Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fapadlók

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fapadlókhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 196 szakember
4 343 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fapadlók

Szakértőre van szüksége a Fapadlók kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 196 szakember
4 343 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

A fapadló előnyei

Számtalan padlóburkolat van ma a piacon, különféle szintetikus anyagokból. A fa igazi szerelmesei azonban tudják, hogy még a legmeggyőzőbb utánzat sem fogja pótolni ennek a hagyományos anyagnak a teljes szépségét.

A fát számos kivételes tulajdonság jellemzi. A fapadlók tartóssága sok generáció óta bizonyított. Manapság a speciális kezelések és felületkezelések tovább erősítik a fa ezen előnyeit, és így lehetővé teszik a fapadló alkalmazását olyan területeken, mint a konyha vagy akár a fürdőszoba.

A természetes anyag kiváló hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően a fapadló mindig kellemes tapintású. Mindemellett ideális választás allergiásoknak is, hiszen nem gyűjtik össze a port és egyéb allergéneket. Ezenkívül környezetbarátak és teljesen újrahasznosíthatók. Végül, de nem utolsó sorban az autentikus természetes megjelenés is hozzájárul népszerűségükhöz - a fa nem kitéve a trendeknek, ideális választás, amely mind a hagyományos, mind a modern enteriőrben megállja a helyét.

Fapadlók típusai

Számos fapadló közül választhatunk. Megjelenésük, tulajdonságaik és természetesen az ár függ a fa fajtájától, az előállítási vagy tárolási módtól és a felületkezeléstől.

Milyen fát válasszunk?

A fapadlók gyártásához a hazai és külföldi faanyagok széles választékát használják fel. A tölgy és bükkfa padlók kortalan klasszikusok, semleges, diszkrét megjelenést biztosítanak, és lehetővé teszik a belső tér más jellegzetes elemeinek kitűnését. A kőris padlót a sárga és a barna különböző árnyalatairól lehet felismerni. Egy másik népszerű lombhullató fa a nyír, melynek világos, jól látható csomóival ellátott faanyaga harmonikusnak és természetesnek tűnik.

A tűlevelű fák, mint a luc vagy a fenyő, puhább faanyag jellemzi, de jellegzetes kialakításukkal felkeltik a figyelmet, és tökéletesen illeszkednek rusztikus vagy natúr stílusú enteriőrbe, különösen nyaralókba és hétvégi házakba, ahol nincsenek kitéve nagy igénybevételnek .

Az egzotikus fák közül találhatunk például olyan fákat, mint a teak, a merbau, a jatoba, az amerikai dió vagy az ausztrál jarrah. Népszerűségüket nem hagyományos színezésükön túl rendkívüli szilárdságuknak és tartósságuknak köszönhetik, amelyek közvetlenül olyan területekre predesztinálják őket, ahol a padló nagy igénybevételnek van kitéve. A magasabb árak és a környezetvédelmi problémák azonban a kárukra is szólnak.

Végül pácolással vagy egyéb módosítással akár hazai fákkal is egyedi megjelenést és színt érhetünk el.

Tömörfa vagy többrétegű padló?

A masszív fapadló olyan luxus, amely egész életében szolgálja, ha megfelelően gondozzák. Kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Mivel minden lamella egyetlen, 14-22 mm vastag fadarabból készül, a tömörfa padlók egyszerű csiszolással és festéssel lehetővé teszik a kisebb felületi sérülések könnyű javítását. A hátrányok közé tartozik a hőmérséklet- és páratartalom-változásokra való érzékenység, valamint a magasabb költségek.

Ha a tömör padlók magas ára nem felel meg Önnek, de mégis szeretne valódi fát hozni otthonába, a kétrétegű padlók kiváló megoldást jelentenek. Ennek a megfizethető alternatívának az alsó rétege általában nyírfa, amelyre egy másik fa kemény felületét ragasztják.

Más fapadlókkal ellentétben a kétrétegű padlók padlófűtésre is alkalmasak. Fényűzőbb alternatíva a háromrétegű padló, ahol két faréteg közé egy gumi alapréteget is beillesztenek. Előnyük a tömör padlókkal szemben nemcsak az alacsonyabb ár, hanem a jobb méretstabilitás is. 

Fapadló a beépítési módnak megfelelően

A padlóburkolatok leghagyományosabb típusa a deszkázat, amelyet ma is főleg nyaralókban vagy padlásokon használnak. A gyalult deszkák hornyos rendszerrel kapcsolódnak egymáshoz, és az elkészült padló rusztikus jelleget kölcsönöz.

A tömörfa padlók másik klasszikus típusa, amely ismét egyre népszerűbb, a fríz parketták. Kisebb formátum és mind a négy élen marás jellemzi őket, aminek köszönhetően a hagyományos fecskefarkoktól a közkedvelt fákig vagy a szabálytalan tárolásig változatos minták kialakítását teszik lehetővé.

A nagyobb formátumú padlókat általában lebegő padlóként tárolják, gyakran "kattintható" zárral. Lehetőség van az aljzatra ragasztani is, de ebben az esetben a padlót már nem lehet szétszedni.

Felületkezelés

A fapadlót szinte mindig kezelik a kívánt megjelenés megőrzése és az élettartam meghosszabbítása érdekében. A leggyakoribb felületkezelések az olajozás és a lakkozás. A többrétegű padlók már a gyártás során felületkezelésen esnek át, míg a tömör parkettákat vagy burkolatokat általában csak a beépítés után kezelik. Az olajozás előnye a kisebb sérülések, például karcolások és bevágások egyszerű kijavítása. A lakkozott padlóknál az ilyen korrekciók jobban láthatóak, és jobb megoldás a teljes felület csiszolása és átfestése.

Kérdések és válaszok

Miért keressen szakértőket a Wilio segítségével?

A Wilio felületén könnyű szakembereket találni. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy megbízást, leírja az Önt érdeklő szolgáltatást, és válaszol néhány alapvető kérdésre, amelyek a projektjére vonatkoznak. A szakemberek ajánlatait néhány percen belül megkapja, és az Önt megkereső szakértők árajánlata vagy a róluk írt vélemény alapján választhat.

Mit kínálnak szakértőink?

A fapadló szerelése a beépítésen kívül egyéb szolgáltatásokat is tartalmazhat. Az aljzat előkészítése rendkívül fontos. A rekonstrukció során szakember tud segíteni az eredeti padló eltávolításában, majd az aljzat kiegyenlítésében, behatolásában.

Minden típusú fapadló gyors és minőségi beépítésére számíthat. További szolgáltatások közé tartozik a lécek és küszöbök felszerelése, valamint a karbantartás, csiszolás, olajozás és festés. A Wilio felületén mindig talál képzett szakembert, aki új életet lehel padlójába.

Mennyi a fapadló átlagos ára?

A fapadlók és a témához kapcsolódó szolgáltatások széles választéka miatt az árak valóban eltérőek. Ami magát a terméket illeti, a közönséges fából készült laminált úszópadlók m2-enkénti ára 6000 forinttól a tömör egzotikus fapadló esetében több tízezer forintig terjed.

Természetesen figyelembe kell venni a beépítési árat is, amely 1500-3000 Ft/m2 körül kezdődik egy egyszerű rendszer esetén 3000-4500 Ft/m2-től, ha teljesen ragasztott padlót választ. Nem szabad megfeledkeznünk a szükséges kapcsolódó szolgáltatások áráról sem, mint az aljzat előkészítés, szegélyléc szerelés, ragasztás.