Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fakivágás

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fakivágáshoz, növénymetszéshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Fakivágás

Szakértőre van szüksége a Fakivágás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

A megfelelő szakember kiválasztása

A tökéletes szakember kiválasztásakor több fontos dologra is gondolni kell. Ebben a cikkben lépésről lépésre végig vezetünk téged ezeken. Tehát mit kell tenned, mielőtt választanál? Olvass tovább.

Győződj meg róla, hogy a szakember rendelkezik-e ezen alapképzettséggel

Minden alkalmazott szakembernek legalább a következő bizonyítvánnyal kell rendelkeznie: Láncfűrész karbantartás, helyszíni előkészítés és alapvető felmérés - Kis fák kivágása és metszése, Kötélből készült kötélfűrész használata. Tamás tapasztalt hegymászó arborista, megfelelő tanúsítványokkal, és kiváló visszajelzésekkel rendelkezik a Wilio ügyfeleitől. Kifejtette, miért ilyen fontosak ezek a képesítések: „Aki nagy magasságban kötéllel és hevederrel vág fát, annak valóban rendelkeznie kell ilyen fajta a bizonyítványokkal. Ez nem törvényi kötelezettség, de ha nincsenek, akkor feltehetőleg nincs elég képzettségük. Például biztosan nem fogják tudni, hogyan kell légi mentést végezni, ami biztonsági szempontból nagyon fontos. Nem feltétlenül a tűzoltóság vagy a sürgősségi szolgálatok feladata lementeni valakit a fáról. Azt is meg kell kérdezned, hogy az adott szakember a magyar biztonsági előírások szerint jár-e el munkája közben, és célszerű utána járnod, hogy meg tud-e nevezni legalább néhány ilyen előírást, amely a fával és a cserjékkel végzett munkához, a tervezéshez, a bontáshoz és az építéshez kapcsolódik.

Kérj bizonyítékot a további akkreditációkról és tagságról

A szakember kiválasztása előtt azt is meg kell kérdezni, hogy rendelkezik-e más képesítéssel - például a favágáshoz vagy további szükséges tanúsításokkal -, amelyek meghaladják a faanyaggal való munkavégzés alaptanúsítványait. Ezek általában függetlenek attól, hogy a szakemberek az Arborista Egyesület, a Fa Gondozási Egyesület vagy az Erdészeti Társaság tagjai-e. Ne feledd azonban, hogy egy adott szervezetben való tagság nem feltétlenül garantálja az adott szakember magas színvonalú munkáját. Lukács több mint egy évtizedes erdészeti tapasztalattal rendelkező szakértő, kiváló visszajelzéseket kapott a Wilio platform felhasználói részéről. Mint kifejti, érdemes megtudni, hogy pontosan mit jelent a „szakmai szervezetben való tagság”: „Tisztában kell lenni azzal, hogy a „tagság” kifejezéssel vissza is lehet élni, vagy túlértékelhetjük. Például bárki beléphet egy arborista egyesületbe. Ilyen esetben, a "tagság" azt jelenti, hogy éves tagdíjat fizet, és hírlevelet kap stb. Ez nagyon különbözik attól, ha valaki jóváhagyott szakember. A szakemberré váláshoz nagyon szigorú teszteket kell teljesítenie, amelyeket az Arborista Egyesület vizsgabiztosai állapítottak meg.

Részletes árajánlatot kaphatsz minden lehetséges vállalkozótól

Bármely szakember örömmel nyújt ingyenes írásos árajánlatot. Ennek az árajánlatnak pontosan meg kell határoznia és írásba kell foglalnia, amit az ár tartalmaz. Ide tartozik például a munka végső ára, bármilyen berendezés bérlése, tuskók elszállítása, adók stb. Először is ellenőrizzed, hogy az árajánlat tartalmazza-e a hulladék kezelését és ártalmatlanítását. A munka melléktermékeként a szakemberek gyakran nagy mennyiségű vágott anyagot (ágakat, fatörzset, leveleket stb.) állítanak elő, amik elszállítása nehéz és költséges lehet a háztulajdonos számára. Ezért nem hiába mondják, hogy egy jó vállalkozónak mindig fel kell takarítania maga után. Bár sok munkát igényel - levélfúvó használatával – igen aprólékos feladat ez -, de ezt te, mint megrendelő, bizonyára értékelni fogod. Tehát mindenképpen érdemes megkérdezni a szakembert: Milyen mértékben takarít fel munka után - szerepel-e ez a takarítás a megadott árajánlatban? Ezért célszerű már a munka előtt meghatározni elvárt színvonalat.

Segíteni fog a szakembernek, ha világos és konkrét elképzelésed van arról, hogy mit szeretnél csinálni. A munkaerő költsége több tényezőtől is függ. Például, milyen a megközelítés egy adott fához, vagy milyen típusú a fa. A tűlevelű fa sokkal sűrűbb, mint a lombhullató. Azt is meg kell fontolni, hogy el akarod-e távolítani az egész fát, vagy csak egy bizonyos részét. Számos ártalmatlanítási költség függ a hulladék súlyától. Néha nem elég csak fényképet mutatni a szakembernek, hanem célszerű körbevezetni a kérdéses területen, amelynek során egyértelműen megbecsülheti az árat, beleértve a hulladék, és az anyag szállításának költségeit is.

Vegyél fel a munkavégzéshez, kiváló minősítésű szakembereket

Ahogy például nem háziorvoshoz mész fogorvos helyett, amikor egy törött fogat kell kezelni, ugyanez vonatkozik a fákra is. Nem mindenki tudja kezelni a fán elvégzendő szakmai beavatkozásokat, a fák oltását stb. Egy jó kertész vagy ezermester képes lehet professzionális eljárások elvégzésére a fán, de nem biztos, hogy rendelkezik biztosítással, vagy elég képzett a fára mászáshoz, miközben motorfűrésszel dolgozik. Itt is figyelembe kell venni az adott szakember biztonságát és szakértelmét.

Tedd fel ezeket a kulcsfontosságú kérdéseket

Ha valami érdekel, vagy nem világos számodra, ne félj sok kérdést feltenni. Például: Mi lesz a fa kivágásának módja? Hogyan befolyásolja a fa jövőbeli növekedését az elvégzett munka? Mennyi ideig tart a munka? Elvégezhető-e úgy a munka, hogy ne zavarja a szomszédokat? Egy jó szakember örömmel válaszol ezekre a kérdésekre részletesen - és számos különböző megoldást javasolhat.

Hallgassad meg a szakemberek által használt nyelvet

Lehet, hogy furcsának hangzik, de a különféle iparágaknak megvan a maguk szlengje, a saját terminusuk, az egyedi kifejezésekről nem is beszélve. A szótár, amelyet a szakember a munkája közben használ, megfelelő indikátora lehet a szakértelme szintjének.

A szakembereknek olyan szavakat kell használniuk, mint a metszés, a korona csökkentése, a ritkítás, a korona emelése, az elhalt fa - ez modernebb, pontosabb terminológia, és azt sugallja, hogy az adott szakemberek tudják, mit csinálnak, és élvezik a munkát. Természetesen több olyan magas tudású szakember van, aki rendkívül jó a munkában, ám még mindig elavult nyelvet használ. A fán végzett munka korszerűbb technikai leírása olyan kifejezéseket tartalmaz, mint a képző metszés, a gyökérzet metszése és a fiatalítás. Ha valaki ilyen kifejezésekkel elmagyarázza neked a művet, az ígéretes jel arra, hogy tudja, miről beszél.

Győződj meg arról, hogy a megfelelő felszerelést használják

Tudj meg többet arról a felszerelésről, amelyet a Wilio-nál megrendelt szakember magával hozott – és hogy hogyan használja azt. Példa: Minden építkezésen dolgozó munkásnak megfelelő személyi védőfelszerelést kell viselnie. Ugyanez vonatkozik a fákat kezelő szakemberekre is. Felszerelésüknek általában tartalmaznia kell sisakot vizorral és hallásvédővel, láncfűrészes csizmát és láncfűrészes nadrágot. Továbbá kötelező, hogy mindenkinek, aki fán dolgozik, használjon hámot és kötelet.

Kérdezzed meg, hogy ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát

Amikor egy önálló vállalkozó meglátogatja a területet, ne félj megkérdezni tőle, hogy ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát. Meg fogod így tudni, hogy a munka mely részét fogja elvégezni az önálló vállalkozó maga, és melyiket a csapatának többi tagja vagy az alvállalkozók. Azok a vállalatok, amelyek általában a legjobbak, kicsik. Mivel egy nagyvállalatnál a tulajdonos nagyon ritkán van jelen a munka helyszínén, és egy nagyobb cégnél dolgozó munkások esetében a társaság gyakran igen keveset fizet, így - érthető módon - nincs túl sok ösztönzés arra, hogy igazán jó munkát végezzenek. Ezért fontos, hogy a háztulajdonos megkérdezze bármelyik szakembertől, akitől ajánlatot kér: "Ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát?"