Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fakivágás

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fakivágáshoz, növénymetszéshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Fakivágás

Szakértőre van szüksége a Fakivágás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A megfelelő szakember kiválasztása

A tökéletes szakember kiválasztásakor több fontos dologra is gondolni kell. Ebben a cikkben lépésről lépésre végigvezetjük Önt ezeken. Tehát mit kell tennie, mielőtt választana? Olvasson tovább.

Győződjön meg róla, hogy a szakember rendelkezik-e ezen alapképzettséggel

Minden alkalmazott szakembernek legalább a következő tanusítványokkal kell rendelkeznie: Láncfűrész karbantartás, helyszíni előkészítés és alapvető felmérés - Kis fák kivágása és metszése, Kötélből készült kötélfűrész használata. Tamás tapasztalt hegymászó arborista, megfelelő tanúsítványokkal, és kiváló visszajelzésekkel rendelkezik a Wilio ügyfeleitől. Kifejtette, miért ilyen fontosak ezek a képesítések: „Aki nagy magasságban kötéllel és hevederrel vág fát, annak valóban rendelkeznie kell ilyen fajta tanusítványokkal. Ez nem törvényi kötelezettség, de ha nincsenek, akkor feltehetőleg nincs elég képzettségük. Például biztosan nem fogják tudni, hogyan kell légi mentést végezni, ami biztonsági szempontból nagyon fontos. Nem feltétlenül a tűzoltóság vagy a sürgősségi szolgálatok feladata lementeni valakit a fáról." Azt is meg kell kérdeznie, hogy az adott szakember a magyar biztonsági előírások szerint jár-e el munkája közben, és célszerű utána járnia, hogy meg tud-e nevezni legalább néhány előírást, amely a fával és a cserjékkel végzett munkához, a tervezéshez, a bontáshoz és az építéshez kapcsolódik.

Kérjen bizonyítékot a további akkreditációkról és tagságról

A szakember kiválasztása előtt azt is meg kell kérdezni, hogy rendelkezik-e más képesítéssel - például a favágáshoz vagy további szükséges tanúsításokkal -, amelyek meghaladják a faanyaggal való munkavégzés alaptanúsítványait. Ezek általában függetlenek attól, hogy a szakemberek az Arborista Egyesület, a Fa Gondozási Egyesület vagy az Erdészeti Társaság tagjai-e. Ne feledd azonban, hogy egy adott szervezetben való tagság nem feltétlenül garantálja az adott szakember magas színvonalú munkáját. Lukács több mint egy évtizedes erdészeti tapasztalattal rendelkező szakértő, kiváló visszajelzéseket kapott a Wilio platform felhasználói részéről. Mint kifejti, érdemes megtudni, hogy pontosan mit jelent a „szakmai szervezetben való tagság”: „Tisztában kell lenni azzal, hogy a „tagság” kifejezéssel vissza is lehet élni, vagy túlértékelhetjük. Például bárki beléphet egy arborista egyesületbe. Ilyen esetben, a "tagság" azt jelenti, hogy éves tagdíjat fizet, és hírlevelet kap stb. Ez nagyon különbözik attól, ha valaki jóváhagyott szakember. A szakemberré váláshoz nagyon szigorú teszteket kell teljesítenie, amelyeket az Arborista Egyesület vizsgabiztosai állapítottak meg."

Részletes árajánlatot kaphat minden lehetséges vállalkozótól

Bármely szakember örömmel nyújt ingyenes írásos árajánlatot. Ennek az árajánlatnak pontosan meg kell határoznia és írásba kell foglalnia, amit az ár tartalmaz. Ide tartozik például a munka végső ára, bármilyen berendezés bérlése, tuskók elszállítása, adók stb. Először is ellenőrizze, hogy az árajánlat tartalmazza-e a hulladék kezelését és eltávolítását. A munka melléktermékeként a szakemberek gyakran nagy mennyiségű vágott anyagot (ágakat, fatörzset, leveleket stb.) állítanak elő, amik elszállítása nehéz és költséges lehet a háztulajdonos számára. Ezért nem hiába mondják, hogy egy jó vállalkozónak mindig fel kell takarítania maga után. Bár sok munkát igényel - levélfúvó használatával – igen aprólékos feladat ez -, de ezt Ön, mint megbízó, bizonyára értékelni fogja. Tehát mindenképpen érdemes megkérdezni a szakembert: Milyen mértékben takarít fel munka után - szerepel-e ez a takarítás a megadott árajánlatban? Ezért célszerű már a munka előtt meghatározni elvárt színvonalat.

Segíteni fog a szakembernek, ha világos és konkrét elképzelése van arról, hogy mit szeretne csinálni. A munkaerő költsége több tényezőtől is függ. Például, milyen a megközelítés egy adott fához, vagy milyen típusú a fa. A tűlevelű fa sokkal sűrűbb, mint a lombhullató. Azt is meg kell fontolni, hogy el akarja-e távolítani az egész fát, vagy csak egy bizonyos részét. Számos ártalmatlanítási költség függ a hulladék súlyától. Néha nem elég csak fényképet mutatni a szakembernek, hanem célszerű körbevezetni a kérdéses területen, amelynek során egyértelműen megbecsülheti az árat, beleértve a hulladék, és az anyag szállításának költségeit is.

Vegyen fel a munkavégzéshez kiváló minősítésű szakembereket

Ahogy például nem háziorvoshoz megy fogorvos helyett, amikor egy törött fogat kell kezelni, ugyanez vonatkozik a fákra is. Nem mindenki tudja kezelni a fán elvégzendő szakmai beavatkozásokat, a fák oltását stb. Egy jó kertész vagy ezermester képes lehet professzionális eljárások elvégzésére a fán, de nem biztos, hogy rendelkezik biztosítással, vagy elég képzett a fára mászáshoz, miközben motorfűrésszel dolgozik. Itt is figyelembe kell venni az adott szakember biztonságát és szakértelmét.

Tegye fel ezeket a kulcsfontosságú kérdéseket

Ha valami érdekli, vagy nem világos az Ön számára, ne féljen sok kérdést feltenni. Például: Mi lesz a fa kivágásának módja? Hogyan befolyásolja a fa jövőbeli növekedését az elvégzett munka? Mennyi ideig tart a munka? Elvégezhető-e úgy a munka, hogy ne zavarja a szomszédokat? Egy jó szakember örömmel válaszol ezekre a kérdésekre részletesen - és számos különböző megoldást javasolhat.

Hallgassa meg a szakemberek által használt nyelvet

Lehet, hogy furcsának hangzik, de a különféle iparágaknak megvan a maguk szlengje, a saját terminusuk, az egyedi kifejezésekről nem is beszélve. A szótár, amelyet a szakember a munkája közben használ, megfelelő indikátora lehet a szakértelme szintjének.

A szakembereknek olyan szavakat kell használniuk, mint a metszés, a korona csökkentése, a ritkítás, a korona emelése, az elhalt fa - ez a terminológia azt sugallja, hogy az adott szakemberek tudják, mit csinálnak, és élvezik a munkát. Természetesen több olyan magas tudású szakember van, aki rendkívül jó a munkában, ám még mindig elavult nyelvet használ. A fán végzett munka korszerűbb technikai leírása olyan kifejezéseket tartalmaz, mint a képző metszés, a gyökérzet metszése és a fiatalítás. Ha valaki ilyen kifejezésekkel elmagyarázza Önnek a műveletet, az ígéretes jel arra, hogy tudja, miről beszél.

Győződjön meg arról, hogy a megfelelő felszerelést használják

Tudjon meg többet arról a felszerelésről, amelyet a Wiliónál megrendelt szakember magával hozott – és hogy hogyan használja azt. Példa: Minden építkezésen dolgozó munkásnak megfelelő személyi védőfelszerelést kell viselnie. Ugyanez vonatkozik a fákat kezelő szakemberekre is. Felszerelésüknek általában tartalmaznia kell sisakot vizorral és hallásvédővel, lánctalpas csizmát és  nadrágot. Továbbá kötelező, hogy mindenkinek, aki fán dolgozik, használjon hámot és kötelet.

Kérdezze meg, hogy ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát

Amikor egy egyéni vállalkozó felméri a területet, ne féljen megkérdezni tőle, hogy ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát. Így megtudhatja, hogy a munka mely részét fogja elvégezni az egyéni vállalkozó maga, és melyiket a csapatának többi tagja vagy az alvállalkozók. Azok a vállalatok, amelyek általában a legjobbak, kicsik. Mivel egy nagyvállalatnál a tulajdonos nagyon ritkán van jelen a munka helyszínén, és egy nagyobb cégnél dolgozó munkások esetében a társaság gyakran igen keveset fizet, így - érthető módon - nincs túl sok ösztönzés arra, hogy igazán jó munkát végezzenek. Ezért fontos, hogy a háztulajdonos megkérdezze bármelyik szakembertől, akitől ajánlatot kér: "Ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát?"