Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fújható szigetelés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fújható szigeteléshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Fújható szigetelés

Szakértőre van szüksége a Fújható szigetelés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A szigetelés minden ház esetében nagyon fontos. Akár új házat építesz, vagy úgy gondolod, hogy itt az ideje új szigetelést telepíteni a tetőtérben, elengedhetetlen a megfelelő szigetelés kiválasztása. Nagyon sok különböző szigetelésfajta létezik, ezek legtöbbször teljesen mások, és mielőtt eldöntenéd, melyik az otthonod számára megfelelő, meg kell vizsgálnod mindegyik előnyeit és hátrányait.

A fújható szigetelést különféle típusú újrahasznosított anyagokból, például üvegszálakból vagy cellulózból készítik, amelyeket ezután gépileg fújnak a padlásra. A hengerelt vagy lemezes szigetelés üvegszálakból áll, és nagy tekercsekben vagy lemezekben tárolják.

A fújható szigetelés előnyei
  • A fújható szigetelés jobban kíméli a környezetet. Főleg újrahasznosított anyagokból áll, mint például a cellulóz és az üvegszál. A cellulóz általában újrahasznosított újságokból áll, míg az üvegszál többnyire üveg vagy ásványgyapot.
  • Ideális szabálytalan alakú területekhez. Mivel a fújható szigetelést egy gép fújja, a termék könnyen elhelyezhető speciális alakú és szűk helyeken, ahol az ilyen szigetelés sokkal könnyebben alkalmazható.
  • A cellulóz lassítja az égést. Az elszenesedés és izzás, majd a tűzzel való érintkezés után feketévé válik, de nem gyullad meg, és nem engedi, hogy a tűz átterjedjen az elszigetelt terület bármely részére.
  • A fújható szigetelést olyan anyaggal kezelik, amely mérgezővé teszi a kártevők számára.
A fújható szigetelés hátrányai
  • A fújható szigetelés sokáig visszatartja a vizet, ha nagy százalékban üvegszálakból áll. Ez penészhez vezethet és csökkentheti az R hőellenállás értékét is, amíg meg nem szárad.
  • Bár a kártevők elleni kezelés nagyszerű, ez a kémiai kezelés csökkenti a környezetvédelmi szempontot, amelyet a legtöbb fújható szigetelést gyártó cég kiemel.
  • A fújható szigetelés drága lehet, mivel ezt a terméket nem lehet profi csapat és megfelelő felszerelés nélkül felszerelni.

Energiatakarékosság: fújható szigetelés a tetőtérben

Szigetelje le a tetőteret fújható cellulózszigeteléssel, és kezdjen el pénzt megtakarítani a közüzemi számlákon. Igen, fújható szigeteléssel maga is szigetelheti a tetőteret, és így spórolhat a szakembereken. Ennek azonban több feltétele is van. Tudod kell, hogyan kell csinálni, és ami a legfontosabb: megfelelő felszerelésre van szüksége. Ha megvan, ne feledd, hogy ez egy viszonylag nehéz, fáradságos és poros munka, ezért jobb, ha kifejezetten ezzel foglalkozó szakembereket alkalmaz. Teljesen másképp is spórolhat meg pénzt.

A tetőtér szigetelésének hosszú távú megtérülése lenyűgöző. Idővel észreveheti, hogy az energiaszámla 15-25 százalékkal csökken, attól függően, hogy milyen éghajlati zónában él, illetve a meglévő elszigeteltség szintjétől.

Meddig tart a fújható szigetelés?

Az új szigetelés alkalmazása vagy a meglévő korszerűsítése nagyszabású projekt, ezért természetes, hogy tudni szeretné, meddig fog tartani a fújható cellulózszigetelés.

Sok tényező befolyásolja a fújható szigetelés élettartamát, ezért meg kell győződni arról, hogy a kezdetektől fogva szakszerűen telepítik-e. Ideális körülmények között végzett professzionális telepítés esetén az ilyen szigetelések gond nélkül kibírnak 20-30 évet is.

A fújható szigetelés élettartamát és minőségét befolyásoló tényezők

Meglévő légszivárgások

A fújható cellulózszigetelés megfelelő telepítésének folyamata jóval azelőtt kezdődik, hogy magát az anyagot betöltenék a gépbe. A cellulóz hatékonyan szabályozza a hőátadást a hővezetés révén, de nem ott, ahol közvetlen légszivárgás lép fel. Ezeket a légszivárgásokat a szigetelés telepítése után is rendkívül nehéz észlelni. Ezen szivárgások korlátozzák a szigetelés hatékonyságát az energiahatékonyság szempontjából.

Ez addig nem jelent problémát, amíg a légszivárgást előre azonosítják és megfelelően lezárják. A szakemberek rendelkeznek azzal a szakértelemmel, hogy ezt a lépést kielégítően és zökkenőmentesen hajtsák végre. Megfelelő képzettség és tapasztalat nélkül ez azonban valódi problémát jelenthet. Ez egyike azoknak az okoknak, amiért célszerű felhagynia az Ön által alkalmazott fújható szigeteléssel.

Telepítés

A fújható szigetelés bolyhos anyag, amely idővel leülepszik. Valójában a cellulóz ülepedési sebessége a legmagasabb, 13-20% a telepítés után. Ez az ülepedés hetekig, hónapokig és évekig folytatódik a telepítés után, és komoly energiahatékonysági problémákat okozhat, de ez a probléma megoldható a szigetelés során is.

Szerencsére könnyű leküzdeni ezt a problémát. A szükségesnél vastagabb szigetelés hozzáadásával ezt az ülepedést figyelembe lehet venni. A viszonylag magas cellulóz ülepedési arány ellenére még mindig magasabb R értéket mutat centiméter vastagságra, mint más alternatívák.

Páratartalom

A szigetelésbe fújható cellulóz elsősorban újrahasznosított újságpapírból készül, ezért hajlamosabb a nedvesség károsítására. A padláson ez komolyan befolyásolhatja az anyag képességét a feladatának megfelelő ellátására.

Ez a szigetelés azonban kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, tűzálló és korlátozott mértékben képes kezelni a vizet is, így nem kell annyira aggódnod a rendkívüli nedvességkárok miatt. Ha azonban víz éri és nedves lesz, nagyon nehéz újra megszárítani, ezért rendszeresen ellenőriztetnie kell a tetőt és a tetőteret a vízszivárgás problémáiról, különösen vihar vagy tartós rossz időjárás esetén.

Milyen a cellulózszigetelés időtállósága?

A cellulózszigetelés az egyik legjobb szigetelési megoldás, légáteresztő képessége és a hagyományos üvegszálas szigetelésnél környezetbarátabb volta miatt. A cellulózszigetelés olyan újrahasznosított papírtermékeket használ, amelyeket kezeltek a kártevők elhárítására vagy akár a tűz elleni védelemre, ezért teljesen természetes, hogy ez a fajta szigetelés válik a legnépszerűbb padlásszigeteléssé. Ennek a negatívan értékelt szigetelésnek az egyik tényezője az a tény, hogy idővel leülepedik, ami a szigetelő tulajdonságainak csökkent hatékonyságához vezet. Ha a cellulózszigetelés leülepedett, akkor valószínűleg azt tapasztalod, hogy a ház megnövekedett energiafelhasználással bír. Mivel a szigetelés levegőnek van kitéve, természetes, hogy leülepszik, és hézagokat képez a szigetelendő területeken.

Az előbbi, lehetséges problémák elkerülése érdekében kérned kell, hogy a padlást takaró cellulózszigetelést a javasolt vastagságnál jóval nagyobb vastagságban fújják. Ez olyan minőségű szigetelést biztosít, amely megakadályozza a levegő szivárgását. Ha a fújható szigetelés érintkezik a fénnyel, az anyag egy bizonyos idő elteltével könnyen elkezdhet leülepedni, sőt akár szét is szóródhat. Ha úgy érzi, hogy a háza cellulózszigetelése elkezdett ülepedni, valószínűleg nincs más választás, mint segítséget kell kérni egy szakembertől. Tájékoztat arról, hogy a helyzet még mindig orvosolható-e valamilyen módon, vagy a szigetelést teljesen el kell távolítani és elfogadható vastagságúra kell módosítani.

Káros a cellulózszigetelés?

A leülepedési hajlamon kívül (amely nem ilyen jellegű probléma), nagyon kevés olyan anyag található a cellulózszigetelésben, amely káros lenne az egészségre. Ez a fajta szigetelés hihetetlenül tartós teljesítményt nyújt öregedés során, kevésbé káros tulajdonságokkal, mint más típusú szigetelések. A legnagyobb problémát a nedvesség okozhatja, amelyből a többi probléma származik, ezért a cellulózszigetelést mindig 100%-ban szárazon kell tartani. Amikor ez az anyag nedves lesz, nehéz kiszárítani. Ezenkívül az állandó nedvesség megnedvesíti a cellulózt, és ezáltal megnöveli a vastagságát.

A cellulózszigetelésre alkalmazott vegyszereket arra használják, hogy megakadályozzák a kártevők és rágcsálók behatolását az anyagba. Miután ezek a vegyi anyagok vízzel telítettek, ammónium-szulfátot szabadíthatnak fel a levegőbe, ami légzési problémákat, általános hányingert és egészségügyi veszélyeket okozhat.

Telepítés előtt a cellulózszigetelésnek mindig szagtalannak kell lennie. Ha erős szag van jelen, ez annak a jele, hogy a vegyszereket túl intenzíven alkalmazták. Ügyeljen arra is, hogy a cellulózszigetelést olyan fényforrásoktól távol helyezzék el, amelyek az anyag rothadásához vezethetnek. Mindig vigyázzon a vegyi szagokra, amelyek valószínűleg a nedves cellulózszigetelés jelei.

Miért célszerű szakértőkre bízni a szigetelés fújását?

A szigetelést fújó szakértőket nézve, annak alkalmazása egyszerűnek tűnhet. Számos nyilvánvaló és apró részlet van azonban, amelyek elkerülhetik egy laikus figyelmét, ideértve a falakon keresztüli hőátadást, a tetőtérben lévő lámpák típusait, a kémény megfelelő szigetelését (ha átmegy a padláson), és még sok más részletet. Maga a telepítés, az egyszerű rész. Fontos azonban a szakemberek tudása, tapasztalata és felszereltsége is. Főleg akkor célszerű szakembereket alkalmazni, ha a lehető legnagyobb energiahatékonyságot, hosszú élettartamot és biztonságos érzést akarja elérni házadban, és jelentős összeget takarítana meg a fújt szigetelésnek köszönhetően.