Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Beltéri ajtók

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, beltéri ajtókhoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Beltéri ajtók

Szakértőre van szüksége a Beltéri ajtók kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Beltéri ajtók

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Beltéri ajtók - hogyan válasszuk ki őket?

Akár az elhasználódott beltéri ajtókat cseréli, akár felújítás mellett döntött, akár csak otthonának megjelenésén szeretné javítani, az új beltéri ajtók üdítő újdonságai lehetnek otthonának, amik első pillantásra megragadják a tekintetet. Ha nem tudja, hogyan válasszon, útmutatónk segít kiválasztani a megfelelő beltéri ajtót.

Mit érdemes tudni új ajtó vásárlása előtt?

A beltéri ajtók stílusban, felületi kivitelben, anyagban, kivitelben, méretben és szerelvényekben különböznek egymástól. Ezért, vásárlás előtt tartson szem előtt néhány dolgot:

Ajtó típusa.

A beltéri ajtók két alapvető típusát ismerjük, nevezetesen akasztós és deszkás.

A függő beltéri ajtók maguk az ajtó és az ajtókeretre szerelt zsanérok. A táblaajtók csak alapvető ajtók, amelyek nem tartalmaznak keretet, zsanérokat vagy fogantyúkat.

Ajtó mérete.

Ha ajtót cserél, válasszon olyanokat, amelyek méretben azonosak a jelenlegi ajtókkal. A gyártók kínálatában 60, 70, 80 vagy 90/197 cm széles ajtókat talál. Válasszon legalább 80 cm-t a belső térhez, a bútorok kényelmes eltávolításához. A fürdőszoba vagy a WC számára elegendő egy 70 cm széles ajtó.

Balra vagy jobbra?

Annak eldöntéséhez, hogy a beltéri ajtó jobb vagy bal oldalra kerüljön, álljon az épület bejárata elé, és képzelje el, melyik oldalon lesznek a zsanérok. Ha jobb oldalon vannak, az ajtó jobbra lesz. Ha bal oldalon van, az ajtó balra lesz. Az ajtónak úgy kell kinyílnia, hogy kinyitásakor a szoba nagy részét láthassa.

Ajtó stílusa.

A beltéri ajtók különböző stílusokban kaphatók, így otthona minden szobáját feldobhatja. De mit diktálnak a jelenlegi trendek?

Ha az eredetiséget preferálja a hagyományos stílussal szemben, fontolja meg az "istálló ajtó" felszerelését. Ezek olyan ajtók, amelyek legtöbbször rusztikus stílusúak, és természetközeli hatást kölcsönöznek minden szobának. Felakaszthatók a felső sínre, vagy az alsó sínre csúsztathatók. Az ilyen ajtók különféle egyedi elemeket is tartalmazhatnak, amelyek különlegessé teszik megjelenésüket.

Ha helyet kell spórolnia a lakásban, akkor ideális választás lehet egy tolóajtó. Praktikus megoldás kis lakásokban, ahol nincs hely klasszikus ajtóknak. A falban található építési tokot a teljes ajtó behelyezésére használják. A tolóajtók lehetnek egyszárnyúak vagy kétszárnyúak.

A kétszárnyú vagy dupla ajtók nagyobb helyiségekbe illenek, melyek minden otthon fontos elemei. Kétszárnyú ajtó esetén a szárnyak lehetnek azonos, vagy eltérő méretűek.

Az összecsukható harmonikaajtók kisebb háztartásokba alkalmasak, ahol helymegtakarításra van szükség.

A francia ajtó remek megoldást kínál minden modern lakáshoz vagy házhoz. Jellegzetessége az, hogy teljes felületén üvegpanelek vannak. Habár emiatt abszolút nem privátak, azonban a megfelelő eleganciát egyértelműen garantálják.

Az átjáró tok nem zárja be az egyes tereket. A gyártók kínálatában talál teljes hosszúságú átjáró tokokat, de rövidített változatuk is elérhető, mely szintén helyet szabadít fel a lakásban és megnyitja a tereket.

Ajtó felületének kezelése.

Az új ajtó számára választott kivitelezési módszer a befektetett időtől és pénztől függ. Elérhetők olyan hagyományos és alapszínű ajtók, melyek készek a további átalakításra. A természetes fa ajtók természetközelibb és otthonosabb hangulatot kölcsönözhetnek a helyiségeknek. A legegyszerűbb megoldás azonban a készajtók vásárlása, melyeket egyszerűen csak fel kell szerelni, mindenféle további munkálat nélkül.

Anyag.

A beltéri ajtók különböző anyagokból készülnek. Népszerűek például a fa beltéri ajtók, melyek meleg hangulattal töltik meg a helyiségeket. Nagy előnyük az is, hogy rendkívül megfizethetők. Nagyon tartósak, és idővel sem fakulnak ki. A fa ajtók hazai és külföldi fákból készülhetnek és elegáns megoldást jelentenek minden otthon számára. Áruk attól függ, milyen anyagú fát választunk. Például a tölgy tömör, nehéz és strapabíró anyag, így költségesebb is a beszerzése. A fenyő ezzel szemben puhább fa, könnyebb és funkcionálisabb, így olcsóbb megoldás az otthonába. A műanyag ajtók már nem kölcsönöznek olyan kellemes hangulatot otthonának mint fa társai, azonban vízállóak és nagy előnyük, hogy különféle színekben és stílusban kaphatók.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt