Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fakerítés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fakerítéshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Fakerítés

Szakértőre van szüksége a Fakerítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A fakerítés ötvözi az esztétikát, a tartósságot, a funkcionalitást és az ember természetes szimbiózisát a természettel. A fa kerítés hosszú távú befektetés, amely boldoggá tesz, és teljesen természetesnek is tűnik.

Miért válasszak fából készült kerítést?

A fakerítések a legnépszerűbbek, és nem véletlen. Tökéletes szimbiózist hoznak létre az ember és a természet között. Ugyanakkor gyönyörűek, a bevonatnak köszönhetően kiemelheti a fa természetes szerkezetét, kiválaszthatja kedvenc színét. A fa kerítés sokáig fog tartani, azonban sérülés esetén az egyes részeket nagyon könnyen ki lehet cserélni.

Ki épít nekem fából készült kerítést?

Bizonyos mértékig fából készült kerítést bármely képzettebb ember megépíthet. Szükség van azonban kiváló minőségű megmunkált prizmákra, azok helyes megtartására, a rendszeres vágások és rések megfigyelésére, a kerítés kellő horgonyzására. Ezért tanácsos olyan szakemberre támaszkodni, aki egyedi kerítéseket készít, és elegendő tapasztalattal rendelkezik azok építéséhez. Ha minőségi fakerítést keres, mindenképpen keressen jó asztalos és asztalosmestert. Mivel az általános funkció, a tartósság és az esztétika a kerítés alkatrészeinek minőségétől függ.

Hogyan találhatok minőségi szakértőt a fakerítésekhez?

A fakerítések gyártója és kivitelezője kiválasztásakor nagyon megfelelő választás a referenciákra való támaszkodás. Megkaphatja ismerőseitől vagy online. Nem kell aggódnia, és nem kell megkérdeznie a fa kerítés tulajdonosait, hogy ki szereti. A hivatkozások sokkal fontosabbak, mint a reklámszlogenek. Sok referenciát találhat az interneten a Wilio címen.

Kaphatnék egy kulcsrakész kerítést?

A minőségi asztalos ki fogja mérni a kerítését. Fontos a kommunikáció. Az asztalosnak el kell jönnie, hogy maga mérje meg a kerítés méreteit, majd készítse el az összes farészt, hogy a kerítés hosszú évekig szolgáljon.

Szükség van-e egy fakerítés gondozására?

Ha van egy jól megerősített fakerítés, annak élettartama évtizedek is lehetnek. Az ellátás egyszerű. A fa azonban olyan élő anyag, amelyet az időjárás befolyásol, ezért időnként gondoskodni kell róla. Nem bonyolult. Elég vizuálisan ellenőrizni, hogy melyik tábla sérült, majd el kell távolítani a régi festéket, megtisztítani a fát, átlátszó bevonatot vagy más festéket felhelyezni, és évekig nincs több gondja.

Mennyi egy fából készült kerítés élettartama?

Fakerítés esetén az élettartam csak útmutatásként határozható meg. Ez összefügg azzal, hogy hogyan fogja gondozni a kerítést, valamint hogy mennyire jól készül és milyen fa. Egy klasszikus, fából készült kerítés, például gondozás nélkül lucfenyőből, 4-5 év alatt károsodhat. Ha rendszeresen gondozza a kerítést, évtizedekig is eltarthat, még rosszabb minőségű fa esetén is. Ha a minőségi fát és a korabeli gondozást választja, akkor a fa kerítés gyönyörű negyedszázadot fog szolgálni.

Milyen munkát végez egy asztalos, a fából készült kerítésen kívül?

Az asztalos készíthet Önnek egy teljes fából készült kerítést, de tevékenysége ezzel nem ér véget. Díszitheti otthonát például fa burkolatokkal, fa korlátokkal, valamint egyedi gyártású bútorokkal vagy konyhai berendezésekkel vagy beépített szekrényekkel.

Miért kellene asztalost keresnem Wilio révén?

Platformunkon tanúsított asztalosokat és ácsokat talál, akik számos referenciával rendelkeznek. Nekik köszönhetően tájékozódhat a munkájuk kínálatáról és minőségéről. A Wilio megfelelő hely, ha még nincs pontos elképzelése arról, hogy melyik fakerítést válassza. Az asztalosok kínálata számos inspirációt is tartalmaz, amelyek vonzóak lehetnek az Ön számára.

Van asztalosom, de anyagokat és felszereléseket kell biztosítani, vagy hozza a sajátját?

A minőségi asztalos maga biztosítja az összes eszközt, beleértve az anyagot is. Többféle fafajta közül választhat, amelyből a kerítés elkészíthető. Különbség van, hogy gyümölcsfából készült vagy egzotikusból épít-e. Akár lágyabb fára, akár keményebbre fogad. Mindez meghatározza a kerítés árát és esztétikáját.

Mennyibe kerül egy fából készült kerítés építése?

Az árak a kerítés méretétől függenek, legyen az külső vagy belső kerítés, és természetesen ez a fa minőségétől és árától is függ. Egy méteres kerítésmagasság esetén a fa kerítés szokásos méterenkénti ára 40 000 - 35 800 Ft. Hangsúlyozni kell azonban, hogy a minőség és az ár megválasztásakor a fa kerítés az egyik legolcsóbb és egyben tartósabb kerítésmód. A Wilio portál segítségével összehasonlíthatja a fa kerítés megvalósításának egyedi árajánlatait.

Hogyan találhat szakértőt a Wilio segítségével?

Szakértő asztalos és ács megtalálása a környékén egyszerű. Csak hozzon létre megbízást. Ezután a Wilio tájékoztatja azokat a szakembereket, akik az Ön területén tartózkodnak, rendelkeznek a szükséges készségekkel és tudják, hogyan kell a munkát a szükséges időben elvégezni. Akkor csak annyit kell tennie, hogy válasszon a kapott ajánlatok közül. A Wilio segítségével biztos lehet benne, hogy minőségi szolgáltatásokat kap elfogadható áron. Megtekintheti az egyes ácsok és asztalosok munkájának minőségét, ha megnézi az ügyfelek tapasztalatait és véleményeit. Csak az elvégzett szolgáltatásért fizet, és csak annak teljesítése után.

Tipikus munkák/szolgáltatások

Asztalos vagy ács nemcsak a fakerítések létrehozására összpontosít

Az asztalos szakma részeként fa vagy csempe gyártását is kínálja belső vagy külső célokra. Ha hiányzik a kertben lévő pavilon, ebben az ügyben az asztaloshoz is fordulhat. Az asztalos kompetenciája azonban egyre népszerűbb a modern emberek igényei miatt is, akik nem akarnak teret pazarolni. Ezért forduljon asztaloshoz, még akkor is, ha egyedi bútorokat keres. Az asztalos fából készült székeket, szekrényeket, egyedi gyártású ágyat, még konyhai egységet és hálószobát is készíthet. Előnye, hogy fából készült bútorai pontosan megfelelnek a belső tér méreteinek. És még egy atipikus forma esetén is. Emellett kellemes stílusban harmonizálhatja a teljes belső teret.

Anyagok

A kerítés építéséhez több anyagot választhat. A fakerítések lágy és kemény fából készült kerítésekre oszthatók.

Puhafák - ide soroljuk például a lucfenyőt vagy a fenyőt. Olyan házfák, amelyek olcsók és könnyen elérhetőek. Figyelembe kell azonban venni, hogy a puhafa hajlamosabb a romlásra. Az ilyen kerítések élettartamát a szabadban számolják 5-10 évig.

Keményfából készült kerítések - nálunk különösen az egzotikus fákat sorolják ilyen módon. Természetesen jobban ellenállnak a nedvességnek, a gombáknak és a kártevőknek. Élettartamukat általában több évtizedre számolják. Megfelelő gondozással nem jelent problémát, hogy a kerítés újként 20-25 évig tart. Ezek Dél-Amerikából és Afrikából származó fás szárú növények, például cumaru vagy padouk. Ha az erdőnk felé nyúl az előtérben, a tölgy az egyik legmegbízhatóbb és legnehezebb.

Az élet esztétikáját azonban mindig össze kell hangolni a vívás esztétikájával. Ha kerítésre vágyik, például egy hagyományos faházhoz, akkor a szlovák fa alkalmasabb lesz a kerítésre. Nem kell aggódnia például egzotikus erdők miatt, még egy modern bungalóban sem. Ellenkezőleg. Egyedi megjelenésük egyedi jelleget kölcsönöz az épületnek.

Megközelítés

Ha önállóan szeretne fából készült kerítést építeni,minőségi fatáblákra lesz szüksége. Az elején lyukakat fúrnak a talajba, amelyeket betonoznak, és belehelyezik a teherhordó oszlopokat. Igazítják az oszlopokat az egyensúlyhoz, és rögzítik a léceket. Leggyakrabban függőlegesen vagy ferdén. Ha készen állnak a kerítésre, a kerítést kezelni kell a kártevők ellen, impregnálni és festeni.A jó ács azonban minden gondtól megszabadít, és gyönyörű kerítést hoz létre, amelyre munka nélkül is büszke lesz. A fakerítés építése a legkevésbé igényes, de ehhez technikai ismeretekre, valamint jelentős technikai támogatásra van szükség.

Tanácsok és tippek

A leggyakrabban használt kerítésmagasság 120-150 centiméter. Egy ilyen kerítés elegendő magánéletet garantál Önnek, és a környezet észrevétlen részeként is működik.

Nagy előnye, ha a deszkákat ferdén helyezzük el a kerítésen. Ennek eredményeként a víz lefolyhat rajtuk, és a deszkákat sokkal kevésbé károsítja a víz.

Ha a kerítést tetővel akarja védeni, akkor ez jó választás, de ne felejtse el a fedett tető között, és hagyjon elegendő helyet a nedvesség szellőztetéséhez.

A fa kiválasztásakor ne csak az esztétikát kövesse, hanem a körülményeket is, amelyekben él. Ha szárazabb régióban él, akkor puhább fával is megteheti. Éppen ellenkezőleg, a nagyobb csapadékmennyiséghez vagy a víz mellett éléshez tartósabb fa szükséges. A kerítést készítő ácsnak tanácsot kell adnia a választásról is.

Először próbálja kezelni a fa károsodását. Viszonylag gyorsan kijavíthatja a kanyart, festheti a sérüléseket vagy a fa kerítésen való aprítást. Csak annyit kell tennie, hogy csiszolja a sérült területet, felvigye a lakkot és kisimítsa. Ezzel elkerülhető az a további probléma, hogy a károsodott területet kártevők vagy gombák támadják meg, és a tábla nagyobb része megsérül.

Árlista

A fából készült kerítés építésénél az ár sokak számára meghatározó. Jó hír, hogy a fa kerítések a legolcsóbbak a fix kerítés piacán. Ugyanakkor nemcsak minőségi védelmet és tartósságot kínálnak, hanem természetes anyagot is, ami nagyon értékes. A fa kerítés árát szokásos méterenként határozzák meg. Ezt a dimenziót már megismerheti például egy konyhai egység méréséből.

A fából készült kerítés ára egy szokásos méterenként 40 000 - 35 800 ft között mozog. Természetesen több tényező fogja eldönteni a végső árat.

A fából készült kerítés tartozékainak ára eltérő. Használhat felső szerelvényeket, különféle luxus kiegészítőket vagy kivágásokat. Minél igényesebb a feldolgozás, annál magasabb természetesen a kerítés ára. Az árat befolyásolja az a felületkezelés is, amellyel a kerítés kezelését és festését választja. Minőségi lakkokkal kell festenie a fakerítést, amelynek ára is változik. Itt tanácsos közvetlenül egy asztaloshoz fordulni, aki megfelelő alapozót és bevonatokat ajánl.

A terba árán különböztesse meg, hogy egy új kerítés építéséről van-e szó, vagy például csak egy részének javításáról. A fatáblákon betakarítás könnyebb, csak a sérült paneleket lehet cserélni, ezért a fakerítés karbantartása lényegesen olcsóbb, mint más típusú kerítésekkel.

A fakerítés építésének, karbantartásának és felújításának költségei régiónként és minőségenként változnak. A Wilióban azonban összehasonlíthatja a különböző mestereket és asztalosokat, akik mind referenciákat, mind árajánlatot adnak Önnek. Keresse fel a szakértőt, aki a legkedvezőbb áron tökéletes fakerítést készít Önnek.