Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Csőtörés javítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, csőtörés javításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Csőtörés javítása

Szakértőre van szüksége a Csőtörés javítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

5 gyors tipp vízszivárgás esetére

Amíg arra vár, hogy a vízvezeték-szerelő megérkezzen, hogy megjavítsa a csöveket, néhány egyszerű módszerrel kiküszöbölheti a vízszivárgást.

Kármegelőzés

A gyors, megfelelő intézkedések minimalizálhatják a károkat, amíg a szerelő ki nem tudja értékelni a helyzetet. Csőtörésnél minden másodperc számíthat, hiszen a víz rövid idő alatt elöntheti a házat, és jelentős károkat okozhat, ezért fontos, hogy a szakember megérkezéséig kárkezelési tervvel megelőzzük, vagy csökkentsük a károkat.

Az alábbi intézkedések segíthetnek a károk csökkentésében, amíg a vízvezeték-szerelő meg nem érkezik és fel nem méri a helyzetet.

Csőcsatlakoztató bilincs

Ezeket a javító bilincseket repülőgépeken és tengeralattjárókon használják, így biztosan elég erősek ahhoz, hogy egy ideig összetartsák a megrongálódott csövet. Nem oldják meg véglegesen a problémát, de jól tudják kezelni, amíg a vízvezeték-szerelő meg nem érkezik. Kérjen árajánlatokat a Wilión található vízvezeték-szerelőktől! Írja le a problémáját, és lépjen kapcsolatba a környék legjobb szakembereivel!

Epoxi ragasztó

Az epoxi ragasztó alkalmas az öntöttvas csövekhez, és megakadályozza a szivárgást, amíg a csövet előbb-utóbb ki nem cserélik. Régebbi csöveknél sokszor a legjobb választás a minél előbbi csere, de ez is az adott helyzettől függ, hiszen a javítás nem minden esetben olcsóbb.

Push-fit típusú csatlakozók

A szivárgást a csatlakozásnál vagy a cső közepén csatlakozókkal le lehet zárni, amelyek segítenek megakadályozni például a WC tartályból vagy a mosógépből történő vízszivárgást. Ezek felhelyezése a sérült csőszakasz kifűrészelését igénylik, ezért haladóbb barkácsolási tudás szükséges hozzá.

Javítószalag

Ezek a legtöbb háztartási áruházban kapható megkeményedő tömítőszalagok szorosan a csővezeték köré tekerve idővel megkötnek, és kiküszöbölik a szivárgást. Annyiban hasonlítanak az epoxihoz, hogy egyszerűen a megfelelő helyre kell őket tenni. A csőfelületen bárhol használhatóak szivárgás és repedés ellen.

Csőszorító bilincs

Ideális a repedésekhez. Hasonlóak a csőbilincsekhez, és korlátozott ideig erős rögzítést biztosítanak. Jól működnek kisebb repedések esetén, de ne feledje, hogy a probléma továbbterjedhet! Volt már, hogy maga javított meg egy szivárgó csövet? Ossza meg velünk a tapasztalatait egy bejegyzésben!

Hogyan lehet megjavítani a sérült csövet?

SZÜKSÉGES IDŐ: Kevesebb mint 2 óra
NEHÉZSÉG: mérsékelten haladó

Ha a végleges javítást nem lehet azonnal elvégezni, a fő és mellék vízcsapok elzárása után átmenetelig Ön is fixálhatja a sérült csövet a károsodás megelőzése érdekében. Először is keresse meg a pontos hibahelyet, mert az szerelvény közepén lévő csőből történő szivárgás esetén alkalmazandó gyorsjavítási módszer eltér a szerelvény közelében alkalmazandó eljárásmódtól. Egy vízszivárgás észlelése ijesztő lehet, de nem minden esetben szükséges az azonnali csere. Ez az útmutató segítségül szolgál arra, hogy hogyan lehet kezelni a vízszivárgást, és ismerteti a csövek javításához szükséges eszközöket és anyagokat.

Eszközök

A szereléshez a következőkre lesz szüksége: olló, csavarhúzó készlet, fogó, mérőszalag.

Anyagok

Csőtömítés, javítóbilincsek, epoxi tömítőanyag.

ELJÁRÁS: Keresse meg a vízellátó csapot (pl. a mosogató alatt)! Az epoxi tömítőanyag a szivárgás ideiglenes lezárására használható. A javítás elkezdése előtt mindenképpen zárja el a vízellátást, és engedje le a vizet a sérült csőből. Ezután győződjön meg arról, hogy a javítandó terület tiszta és száraz, hogy az epoxi megfelelően tapadhasson a felülethez.

Annyi epoxi tömítőanyagot használjon, amivel teljesen ellepi a szivárgó szakasz körüli felületet. Gyurmázza addig, amíg elég rugalmassá nem válik, majd vigye fel a kezelendő felületre és dolgozza el a a gyártó utasításainak megfelelően. Miután az anyag teljesen megkeményedett, nyissa ki a vízcsapot és ellenőrizze, hogy van-e szivárgás.

Csőjavító készlet hézagerősítő szalaggal

A mosogató alatti csövekhez csavarkulcsra lesz szükségünk. Néhány csőjavító készlet rendelkezik egy speciális hézagerősítő szalaggal. Egy ilyen szettel azonnal megszüntetheti a vízszivárgást. Kövesse a gyártó utasításait az üvegszálas szalaggal kapcsolatban, és futassa körbe a szivárgási területen. A hézagerősítő szalagot könnyű használni és rugalmasságának köszönhetően nagy segítség lehet a csőjavítás során.

Az öntapadó szilikonszalag alacsony nyomású vezetéken ideiglenes rögzítésként használható. Tekerje feszesen a szalagot a cső köré, úgy, hogy az egyes részei szorosan lefedjék egymást, gondosan lezárva a szivárgási területet.

A csőbilincsek néhány esetben hatékonyak lehetnek a cső nagyobb sérüléseinél vagy repedéseinél. Először zárja el a szivárgó csövek vízellátását, majd alaposan tisztítsa meg a javítandó területet. Egy reszelő segítségével sarkosítsuk le az éles széleket, amelyek átvághatják a gumit. A javítószalagot és a bilincset is úgy helyezze fel, hogy egyenletesen túlnyúljanak a cső sérült részén.

Szorítsa meg a bilincseket a szivárgás lezárásához, majd nyissa ki a vízcsapot és ellenőrizze a szivárgást. Ne feledje, hogy a vízszivárgás szalaggal, a csőszorító vagy csőcsatlakoztató bilinccsel történő fixálása csak ideiglenes megoldást kínálnak a problémára!

A csőszivárgások megszüntetése után a következő lépés is nagyon fontos: Kezdje el tervezni a professzionális végleges javíttatást, még akkor is, ha kicsi a szivárgás, és szükség esetén hívjon fel egy képzett Wilio szerelőt.

Adatok és információk továbbítása

A sérült szakasz hatékony megjavításához elengedhetetlen a vízellátó rendszer megértése, amelyhez ismerni kell a csövek műszaki adatait, beleértve az üzemi nyomást, a vízhőmérsékletet, a csövek méretét és a környezetet, ahol futnak.

Minden hatékony cső helyreállítási és rehabilitációs munkafolyamatnak meg kell felelnie a megfelelő nemzetközi szabványoknak és követelményeknek. Az összegyűjtött adatok alapján a szerelő részletesen megtervezi a cső javításának és helyreállításának részletes műszaki számítását és technikáját. Nagyon fontos az is, hogy a szakember megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkezzen egyrészt a csőjavításban, másrészt a munka elvégzését megelőző helyszíni kockázatértékelés elkészítésében.

Elengedhetetlen feltétel még a megfelelő védőfelszerelés, valamint a felesleges kockázatok csökkentésére, illetve elkerülésére irányuló megelőző lépések megtétele.

A sérüléssel érintett csőszakasz felszíni előkészítése

Általában, ha van rá lehetőség, a csövek felszínét az SA2.5 szabályoknak megfelelően nagyon alaposan meg kell tiszítani. Az epoxi ragasztó megfelelő tapadásának érdekében biztosítani kell, hogy a sérült szakasz felszínének érdessége legalább 60 mikron legyen. A cső felszíni előkészítésének befejeződése után a javítási folyamatnak azonnal meg kell kezdődnie.

Az érintett csőszakasz kijavítása

A munka első lépése annak biztosítása, hogy a sérült cső felszíne egyenletessé alakuljon. Az epoxi- vagy a javítóragasztót alaposan, a gyártó utasításainak megfelelően össze kell keverni, majd haladéktalanul fel kell vinni az érintett felületre. A bevonat vastagságának és hosszának a összhangban kell lennie a műszaki adatokkal és követelményekkel.

A javítószalag használata

Az utolsó lépés a javítószalag (pl. üvegszálas javítószalag) használata. A szalagot a sérült felszíntől kezdve kb. 200 mm-el kezdje el feltekerni. Erősen, feszesen és egyenletesen, minden egyes rétegre külön ügyelve ragassza fel a csőre. Használja el a teljes hengert a cső felületére.

A meghatározott számú rétegben vigye fel a javítószalagot. A beragasztás iránya váltakozhat a csomagolási rétegek között, hogy a mechanikai szilárdság növekedjen.

Csövek javításának és felújításának végső ellenőrzése

Vizsgálja meg a megjavított csöveket, hogy lát-e rajtuk bármiféle hibát. Ellenőrizze le, hogy a javítás vastagsága és hossza megfelel-e a műszaki követelményeknek! Ezután hagyja, hogy a megjavított területre helyezett anyag néhány órán alatt megkössön, és a cső javítása be is fejeződött.