Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Fürdőszoba vízszigetelése

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fürdőszoba vízszigeteléséhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Fürdőszoba vízszigetelése

Szakértőre van szüksége a Fürdőszoba vízszigetelése kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A fürdőszoba vízszigetelése

A gipszkarton, valamint a belső falak és mennyezetek csempézésének befejezése után ideje foglalkozni a fürdőszoba, a mosókonyha és a konyha terének szigetelésével. Az alagsort is le kell természetesen szigetelni.

Miért olyan fontos a vízszigetelés?

A nedves területek megfelelő vízszigetelése elengedhetetlen - a padló és a falakba beszivárgó víz nagyon könnyen károsíthatja őket, és helyrehozhatatlan károkat okozhat a házban. A legrosszabb az ilyen típusú károkban, hogy általában nem könnyű észre venni, hogy ez történik. Csak akkor fogja megtudni, ha az okozott kár már visszafordíthatatlan.

Magam is elvégezhetem a vízszigetelést?

Természetesen ezen a területen léteznek lehetőségek a háztulajdonosok számára is. Ha saját vízszigetelést készítesz, akkor azt a szabályoknak és bizonyos szabványoknak megfelelően kell elvégezni. Ezenkívül figyelembe kell vennie azt a tényt is, hogy ez befolyásolhatja a biztosítási vagy jótállási szolgáltatásokat. Biztosítási esemény esetén a biztosító társaság csak akkor ismerheti el az összes költséget, ha dokumentálta a munkát egy szakosodott társaságnál. A vízszigetelés a ház egyik része, amelyet megfelelően kell létrehozni a víz és a nedvesség okozta súlyos károk megelőzése érdekében.

Hogyan történik a vízszigetelés?

Elvileg a vízszigetelés magába foglalhatja egy folyékony gumiréteg felvitelét olyan területekre, amelyek valószínűleg vízzel érintkeznek, és egyfajta "lezárt" területet képeznek. Ennek célja a szivárgó víz visszatartása (például helytelen vagy szivárgó csapok), hogy ne okozzon kárt a házban.

A széleket és a sarkokat először tömítőanyaggal kell lezárni, amely nem károsítja a vízszigetelő réteget. Ezenkívül egy poliészter szövetet használnak ezekhez az illesztésekhez, hogy rugalmas kötéseket hozzanak létre. Ez elősegíti a vízszigetelő membrán elválasztását a kitett területeken, hogy az épületben az idő múlásával bekövetkező apró elmozdulások ne rontsák el a szigetelő réteget. Célszerű ugyanígy eljárni a vízszigetelő rétegen (elágazások, tengelykapcsolók és lefolyók) átmenő részek körül is.

A vízszigetelő réteget általában a poliészter szövet szélei alá helyezik annak biztosítása érdekében, hogy teljesen beázzon, és hogy megfelelően tapadjon a falhoz vagy a padlóhoz. A réteget ezután hengerrel viszik fel a falakra és a padlókra. Rendszerint két réteget használunk, a másodikat derékszögben alkalmazzuk az elsőre (ha az első réteget függőlegesen, a második réteget vízszintesen tekerjük).

Hol van szükség vízszigetelésre?

Vízszigetelésre általában szükség van, bárhol is legyen a vízkimenet. Ebbe általában beletartozik:

  • zuhanykabinok,
  • fürdőrészlegek,
  • fürdőszoba általában (a felhasznált egyéb anyagtól függően),
  • üzlethelyiségekben,
  • nedves területek a konyhákban,
  • a vízszigetelő területeken lévő összes objektum körül (pl. csapok, lefolyók).

Az, hogy milyen magas és széles falakat és padlókat kell szigetelni, nagyban függ attól, hogy mi a vízszigetelés, valamint az ezen a területen használt egyéb anyagoktól.

Például a zuhanykabinok általában 1800 mm magasságig vízszigetelést igényelnek. Az, hogy a fal és a padló fölé milyen magasságig kell nyúlnia a vízszigetelő fóliának, a következőktől függ:

  • méret és
  • a zuhanykabin lezárásai.

A fürdőszoba padlójában használt anyagok szerepet játszanak abban is, hogy milyen vízszigetelés alkalmazása szükséges. Néhány ilyen anyag önmagában vízállóságot kínálhat (speciális esztrich, csempe). Ha azonban fa alapú anyagot (rétegelt lemez vagy forgácslap) használnak a padlóhoz egy fürdőszobában vagy más helyiségben, akkor ezt a helyiséget a semmiből kell vízszigeteléssel biztosítani.

Hogyan kerül lerakásra a csempe?

A vízszigetelő réteg felszerelése és néhány nap keményedés vagy szárítás után meg lehet kezdeni a csempék fektetését, bárhol, ahol csak szükséges. Hagyja ki a zuhanykabin számára biztosított helyet. A burkolatot általában nem használják a sarok alatt.

A burkolat telepítése nem túl igényes folyamat, de több fázisú. Feltételezzük, hogy már kiválasztotta a lapokat. Valószínű, hogy a padlóhoz és a falakhoz különböző cserépstílusokat fog használni, attól függően, hogy mennyire csúszásgátlóak. A mintázat már meg van adva rajtuk. Ez azt jelenti, hogy el kell dönteni, hová helyezzük az első darabokat, és hogyan állítsuk be a padlók és a falak közötti kötéseket. A csempéket ekkor már szükség szerint kivágta, hogy azok oda illeszkedjenek, ahová tartoznak.

Ezután egy vékony szilárd habarcsot (vagy cserépragasztót) viszünk fel a felületre, és a csempéket gondosan lefektetjük. A távtartókkal állítsa be a szükséges réseket, amelyeket meg kell hagyni közöttük.

A burkolólapokat körülbelül egy napig célszerű hagyni száradni. Ez különösen fontos a padlólapok esetében, amelyeknek sokkal nagyobb súlyt kell viselniük. A burkolólapok közötti távtartókat eltávolítjuk, és habarcsot használunk a lapok közötti rések megfelelő kitöltésére. A fennmaradó habarcsot és ragasztómaradékokat megtisztítjuk, és hagyjuk a fugát megszilárdulni.

Mennyi ideig tart a vízszigetelés és a burkolat elkészítése?

Az, hogy mennyi ideig tart elkészíteni, attól függ, hány ember dolgozik a projekten. Ami a legfontosabb viszont, hogy minden munkát egy újabb követ, és mindig meg kell várni a vízszigetelés és a burkolólapok megfelelő megkeményedését, így valószínűleg ez a rész legalább egy hétig fog tartani.

Mérje meg a területet, és válassza ki az anyagot

Jelenleg több gyártótól kapható vízszigetelés. Mérje meg a terület nagyságát, és határozza meg, hogy csak a zuhany alatt akar-e szigetelni, vagy a teljes fürdőszobát. Forduljon vízszigetelődhöz, hogy megtudja, melyik anyagkombináció a legjobb a számára. Vannak olyan vízszigetelő készletek is, amelyeket egy csomagban lehet megvásárolni anélkül, hogy mindent külön kellene megrendelni.

1. lépés: Ellenőrizze a felület minőségét

A felületnek tisztának, hibátlannak, pormentesnek és szilárd törmeléktől, illetve a tapadást csökkentő anyagoktól mentesnek kell lennie. Ha nem ez a helyzet, akkor azt betonjavító anyagokkal kell megjavítani.

2. lépés: Alkalmazza a tömítőanyagot

Vigyél fel egy egykomponensű tömítőanyagot a tiszta rétegre hengerrel vagy megfelelő ecsettel.

3. lépés: Önterülő keverék alkalmazása

Ezt akkor alkalmazzuk, amikor az előző lépésben felvitt anyagok megszáradnak. Az önterülő keverék biztosítja a padló teljes kiegyenlítését a fürdőszobában vagy abban a helyiségben, ahol éppen dolgozunk.

4. lépés: Mélységi kezelés

A következő lépés az újbóli kezelés, ezúttal az önterülő vegyületre is figyelni kell.

5. lépés: Vízszigetelés

Henger segítségével óvatosan és igényesen vigye fel a folyékony anyagot az összes helyre és problémás területre, ezzel létrehozva az első vízszigetelő réteget.

6. lépés: Tömítőcsík

Minden illesztésnél felhelyezésre vagy ragasztásra kerül, attól függően, hogy egy tömítőcsíkkal dolgozunk-e, amelyet a most felvitt nedves keverékbe helyezünk, vagy a már megszáradt első szigetelőrétegre ragasztjuk.

7. lépés: A vízszigetelés második rétege

Az első rétegre keresztben alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy ha az első réteget vízszintesen vittük fel, akkor a második réteget keresztben kell felvinni, függőleges irányban.

8. lépés: ragasztó

Ragasztót alkalmazunk, amelyre ráhelyezzük a csempéket. Kövessük a csempék ragasztására és fektetésére vonatkozó utasításokat.

Maga a vízszigetelés és az azt követő burkolatkészítés folyamata elvileg nem jelent nagyobb bonyodalmat az ügyesebb házépítők számára, de ezekhez a munkákhoz továbbra is ajánlott ezen terület szakértőihez fordulni. Időt takarít meg (egy szakember sokkal gyorsabban és jobban fogja elvégezni ezt a tevékenységet, mint Ön, ha nincs tapasztalata vele), és ha nem sikerül vagy elhanyagol valamit, akkor a későbbi javításokra és rekonstrukciókra költött pénz is kárba vész.