Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Faház, rönkház, gerendaház

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, faházakhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 155 szakember
4 318 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
252 005 + alkalmazásletöltés
Faház, rönkház, gerendaház

Szakértőre van szüksége a Faház, rönkház, gerendaház kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 155 szakember
4 318 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
252 005 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

10 tény, amelyet tudnia kell a faház építésről

A faház, mint otthon egy olyan élmény, amelyet nem nagyon tud nyújtani bármilyen típusú élettér. A faépületek a legjobb kikapcsolódást, boldog és egészséges életmódot jelentenek. Csendes életet kínálnak, és menedéket jelentenek a zaj és a szennyezés elől.

A faházakat természetes környezetben építik, ami jobb testi és lelki egészséghez vezet. Maga a fa számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek előnyösek az ember számára. Ez a cikk többet is felsorol.

Természetes hőszigetelő

A fa természetes hőszigetelő. Ez azt jelenti, hogy védi a faházban élő személyeket a külső éghajlati viszonyok hatásaival szemben. Annak ellenére, hogy télen nagyon hideg van, a faház belső hőmérséklete állandó marad. A hirtelen hőmérséklet-csökkenés nem befolyásolja a faépületek belsejének hőmérsékletét. Ezzel szemben a betonszerkezetek belső hőmérséklete a változó időjárás mellett azonnal ingadozik. A faházban élő emberek fizikai és szellemi egészsége jobb, mert stabil hőmérsékletű környezetben élnek. Ezáltal az ilyen ingatlan kényelmes és otthonos lakóhely.

Termikus előnyök

A fa melegen tart. A hőmérséklet növekedése vagy csökkenése jelentősen befolyásolja más olyan anyagok viselkedését, mint a beton, a cement és a fémek. Az építkezéseknél általában használt anyagok többsége a hőmérséklet emelkedésével tágul, amely kihat strukturális kohéziójukra, és károsodáshoz vezethet. A fa viszont intenzív melegben sem változik, illetve az alacsony hőmérséklet sincs jelentős hatással rá. A fa hozzájárul a szerkezet stabilitásának fenntartásához is, tehát az ilyen anyagból készült lakóházak hosszabb élettartammal rendelkeznek, és kevésbe vannak károsodásnak kitéve a hőváltozások miatt.

Épületakusztikai előnyök

Számos hangszer fából készült. Ennek oka a fa akusztikai tulajdonságai. Az akusztika az oka annak is, hogy a zenei koncertek falakkal rendelkező termekben zajlanak. A fa elnyeli a hangot, ami kevesebb zajhoz és visszhanghoz vezet. A faházak ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek. A belső tér zajszintje alacsony, ezért a faépületek békés és csendes környezetet biztosítanak. Ha szokott hangszeren játszani, akkor tisztában van vele, hogy a fa legjobb tulajdonsága a zajelnyelés képessége, amely a faház békés és szép környezetével együtt idilli életteret teremt.

Energiahatékonyság

A faházak rendkívül energiatakarékosak. A faépítmények természetes hőszigetelő tulajdonsága miatt az átlagostól kevesebb hőmérséklet-szabályozást igényelnek. Télen melegebb belső tereket kínálnak, nyáron pedig a benti hőmérséklet kellemesen hűvös marad. A fa csökkenti az energiaigényes berendezések, például fűtés, kazán vagy légkondicionálás alkalmazásának szükségességét.

Nem vezeti az áramot

A fa természetes szigetelő, amely a faházakat biztonságosabb alternatívává teszi más típusú épületekhez képest. Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy rövidzárlat miatt tűz üt ki. A faház biztonságos választás!

Esztétikus

A faház esztétikusabb, mint bármely más típusú épület. A fa természetes formáinak és egyedi külsejének köszönhetően természetesen gyönyörű. Az ilyen épületek vizuálisan vonzóak és meghittek. Az esztétikus megjelenésüknek köszönhetően a faházak a kikapcsolódás, a kényelem és a barátságosság érzetét keltik. Ennek az érzetnek a növelésére további fa bútorok és dekorációk használhatók.

Környezetbarát

Az alacsonyabb energiafogyasztás miatt a faházak szén-dioxid kibocsátása alacsony, és így az ilyen épületek környezetbarátok. Azok akik aggódnak a szén-dioxid kibocsátás és az ebből fakadó környezeti hatások miatt, sokszor fából készült otthont választanak. Ezek az otthonok az építésükhöz használt anyagok miatt a környezet tisztaságát és védelmét is elősegítik. A faház ezen tulajdonságai is hozzájárulnak a lakói testi és lelki jólétének javításához.

Természetes környezet

A faházakat többnyire lakott területeken kívül építik, általában vidéken vagy az erdő közelében. Az ilyen otthonok természetközeliek, aminek köszönhetően jótékony hatással bírnak a bennük élő emberek egészségére. A természetes környezetben elhelyezkedő faházakat nem károsítja a városok szennyező levegője és zaja, így ideális lakóhelyek. Az ilyen házakban való életnek számos egészségügyi előnye van, és az erdő is nagyszerű forrása a friss és tiszta levegőnek.

A kisebb faházak sokszor könnyűszerkezetes technikával készülnek. Kevésbé időigényes a felépítése, valamint a költségek szempontjából is előnyös ez a fajta kivitelezés.

Az előregyártott faházak előnyei és hátrányai

Faházak építése

Egy új ház vásárlása sokszor pénzügyi kihívást jelent. A házak ára több tényezőtől és az elhelyezkedéstől is függ. A lakásárak az idő múlásával drámaian emelkedhetnek. Egy új otthon vásárlásához és a gazdaság visszaeséséhez kapcsolódó összes változó miatt az emberek mindig a legjobb módszereket keresik költségeik jelentős csökkentésére. Szerencsére a technológiai innovációnak köszönhetően többféleképpen el lehet érni ezt a célt.

Az egyik lehetőség az előregyártott, könnyűszerkezetes házak. A döntés meghozatala előtt azonban meg kell ismerkednie az előnyökkel és a hátrányokkal.

Előnyök

Olcsóbb, mint a hagyományos házépítés.

Az előregyártott faházak építésével foglalkozó különböző jó hírű vállalkozók szerint a háztulajdonosok jelentős összegeket takaríthatnak meg ilyen típusú ház építésével. A megtakarítás mértéke átlagosan körülbelül 10-20%.

  • Rövidebb építkezési ütemterv jellemző a hagyományos építkezésekhez képest. Ha egy háztulajdonos időt akar megtakarítani, akkor érdemes figyelembe venni az előregyártott faházak és a hagyományos házak közötti különbségeket. Különösen azért, mert a faházak építése 2-4 hónappal rövidebb ideig tart, mint a hagyományosé.
  • Rugalmas elrendezés. A hagyományos építkezéstől eltérően az előregyártott házakban rugalmasabban megoldható a belső elrendezés változtatása. Ennek oka, hogy a tulajdonos választhat a méret, a tervezés és az általános elrendezés tekintetében.
  • Finanszírozás. A faépítmények és a hagyományos építkezés finanszírozásában nincs különbség.
  • Az előregyártott házak másik nagy előnye, hogy az energiahatékonysági tényezőket szem előtt tartva tervezik meg. A tulajdonos előre tudja, hogy a faépület hogyan befolyásolja a közműszámlákat, mennyit spórolhat a rezsin.
Hátrányok
  • Korlátozások. Bár sokféle előnye van az ilyen típusú ház építésének, vannak hátrányai is, ezért fontos, hogy az emberek előre felmérjék és megismerjék azokat. Az egyik legnagyobb hátrány például a korlátozott számú beltéri felszerelés és a kiegészítők kiválasztásának lehetősége. A korlátozások száma attól a gyártótól függ, akit a háztulajdonos megbízott.
  • A háztulajdonos plusz igények esetén az építkezés időtartamának meghosszabbításra és az építkezés befejezésének elhalasztására számíthat.