Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Betonelemek
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Betonelemek

Szakértőre van szüksége a Betonelemek kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók23 203 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Szilveszter C.

Egyéni vállalkozó
Bonyhádvarasd
5,0
Kőműves munkák

A 2017 Kft 2017 őszén lett alapítva. A célunk a hosszútávon működő, stabil háttérrel rendelkező látkép kialakítása a céges, illetve a lakossági ügyfeleinknek egyaránt. Fő tevékenység a műszaki irányítás, mélyépítésben illetve magasépítésben egyaránt. Műszaki irányítási feladatok Magas- illetve mélyépítési projektek organizációja, műszaki irányítása Geodézia Területek felmérése, kitűzése, lakossági és céges ügyfelek számára egyaránt, felmérési/kitűzési jegyzőkönyvvel, digitális rajzzal Földmunka Lakossági ügyfelek részére kisebb földmunkák elvégzése Tanácsadás Lakossági ügyfelek részére építkezés, felújítás, tereprendezés előtti tanácsadás, árajánlat összehasonlítás, látványterv készítés Kivitelezői ajánlások Céges és lakossági ügyfelek részére kivitelező ajánlása a legtöbb szakágra, az ország több pontjáról Burkolati munkák Céges és lakossági burkolati munkák kivitelezése, főképp térburkolatok készítése

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Popják D.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Szobafestő, festő

Több év tapasztalattal a hátunk mögött. munkáinkra igényeség és precizitás jellemző. A munkáinkat rövid határidővel, gyors és szákszerű kivitelezéssel vállaljuk. Vállalunk lakások, házak külső-belső felújjítását, udvar rendezés, takarítás, kerítések építését, betonozást, kertépítést, rendezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gergely C.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,8
Szobafestő, festő

Fiatalos, csapat vagyunk. Rendezetten, tisztán dolgozunk. Igényes, szép munkát végzünk. Számlaképesen dolgozunk. Vállaljuk házak, lakások külső és belső teljes vagy részleges felújítását. Bútor össze szerelést. Javítási munkálatokat. Bontást, törmelék (sitt) elszállítást. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ádám J.

vállalat
Budapest
4,7
Szobafestő, festő

Üdvözlöm Jónás Ádám vagyok 7 éve foglalkozok lakasfelújítással. Komplett lakásfelújítas egy kézben, a bontástól a kapcsolóig. Egyéni vállalkozóként szerzőzédessel vállaljuk a kivitelezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Betontermékek

Otthonunk alapjaitól a felhőkarcolókig, a közösségi központoktól a hidakig, a tranzitutakig és minden egyéb szükséges infrastruktúra-elemig (víztisztító létesítmények, gátak, tengeri olajfúrótornyok stb.), a legtöbb objektum betonból készül. Az építési igényeknek és megoldásoknak megfelelően többféle betonterméket különböztetünk meg, amelyek egytől-egyig fenntarthatók és időtállók. A kanadai betongyártás széles skáláját képviselő nemzeti és tartományi szövetségek és intézetek listája a portál Névjegy szakaszában található.

A beton felhasználása

A betonburkolat évtizedekkel tovább tart, mint az aszfalt, kevesebb karbantartást és gondozást igényel, szilárd és merev felülete pedig gyakorlatilag megakadályozza a kátyúk kialakulását. A hagyományos betonburkolatoknak két típusa van - kombinált közönséges betonburkolat (JPCP) és folytonosan vasalt betonburkolat (CRCP). Ezek a típusok sokféle alkalmazást tesznek lehetővé, beleértve a repülőtereket, autópályákat, utcákat, utakat és parkolókat (ipari és teherautók számára).

Nehézipari felhasználásra (beleértve a parkolókat is) van egy harmadik típusú betonburkolat, nevezetesen a hengeres tömörített beton (RCC). Az RCC nagyon tartós felület, amelyet akkor használnak, ha a nagy burkolt felületeknek ellen kell állniuk a hatalmas / ütésálló terhelésnek. A strapabíró burkolatot igénylő helyiségek számára előnyös lehet az RCC vagy az ipari betonburkolat használata. Mindkettő gazdaságos és rendkívül tartós burkolati megoldás.

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a betonburkolat általában nemcsak életciklusa alatt költséghatékonyabb, hanem versenyképes a kezdeti építési költségek mellett is. Ennek eredményeként megtakarítás érhető el a tulajdonosok számára, valamint kevesebb beavatkozás és frusztráció lép fel a felhasználók számára. Környezetvédelmi szempontból a betonburkolat élettartama csökkenti a természeti erőforrások, például az adalékanyagok és az energia iránti igényt.

A kutatások azt mutatják, hogy az aszfaltburkolat készítéséhez szükséges energia egyharmadát betonburkolat építéséhez, karbantartásához és javításához használják fel. A betonburkolat kemény felületével szintén csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kapcsolódó kibocsátásokat. Felületének színe csökkenti a városi utak és járdák megvilágítási igényeit, és növeli a vezetők éjszakai biztonságát. A betonburkolat megtakarított erőforrásokat, tisztább levegőt és alacsonyabb széndioxid-kibocsátást jelent. Ezért közkedvelt megoldások a repülőtéri kifutók, hidak, utak és autópályák, kereszteződések, körforgalmak, parkolók és buszmegállók esetén.

A kutatás mellett számos eszköz és erőforrás áll a közlekedési mérnökök és a döntéshozók rendelkezésére a beton- és aszfaltút lehetőségek költségeinek és környezeti hatásainak felmérésére és összehasonlítására:

Cast in place (CIP) - kész betonként szállítják és formában tárolják a helyszínen, minden egyes tételt a tervező specifikációihoz igazítva. Szinte minden típusú betonelemre alkalmazható, beleértve az alapokat, a talajon lévő födémeket, falakat, gerendákat, oszlopokat, padlókat és tetőket. A helyszíni öntésnek köszönhetően kiváló megoldás a szabad formájú betonhoz különböző fesztávolságokban és formákban. A beton a helyszínen előfeszíthető, ami vékonyabb építőlemezekhez, csökkent anyagfelhasználáshoz és nagyobb belső rugalmassághoz vezet. A helyszíni betonnak olyan előnyei vannak, mint például a tartósság, a természeti katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség és az újrahasznosított anyagok használata. Mindig az épületekben és az infrastruktúrákban való használat közelében gyártják, általában az építkezés 60 km-es körzetében. Tudjon meg többet az öntött betonról.

Öntött kő - előregyártott termék, amely különféle természetes építőelemek alakját ölti fel, és számos előnnyel rendelkezik a természetes mészkővel szemben: könnyen adaptálható, ami segít csökkenteni az energiafogyasztást és a helyszíni pazarlást. Tartalmazhat újrahasznosított anyagokat, például további cementtartalmú anyagokat, újrahasznosított üveget vagy más újrahasznosított anyagokat. Gondos rekonstrukcióval sok öntött kőelem újrahasznosítható. Az alkalmazások a legegyszerűbb ablakpárkányokon át az ablakpárkány paneleken át a legbonyolultabb építészeti elemekig terjednek. Az öntött kő szintén segít enyhíteni az általában fehér portlandcementből készült hősziget hatását.

Előregyártott kőfurnér panelek - a kőfurnérral ellátott betonpanelek számos előnyt kínálnak: A furnér vékonyabb részekben is alkalmazható, mivel az előregyártott panelre vonatkozó horgonypontok közelebb helyezhetők egymáshoz. A többszintes egységeket, például az oszlopfedeleket, az ablakpárkányokat beépített mennyezet- és ablakpárkányszakaszokkal, a mély vonalvezetésű ablakkereteket, a belső és külső sarkokat, a kiálló részeket és a csillapításokat, valamint az ablakpárkány-részeket gazdaságosabban szerelik össze, mint az előre gyártott beton furnéregységeit, paneleit. Mivel minden panel számos furnérdarabot tartalmaz, az előregyártott beton panelrendszerek lehetővé teszik a gyorsabb illeszkedést, ezáltal pedig a következő munkafolyamatok is hamarabb elkezdődhetnek. A furnérozott előregyártott betonpanelek oszlopról oszlopra történő áthidalásra használhatók, csökkentve a padlón a terhelést és kiküszöbölve a komplex ideiglenes állványokat. A kisebb kőbetétek "kiemelésekként" önthetőek a nagyobb előregyártott panelekbe. Tudjon meg többet az öntött kőről és az előregyártott kőfurnér panelekről.

Beton falazóanyag - széles körben alkalmazzák a lakóépületek alapjaitól a nagy kereskedelmi épületekig. Képes nagy mennyiségű további cementtartalmú anyagot beépíteni a keverékbe. A beton falazóanyagot általában helyben gyártják, a rendelkezésre álló anyagok felhasználásával, ezáltal csökkentve az energiaigényt és a kibocsátást, ami a nyersanyagok szállításával és a késztermék munkahelyre történő szállításával jár. A beton falazóanyag hőkapacitása jelentősen befolyásolja a hőátadást. A kőműves rendszerek különböző célokra adaptálhatók, mert sok tervezési variációval rendelkeznek. Az egyik a falvastagság: a különböző szigetelőanyagok könnyen rögzíthetőek a falakra, amelyek a nagy hőtömeggel megnövelik a termék R értékét, és hozzájárulnak a falvastagság rugalmasságához. A többi betontermékhez hasonlóan a beton falazóanyag is tartós, rugalmas, nem ég és nagyon alacsony karbantartást igényel - megfelelő kialakítással és kivitelezéssel a beton falazat gyakorlatilag több mint száz évig karbantartásmentes lehet. A beton falazatok élettartama lehetővé teszi egy meglévő épület rehabilitációját új használatra és az eredeti magszerkezet nagy részének újrafelhasználását. Amikor egy beton falazatszerkezet eléri élettartama végét, törmelékké formálható és más szerkezetekben felhasználható.

Reteszelő betonburkolat (ICP) - széles körben alkalmazzák, például lakóteraszokon és járdákon, városi járdákon, tereken, tetőparkolókban, autóbejárókban, parkolókban, városi utcákon, kikötőkben és repülőtereken. Az ICP egy költséghatékony csempe, széles szín- és textúraválasztékkal, amely illeszkedik a hagyományos vagy a modern építészethez. Emberi dimenziót és jelleget ad a lakó-, kereskedelmi vagy városi utcáknak, miközben szerkezetileg képes a legnagyobb terheléseket is elviselni. A betonlapok és a betonrácsok szintén szorosan kapcsolódnak a beton burkolatának egymáshoz kapcsolódásához. A nagyobb betonlapok használata továbbra is népszerű megoldás a sétálóutcákon, lakó-, tetőtéri, vagy városi területeken.

Hőszigetelő betonformák (ICF) - egy integrált falalakú szigetelő rendszer, ahol a formák a helyükön maradnak, és folyamatos hő- és légzárást biztosítanak. Mivel öntött betonnal használják őket, lehetővé teszik a tervezés rugalmasságát. Könnyűek és újrahasznosíthatók. A többi beton alkalmazáshoz hasonlóan a szigetelő formák is tartósak és hosszú évekig tartanak. Az öntőformák a beton lefektetése után a helyükön maradnak, és folyamatos hő- és légzárást biztosítanak, ezáltal jelentős energiamegtakarítást eredményeznek. A beton hőkapacitása csökkenti az épületen kívüli hőmérsékleti csúcsok hatását az épületen belüli hőmérsékletre. Az ebből fakadó alacsonyabb fűtési, szellőztetési és légkondicionáló (HVAC) rendszerek igénye azt jelenti, hogy a berendezés mérete is csökkenthető. Ebben az alkalmazásban a kitett betonfalak ideálisak passzív napelemes kialakításokhoz.

Az előregyártott feszített betonrendszerek előnyöket nyújtanak a tulajdonos, építész, fővállalkozó és építőmérnök, valamint végső esetben a végfelhasználó számára. Az előregyártott rendszer hatékony tervezést, költséghatékonyságot és erős, tartós megjelenést biztosít, amely hosszú élettartama alatt megőrzi formáját.

Az előfeszített betonnak három tipikus kategóriája van: építészeti, szerkezeti és speciális előregyártott rendszerek. Megtervezhetők az "előregyártott" betonrendszer teljes falrendszereként, melyek csak szerkezetet vagy csak falrendszert biztosíthatnak.

Az előregyártott betont úgy állítják elő, hogy betont öntenek egy újrafelhasználható formába, amelyet ezután ellenőrzött körülmények között megjavítanak, eltávolítanak az öntőformákból, végül az építkezésre szállítják és a helyszínre emelik (vagy megépítik). Az előregyártott beton ellenőrzött környezetben történő előállítása során (amelyet általában "előregyártottnak" neveznek) a hőmérsékletet és a páratartalmat állandó értéken tartják. Ez fontos a megfelelő vagy érleléshez, és az üzemi mérnökök és a minőség-ellenőrzési személyzet szorosan figyelemmel kíséri.

Az előregyártott betonrendszer használata számos lehetséges előnnyel jár. Mivel a betont a gyárban öntik, a biztonság jobban ellenőrizhető, mint közvetlenül a helyszínen történő öntéskor. Pénzügyi és fenntarthatósági előnyök akkor merülnek fel, amikor az üzemekben használt formákat több százszor használják fel újra és újra, mielőtt kicserélnék őket, ami lehetővé teszi az egy egységre eső zsaluzat költségeinek csökkentését, más építkezésekkel szemben.

Az áteresztő zsilipek és csövek esetében a beton az optimális megoldás. A betoncsövek, aknák és betonzsilipek tartósak, ellenállnak a rozsdának és a tűznek. Az előregyártott termékek segítenek helyreállítani a terület természetes hidrológiáját és irányítják a víz áramlását a víztárolók feltöltésére. Alkalmazhatók esővízkezelésre, szennyezőanyagok befogására és tárolására az öntöző vagy tároló rendszerekben. A speciális kialakítások segíthetnek az erózió visszaszorításában. A betoncső ideális a geotermikus rendszerek használatához, mert nem bocsát ki gázt a levegőbe, nagy a hőkapacitása, és a változó évszakokban természetesen felmelegíti és/vagy hűti az áramló levegőt.

A városfejlesztés megváltoztatja közösségeink természeti táját, olyan kemény felületeket hoz létre, amelyek megakadályozzák a víz behatolását a talaj felszínébe és fokozzák a vízelvezetést. A csapadékvíz lefolyása a szennyező anyagok - például a parkolók felszínén található olaj és egyéb szénhidrogén folyadékok - akár 90%-át is közvetlenül a folyókba és patakokba juttatja. Az esővíz összegyűjtésével és talajba való visszavezetésével azonban a talajkémia és a biológia természetes módon képes kezelni a szennyezett vizet. A szénsavas beton burkolatok alacsony hatású megoldást (LID) kínálnak, hogy helyreállítsák a városok természetes képességét az esővíz felszívására. A porózus járda olyan átjárhatóságú, amelynek áteresztőképessége elég nagy ahhoz, hogy lehetővé tegye a víz könnyű áthaladását, és jelentősen befolyásolja a hidrológiát, az élőhely gyökerezését és egyéb környezeti tényezőket. A szénsavas betonfelületek készülhetnek áteresztő, egymásba épülő beton burkolórendszerekből (PICP) vagy áteresztő beton burkolatokból (PCP). Az áteresztő, egymásra épülő betonburkolatokat a gyárban állítják elő, majd a helyszínre szállítják és telepítik. Ezzel szemben az áteresztő betonburkolatokat nyers állapotban szállítják, és a helyszínen hozzák létre.