Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Faburkolat

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, faburkolathoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Faburkolat

Szakértőre van szüksége a Faburkolat kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes Tátra-profilt keresni a Wilio felületén?

A Tátra-profil szlovák klasszikus, amely jelenleg ismét népszerűvé válik, és egyre inkább használt anyag. A fafeldolgozás modern technológiáinak köszönhetően ez a megfelelő választás faházakhoz, nyaralókhoz, pavilonokhoz és akár gazdasági épületekhez is. Használható beltéren és kültéren. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválasztja a fa fajtáját, különös figyelemmel a gazdasági épületek vagy kevésbé esztétikai igényű épületek esetében használja a megfelelő minőséget. A Wilio weboldalon számos tapasztalt szakembert talál, akik szakszerűen telepítik a Tátra-profilt, és tanácsokat adnak a lehető leghosszabb ideig történő karbantartásról. Ha szakértőt vesz fel, időt és felesleges kísérletezést takaríthat meg az anyagok és a pénz összeállításakor. Ne pazarolja az idejét, hozzon létre megbízást a Wilio felületén keresztül még ma, és pillanatok alatt árajánlatokat kap.

Milyen munkát igényel a Tátra-profil?

Az elején alaposan meg kell fontolni, hogy milyen épületet vagy szerkezetet burkolunk. Hasonló lesz a munkafolyamat a belső és a külső burkolása során. Először is el kell készítenünk a tartószerkezetet fából. Az előkészített konstrukcióra a Tátra profil egyedi tábláit telepítjük. Ezeket le kell rövidíteni és kiigazítani. Fektetés után a fa felülete kezelhető, és megfelelő bevonattal a kiválasztott színhez igazítható.

Miért érdemes szakembert a Wilio felületén?

Szükséges a ház, a nyaraló vagy a pavilon homlokzatának burkolása? Szeretné kellemesebbé tenni a belső teret a valódi fával a Tátra-profil gyönyörű stílusában, és így egész nap érezni a fa illatát? A megoldás elérhető közelségben van, és a falak vagy a mennyezet néhány napon belül elkészül elképzelései szerint. Hozzon létre egy megbízást a Wilio weboldalán, kérjen árajánlatokat, és válassza ki a legmegfelelőbbet.

Mennyi ideig tart a Tátra-profil telepítése?

A munka időtartama attól függ, hogy milyen területet fogunk lefedni. Bármely faburkolat telepítésekor a legidőigényesebb a fa tartószerkezet előkészítése. A munka a fal vagy a mennyezet tagolásával is meghosszabbítható. A munka elvégzéséhez szükséges teljes idő az adott szakember eszközeitől és képességeitől függ. Egy kisebb, négy falú helyiség bélelése 3-4 munkanapot vesz igénybe. Ha a fát szerelés előtt penész ellen és a beépítés után védőlakkal szeretné kezelni, adjon hozzá több időt. 

Hogyan kezdjek neki a Tátra-profil telepítéséhez?

Könnyű minőségi szakértőket találni a Tátra-profil összeszereléséhez. Mérje meg a Tátra-profillal lefedni kívánt területek méretét, és számítsa ki a felületet m2-ben. jól emlékezzen erre az információra - szüksége lesz rá, amikor létrehozza a megbízást a Wilio weboldalán. Az Ön környékének tapasztalt szakemberei árajánlatokat küldnek Önnek, és Ön kiválasztja a legmegfelelőbbet.

Kell-e anyagot és felszerelést biztosítanom a Tátra-profil összeszerelése előtt?

Igen, ajánlatos előre beszerezni az anyagot a Tátra-profil felszerelése előtt. Fordítson kellő figyelmet és időt a kiválasztására. Miután egyeztett egy szakértővel, erre támaszkodhat az anyag kiválasztásakor és szállításakor. Szerszámokat nem kell bebiztosítania. A felbérelt szakember hozza az eszközeit - így a részletekre és az eredményre összpontosíthat.

Mennyibe kerül egy Tátra-profil?

A Tátra-profil árát két alapvető paraméter határozza meg - a fa típusa és a minőség. E két paraméter kombinációja jelzi a Tátra-profil árát 1200 - 3000 Ft/m2 tartományban. Ne feledje, hogy a telepítéshez további fa is szükséges a tartószerkezet, a végszalagok, a tágulási szalagok és szükség esetén a csavarok vagy szögek és rögzítőlemezek előállításához. Ezeket az elemeket folyóméterben (fm) számítják ki, és a teljes anyagköltség kisebb részét teszik ki.

Tipikus munkák

  • Ács
  • Faburkolat a homlokzathoz
  • Szaunák
  • Pavilonok
  • Tetőtéri rekonstrukció 

Munkafolyamat

A Tátra-profillal végzett munka a terület mérésével és számításával kezdődik m2-ben. Ezután tisztázni kell, hogy milyen esztétikai igényeink vannak, és alkalmazkodunk a fához - Tátra-profil kiválasztásához. Gazdasági épületek esetében javasoljuk a II. minőségi osztály. Ha magasak a minőségi és esztétikai követelmények, akkor biztosan elérjük az I. minőségi osztályt. Itt számos fafaj közül választhatunk, amelyekből a Tátra-profil készül. A kínálatban szlovák, de külföldi - főleg északi - fákat is találunk. Ezeket a faanyag nagyobb sűrűsége jellemzi, és így jobban ellenállnak hazánk időjárási viszonyainak, valamint a kártevőknek. Az ár emelkedni fog, de az eredmény megéri. Az északi fák kiválasztásával modern és tartós dizájnt kap, amely kiemelkedik. A telepítés előtt a fát permetező vagy penészgátló bevonattal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki ezt a lépést. Egyes faárusok már kezelt fát is szállíthatnak Önnek.

A Tátra-profillal együtt anyagot is vásárolunk a tartószerkezet gyártásához. Ugyanúgy kell kezelni, mint magát a Tátra-profilt. A szerkezet alapanyagokból vagy szerkezeti prizmákból készül. Ezeket a falakra vagy a mennyezetre szerelik fel, amelyeket burkolni fogunk. A megfelelően elkészített konstrukciónak biztosítania kell a Tátra-profilnak helyet a "lélegzéshez". A fal és a Tátra-profil közötti résnek körülbelül 8 mm-nek kell lennie. A Tátra-profil szögekkel vagy csavarokkal van rögzítve a szerkezethez. Az említett réseken kívül rendkívül fontos, hogy a teljes csapágy vízszintes legyen. Ez már az elején biztosított - a Tátra-profil első paneljének rögzítésével. Ha valamit elhanyagolnak az elején, a későbbi "hangolás" nem menti meg. A görbe és egyenetlen felület elkerülése érdekében vegye fel a kapcsolatot szakértőkkel a Wilio felületén keresztül - rengeteg van belőlük. A telepítés után a fa felületkezelés jön szóba. Ezzel a lépéssel hosszabb élettartamot érhet el, és lehetővé teszi a fa megjelenésének beállítását ecsettel és festéssel. A fát kiemeli a rajza, és még a közönséges szlovák lucfenyő is fényűzőnek tűnik. 

Tanácsok és tippek:

1. Kezelje előre a fát
Ügyeljen arra, hogy a Tátra-profilt és minden faanyagot, amelyet beltéri és kültéri szerelésben használnak, előzetesen kezelje penész ellen. A kezelés módja festés vagy permetezés. Biztosítsa a faburkolatok hosszú élettartamát, és ne hagyja ki ezt a lépést.

2. Válassza ki a megfelelő minőséget
Gazdasági épületek és egyéb közműépületek burkolatához nincs szüksége I. osztályú fára. Így nagy összeget takaríthat meg az anyagon. Ezzel szemben, ha magasak az igények, mindenképpen a legjobbat kell választani. A Tátra-profilok esetében északi és külföldi fás szárú növényekről van szó. Szépségüket megsokszorozhatják a végső felületkezeléssel - ecsettel, különböző lakkokkal és viaszokkal.

3. Mi a különbség a minőségben
A Tátra-profil minőségének különbsége nem a feldolgozás minőségében van, hanem a fa hiányosságaiban. Tátra-profil II. osztály funkcionálisan megegyezik az I. osztállyal, a különbség a nagyobb számú csomóban, a fekete területekben és a színszabálytalanságokban lesz.

4. Személyesen ellenőrizze a tárolási körülményeket
Bízz, de ellenőrizz. A jól ismert igazság kétszeresen igaz, ha Tátra-profilt vásárol. Ha lehetősége van rá, mindenképpen keresse fel személyesen az üzletet, mielőtt megveszi a fát. Jó képet kap a fa tárolásának módjáról. Száraz és vízszintes felületre van fektetve? Tető alatt van, és megfelelően védett az időjárástól vagy más szennyeződéstől? Ha ezekre a kérdésekre nemleges a válasz, javasoljuk, hogy vásároljon fát máshonnan.

5. A fát akklimatizálni kell
Soha ne kezdje el a munkát azonnal, miután importálta a fát. Különösen, ha a ház belsejét kívánja Tátra-profillal kibélelni, akkor a munka megkezdése előtt legalább 48 órára hagyja kicsomagolva a szobában. Egyes szakértők legfeljebb 7 napos tárolást javasolnak. Ez biztosítja az azonos nedvességtartalmat minden fadarabon, és megakadályozza a telepítés utáni repedések és csavarodások problémáját. A fa akklimatizálásához szükséges időt hasznosan töltheti, ha közben megtalálja a megfelelő szakembert a környékéről a Wilio webhelyen.