Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Álmennyezet

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, álmennyezetekhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Álmennyezet

Szakértőre van szüksége a Álmennyezet kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A feszített vagy nyújtható mennyezet egy álmennyezeti rendszer, amely két alapelemből áll - egy kerületi sínből és egy könnyű szövetmembránból, amely benyúlik a vágányba és rögzül. A mennyezet mellett a rendszer falburkolatokhoz, lámpákhoz és kiállításokhoz is használható.A feszített mennyezetek lehetővé teszik minden típusú lámpa, rács és rögzítőpont felszerelését egy szabadalmaztatott konzoltartó segítségével. Szinte bármilyen típusú lyukba beépíthetőek. Jelenleg a gipszkarton mennyezetek alternatívájaként kínálják.

A membrán (ponyva) anyaga 0,2 mm vastag PVC, ami teljesen újrahasznosítható. A kifeszített membrán színek és felületek széles választékában kapható. Lehet matt, szatén, magas fényű, lakk, perforált és átlátszó felületű.

Az anyag nyomtatható vagy festhető, teljesen vízálló, mosható, és a gőzöket sem ereszti át. Az anyag egyben nem igényel karbantartást, higiénikus, nem mérgező és tűzbiztos. Az Euro B-s1, d0 és EN 13501.1 szabványoknak felel meg, az Egyesült Királyságban az "O" osztálynak megfelelő.

A könnyű ponyvák hengerelt anyagokból készülnek, és bármilyen alakot és méretet létre lehet hozni velük, általában 50 négyzetméterig egy darabban. Minden panel tartalmaz egy ultrahanggal hegesztett "Harpoon Edge" -et, amely szükség szerint egy adott helyre csatlakozik.

Jellemzően egy félig fedett PVC-szalag is opció az építészek és a tervezők számára, mert az lehetővé teszi az ívek, kupolák, boltozatok és sok más alakzat egyszerű formázását. Szükség esetén alumínium tengelytáv is a rendelkezésre áll.

A felszerelést képzett szakemberek végzik. A mennyezeti nyílások nagy területeit minimális mennyiségű hulladékkal gyorsan el lehet fedni.

Mi az a feszített mennyezet?

A feszített mennyezeti rendszerek egy tökéletesen sima álmennyezetet kjnálnak, amely a ház belső kialakításának jellegzetes és izgalmas elemévé válhat. Biztos lehet benne, hogy a kifeszített mennyezete soha nem reped, és nem gyűjti össze a penészt vagy a port. A hagyományos gipszkarton mennyezettől eltérően a feszített mennyezet az idő múlásával nem reped és nem változik. Ha jobban meg szeretné tudni, mi is a feszített mennyezet, képzeljen el egy gyönyörű üvegplafont egy darab üvegből!

Ugye, hogy milyen szép lenne?

Ha felkeltettük az érdeklődését, olvasson tovább! Jövőbeli feszített mennyezetéhez kellemes színek széles választékát kínáljuk. Csak válassza ki az otthonához leginkább illőt! Megválaszthatja a felület hatását is, ami lehet fényes, matt vagy szatén.

Gyakori kérdés, hogy a feszített mennyezet felszerelése nem fog-e sokáig tartani, okoz-e rendetlenséget, hasonlóan a más típusú építési munkákhoz. Jó hír, hogy feszített mennyezet felszerelése esetén ez nem így van! Az egész folyamat csak néhány órát vesz igénybe, és általában nem hagy maradványokat vagy port a helyiségben.

Milyen előnyei vannak a feszített mennyezetnek?

A feszített mennyezetek számos előnyt kínálnak más hagyományos mennyezeti megoldásokkal szemben. Elkészjtettünk Önnek egy rövid áttekintést:

 • A beépítéshez nincs szükség a mennyezet szerkezeti előkészítésére.
 • A telepítés nem jár az építkezésekre/felújítási munkákra jellemző törmelékkel.
 • A telepítés egyszerű és gyors.
 • Az álmennyezet membránja idővel nem változtatja meg a színét, és nem reped meg.
 • A membrán ellenáll a nedvességnek és a penésznek.
 • A sima felület rendkívül könnyen tisztítható.
 • A fényvisszaverő mennyezet mennyezeti tükörként is funkcionál, és vizuálisan egészíti ki a teret.
 • Könnyen adaptálható nyomtatott mintákhoz és különféle díszítésekhez.

Ami a pénzügyi oldalt illeti, a feszített mennyezet e téren is kiváló választás! Más megoldás esetén a mennyezeti előkészítő munkák nem takarítanak meg anyagokat és munkaidőt. Itt viszont a telepítés sok esetben olyan egyszerű, hogy nem igényel szakmai szolgáltatásokat, és biztonságosan felszerelheti a vásárló is. Végül, a feszített mennyezeti rendszerek élettartama és alacsony karbantartási igénye hosszú távon még nagyobb megtakarításokat jelent!

Ha álmennyezetet rakok fel, mennyit veszítek a szoba magasságából?

Az álmennyezetek nem rabolják a belső teret, és csak 2,5 - 5 cm-t jelentenek a szoba magasságától. Az egyes eszközök azonban jelentősen megnövelhetik ezt a számot. Az álmennyezet felszerelése előtt a beállítás konkrét típusa és a kívánt hatás mellett a berendezések számát és helyét is figyelembe kell venni az álmennyezetének magasságának meghatározásakor. Ezek:

 • lámpák;
 • légcsatorna nyílások;
 • légcsatornák és csövek;
 • nagyfeszültségű vezeték;
 • vastag vagy több kábel;
 • füstérzékelők;
 • tűzoltókészülékek;
 • ventilátorok;
 • biztonsági kamerák.

A legtöbb esetben a műszaki csövek a mennyezet szerkezete mögött helyezkednek el, és nincsenek hatással a feszített mennyezet beépítési magasságára. Azonban néha az álmennyezet felszerelésének célja egy légcsatorna vagy éppen csatorna lefedése a kellemesebb megjelenés érdekében. Ebben az esetben a telepítés több helyet igényel. Hasonlóképpen a bizonyos típusú lámpatesteket és más készülékeket valamivel alacsonyabban kell telepíteni.

Mi a legjobb alkalom az álmennyezet felrakására a szoba felújítása során?

Amikor a helyiségben az összes többi munkát befejezte, kezdje meg az álmennyezet felszerelését. Ennek a célja, hogy a finom mennyezetmembránt véletlenül se károsítsák éles szerszámok vagy építőanyag-darabok. A helyiség falainak és a padlójának minden munkáját be kell fejezni, mielőtt meghívnák a mennyezet szerelőit, különben nehéz lehet a feszített mennyezetet a padlóval párhuzamosan és a falakkal merőlegesen felszerelni. Ha azt tervezi, hogy a falakat dekoratív vagy funkcionális anyagokkal borítja be, például a hálószobában tapétával vagy a fürdőszoba paneljeivel, akkor az Ön feladata, hogy kiválassza és jóváhagyja, hogy a vállalkozók mely munkákat fogják először elvégezni. A panelek vagy burkolólapok első telepítésekor azonban célszerű ellenőrizni, hogy a szerkezeti fal és a felső cserépsorok között nincs-e üres hely.

Hogyan tisztítsam meg az álmennyezetet?

A modern álmennyezet számos előnyének egyike az egyszerű és könnyű karbantartás. A mennyezeti rendszer kifeszített membránja tökéletesen sík és sima, egészen a fényvisszaverő képességig. Ezen kívül egy ilyen mennyezet ellenáll a penésznek, így az álmennyezet kiváló választás mind a fürdőszobák, mind a beltéri medencék számára. Tisztítása egyszerű.

Tartsa szem előtt a következő tippeket:

 • Ha az álmennyezetet nem festik vagy permetezik, akkor nem kell lemosni.
 • A mennyezet tisztításához ne használjon szilárd tárgyakat, érdes felületeket vagy kemény sörtéjű partvist és kefét.
 • Az álmennyezet tisztításához semmilyen maró vegyszert vagy erős oldószert nem lehet használni.

Megfelelő megoldás egy puha kendő használata vékony mosószerrel vagy meleg szappanos vízzel. A por eltávolítható porszívóval, de ebben az esetben különösen óvatosnak kell lennie, hogy ne lyukassza ki a finom felületet.

Lehetséges képet nyomtatni az álmennyezetre?

Igen! Az álmennyezetek sok lehetőséget kínálnak a dekorációkra, beleértve a nyomtatott képeket is. Ez a tulajdonságuk korlátlan lehetőségeket nyit meg a kreatív háztulajdonosok és a professzionális belsőépítészek számára!

Az egyszerű kiviteltől a fények és árnyékok kifinomult kölcsönhatásáig, a fényképek fényes és élénk nyomtatásától kezdve az absztrakt extravagancia tiszta formáin át bármilyen kép, amelyre gondolhat, nyomtatható a nyújtott mennyezet membránjára, hogy teljessé váljon a szoba megjelenése!

Kedvcsinálónak itt van egy rövid lista a gyakori nyomatokról:

 • az ég fényképe délben, gyönyörű felhőkkel;
 • éjféli égbolt csillagképekkel;
 • régimódi luxus alakú mennyezet nyomtatása;
 • az erdő mélye fénykép alulról.

Az álmennyezet képnyomtatások és egyéb kiegészítők, például a LED-világítás kombinációja még több remek tervezési lehetőséget kínál!

Miért hívják feszített mennyezetnek?

A feszített vagy nyújtható mennyezet alapvetően rugalmas vászon, amelyet szobája mind a négy falához rögzítenek, majd légfűtőkkel a helyükre nyújtják, hogy egy hihetetlenül erős és tartós álmennyezetet hozzanak létre!

Milyen típusú épületekhez ajánlott a feszített mennyezet?

A feszített mennyezetek bárhol használhatók, de az előnyeiknek, például a szilárdságnak, tartósságnak, az alacsony karbantartásnak és a higiéniának köszönhetően nagyon gyakran megtalálhatók iskolákban és óvodákban, játszótereken, kórházakban és más orvosi létesítményekben, idősek otthonában, sportcsarnokban, uszodában, bárokban és éttermekben is.

Milyen különféle kivitelek állnak rendelkezésre?

Nagyon széles színválaszték van. Választhat hagyományos matt, enyhén fényes szatén vagy drámai fényes felületet. Az átlátszó mennyezet több fényt enged be. Vagy miért ne keltené fel mások érdeklődését a mennyezeten egy nyomtatott logóval, a kedvenc művével vagy motívumával? Akár formált, lépcsős vagy többszintű mennyezeteket is létrehozhat.

Miért ajánlott a feszített mennyezet az uszodákhoz?

A feszített mennyezetek nagyon higiénikusak, antisztatikusak, és nem kondenzálódnak. A kifeszített mennyezeti membrán nagyon vékony, ezért nagyon gyorsan eléri a szobahőmérsékletet, ami azt jelenti, hogy nincs kondenzáció vagy penész. Azokban a helységekben, ahol a szellőzés nem működik megfelelően, egyszerű szellőzőrácsok felszerelését javasoljuk, hogy biztosítsuk a természetes légkeringést a helyiség és a feszített mennyezet fölötti tér között. Nem szabad megfeledkeznünk a tervezési lehetőségekről sem (lásd a 3. pontot). Az uszodák kedvelt dekorációs választása a felhős égbolt nyomtatása.

Hogyan működnek a feszített mennyezetek a lámpákkal és egyéb kiegészítőkkel?

A lámpatestek vagy más rendszerek platformjait az eredeti mennyezethez rögzítik, és a magasságukat a feszített mennyezet magasságához igazítják. Miután a mennyezet a helyére került, erősítőgyűrűket ragasztanak a vászonra, majd kivágják a belsejüket, hogy nyílások jöjjenek létre a lámpák és más rendszerek számára. A lámpatesteket kábelekhez kötik, átengedik a nyílásokon, majd gyűrűket helyeznek a lámpatestek tövére.

Mennyibe kerülnek a feszített mennyezetek?

A mennyezet anyagának és felszerelésének ára négyzetméterenként 14 550 Ft-tól indul. Ezek a költségek hasonlóak a gipszkarton mennyezetéhez. A gipszkarton esetében azonban sokkal hosszabb telepítéssel, a helyiségek takarításával, a hulladék elhelyezésének és elszállításának költségeivel is számolnia kell!

Hogyan lehet fenntartani a kifeszített formát?

Ez nagyon könnyű. A hagyományos mennyezetekkel ellentétben a feszített mennyezet nem reped. A vászon vízálló, és legfeljebb 100 liter vizet képes visszatartani a mennyezet négyzetméterén - műszaki meghibásodás vagy áradás esetén megvédi az ingatlanját a károktól! Könnyen tisztítható, csak használjon nedves ruhát!

Mennyi ideig tart a mennyezet felszerelése?

Ez általában kevesebb, mint egy nap.

Mennyire tartósak a nyújtható mennyezetek?

A felszerelt álmennyezeteinkre 10 év garanciát vállalunk, de ennél a feszített mennyezetek sokkal tovább tarthatnak! Valószínűbb, hogy egy idő után meg szeretné változtatni a dizájnt (ami nagyon egyszerű), mintha kopás miatt cserélnie kellene.