Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Biztonsági ajtó
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Biztonsági ajtó

Szakértőre van szüksége a Biztonsági ajtó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Hogyan válasszuk ki a megfelelő típusú biztonsági ajtót?

Igényeitől függően választhatja a rácsos acél biztonsági ajtót, az alumínium rúdszerkezetes ajtót vagy az alumínium hálós ajtót. A magas szintű bűnözés ellen minden bizonnyal acéllal megerősített biztonsági ajtóra lesz szüksége. A biztonsági ajtó kiválasztásakor fordítson különös figyelmet a megfelelő anyag kiválasztására. Acél, alumínium, kovácsoltvas és fa-acél kombinációk közül választhat.

Mit kell tenni a biztonsági ajtó behelyezése előtt

1. Megfelelő méretek: Minden ház egyedi előírások szerint van kialakítva, és a biztonsági ajtókat is úgy kell kialakítani, hogy minden követelménynek megfeleljenek. Képesek legyenek az ajtó anyagával egyidejűleg dolgozni, és be kell illeszkedniük anélkül, hogy a beépítés nyomai láthatók lennének.

2. Szabványnak való megfelelés: A termék megvásárlása előtt ellenőriznie kell, hogy az ajtó megfelel-e a biztonsági előírásoknak. A szabvány különböző teszteket ír elő, mint a késteszt, az ütésvizsgálat, az átlátszósági teszt és egyéb teszteket, amelyeknek az új ajtójának meg kell felelnie.

3. Külső keret: A biztonsági ajtók telepítésekor különös figyelmet kell fordítani a keretükre. Általában alumíniumból vagy acélból készülnek. Mindkét anyag tartósnak tekinthető. Az alumínium keret az előnyös választás a könnyű, de szilárd tartáshoz és a korrózióra hajlamos helyeken, például a tengerpart közelében lévő házakban.

4. Design: Az ajtó kinézeténél többféle minta, rács, alumínium lap közül választhat. A rozsdamentes acél háló a megfelelő választás azok számára, akiknek fontos a biztonság, de nem akarnak kompromisszumot kötni a kinézettel kapcsolatban.

5. Zárak: Ha a zárról van szó, akkor a legjobbat érdemes választani. Mindig válasszon henger alakú zárat, öt vagy több csapos zárral, amelyekre a szállító 20 év vagy annál hosszabb garanciát vállal.

Biztonsági ajtók beszerelése

Mindig előnyben kell részesítenie a biztonsági ajtók beszerelésénél egy olyan céget, amely nemcsak jó hírű, hanem széleskörű tapasztalattal rendelkezik az Ön által kiválasztott típusú biztonsági ajtók beszerelésében és karbantartásában is. Képesnek kell lenniük arra, hogy meghatározzák, hogy milyen típusú acélra lesz szükség a biztonság érdekében, és hogy milyen kialakítású ajtó a legmegfelelőbb az Ön ingatlanjához. Azt is meg kell tudniuk válaszolni, hogy az ajtó idővel elveszítheti-e fényét, vagy milyen karbantartásra lesz szükség stb. A biztonsági ajtóknak olyan fogantyúval kell rendelkezniük, amely alkalmas az ablakok kinyitására és tisztítására, és ugyanolyan zárral kell rendelkezniük, mint az ablakoknak. Rendelkezniük kell egy olyan rendszerrel is, amely tűz esetén könnyebbé teszi az ajtó kinyitását. Biztonság és ugyanakkor a gyönyörű kilátások élvezete mindenki álma, aki hatalmas ablakokkal és gyönyörű kilátással rendelkező házat épít.

Biztonsági ajtók osztályai - Hogyan válasszuk ki a megfelelő osztályt?

A biztonsági ajtók olyan bejárati ajtók otthonokba, irodákba és kereskedelmi létesítményekbe, amelyek célja a betörési kísérletek elleni magas szintű védelem garantálása. Ezek tehát a ház szerkezeti elemei, amelyek az úgynevezett "passzív védekezés" részét képezik. Úgy tervezték, hogy megakadályozzák a behatolást, a jogosulatlan belépést és a nem kívánt látogatók külső támadásait. Annak érdekében, hogy könnyebben átlátható legyen az biztonsági ajtók betörésállósági szintje, hat "biztonsági osztályba" vannak osztva, és a védelem mértékétől függően különböző építőanyagokból készülnek. Ebben a blogbejegyzésben megtalálhatja az összes információt, amelyre szüksége van az otthona vagy ingatlanja számára megfelelő biztonsági ajtó kiválasztásához.

Válasszon megfelelő biztonsági ajtót

A biztonsági ajtók beépítése, otthona bejárataként önmagában kiváló védelmet nyújt a bűnözők és a tolvajok külső támadásai ellen. Ahhoz azonban, hogy az ajtó valóban hatékonyan megvédje Önt, különféle szempontok szerint kell kiválasztania azt, és azt is érdemes tudni, hogy milyen opciók elérhetőek a biztonsági ajtók piacán, hogy kiválaszthassa az Ön számára legmegfelelőbbet.

Biztonsági ajtók beszerelése

A biztonsági ajtók megfelelő beszerelése elengedhetetlen, mivel ez biztosítja a legjobb biztonsági szintet.

A keret rögzítése a falhoz

A keret falhoz rögzítése szükséges annak biztosításához, hogy az ajtó maximálisan ellenálljon a behatolási kísérleteknek. A gyakorlatban az ajtónak és a falnak egyetlen monolit tömbnek kell lennie, amelyet a betörők által általánosan használt eszközök nem tudnak feltörni; erre a célra acél bilincseket hegesztenek a keret széléhez, amelyek 10-15 cm-re behatolnak a falba, és gyorsan kötő cementtel rögzítik őket.

Fal megerősítése

Ha a fal sérülékeny, például a téglát át lehet lyukasztani az illesztéseknél, akkor azt belülről meg lehet erősíteni egy háromméteres, hegesztett fémhálóval, amely a meglévő falazathoz csatlakozik, amelyhez az alkatrész kb. három méter három oldalról ajtók; a hegesztett háló felhelyezéséhez el kell távolítani a vakolat egy részét, majd újra kell vakolni. Alternatív megoldásként lehetőség van erősítő anyagok alkalmazására, amelyek beinjektálva alkalmasak a tégla vagy kő falazat megerősítésére; ezeket cementkeverékekkel állítják elő, és a falat a vakolat eltávolítása nélkül megerősítik. Ha építés alatt álló házat vásárol, jó, ha a nyílások és a bejárati ajtók közelében lévő falerősítéseket az építtető végzi el. A biztonsági ajtók helyes beszereléséhez vegye fel a kapcsolatot a gyártóval vagy annak telepítési szakértőivel,

Biztonsági ajtók

Biztonsági osztályok biztonsági ajtókhoz

Annak érdekében, hogy megállapítsuk a biztonsági ajtók által kínált biztonsági szintet, az ajtókat általában közvetlenül a rajtuk elvégzett vizsgálatok szerinti jelöléssel látják el, amely a betörés elleni minőségüket igazolja. Az ENV 1627 és későbbi szabványok szerint a páncélozott ajtóknak hat minőségi osztálya van, amelyek a betörésállóság növekedését jelentik a zár típusa és egyéb jellemzők, például a hő-akusztikai szigetelés alapján. A biztonsági ajtók osztályának meghatározásához az európai szabványok szerint háromféle tesztnek vetik alá őket:

  • Statikus terhelési ellenállás
  • Dinamikus terhelési ellenállás
  • Ellenállás a kézi támadással szemben

A vizsgálatoknál használt eszközök a különböző betörési kísérletek szimulációját hajtják végre, és a kapott eredmények alapján meghatározzák az ajtó ellenállási osztályát. Az ajtók biztonsági osztályai a következők:

1. osztály

Ellenáll azon betörőknek, akik csak fizikailag próbálnak ajtót nyitni vagy betörni. Az 1. osztályú ajtókat normál kockázatú lépcsőházak vagy kis értékű árukat tartalmazó raktár ajtajainak szánják.

2. osztály

Ellenáll a betörőknek, akik egyszerű eszközökkel, például csavarhúzóval, fogóval stb. próbálják kinyitni az ajtót. A 2. osztályú ajtók nagy kockázatú lépcsőházak, vagy irodák és ipari épületek ajtajaiként használhatók.

3. osztály

Ellenáll a betörőknek, akik csavarhúzóval és feszítővasakkal próbálják kinyitni az ajtót. A 3. osztályú ajtók nagy kockázatú beltéri ajtók, irodák és ipari épületek ajtajai, nagyobb értékű otthonok ajtajai.

4. osztály

Ellenáll a tapasztalt betörőknek, akik fűrészeket, kalapácsokat, baltákat, vésőket és vezeték nélküli fúrókat is használnak. A 4. osztályú ajtók bankok, óragyártók, kórházak, ipari üzemek és laboratóriumok irodáiban, valamint nagy értékű cikkekkel teli háztartásokban használhatók.

5. osztály

Ellenáll a tapasztalt betörőknek, akik olyan elektromos szerszámokat használnak, mint a fúrók, fűrészek, csiszoló kerekek stb. Az 5. osztályú ajtók bankok, ékszerészek, katonai helyiségek, nagykövetségek számára alkalmasak.

6. osztály

Ellenáll az "elektromos tolvajoknak", akik szintén nagy teljesítményű elektromos szerszámokat használnak. A 6. osztályú ajtók bankok, ékszerüzletek, atomerőművek, katonai területek, nagykövetségek számára alkalmasak.

Általában a 2. osztályra van szükség a családi ház vagy lakás védelme érdekében: Ha sok olyan értéktárgya vagy nagy értékű otthona van, amely vonzza a tolvajokat, érdemes átnézni a magasabb osztályú ajtókat. A családi házakhoz és házikókhoz a 3. és a 4. osztály ajánlott, azonban nem minden otthon esetében van szükség azonos védelemre: a megfelelő ajtók kiválasztása egy adott ház valós kockázati tényezőin alapul, és függ a ház értékétől, a benne lévő értéktárgyaktól.

Biztonsági ajtók karbantartása

A biztonsági ajtók időnként némi ellenőrzést igényelnek a megfelelő működés érdekében. Általában ajánlott évente ellenőrizni a zsanérokat, tömítéseket és zárakat. Az ajtó nyitásakor és bezárásakor fellépő furcsa zajok vagy a padlón lévő nyitás utáni karcolások azt jelzik, hogy az ajtó nincs megfelelően felszerelve, és javításra szorul.

10 tipp a minőségi biztonsági ajtó kiválasztásához

A minőségi biztonsági ajtók vagy kapuk kiválasztása ugyanolyan kihívást jelenthet, mint a legtöbb nagy vásárlás. Ha ajtó vásárláson gondolkodik, mindig érdemes alaposan utánanézni, mit vásárol. Íme néhány tipp, amelyekre érdemes figyelni az ajtó kiválasztásakor.

1. Hol készülnek az ajtók?

Ez a kérdés több okból fontos, és többnyire a garancia miatt. Ha valami gond van az ajtóval kezdettől fogva, vagy akár a beszerelés után 6 hónappal, ki fogja megjavítani, és meddig tart? Ha az ajtót a tengeren túlról szerzik be, az sok bonyodalmat okozhat, amelyek biztosan nem érik meg. A panaszok megkönnyítése érdekében vásároljon ajtókat hazai gyártóktól.

2. Acél vagy alumínium?

Ez a kérdés nagyon gyakran felmerül. Attól függ, hogy milyen célra használják az ajtót. Kétségtelen, hogy az acél erősebb, mint az alumínium, és ha a szilárdság az első az Ön számára, akkor az acél a válasz. Az acél azonban nem felel meg esztétikailag minden tulajdonságnak, és nem is olyan korrózióálló. Ha a biztonság kedvéért alumínium ajtókat választ, akkor azoknak rozsdamentes acél hálós ajtóknak kell lenniük, lehetőleg olyan minőségben, hogy akár a tengerparti klímát is kibírja. Hárompontos zárral kell ellátni őket, pontosan a szabványoknak megfelelően. Sok olyan kereskedő van a piacon, akik rosszminőségű alumínium ajtókat próbálnak eladni, a biztonsági ajtók jellemzőit nem ismerő vásárlók számára. Ha az ajtó nem acélból készült, vagy nincs rozsdamentes acél ráccsal felszerelve, akkor nagyon valószínű, hogy nem biztonsági ajtó.

3. Az ajtók minőségi anyagból készülnek?

Csakúgy, mint bárhol másutt, olcsó alapanyagokból is lehet olcsó ajtókat készíteni, amelyek drága megjelenést mutatnak. Az évek során nagyon megdöbbentem, amikor láttam, hogy a vállalatok pénzt takarítanak meg az ajtógyártáson, de ez előbb-utóbb általában kiderül. Győződjön meg arról, hogy ajtajai jó minőségűek és biztonságot nyújtanak otthonának.

4. Az ajtók korróziója

Ez egy nagyon fontos pont, ahol a legtöbb gyártó rengeteg pénzt veszíthet, ha az ajtót nem helyesen készítik el. Az acélajtók két általános gyártási folyamattal készülhetnek. Az egyik folyamat során először horganyozzák majd pedig porbevonattal látják el az acélt. Ez egy nagyon régi eljárás, amelynek vannak előnyei és hátrányai is. Az így készített ajtók általában sosem rozsdamentesek, hiszen nincsen garancia arra, hogy a porbevonat 100 évig ki fog tartani. Ennek oka az a tény, hogy a termékek nem 100% -ban megegyezőek a horganyzás eltérő szilíciumtartalma miatt. A rozsdásodás mértéke azonban az ajtó felhasználásihelyétől is nagyban függ. A másik gyakori gyártási folyamat, amely megvédi az ajtót a korróziótól, az ajtókeret alkalmazása, amelyet a megfelelő működés érdekében vascsővel kell rögzíteni. Ezen eljárás során az ajtókat először homokfúvással, horganyzással majd pedig porszórt bevonattal látják el. Ez a folyamat általában sokkal simább felületet biztosít, és úgy tűnik, hogy egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A kompokat és a buszmegállókat is ilyen módon állítják elő. Bármelyik módszert is választja, karbantartásra biztosan szüksége lesz. Javasoljuk, hogy havonta egyszer törölje le az ajtót, hogy megakadályozza a szennyeződés felhalmozódását és a rozsda képződését.

5. Zárak és fogantyúk

A zárak és fogantyúk ugyanolyan fontosak az ajtók esetében, mint a motor egy autóban. Azt tanácsoljuk, hogy próbáljon olyan márkákat választani, amelyek valóban jó minőségűek, ehhez pedig keresse az üzletekben a legkeresettebb és legjobb darabokat. Ha nem ismeri azt a márkát, amelyet az eladó bemutat Önnek, az nem azt jelenti, hogy rossz minőségű, de győződjön meg arról, hogy megfelelő garanciával rendelkezik. Egy másik fontos szempont, hogy mindig az ajtó belsejébe szerelt zárat válasszunk az ajtó felületére szerelt zárral szemben. A megfelelő biztonsági ajtók esetében a zár teste az ajtókeret belsejében vagy a zárházban található. Sosem érdemes külső felületi rögzítéssel rendelkező zárakat alkalmaznia, hiszen egy kalapács segítségével ezeket könnyen le lehet törni.

6. Csuklópántok

A zárakhoz és a fogantyúkhoz hasonlóan a zsanérok is rendkívül fontosak. Túl sok olyan acélajtót láttam az évek során, amelyek fából készült ajtópántokkal lettek felszerelve, ez egy komoly hiba. A minőségi acélajtóknak mindig hegesztett PIN-CSUKLÓT kell használniuk. Ez azt jelenti, hogy a csuklópántokat a falhoz csavarozott szerelőkerethez hegesztik. A tipikus acélajtók súlya körülbelül 30-40 kg, ezért a minőségi zsanérok elengedhetetlenek. A sokkal könnyebb alumíniumajtókhoz pedig egy speciálisan kialakított tompa csuklópántot használunk, amely tartalmaz egy ajtókeretbe záródó csapot. Ezt általában alumínium biztonsági ajtópántnak hívják. A minőségi zsanérok tehát elengedhetetlenek!

7. Acélajtók tervezése

A bejárati ajtó mintájának kiválasztásakor bátran gondolkodjon valami érdekesebb és kreatívabb megoldásban. Akár felújításról, akár új ajtók beépítéséről van szó, néhány forintért választhat valamit, ami értéket ad hozzá az ingatlanjához. Legyen bátor, tegyen benyomást a környezetére!

8. Szín

A mintázathoz hasonlóan a szín is fontos. A legtöbb ház homlokzatán, ablakain vagy ereszcsatornáján 3-4 szín váltja egymást. Általában ez a megszokott, függetlenül attól, hogy illeszkedik-e az ereszcsatornához vagy a redőny ajtajához. Ha bizonytalan, mert a közeljövőben újra festeni fog, akkor válasszon fekete vagy fehér klasszikust.

9. Hálózatok

A rovarvédő hálók nem képezik az alapfelszereltség részét, hiszen többféle megoldásból is választhat. Ha rovarvédővel ellátott ajtót keres, mindenképpen értesítse az értékesítési képviselőt. Biztonsági okokból az acél biztonsági ajtók hagyományosan rendelkeznek egy 6–8 mm-es réssel az oldalukon és a felső részükön. Erre azért van szükség, hogy a nyáron fellépő hőtágulás okán se szoruljanak az ajtók. Ezeket a réseket hőszigetelő anyagokkal könnyedén kitölthetjük és a szállító mindenképpen tájékoztatja Önt elérhetőségükről. A tapasztalt üzletkötők mindig tudják, hogy mely megoldás lesz a legmegfelelőbb az Ön számára.

10. Garancia

Egy jó garanciális ajánlat általában azt mutatja meg, hogy egy vállalat valóban megbízik a termékében. A garanciát írásban kapja meg. A minőségi termékeknek azonban általában megvan az ára, ezért készüljön fel arra, hogy többet kell költenie, viszont így olyan terméket kap, ami kiállja az idő próbáját. Ne feledje, hogy ezen ajtók mindegyike egyedi gyártású. Mindegyiket kifejezetten az ügyfelek házához készítik, mert egyetlen bejárati ajtó sem egyforma méretű, függetlenül attól, hogy egyesek mit gondolnak. Ha olcsó ajtót vásárol, problémája lesz a beépítéssel, és az ajtón megspórolt pénzt egy olyan szakértőre költené, aki elvégzi a beépítést. Jobban jár, ha előre elvégeztet egy felmérést, és olyan ajtót választ, amely jó minőségű és biztonságos lesz.