Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Betonpadló

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, betonpadlókhoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Betonpadló

Szakértőre van szüksége a Betonpadló kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!
Lásd még Betonpadló ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Betonpadló

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

BETON PADLÓK ÉS TERVEZÉSI ÖTLETEK

Szerezzen új ötleteket, és fedezze fel a betonpadlók minden előnyét a korlátlan tervezési sokoldalúságtól az egyszerű karbantartásig.

A betonpadlók teljesen testreszabhatóak, és remek alternatívát jelentenek a hagyományos padlókhoz, úgy, mint a linóleum, fa, csempe, kő vagy márvány. A színek, textúrák, minták és felületek kombinációja korlátlan tervezési lehetőséget kínál. Ezenkívül a beton rendkívül tartós és könnyen karbantartható. Ha otthonában vagy vállalkozásában van beton aljzat, azok kiemelése vagy dekoratív bevonatok használata megfizethető és környezetbarát választás.

A BETON PADLÓK VALÓDI ELŐNYEI

A betonpadlónak számos előnye van. Hasonlítsa össze az alábbi hátrányokat ötleteivel, és derítse ki, hogy a beton a megfelelő választás-e az Ön számára.

Előnyök:

Bármilyen költségvetéshez megtervezhetők

Korlátlan kreatív lehetőség

Kevés karbantartást igényelnek

Évtizedekig (legalább 50 évig) fognak tartani

Megfelelő fedéssel ellenállnak a nedvességnek és a foltoknak

Alkalmas háziállatok számára

Csökkentik az allergéneket az otthonában

Sugárzó rendszerrel fűthetők

VOC-któl (illékony szerves vegyületek) mentes

Hátrányok:

A kivitelezés során nem mindig fedik le megfelelően

Nehéz lehet javítani

Bizonyos területeken szőnyegekre lehet szüksége a kényelem és a melegség érdekében

Idővel repedések jelenhetnek meg a felületen

Nedvesen csúszósak lehetnek

HOL HASZNÁLATOSAK A BETON PADLÓK?

A konyha:

A beton padlókat konyhákban alkalmazzák leggyakrabban, mely tartós felületet biztosít a helyiségnek. A beton ellenáll a gyakori használatnak. Ugyanakkor végtelen lehetőséget kínál a tervezés során. Ezenkívül nincsenek rajta illesztések vagy fugázó vonalak a szennyeződés vagy a kiömlött folyadékok felfogására, ezért a tisztítása könnyű. További információk a konyhai padlóburkolatról itt találhatók.

Előszoba:

Tegyen nagyszerű első benyomást egy stílusos bejárattal, előcsarnokkal vagy dekoratív padlóval. A beton könnyű gondozásának, állhatatosságának és színtartósságának hála ideális választás lehet olyan területeken, ahol szennyeződés, sár és víz kerülhet a felületre. További információkat az előszobai padló megoldásokról itt találhat.

A fürdőszoba padló kiválasztása során, a legtöbb ember mindig olyasvalami mellett dönt, ami stílusos, tartós, nedvesség- és vízálló, és könnyen karbantartható. A beton megfelel ezeknek a feltételeknek. Akár sugárzó fűtést is telepíthet alá, hogy a felület mezítláb is kényelmes legyen. Tudjon meg többet a fürdőszoba padlóburkolási lehetőségeiről itt.

Pince:

A beton rendkívül jó választás az alagsori padlóburkolatokhoz, különösen nedvességállósága miatt, még olyan területeken is, amelyek általában talajnedvességnek és esetleges áradásnak vannak kitéve. A betonnal elkerülhető a penészesedés, valamint a nedves szőnyeg vagy a sérült fa padló sérülése és cseréje. Nézze meg az alagsori padló további ötleteit itt.

Garázs:

Ha garázst épített házához, miért ne tenné azt ugyanolyan vonzóvá, mint a ház többi részét. Adjon a garázshoz többek között színes elemeket vagy élénk színű epoxi bevonatokat az egyedi megjelenés érdekében. A garázsban alkalmazható padlóburkolatok további lehetőségeit itt találja.

Üzlethelyiségek:

A beton strapabíró és tartós, valamint végtelen testreszabási lehetőséget kínál. Ezen tényezők kombinációja ideális választás kiskereskedelmi üzletek, éttermek és bárok, irodák, templomok, iskolák, orvosi intézmények és ipari épületek számára. Lehetővé teszi, hogy cége logóját, vállalati színeit vagy témáját közvetlenül beépítse a padlóba. További információ a kereskedelmi megoldásokról itt található.

BETONPADLÓK KÖLTSÉGEI

A dekoratív betonpadló egyik fő előnye a megfizethetőség más lehetőségekhez képest, különösen akkor, ha van már olyan betonfödém, ami készen áll a festésre, polírozásra vagy festék és burkolat felvitelére. A négyzetméterár az alapkivitelben összehasonlítható linóleummal, vinil-, szőnyeg- vagy olcsóbb kerámialapokkal. A középosztály kialakítása összehasonlítható a laminált, bambusz, keményfa és drágább csempékkel. A magasabb kivitel körülbelül olyan drága, mint a pala, kő vagy márvány.

A dekoratív betonpadlók növelhetik a ház továbbértékesítésének értékét, mivel az új tulajdonosok egyszerűen módosíthatják a padlóikat anélkül, hogy elszállítással vagy ártalmatlanítással járnának, vagy dönthetnek úgy, hogy a betont úgy hagyják, ahogy van. Figyelembe kell vennie a hosszú távú értéket is, mivel a beton évtizedes felhasználást és nagyon alacsony karbantartást biztosít, így pénzt takaríthat meg a padló teljes élettartama alatt.

Az árat befolyásoló egyéb elemek a következők:

Megmunkáláshoz vagy eltávolításhoz szükséges szegélylécek vagy egyéb eszközök

Speciális betétekre lehet szükség

A meglévő padlók eltávolítása és ártalmatlanítása

Az aljzat javítása

Bútorok mozgatása

Az árban szereplő munkákról és szolgáltatásokról érdeklődjön szállítójánál.

TERVEZÉSI LEHETŐSÉGEK

Színek:

A legnépszerűbb színválaszték a semleges szürke és a földszínek, de a lehetőségek szinte korlátlanok. A festék betonba keverhető (beépített festék), vagy foltokkal, festékekkel, epoxi festékekkel, színezett tömítőanyagokkal vagy ezen módszerek közül egy vagy több kombinációjával felvihető a felületre. A beton természetes módon festhető, mely lehetővé teszi, hogy könnyen kombinálható legyen a helyiség többi elemével.

Színes padlók:

A színes beton hihetetlenül népszerű a meleg, földszínek miatt. A betonon lehetséges elérni a márvány, fa, tégla, kő és más anyagok replikációjának megjelenését. A savalapú árnyalatok földes palettákban kaphatók, a vízalapú termékek pedig még szélesebb színválasztékot kínálnak.

Csiszolt padlók:

Rakjon le olyan tökéletes padlót, amelyet nem kell polírozott betonnal viaszolni. Ezzel a többlépcsős eljárással különböző fényességi szinteket lehet elérni a szaténtól a magas fényességig. Készítsen ipari megjelenést csiszolt természetes szürke betonnal, vagy kombináljon különböző árnyalatokat, és érjen el végtelen színválasztékot.

Formák és textúrák:

A színek variálásán kívül számtalan tervezési lehetőség áll rendelkezésre a padlót illetően. A textúrák segédeszközei például felhasználhatók olyan anyagok készítésére, amelyek hasonlítanak a fára, a kőre, a téglára és egyebekre. Fűrésszel történő vágással csempe jellegű megjelenést hozhat létre, vagy közvetlenül a felületre nyomtathat egy alakzatot vagy logót. Ezen grafikák beépíthetők sablonokba vagy metszetekbe. Ha a meglévő felületén kisebb hibák vagy repedések vannak, álcázhatja őket, beépítheti őket, vagy felhasználhatja a felület kiegészítéséhez.

Sugárzó fűtés:

Ez a pormentes fűtési módszer telepíthető újonnan öntött betonba vagy rétegekbe. A sugárzó hő különösen azok számára előnyös, akik légzési problémáktól és allergiától szenvednek, mert a levegő nem kerül befújásra az egész házban, és a külső levegő sem jut be. Ezen kívül, még fűtési költséget is megtakaríthat.

Rétegek és mikrodotópok:

Ha betonjának kisebb hibái vannak, mondjuk foltos vagy repedezett, egy új felületi réteg vagy mikrohevítés jelentheti a választ. A megfelelően felhordott fedvények ugyanolyan tartósak, mint a szokásos betonok. A bélyegezhető fedvények lehetővé teszik a bélyegzett vagy texturált felületek, színek és árnyalatok felhordását, akárcsak az újonnan öntött beton esetében. Vannak olyan termékek is, amelyek lehetővé teszik a vinil, csempézett vagy fa felületek bevonását. A betonra való áttérésről itt olvashat bővebben.

VÉDELEM, KARBANTARTÁS ÉS JAVÍTÁS

A betonpadló karbantartási igényei a használat gyakoriságától és típusától függenek, de minimális karbantartás mellett a beton több évtizedes használatot biztosít. Beszállítója ajánlhat olyan karbantartási tervet, amely megfelel az Ön által kiválasztott felületnek és helynek.

Tömítőanyagok:

Dekoratív padlók telepítésekor azokat megfelelően le kell zárni. A kiváló minőségű belső padlótömítés meghosszabbítja a beton élettartamát, védelmet nyújt a karcolások és foltok ellen, megakadályozza a nedvesség problémáit, gazdagítja a színt és növeli a padló fényességét. Beszállítója javaslatot tehet arra, melyik a legmegfelelőbb tömítőanyag az Ön számára.

Viasz:

Ha a padlót gyakran használják, például egy étteremben vagy kiskereskedelmi üzletben, a beton padló viaszt alkalmanként védőrétegként is felhasználhatják a tömítőanyag megőrzésére és a padló integritásának védelmére. Ez a fedőréteg eltávolítja a napi kopást, könnyebben csiszolható és visszahordható, mint a tömítőanyag.

Foltos padlók tisztítása:

Megfelelően fedett padlóval a lakásban a seprés és a nedves törlés elegendő ahhoz, hogy a padlót a következő években is a legjobb állapotban tartsa. Alkalmi mélyebb tisztításhoz használjon vizet és pH-semleges tisztítószert. A szőnyegek szintén segítenek megvédeni a magas frekvenciájú vagy gyakran vízzel találkozó területeket (például kiömlött anyagokat). A dekoratív betonpadlók karbantartásáról itt olvashat bővebben.

Csiszolt betonpadlók

Polírozott padlók tisztítása:

A por napi törlése megakadályozza a részecskék képződését a padlón, és megvédi a felületet a kopástól. A polírozási folyamat során bekövetkező megvastagodás miatt a csiszolt felületek nem igényelnek tömítőanyagot vagy viaszt. Sokéves gyakori használatuk megviselheti őket, de a polírozás visszaállíthatja a felület eredeti fényét. Tudjon meg többet a csiszolt padló karbantartásáról itt.

Javítás:

A dekoratív betonpadló egyik hátránya sajnos az, hogy nem lehet könnyen megjavítani vagy ragasztani. Ilyen esetben szükség van ugyanis a beton szerkezetének és felületének, valamint a padló színének és tónusának összehangolására. Ez meglehetősen nehéz lehet, mert minden egyes betontétel másképp keményedik és fordul. Vannak azonban olyan lehetőségek, mint az aktuális minta sérülésének javítása vagy új minta létrehozása sablon vagy gravírozás segítségével. Használhat burkolatot vagy mikrohevítést, vagy végső esetben szőnyeggel vagy bútorokkal is letakarhatja a sérült területet. Konzultáljon egy tapasztalt szakemberrel a lehetőségeivel kapcsolatban.

Szerezzen árajánlatokat betonpadlóra a Wilio-n, az Ön közelében lévő beszállítóktól.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt