Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Elektromos padlófűtés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, elektromos padlófűtéshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

42 268 szakember

78 217 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Elektromos padlófűtés

Szakértőre van szüksége a Elektromos padlófűtés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

42 268 szakember

78 217 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Szolgáltatók

23 237 szolgáltató az Ön környékén

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0

Bútor összeszerelése

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása

Robert Attila D.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0

Csaptelep vagy mosdó javítása, cseréje

Épületgepeszettel.,nagykonyhai berendezések szervizelesevel foglalkozom. Fürdőszoba, konyha, és a hozzá tartozó helyiségek felújítása, beepitese, javítás.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása

Róbert B.

Egyéni vállalkozó
XIV. kerület
5,0

Villanyszerelő

14 év tapasztalattal rendelkező villanyszerelő vagyok. Elmű regisztráciom is meg van. Teljes elektromos kivitelezés, kapcsolok, lámpák, új hálózat kiépitése, hibakeresés,...Mutass többet

14 év tapasztalattal rendelkező villanyszerelő vagyok. Elmű regisztráciom is meg van. Teljes elektromos kivitelezés, kapcsolok, lámpák, új hálózat kiépitése, hibakeresés, teljesítmény bővítés, elektromos berendezések bekötését garanciával vállalom. És teljes generál kivitelezést,

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása

Gábor C.

vállalat
Budapest
4,7

Villanyszerelés

Csapatunk épületautomatikával, villanyszereléssel, gépészettel, napelem telepítéssel, kertépítéssel és generálkivitelezéssel foglalkozik. Képzett és tapasztalt munkatársainkra már a tervezés fázisában is számíthatsz....Mutass többet

Csapatunk épületautomatikával, villanyszereléssel, gépészettel, napelem telepítéssel, kertépítéssel és generálkivitelezéssel foglalkozik. Képzett és tapasztalt munkatársainkra már a tervezés fázisában is számíthatsz. Számlával és teljeskörű garanciával.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,7

Kőművesmunkák, kőművesek

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal. ...Mutass többet

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása

Viktor G.

Egyéni vállalkozó
Sülysáp
4,5

Festő, mázoló

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Vállalom családi házak ,  lakások ,  átalakítását!Szakszerű munkavégzés a megrendelő igénye szerint -kőműves munkák -falazás, vakolás -hideg, meleg...Mutass többet

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Vállalom családi házak ,  lakások ,  átalakítását!Szakszerű munkavégzés a megrendelő igénye szerint -kőműves munkák -falazás, vakolás -hideg, meleg burkolást -külső homlokzati hőszigetelés -festés , gipszkartonozás -vízszerelés -nyílászárók beépítése ,cseréje Precíz, szakszerű munkavégzés , határidőn belül Garanciával !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
Mutass többet
Hasznos információ

Amit tudnia kell

Mi az elektromos padlófűtés?

Hogyan működik valójában az elektromos padlófűtés? Mikor megfelelő és biztonságos? A legtöbb dologgal tisztában vagyunk a modern és energiatakarékos padlófűtési rendszerekkel kapcsolatban, és örömmel osztjuk meg tudásunkat azokkal, akik azt fontolgatják, hogy padlófűtést szereltetnek otthonukba. Segítünk eldönteni, hogy melyik fűtési rendszer felel meg legjobban otthonának!

Hogyan működik az elektromos padlófűtés?

A padlófűtési rendszereknél a hő a teljes alapterületen hurkokban végigvezetett fűtőkábelekből származik. Az egyenletes felület elérése érdekében a padlófűtési kábelekre vékony töltőréteget visznek fel, és a padlóburkolatot arra fektetik. Az igazán energiatakarékos rendszer érdekében a hőszigetelő táblát mindig a fűtőkábel alá helyezik. A hőmérséklet minden helyiségben külön-külön fali termosztáttal szabályozható.

Az elektromos padlófűtési rendszer egy komplett fűtési rendszer. A beépített helyiségekben nincs szükség további hőforrásokra. Az elektromos padlófűtés különösen ajánlott felújításoknál és bővítéseknél. Ez egy egyszerű, gyors, olcsó és elszigetelt megoldás sok más, nagyobb kivitelezést igénylő fűtési rendszerhez képest.

Lehetőség elektromos vagy meleg vizes padlófűtés választására

Két padlófűtési rendszer létezik - az elektromos (villamos energiát használó) és a hagyományos meleg vizes padlófűtés. A fűtőszőnyegeket leggyakrabban elektromos padlófűtésre használják. Ennek a fűtésnek az előnye a vékonysága, valamint a meleg vizeshez képest viszonylag alacsony beruházási költségekkel számolhatunk. Az elektromos padlófűtés egyszerű felépítésű, és nem igényel nagy energiaforrást (például kazánt). Nem tölti ki a szobát radiátorokkal és rendkívül higiénikus (nem kavarja a port). Hátránya a magas üzemeltetési költsége, ezért ezt a típust csak a fürdőszobákban vagy a konyhában használják a padló hőmérsékletének növelésére a fűtési szezonban.

A második típus a meleg vizes, vagyis hagyományos vízkeringetésű padlófűtés, amely az alkalmazott technológia szerint készülhet nedves (beton esztrich) vagy száraz (gipszrost/szárazpadló táblák) csőfektetési eljárással. A legkisebb építési magasság száraz eljárás esetén 50 mm, nedves eljárás esetén pedig 70 mm.

Mindkét fűtési rendszer a sugárzófűtések csoportjába tartozik, hőelvezetési módszert alkalmaz.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy melyik rendszert válasszuk: elektromos padlőfűtést fűtőszőnyeggel vagy kábelekkel, netán meleg vizes padlófűtési rendszert? Természetesen ez a háztartás körülményeitől és az igényeitől függ. Gondolja át alaposan, hogy melyik rendszer felelne meg leginkább Önnek!

A padlófűtés előnyei

Szép padlók

Az elektromos padlófűtés tökéletes választás, ha rugalmas fűtési rendszert szeretne. Más fűtési rendszereket nyáron gyakran leállítanak. Ez például azt jelenti, hogy a fürdőszobákban és más helyiségekben a padló gyakran hideg lehet az átmeneti időszakokban.

Az elektromos padlófűtéssel Ön dönti el, hogy melyik padló lesz egész évben meleg és száraz.

Megbízhatóság

A legjobb garancia a piacon

Egyes vállalatok fűtőkábelei teflonszigeteléssel rendelkeznek, ami nagyon tartóssá teszi őket. A kábel esetleges meghibásodását egy nagyon hatékony hibafigyelő eszköz vigyázza a padló felülete felett, így csak az egyes burkolatokat kell felszedni a javításához.

Beépítési magasság

Ha nem akarja jelentősen megemelni a padlók szintjét, jó alternatíva az elektromos padlófűtés. A melegvizes rendszerhez képest az beépítési magasság nagyon alacsony, ami gyakran nagy előnyt jelent a felújítások során. A fűtőszőnyegek előnye, hogy közvetlenül a burkolat alá helyezik őket, általában egy rugalmas ragasztó vagy esztrich rétegben. Ebben az esetben a minimális építési magasság a burkolattal együtt csak 15-20 mm, ami sok esetben igen előnyös lehet.

Beruházási költségek

Az elektromos padlófűtés beruházási költségei viszonylag alacsonyak a melegvizes rendszerhez képest. Sokféle rendszer létezik, és az üzemeltetési költségek nagymértékben különböznek egymástól. Egyes rendszerek üzemeltetési költségei alacsonyak, de a beruházási költségek megtérülése időbe telik. Ez különösen igaz olyan kis területekre, mint a fürdőszoba és az előszoba.

Az elektromos padlófűtés megvásárlásának és kivitelezésének ára a helyiség méretétől, a teljesítménytől és a beépítési követelményektől függ.

Üzemeltetési költségek

Az elektromos padlófűtés hatékony fűtési rendszer: magas hatékonyság és alacsony szén-dioxid-kibocsátás jellemzi. A fűtésrendszert a felszín közelében telepítik, ami gyors működést tesz lehetővé, mivel a helyiség levegője gyorsan felmelegszik. A meleg hőmérséklet gyorsabb elérésének köszönhetően az elektromos padlófűtés energiatakarékos, és az áramnak köszönhetően tiszta hőforrással rendelkezik, minimális környezeti hatással.

Az elektromos padlófűtés előnyei a melegvizes padlófűtéssel szemben

Felújítások

A hagyományos vízkeringetéses padlófűtést felújításkor gyakran nehéz a meglévő betonpadlókra telepíteni. A csövek elhelyezéséhez hamis padlót kell építeni. A parketta alá történő telepítés szintén időigényes.

Felfűtési idő
Betonpadló

A betonpadlóban vízkeringetésű padlófűtő csöveket helyeznek el 75-90 mm-re az esztrichben. Bár az esztrich viszonylag jó hővezető, a padló alatti melegvíz-csöveknek eltart egy ideig, amíg a helyiséget felfűtik.

Elektromos fűtőszőnyeg esetén a betonpadlóra vékony szigetelőréteget visznek fel, amely felfelé visszaveri a hőt. Mivel a hőnek csak a padlóburkolaton kell átáramolnia, sokkal gyorsabban beindul a fűtés, ezért gyorsabban melegíti fel a helyiséget.

Milyen burkolatot válasszunk padlófűtésnél?
Fapadlók

A fa nem jó hővezető, és mivel a meleg vizes padlófűtésére szolgáló csöveket a padló burkolata alá kell telepíteni, ez korlátozza a szabad választást. Legmegfelelőbb alternatíva a kő és a kerámia, azonban a laminált parketta is szóba jóhet, ha jó hő elvezető anyagból van. Vastag padlószőnyegekhez vagy vastag laminált, illetve fa parkettához azonban nem alkalmas.

Mivel az elektromos padlófűtés a padlódeszkák alá van felszerelve, sokkal nagyobb szabadságot ad a végső padlóburkolat kiválasztásában.

A kivitelezés ideje

A kivitelezési idő általában sokkal rövidebb az elektromos padlófűtésnél, mivel a kész fűtőszőnyegek letétele gyorsan véghez vihető.

Kivitelezési költségek

Az elektromos és meleg vizes padlófűtés anyagköltsége gyakran nagyon hasonló, azonban a megvalósítás ideje különbözik, amely a kivitelezési költségekben is megmutatkozik.

A meleg vizes padlófűtés telepítésének leghatékonyabb helye az új betonpadló. Minden más forgatókönyv általában drágább. A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás egy jó hővezető típusú laminált parketta. A kő, kerámia vagy márvány járólap letétele valamivel időigényesebb feladat.

Nincs kazán

Elektromos padlófűtéssel megtakaríthatja egy kazán beszerzésének és beszerelésének költségeit. Ezenfelül, ha új épületről van szó, nincs szükség a gázvezeték bevezettetésére, amivel szintén pénzt és időt takarít meg.A kazánok folyamatos karbantartása és javítása évente több tízezer forintba kerülhet. Fokozott biztonságot jelent, ha az épületben nincs gázkészülék vagy azok használata csökken.

Nem foglal helyet

A melegvizes padlófűtési rendszerek minden emeleten külön elosztót igényelnek, sőt a nagy ingatlanokban szintenként akár több elosztó is lehet. Ez nyilván értékes helyet foglalhat el, amelyet jobban ki lehetne használni. Elektromos padlófűtési rendszereknél nincs ilyesmire szükség.

Padlómagasság utólagos felszerelésnél

A vízkeringetéses padlófűtés meglévő betonpadlóra történő felszerelésekor hamis padlót kell készíteni a csövek illesztése miatt. A padlószint emelésével számos probléma merül fel, például az ajtó magassága, a konyhapultok, elektromos aljzatok stb. Ezzel szemben, mivel az elektromos padlófűtés vékony, kivitelezését nem befolyásolja a padló magassága.

Egyenletes meleg

Mivel a fűtőelemek az egész padlón el vannak osztva, sokkal egyenletesebb hőt kap a szobában. Tehát nem csak a lábát tartja melegen télen, hanem azt is biztosítja, hogy a helyiségekben ne legyenek hideg vagy nagyon meleg pontok.

Sajnos itt nagyrészt vége is van az elektromos padlófűtés pozitívumainak. Bár nagyszerű megoldás lehet a fürdőszobában akkor, ha hajlamos arra, hogy átfázzanak a lábai, a negatívumok általában felülmúlják a pozitívumokat.

A padlófűtés hátrányai

Hosszú felfűtési idő

A radiátorokkal, gázkonvektorokkal vagy az elektromos fűtőtestekkel ellentétben az elektromos padlófűtésnek hosszú ideig tart, amíg teljesen felfűti a helyiséget. Ez azt jelenti, hogy vagy be kell állítania előre az időpontot, hogy mikor kezdjen el fűteni, vagy a hidegebb hónapokban folyamatosan bekapcsolva kell tartania, ami viszont magasabb energiaszámlát jelent.

Több szigetelésre van szüksége

Az elektromos padlófűtés telepítéséhez be kell fektetnie egy jó szigetelésbe. A fűtőszönyegeket nem lehet csak a betonlapra tenni, hanem egy erősen szigetelt aljzatra kell felszerelni. Ha nem így teszünk, akkor hidegebb időben egyáltalán nem adnak elegendő hőt - ez különösen akkor lehet gond, ha ez az elsődleges fűtési módszer.

Hajlamos a meghibásodásra

Az elektromos padlófűtés hajlamos a meghibásodásra, főleg akkor, ha nem megfelelően lett telepítve. Mivel a hálós szerkezetű fűtőszőnyegeket a padlója alá fektetik, nem egyszerű szétszerelni és kicserélni őket, amikor elromlanak. Közülük sok beton esztrich vagy fa parketta alatt van helyezve, és gyakran lehetetlen cserélni a hibás paneleket.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy nem vagyunk az elektromos padlófűtés legnagyobb rajongói. Ha olyan alternatívákat keres a hagyományos fűtés mellett vagy helyett, amely energiatakarékos és biztonságos, inkább az elektromos radiátort válassza!