az ajtó ne karcolja meg azt.

Ha úgy dönt, hogy önmaga telepíti az ajtót, ne feledkezzen meg a megfelelő munkához szükséges mérő-, vágó-, fúró- és rögzítő eszközökről. Ha úgy dönt szakemberrel dolgozik, győződjön meg róla, hogy az ár-érték arány megfelelő. Mint minden munka esetében, a legolcsóbb megoldás kiválasztása nem mindig a legjobb megoldás, ugyanis a munka minősége lehet nem megfelelő. Ne felejtse el kiválasztatni tapasztalt és képzett szakembereinket, akik teljes körű telepítési szolgáltatásokat nyújtanak, a méréstől és a vágásig és a fúrásig. Sőt a kilincs felszerelésében is segítségére lesznek Önnek.

Az ajtó beszerelése

A beszerelés az ajtó típusától függ, de általában lehetséges a cikkben említett utasítások nagy részének alkalmazásával. Az ajtók telepítése viszonylag egyszerű folyamat, ha minden eszköz rendelkezésére áll. A telepítés folyamata fa, üvegszálas vagy alumínium ajtókkal is alkalmazható egyaránt..

Íme néhány remek tipp az ajtó beszereléséhez
Fúrjon egy nagyobb méretű lyukat

Az ajtó beszerelési folyamata a lyuk mérésével kezdődik. Az új nyílásnak akkorának kell lennie, hogy lehetővé tegye az ajtókeretek felszerelését. Az ajtó felszerelése előtt ellenőrizze, hogy a lyuk és a küszöb egyenesek-e. Ha szükséges a küszöb kiegyenlítése, akkor simítsa le ferde deszkával vagy fapadlóval. A padló felületétől a kívánt vastagság elérése érdekében egy távtartó lemezt kell elhelyezni. Vigyen fel egy tömítő réteget a küszöb mentén. A tömítőanyagot legalább két centiméterrel kell meghosszabbítani a keret oldalán. Távolítsa el az ajtót a csomagolásából. Néhány ajtót úgy rögzítenek, hogy szállítás közben az ajtókeretekbe szerelt csavarok védik őket. Bizonyos ajtókon olyan tartóelemek vannak, amelyeket csak az ajtó megfelelő helyzetbe helyezése után lehet eltávolítani.

Hogyan szereljük be az ajtót

Szereljen be legalább 6 tartóelemet az ajtófélfába. Emelje fel az ajtót a nyílásba, és helyezzen be pár betétet az ajtó alá, hogy azok ne akadályozzák a padlón való állást. Kezdje az ajtó aljától, és nyomja a helyére. Először helyezze az ajtót úgy, hogy a teteje felfelé nézzen. Döntse az ajtót a helyére. Rögzítse a szöget a csuklós helyeken, kezdve a felsővel, és igazítsa a válaszfalhoz Az igazítás után szögezze a körmöket az összes csuklóra. Szögezze be az ajtót a helyére 16 végzőszeggel a zsanér keresztlécén keresztül a zsanér helyének közelében.

Az ajtók igazítása és beszerelése

Az ajtó beszerelésekor a keretet alátétekkel kell rögzíteni. Az ajtó zsanérjának oldalán helyezzen egy fa betétet az ajtókeret zsanérjának rögzítési pontja mögé. Ezeken a pontokon az ajtó véglegesen nyíláshoz lesz rögzítve. Állítsa be az alátéteket és a keretet úgy, hogy az ajtó egyik oldalán lévő oszlop mindkét irányban egyenes legyen. Ellenőrizze, hogy az oszlop és az ajtó széle között állandó hézag van-e. Nyissa ki és csukja be az ajtót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően mozog-e. Ellenőrizze, hogy egyenletes érintkezés van-e az ajtó eleje és a kerethez rögzített szalag között. Szereljen egy szilárd alátétet a zár helye mögé. Véglegesen rögzítse az ajtókereteket az alátéteken keresztül behelyezett csavarokkal a zsanérgerenda zsanérjainál. Folytassa az ajtó körül, és rögzítse az ajtókeret többi részét az alátéteken áttolt csavarokkal vagy szegekkel. Csavarokat vagy szögeket kell felszerelni az alátéteken, hogy megakadályozzák a keret deformálódását. Csavarja be a csavarokat az alátéten a zár ütközési pontjánál.

Kell szigetelni az ajtót a beszerelés után?

Most, hogy ismeri az ajtó beszerelésének alapjait, felmerül a kérdés, hogy szigetelnünk kell-e az ajtót vagy sem. Ajánlatos ezt megtenni. Szigetelje az ajtókeretet üvegszálas szigeteléssel vagy PUR habbal. Szerelje be a belső burkolatot. Tömítse be ahol az ajtófélfa és a fal találkozik. Szerelje fel a szigetelőcsíkot az ajtó aljára az ajtó gyártójának utasításai szerint.