Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Beltéri ajtó, szobaajtó
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Beltéri ajtó, szobaajtó

Szakértőre van szüksége a Beltéri ajtó, szobaajtó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Beltéri ajtók - hogyan válasszuk ki őket?

Akár az elhasználódott beltéri ajtókat cseréli, akár felújítás mellett döntött, akár csak otthonának megjelenésén szeretné javítani, az új beltéri ajtók üdítő újdonságai lehetnek otthonának, amik első pillantásra megragadják a tekintetet. Ha nem tudja, hogyan válasszon, útmutatónk segít kiválasztani a megfelelő beltéri ajtót.

Mit érdemes tudni új ajtó vásárlása előtt?

A beltéri ajtók stílusban, felületi kivitelben, anyagban, kivitelben, méretben és szerelvényekben különböznek egymástól. Ezért, vásárlás előtt tartson szem előtt néhány dolgot:

Ajtó típusa

A beltéri ajtók két alapvető típusát ismerjük, nevezetesen akasztós és deszkás.

A függő beltéri ajtók maguk az ajtó és az ajtókeretre szerelt zsanérok. A táblaajtók csak alapvető ajtók, amelyek nem tartalmaznak keretet, zsanérokat vagy fogantyúkat.

Ajtó mérete

Ha ajtót cserél, válasszon olyanokat, amelyek méretben azonosak a jelenlegi ajtókkal. A gyártók kínálatában 60, 70, 80 vagy 90/197 cm széles ajtókat talál. Válasszon legalább 80 cm-t a belső térhez, a bútorok kényelmes eltávolításához. A fürdőszoba vagy a WC számára elegendő egy 70 cm széles ajtó.

Balra vagy jobbra?

Annak eldöntéséhez, hogy a beltéri ajtó jobb vagy bal oldalra kerüljön, álljon az épület bejárata elé, és képzelje el, melyik oldalon lesznek a zsanérok. Ha jobb oldalon vannak, az ajtó jobbra lesz. Ha bal oldalon van, az ajtó balra lesz. Az ajtónak úgy kell kinyílnia, hogy kinyitásakor a szoba nagy részét láthassa.

Ajtó stílusa

A beltéri ajtók különböző stílusokban kaphatók, így otthona minden szobáját feldobhatja. De mit diktálnak a jelenlegi trendek?

Ha az eredetiséget preferálja a hagyományos stílussal szemben, fontolja meg az "istálló ajtó" felszerelését. Ezek olyan ajtók, amelyek legtöbbször rusztikus stílusúak, és természetközeli hatást kölcsönöznek minden szobának. Felakaszthatók a felső sínre, vagy az alsó sínre csúsztathatók. Az ilyen ajtók különféle egyedi elemeket is tartalmazhatnak, amelyek különlegessé teszik megjelenésüket.

Ha helyet kell spórolnia a lakásban, akkor ideális választás lehet egy tolóajtó. Praktikus megoldás kis lakásokban, ahol nincs hely klasszikus ajtóknak. A falban található építési tokot a teljes ajtó behelyezésére használják. A tolóajtók lehetnek egyszárnyúak vagy kétszárnyúak.

A kétszárnyú vagy dupla ajtók nagyobb helyiségekbe illenek, melyek minden otthon fontos elemei. Kétszárnyú ajtó esetén a szárnyak lehetnek azonos, vagy eltérő méretűek.

Az összecsukható harmonikaajtók kisebb háztartásokba alkalmasak, ahol helymegtakarításra van szükség.

A francia ajtó remek megoldást kínál minden modern lakáshoz vagy házhoz. Jellegzetessége az, hogy teljes felületén üvegpanelek vannak. Habár emiatt abszolút nem privátak, azonban a megfelelő eleganciát egyértelműen garantálják.

Az átjáró tok nem zárja be az egyes tereket. A gyártók kínálatában talál teljes hosszúságú átjáró tokokat, de rövidített változatuk is elérhető, mely szintén helyet szabadít fel a lakásban és megnyitja a tereket.

Az ajtó felületének kezelése

Az új ajtó számára választott kivitelezési módszer a befektetett időtől és pénztől függ. Elérhetők olyan hagyományos és alapszínű ajtók, melyek készek a további átalakításra. A természetes fa ajtók természetközelibb és otthonosabb hangulatot kölcsönözhetnek a helyiségeknek. A legegyszerűbb megoldás azonban a készajtók vásárlása, melyeket egyszerűen csak fel kell szerelni, mindenféle további munkálat nélkül.

Anyag

A beltéri ajtók különböző anyagokból készülnek. Népszerűek például a fa beltéri ajtók, melyek meleg hangulattal töltik meg a helyiségeket. Nagy előnyük az is, hogy rendkívül megfizethetők. Nagyon tartósak, és idővel sem fakulnak ki. A fa ajtók hazai és külföldi fákból készülhetnek és elegáns megoldást jelentenek minden otthon számára. Áruk attól függ, milyen anyagú fát választunk. Például a tölgy tömör, nehéz és strapabíró anyag, így költségesebb is a beszerzése. A fenyő ezzel szemben puhább fa, könnyebb és funkcionálisabb, így olcsóbb megoldás az otthonába. A műanyag ajtók már nem kölcsönöznek olyan kellemes hangulatot otthonának mint fa társai, azonban vízállóak és nagy előnyük, hogy különféle színekben és stílusban kaphatók.