Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Csigalépcső

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, csigalépcsőhöz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 134 szakember
4 294 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
252 005 + alkalmazásletöltés
Csigalépcső

Szakértőre van szüksége a Csigalépcső kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 134 szakember
4 294 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
252 005 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

Csigalépcsőt választunk a házhoz

Kíváncsi, melyik lépcső illik a legjobban az új emeletes házához? Többféle lépcső létezik, de a csigalépcső nagyon népszerű. Ha Ön is gondolkodik rajta, akkor a következő sorok Önnek szólnak. Ily módon megtudhatja a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyeket fel kell tennie magának, és amelyek megkönnyítik a döntéshozatalt, a csigalépcső kiválasztásának és megvásárlásának teljes folyamatát.

Milyen méreteket kell tudnom?

A legfontosabb méret, amit tudnia kell, ha csigalépcsőt szeretne, a magasság a kész padlótól a kész padlóig. Minden lépcső úgy van kialakítva, hogy illeszkedjen a térhez, és először ismerni kell ezt a teret. A kész magasság a padlótól a padlóig határozza meg, hogy hány lépcsőfok lesz a lépcsőn, és mekkora lesz a forgása.

A padlótól a padlóig terjedő magasságot úgy mérheti, hogy az alsó emeletről indul, ahol a lépcsőt telepítik. A pontosabb méréshez vegye figyelembe a padló alatti felületet vagy szőnyeget.

Ha csigalépcsőt szeretne felszerelni a felső emeleti nyíláson keresztül, tudnia kell a nyílás méretét. Legalább 5 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a lépcső átmérője. Ez azért van, hogy a lépcső kényelmesen illeszkedjen a nyílásba. Függetlenül attól, hogy a lyuk kerek vagy négyzet alakú, még mindig hozzá kell adni legalább 5 cm-t a méretéhez. 

Milyen lépcsőátmérőt válasszunk?

Fontos paraméter, amelyet szintén tudnia kell, a lépcső átmérője. Az átmérő valójában a lépcső szélessége. Ha nem korlátozza a lépcső környezete, akkor Önön múlik, hogy milyen átmérőt választ. Ha azonban a lépcső egy nyíláson halad át, a lépcső átmérőjének 5 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint a nyílás.

Ha azonban csigalépcsőt kell felszerelni a tetőtér felületére, fontolja meg, hogy mennyi szabad helyre van szüksége az átjáráshoz. Ez egy úgynevezett tiszta tér az áthaladáshoz. Ez egy fizikai tér, ahol fel-alá kell járni a lépcsőn. Ennek a lépcsőnek az egyik fő előnye, hogy minden lépcsőfelület nagy, kis hely esetén is. 

Lehet, hogy valaki nehezen tudja elképzelni a lépcső átmérőjét csak centiméterben kifejezve. Ebben az esetben van egy egyszerű trükk. Ehhez használjon tolóajtót. Húzza be, és fokozatosan húzza ki, amíg kényelmesen át nem lép rajta. Ezután mérje meg a lyuk szélességét, és megtudja, milyen átmérőjű lépcsőre van szüksége. Ha azonban elegendő hely van a csigalépcső számára, válasszon nagyobb átmérőt. 

Mennyi helyet igényel a csigalépcső?

Ez az egyik kérdés, amelyet a tulajdonosok feltesznek, amikor csigalépcsőt fontolgatnak. Ez a kérdés nemcsak azért érdekli őket, mert a lépcső egyáltalán beleillik a házba, hanem mindenekelőtt azt akarják tudni, hogy mennyi helyet foglal el. Biztosan élvezni fogja, hogy a csigalépcső a legtöbb helyet takarítja meg, és egyenesen és a leggyorsabban juthat le. Nos, hogy kényelmes legyen, ne legyen keskeny, minimális használható szélessége legalább 80 cm legyen, és körönként 12 lépcsőfok használata javasolt.

Mennyibe kerül egy lépcső?

A csigalépcsők gyakran nagy bejáratokkal és drága terekkel járnak. Ezért az embereket nagyon érdekli az áruk. Erre a kérdésre azonban nehéz válaszolni. Ennek a lépcsőnek sok változata van. Ha ehhez hozzáad egy nagyszámú testreszabható opciót, amelyek befolyásolják a végső árat, akkor nehéz konkrét számot mondani.
De a fő tényezők, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolják a lépcső végső árára, a méret, a kialakítás és az anyag, amelyből készült. A különbség az, hogy egyszintes vagy háromszintes lépcsőt választasz. Különbség van abban is, hogy alumíniumból vagy közönséges acélból készül. Elmondható, hogy Ön dönt a csigalépcsők áráról. 

Milyen típusú csigalépcsők léteznek?

A csigalépcsők két alapvető kategóriába sorolhatók: belső és külső kialakítás. Ezért, ha belső lépcsőt keres, akkor olyat kell választania, amely nemcsak megfelel a helyigényének, hanem esztétikailag is vonzó. A külső kialakításhoz olyan csigalépcsőt kell keresnie, amely nemcsak jól néz ki, hanem ellenáll a zord időjárási körülményeknek is.

Milyen anyagok közül kell választanom?

Attól függ, hogy csigalépcső belső vagy külső kialakítása. De alapvetően ezek közül az anyagok közül választhat: klasszikus acél, tömörfa, kovácsoltvas, horganyzott acél és porfestett alumínium.

Klasszikus acél
Az ebből az anyagból készült belső lépcsők a legkelendőbb típusok közé tartoznak. Költséghatékony választás, nagy tervezési rugalmassággal. A klasszikus acélból a lépcső pontosan olyan lehet, amilyennek szeretné.

Tömör fa
Ez egy hagyományos darab, amely eleganciát kölcsönöz otthonának. A tömör fából készült csigalépcső tökéletes megoldás. Tömörfa lépcsőkhöz nem használnak fémet. Óvakodjon a tisztességtelen gyártóktól, akik acél központi pillérrel ellátott "fa" lépcsőket kínálnak.

Kovácsoltvas
A kovácsoltvas lépcső tökéletesen kiegészíti a belső teret hagyományos vagy viktoriánus stílusban. Díszített részletek és különféle dekoratív oszlopok jellemzik, amelyek csoportosulnak és ötletes mintákat hoznak létre.

Galvanizált acél
Költséghatékony lépcsőmegoldás, amely évtizedekre szól, karbantartás nélkül. A tűzihorganyzási eljárás időjárásálló fém ezüst bevonatot kölcsönöz a lépcsőháznak. Ez azt jelenti, hogy a kezdeti költségek az egyetlen költségek.

Alumínium por színben
Tökéletes megoldás a külsőre tervezett csigalépcsőkhöz, hangsúlyozva a dizájnt. Korrózióálló és karbantartást nem igénylő felülettel rendelkezik. Ezenkívül kiválaszthatja a lépcső színét, amely megfelel a ház padlójának vagy külső dekorációjának.