Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Bútorgyártás

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, bútorgyártáshoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

42 270 szakember

78 219 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Bútorgyártás

Szakértőre van szüksége a Bútorgyártás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

42 270 szakember

78 219 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Megfelelő asztalos kiválasztása bútorgyártáshoz

A megfelelő asztalos kiválasztásakor el kell gondolkodni néhány fontos kérdésen. Ebben a cikkben lépésről lépésre végigvezetjük Önt ezeken a kérdéseken.

Olyan asztalost válasszon, akinek sok tapasztalata van

Fontos, hogy olyan önálló vállalkozót válasszon, aki kellő tapasztalattal rendelkezik szakmája terén. Minél konkrétabb az asztalos tapasztalata, annál valószínűbb, hogy gyorsan és hatékonyan tudja kezelni a problémákat. Az önálló vállalkozók hirdethetik magukat asztalosként, ácsként, vagy akár bútorgyártóként is. Bár ezek a szakmák átfedésben vannak, és főleg a faanyaggal foglalkoznak, vannak különbségek.

Az asztalos hagyományosan faszerkezeteket, például ablakkereteket, ajtókat és lépcsőket készít, és a helyszínen kívül dolgozik. Ács az, aki ezeket az elemeket telepíti, és javításukon és karbantartásukon dolgozik. Az asztalos általában képzettebbnek számít a finom bútorokkal és más fatermékekkel való munkában. Sok kézműves szakképzettségű lesz asztalos, míg a nagyobb vállalatok gyakran mindkét szakmát alkalmazzák.

Tamás 17 éve asztalos és több pozitív értékelést kapott a Wiliónál. Kifejti: „Vannak, akik ezermestert vesznek fel fapadlójuk fektetésére, azzal a szándékkal, hogy csökkentsék a projekt költségeit. Azonban aki nem asztalos, nem tudja, hogy mennyi helyet kell hagyni a bekövetkező természetes tágulásnak, amely más váratlan problémákat okozhat. Az ezermestereknek nem kell megérteniük, hogy a különböző körülmények hogyan befolyásolják a különböző padlók fektetését. Az asztalos szakmában is érdemes találni valakit, aki nagy tapasztalattal rendelkezik az Ön által kigondolt konkrét munka elvégzésében. Tehát például, ha engem nézünk - nem csinálok külön konyhát. Azért van ez, mert szeretek egy projekten az elejétől a végéig dolgozni - az első pillanattól kezdve, amikor belépek az ingatlanba, ott vagyok egészen a végéig. Nem szeretem a külön kis projekteket – más szakemberek szállításaira kell itt várni, vagy más emberek munkájának a minőségét kell megvizsgálnom. Vannak azonban olyan szakemberek, akik teljesen felkészültek a konyhákat érintő projektekre – kizárólag ezt csinálják -, és azt mondanám, hogy határozottan tudják, mit és hogyan kell kiválóan kivitelezni."

Kérjen ingyenes árajánlatot

A Wilio platformon keresztül segítünk kapcsolatot teremteni a környéken található profi ácsokkal és asztalosokkal, és valódi ajánlatokat kaphat, már ma. Amellett, hogy elolvassa az önálló vállalkozó Wilio visszajelzéseit, nézze meg az elvégzett munkájuk fényképeit. Ha lehetséges - és különösen, ha a projekt nagy vagy drága - próbáljon meg beszélni egy vagy két korábbi ügyfelükkel. A jó önálló vállalkozó örömmel segít Önnek felvenni a kapcsolatot korábbi ügyfeleivel. Ez segít felmérni munkájuk minőségét. Ezen kulcsfontosságú kérdések feltevése szintén segíthet: Megtartotta-e a kereskedő eredeti ajánlatát, vagy nőttek-e a költségek? Könnyű volt-e kapcsolatba lépni vele, ha szükséges volt? Az eredeti időkereten belül fejezte be a munkát? Volt-e valami probléma, és hogyan foglalkozott vele a szakember? A munka mellett gondoskodott-e a vagyonának védelméről, és rendezett környezetet hagyott-e a munka után?

Kérdezzen előre a felhasznált anyagokról

Ha eldönti, hogy melyik asztalos munkáját veszi igénybe egy nagy projekt (például háza átalakítása esetén) számára, győződjön meg arról, hogy bemutatja a felhasznált anyagok mintáit, hogy megtekinthesse és megvizsgálhassa azokat. Például egy "tömör tölgyfa padlónak" sok formája, vastagsága és színe van – a minták megvizsgálása segít abban, hogy kizárhassa azokat, akik pénzt akarnak megtakarítani alacsonyabb minőségű anyagok felhasználásával. A folyamat elején érdemes megvitatni, hogy ki milyen anyagokat használ fel, és honnan szerzi be. Károly, 2018 óta a Wilio tagja, és csaknem 300 pozitív visszajelzést kapott az oldalon. Kifejti: „Ami az alapvető asztalos anyagokat - például fát illeti - a háztulajdonosoknak biztosan nem maguknak kellene megvásárolniuk őket, mivel a mindennapi üzleti életben található anyagok minősége sokszor gyatra. Másrészt asztalosként ritkán veszem meg azokat, amiket "szelektív" anyagoknak nevezek – ezek általában dekorációs darabok, például kész konyhai felszerelések és kilincsek, amelyeket mindenki lát a boltokban. Ám sokan nagyon szeretik ezt a stílust, és maguk akarják megszerezni."

Károly 12 éve asztalos, jó visszajelzéseket kapott a Wilio ügyfeleitől. Kifejti, hogy a munkafolyamat során az anyagok letisztázása sok pénzt takaríthat meg a háztulajdonosnak is: „Ha az anyagokról van szó, egyesek maguk akarják őket megvásárolni, ami rendben is van. Mindazonáltal azt javaslom, hogy beszélj korábban az asztalossal, hogy megtudjad, milyen lehetőségeid vannak. Például mindig ajánlani próbálom a legolcsóbb helyeket, ahol minőségi dolgokat vásárolhat az ügyfél. Vannak olyan üzletek, amelyeket a nagyközönség nem használhat - csak a szakemberek -, így ha ezekben az üzletekben vannak a kívánt dolgok, javasolhatom, hogy majd én beszerzem a szükséges dolgokat onnan, felhasználva a kedvezményemet önálló vállalkozóként.

Részletes árajánlatot kaphat minden szolgáltatótól

Minden asztalost, aki ellátogat otthonába, kérjen meg, hogy tegyen egy árajánlatot, amely leírja az összes lehetséges költséget. Ez munka- és anyagköltséget jelent, de bármilyen egyéb költséget is, például a hulladék ártalmatlanítását vagy az állványok bérleti költségeit. Mint egyike a Wilio asztalosoknak, Dávid hangsúlyozza, fontos megbizonyosodni arról, hogy elégedett vagy-e, az asztalos által kínált árajánlattal. „Mindenki kicsit másképp tesz ajánlatot" - mondja. "Például kis munkák esetében általában üzenetként küldöm az ajánlatokat a potenciális ügyfeleknek. Azonban, ha az ügyfél igényli, nagyon szívesen telefonon is felveszem vele a kapcsolatot az árajánlattal kapcsolatban. Ez így a tisztességes eljárás. Mindig arra kérem azonban az ügyfelet, hogy győződjön meg róla, hogy megfelel-e neki az általam adott árajánlat."

Soha ne fizessen előre

János kiemelten ügyes ács. 2018 óta tagja a Wilio-nak, számos kiváló értékeléssel rendelkezik, asztalos és ács képesítéssel is rendelkezik. Mint elmagyarázza, az ácsok időmegtakarítási módjai néha a projekt típusától függenek: „Ha valakinek sok kisebb munkája van számomra, akkor a sok kis munka elvégzése után inkább egyben egy fél napot vagy egy napot számlázok neki. Jobban működik, mint minden kis munkával külön időt tölteni. Ami az anyagokat illeti, beszámítok akár 5.000 forint értékű anyagot is - például csavarokat, szilikonokat, ragasztókat és egyebet. "

Soha nem szabad kifizetni a teljes összeget, amíg a munka nem fejeződik be, és nem ellenőrizte le azt: Különösen a kis munkák esetében - ahol az anyagi ráfordítások csekélyek vagy egyáltalán nincsenek -, amikor a munka befejeződik, az ácsnak csak akkor szabad elfogadnia az elvégzett munka díját. "Még akkor is, ha nagy munkába fogok, soha nem vállalnék előlegbe többet, mint az anyagköltség. Mivel úgy érzem, tudom, mit csinálok, biztos vagyok benne, hogy az emberek elégedettek lesznek munkámmal és az elkészült projekttel. Hogy őszinte legyek, szerintem csak a rossz szakemberek követelnek előre nagyobb összeget - mert tudják, hogy ha hibáznak, akkor a lakástulajdonos nem akarja majd a teljes összeget kifizetni "- magyarázza Dávid.

Kérdezzen meg egy szakembert a professzionalizmusról

Számos otthoni felújítási feladat, például a konyhai felújítások, főként az asztalos munkákra összpontosítanak, de egyéb munkákat is magukban foglalnak, például újravakolás vagy az elektromos vezetékek cseréje. Ha a projekt ebbe a kategóriába tartozik, kérdezze meg az ott dolgozó asztalosokat, hogyan tervezik kezelni a szituációt. Ha az asztalosnak megbízható villanyszerelő, vakoló és hasonló ismerősei vannak, akikkel általában együtt dolgozik, ez megkönnyítheti az egész folyamatot.

Mint Károly, az asztalos elmagyarázza, megbízható kapcsolatokkal, és kiterjedt szakmai hálózattal rendelkezik az önálló vállalkozók számára, akiket már többször felhívott, hogy vele együtt dolgozzanak projekteken: „Sokáig ugyanazokkal az emberekkel - szakosodott önálló vállalkozókkal - dolgoztunk együtt. Mindannyiukkal nagyon jól kijövök, bízom bennük, 100% -ban rájuk támaszkodhatok, és kedvesek az ügyfelekkel!” András eközben kissé más megközelítést választott, és sok kisebb feladatot egymaga is elvégez. "Ha többféle képesítésed is van, az valóban hasznos lehet. Elsősorban asztalos vagyok, de nem csak kizárólag ehhez értek, mert korábban a Honvédelmi Minisztériumban dolgoztam, és több különböző képzést végeztem. Nagyon hasznos, ha az asztalos a fő projekttel kapcsolatos feladatokat is elvégezheti. Például, ha konyhai munkalapokat szeretnél felszerelni, akkor általában csempézni is szeretnéd a konyhát. Tehát, ha van egy olyan asztalos, aki képes kezelni a csempéket, nem kell több különféle embert bevonni a projektbe. A megbízható ács legfontosabb ismérve az, hogy őszintén beszéljen arról, milyen más munkát képes elvégezni. Sok kezdő azt mondja magáról, hogy mindenhez ért, de az évek múltával egyre szerényebbek lesznek, tapasztalatuk mégis nő” - teszi hozzá egy tapasztalt ács.

Kérdezzen a képesítésekről

Sok jó ács van, akiknek nincs szakmai képesítésük. Sokan egész életükben gyakorolták a szakmát, vagy tanoncként tanultak. A megfelelő asztalos végzettség megléte azonban újabb jele annak, hogy a szakember komolyan veszi hivatását. Egyes ácsok szakmai szövetségek tagjai. Minden egyesületnek önálló vállalkozói tagjai vannak, a különböző előírásoknak megfelelően, ezért érdemes pontosan ellenőrizni, hogy milyen tagsággal rendelkezik valaki, és mit jelent ez a képzés vagy a tapasztalat szempontjából.