Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fém lépcső

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fémlépcsőkhöz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 160 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fém lépcső

Szakértőre van szüksége a Fém lépcső kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 160 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

A fémlépcsőház népszerű választás építők, építészek és tervezők körében. A fém elemek, például korlátok, kombinálhatók más anyagokkal, vagy egész lépcsők fémből. Számos kulcsfontosságú oka van annak, hogy a fém nagyszerű választás lakossági és kereskedelmi lépcsőházakhoz. Együtt vizsgáljuk meg a fémlépcsők előnyeit.

1. Előny: Rendkívüli sokoldalúság

A fém lépcső egyedi tervezésű és kivitelezhető, különböző formákban és méretben. Akár stílusa egyszerű, elegáns, hagyományos vagy modern, a tervezési lehetőségek végtelenek. A szokásos fém lépcsőanyagok közé tartozik a rozsdamentes acél, alumínium és kovácsoltvas. Ezen fém opciók mindegyike egyedülálló esztétikai és formatervezési előnyöket kínál, és csapatunk szorosan együttműködik az egyes ügyfelekkel a projektnek leginkább megfelelő fémtípus meghatározásában. A fém opciók mindegyike kombinálható más tervezési anyagokkal is, hogy egyedi megjelenést teremtsen. A fémet gyakran fával, üveggel és/vagy kábeltálcával kombinálják, hogy lenyűgöző felületet kapjanak.

2. Előny: Minimális karbantartás

A sokoldalú kialakítás mellett a fémlépcsők is nagyon kevés karbantartást igényelnek. A fával ellentétben a fém lépcsők nem igényelnek gittet, lakkot vagy festéket, hogy megőrizzék kiváló megjelenésüket.

3. Előny: Maximális élettartam

A fémlépcsők nagyon kevés karbantartást igényelnek, és valójában tartósan készülnek. A fém lépcsők rendkívül funkcionálisak és ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak és a páratartalom ingadozásának. Ideális választás - belsőleg és külsőleg is. Ezenkívül a csigalépcső ellenáll az olyan elemeknek, mint a szél, a tenger és a homok, amikor a víz közelében lévő házakban választanak.

Az építők, tervezők, építészek és háztulajdonosok évek óta úgy döntöttek, hogy a lakó- és kereskedelmi helyiségeket fémlépcsőkkel javítják. Büszkék vagyunk arra, hogy stílusok és kivitelek széles választékát kínáljuk átfogó tervezési szolgáltatásokkal együtt, hogy tökéletes fémlépcsőt alkossunk az Ön igényeinek.

Útmutató a tökéletes fémlépcsőhöz

Függetlenül attól, hogy üzleti tevékenységet folytat-e az ipari szektorban, vagy szeretne-e ilyen lépcsőházat otthonába, nagyon nehéz egy olyan magánszemély számára, aki egy ilyen kialakítást vagy valami hasonlót szeretne használni, fém lépcsőházat választ vagy tervez. Lehet, hogy látta a tervet valahol, és meg akarja másolni.

Sajnos nagyon kevés, ha van ilyen, fémlépcső-üzlet. Nagyobb eséllyel kell beszélnie egy olyan céggel, amely az egyedi gyártásra szakosodott. De hogy is lásson hozzá?

Költségvetés

A látott fémlépcsők nagy részét az építész vagy a tulajdonosok tervei szerint méretre készítették. Vannak azonban olyan speciális vállalatok, amelyek konzultálnak, terveznek, gyártanak és telepítenek. Számos módon csökkentheti a költségeket, ha ragaszkodik egy adott költségvetéshez, ezért javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy „teljes körű szolgáltatást nyújtó” céggel, hogy a legtöbbet hozza ki belőle.

Tervezés

A méret minden

Mindenképpen meg kell bizonyosodjon arról, hogy a kívánt kialakítás illeszkedik-e a terébe. Kezdje a teljes meredekség mérésével. Ez egy mérés a kész padlótól a kész padló szintjéig felfelé. Ezután ki kell számolnia a szükséges lépcsők számát. Az építési előírások betartása érdekében a háztartási lépcsőnek 190-ről 220 mm-re kell emelkednie. A szokásos lépésmagasság körülbelül 200 mm.

Most számolja ki a lépcsők számát. Általános szabály, hogy egy bejárattal kevesebbre van szüksége, mint a lépcsők száma. Ezután dolgozzon ki egy eljárást - mérjen az egyik lépés szélétől a másikig. Az előírásoknak megfelelően a minimális távolságnak 220 mm-nek kell lennie, míg a lépcső lejtése nem haladhatja meg a 42 °-ot. A szélességre vonatkozóan nincsenek korlátozások, de a szokásos sínek 860 mm-esek, és javasoljuk a fő lépcsőház szélességét 800 mm és 900 mm között. A másodlagos lépcsőkhöz legalább 600 mm szélesség ajánlott

Lépcsők és menekülési útvonal tűz esetén

Maradjon egyenes és keskeny, vagy csigalépcső?

Az egyik növekvő tendencia, amelyet észrevettünk, a csigalépcső. Továbbra is a közvetlen lépcső dominál, ami a legegyszerűbb és általában a legolcsóbb megoldás, de a csigalépcsőket egyre gyakrabban használják. Egy egyszerű kérdést kell feltennie magánk: hogyan jut el a fémlépcső onnan, ahol indul, oda, ahova érkeznie kell? Általános szabály, hogy a lépcső alja a legjobban a főbejárat közelében található, és ha lehetséges, akkor ne menjen át egy másik szobán, hogy feljusson a lépcsőn a bejárati ajtótól. Erre feltétlenül szükség van, ha van egy harmadik bejárata az épületnek, mivel a lépcsőknek menekülési útként is szolgálniuk kell. Ha hajlításokra van szükség a lépcsőn, a legegyszerűbb megoldás az, ha a lépcsőt 2 részre osztja, és 90°-os forgatható állványhoz csatlakoztatja. Ha 180°-os fordulatot kell használnia, félállványként ismerik. Azokat a lépéseket, amelyek mászáskor görbévé válnak, "tekercselőknek" nevezzük a 90°-os navigáláshoz. A három tekercselőből álló csavar "sárkánytekercsként" ismert. Gyakran használják a járatok tetején és alján a sarkok felé. A csigalépcsők nem a legpraktikusabbak, mert nehéz bútorokat fel és le vinni. Ezek valamivel drágábbak, mint a szokásos lépcsők. Azonban valódi jelleget kölcsönözhetnek egy épületnek, és általában fantasztikusan néznek ki. Akkor is remek választás, ha korlátozott a hely.

Korlátok

Ez az első dolog, amit az emberek észrevesznek a lépcsőn; a korlátorsók, korlátok és oszlopok kombinációja. Ezek az elemek gyakran egy fém lépcsőház jellegét adják. A fa, üveg, fém és akár a csapfalak is korlátokat képezhetnek. A korabeli házakban a korlátokat gyakran bonyolult módon faragták, de manapság az emberek leegyszerűsítik. Általában modern anyagokat, például laminált üveglapokat és fém feszítőhuzalokat használnak.

Miért érdemes fémet használni?

Pusztán ipari szempontból a fémlépcsők az otthon modern helyére költöztek. Küllemük kevésbé nehéz, mint a fa. A fémlépcsők hosszabb ideig tartanak nedves helyiségekben, például pincékben, vagy szabadban, ha horganyzottak. Bármilyen színűek lehetnek porszórással. A rozsdamentes acél korlátokkal és az átlátszó üveglépcsőkkel ellátott oszlopokkal kifinomult és drága megjelenés érhető el, nagyon kedvező áron. Röviden: teljesen fantasztikusak lehetnek, de ne feledje, hogy a rosszul megtervezett fém lépcső túl iparinak tűnhet.

Előírások

  • A lépcsők maximális emelkedése 220 mm, a legkisebb emelkedése pedig 220 mm
  • Maximális dőlésszöge 42 °
  • A lépcsőknek legalább egy oldalon kapaszkodóval kell rendelkezniük, ha szélességük kevesebb mint 1 méter, és mindkét oldalon kapaszkodóval kell rendelkezniük, ha ennél szélesebbek.
  • A lépcsőkön és leszállókon lévő kapaszkodók magasságának legalább 900 mm-nek kell lennie
  • A korlátlyukak nem engedhetik át a 100 mm-es golyót