Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Garázskapuk

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, garázskapukhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

38 664 szakember

67 895 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Garázskapuk

Szakértőre van szüksége a Garázskapuk kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

38 664 szakember

67 895 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Elkészült munkák bemutatása

Szolgáltatóink már több mint 83315 megbízónak segítettek

Kert, kertészBarbara R.
AsztalosZoltan E.
BútorgyártásViktor O.
Fürdőszoba burkolásaZoltán M.
Fürdőszoba felújításaPéter F.
KonyhafelújításDominik J.
ÜvegesJános P.
Csaptelep vagy mosdó telepítéseErvin A.
Fürdőszoba burkolásaDomonkos G.
Kerti és kültéri munkákBarbara R.
KertészmérnökBarbara R.
Konyhabútor felújításaLászló T.
BurkolóDomonkos G.
Kültéri árnyékolókMihály S.
Új építésű ingatlanVictor B.
Konyhabútor gyártásaBéla B.
MelegburkolásBela A.
MedencetisztításAndras T.
FűnyírásLajos K.
Kerítés, kapuMate K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Garázskapuk

5 A GARÁZSKAPUK KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSAI - MIT ÉRDEMES VÁLASZTANI?

A garázskapu remekül szépíti ingatlanod, de meg is zavarhatja házad megjelenését. Ez különösen igaz azokra a házakra, ahol a garázs területe az elülső homlokzat nagy részét elfoglalja. A garázsnak ezért mindig ízlésesen kell kiegészítenie a ház általános megjelenését.

Egy másik fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartani, a kapu zavartalan működése. Képzeld el, hogy sietned kell valahova, és értékes időt kell pazarolnod egy elakadt garázskapu miatt! A problémamentes kezelés ezért ugyanolyan fontos, mint a megjelenése és a biztonsági paraméterek.

A villa stílusú hagyományos családi házakhoz egy kifinomult kialakítású, összecsukható kapu alkalmas, míg egy sok, minimalista üvegablakkal és ajtóval ellátott házhoz, modernen és jól fog kinézni egy acélból vagy üvegszálból készült garázskapu mellett. Egy ilyen kapu hatékonyan néz ki, és ha ablakelemekkel van felszerelve, akkor a napfény is behatolhat a garázs belsejébe. A kapu élettartama és karbantartási igényei az anyagának típusától függenek.

A garázskapuk típusai

1. Szekcionált garázskapuk: hagyományos kialakítás és egyszerű kezelés jellemzi őket. Rendszerint modern kivitelben találhatóak, de választhatunk akár fa dekorációt is. Mozgásuk motorizált, ezért az irányításuk rendkívül egyszerű. Előnyük, hogy nyitás után a kapu a mennyezet alá csúszik, így nem igényelnek sok helyet. A szekcionált kapuk nem tartalmaznak olyan igényes mechanizmust, amely kinyitva helyet foglalna a mennyezeten vagy az oldalfalakon. Kellemes megjelenés jellemzi őket, amely a ház kialakításához igazítható. Tartósak és kevés karbantartást igényelnek. Készülhetnek fából vagy kompozit anyagokból, amelyek költséghatékonyak.

2. Összecsukható garázskapuk: Az összecsukható garázskapuk nagyon modern megoldást jelentenek a garázs lezárására. Egy darab anyagból készülnek, és nagyon könnyen kezelhetők. Bizonyos méretű helyet igényelnek a garázs mennyezete alatt, ahol síneket kell felszerelni, amelyekre a kapu fel lesz függesztve. Előnye a nyílás automatizálásának lehetősége, így kényelmesen kinyithatod a garázst anélkül, hogy ki kellene szállnod az autóból. A kapu üvegelemekkel kiegészíthető (ablakok formájában), és a kapuanyagok széles választéka közül választhatsz.

3. Gördülő garázskapuk: A gördülő típusú garázskapuk a leggazdaságosabb megoldást jelenthetik számodra. Noha a kereskedelmi és ipari épületekben elterjedtek, manapság gyakran használják lakóházak garázsainak biztosítására is. Ha a garázskapuk biztonsága a fő prioritásod, akkor a gördülő garázskapu ideális választás lehet. Általában kiváló minőségű alumíniumból vagy acélból készülnek, rozsdamentesek, jó ütés- és ütésállósággal rendelkeznek. Különleges bevonatok is rendelkezésre állnak, amelyek megvédik a kaput az időjárástól. kinyitott állapotban kevés helyet foglalnak el a mennyezet alatt. Ezek az ajtók a ház szigetelésében is segítenek, csökkentve ezzel az energiaköltségeket a nyári és a téli hónapokban. Zajelnyelő tulajdonságaiknak köszönhetően különösen alkalmasak ipari raktárakba és gyártóberendezésekbe is.

4. Univerzális garázskapuk: A tolóajtók a leguniverzálisabb megoldások a garázskapuk számára. Előnyük, hogy méretre készíthetik őket. Továbbá kiválaszthatod a kapu anyagát, például acélt, fát vagy műanyagot üveggel kombinálva. Az ilyen típusú kapuk esetében sínek telepítése szükséges, amelyek biztosítják a kapu csúsztatását és megerősítik annak felépítését, ennek köszönhetően a tolókapuk nagy garázsokhoz is alkalmasak. A kapu motorizálható, és kiválaszthatod a kapu súlyát vagy vastagságát az igényeid szerint. A kapu a garázs egyik oldalára csúszik, így nem sok helyet foglal el, így a maradék helyet maximálisan kihasználhatod.

5. Lengő garázskapuk: Ez a legolcsóbb megoldás minden típusú garázskapu közül. Könnyen kezelhetők és alkalmasak kis garázsokhoz is. A gyakorlatban nem foglalnak sok helyet, csendesek és hosszú élettartammal rendelkeznek. Hagyományosan a lengő garázskapuk fából készültek, de manapság a legkülönbözőbb anyagok, valamint a színek és a formatervezés közül választhatsz. Tökéletesen hozzáillesztheted a kaput a ház ajtajainak és ablakkereteinek színéhez és kialakításához.

A kapu kiválasztásakor figyelembe kell venni a kezelés bonyolultságát, a karbantartási költségeket, a biztonsági szintet, a költségvetést és a garázs méretét. Fontos a felszerelt garázskapu megfelelő gondozása, mivel annak cseréje vagy egyik rendszerről a másikra való áttérése jelentős pénzügyi költségekkel járhat.

A megfelelő anyag kiválasztása

A garázskapuk többféle anyagból állnak, és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Rövid összefoglalót adunk arról, hogy az egyes anyagok milyen tulajdonságokat kínálnak.

Fa

A fa, a garázskapuk klasszikus anyaga, amely még mindig nagyon népszerű, különösen, ha inkább a hagyományos dizájnt részesíted előnyben. A fából készült garázskapuk széles választékot kínálnak különböző kivitelben és méretben, és könnyedén hozzáillesztheted őket például a ház ablakkereteihez. Az ilyen kapu lehet könnyű fából vagy tömör panelekből. A legolcsóbb megoldás a lakkozott fa. A foltos fából készült garázskapu drágább, de ez meleg, természetes megjelenést kölcsönöz a ház homlokzatának. A fa jobb szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, mint az acél, de a szigetelt acél kapu jobb energiamegtakarítást eredményez. A fa garázskapu azonban rendszeres gondozást igényel. Fontos rendszeresen festeni és megvédeni a felületet a rovaroktól.

Acél

Az acélkapuk olcsóbb megoldást jelentenek a fából készült kapukhoz képest, és a garázskapuk legnépszerűbb anyagai. Az acélkapu megfizethető, tartós, könnyen karbantartható és szinte bármilyen stílusban és kivitelben elérhető. Ezenkívül ma már többféle kémiai védőréteg létezik, amelyek megakadályozzák az acél rozsdásodását, vagy az apró karcolásokat. Az acélkapu kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy maga az acél is rossz szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért szükséges a kapu későbbi szigetelése.

Különböző vastagságú acél garázskapuk is vannak. Ha vékony paneleket szeretnél használni, az olcsóbb megoldást választva, alacsonyabb ütésállósággal kell számolnod. A durvább acélból készült kaput a legjobb minőség jellemzi, ezért ezt a fajta acélt ipari és kereskedelmi megoldásokban is használják. Az acélkapu karbantartási költségei alacsonyabbak, mint a fa esetében. Az üvegszálas acélkapuk nagyon modernnek tűnnek, és tökéletesen kiegészítik a jelenlegi építési trendeket.

Alumínium

Az alumínium kapuk jelentik a legolcsóbb megoldást, ha a garázskapu területe nagy. Egy ilyen kaput könnyű karbantartani és könnyen kezelhető. Az alumínium garázskapuk hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az acél, míg textúrájukat tekintve választhatunk akár fára emlékeztetőt is. Az alumínium könnyebb és olcsóbb, mint az acél, hosszú élettartammal rendelkezik, de hajlamos a deformációra.

Fa kompozit

A fából készült kompozit kapuk újrahasznosított farostokból készülnek. Az acél szilárdságát kínálják a fa megjelenésével és textúrájával, festéssel vagy lakkal kezelhetők. A kompozit ajtók jobbak, mint a tömörfa, mert ellenállnak a rothadásnak és a hasadásnak.

Üvegszál

Az üvegszálas garázskapuk továbbra is egy kisebb piaci szegmenset képviselnek. Az alumínium keretbe burkolt panelek festhetők és nagyobb ellenállást nyújtanak a deformálódással szemben, mint a vékony acél. Az üvegszál nagyon könnyű, ám rossz szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és az időjárási viszonyok miatt a felületkezelés elhalványulhat. Ugyanakkor ellenállóbb a sós víz okozta korrózióval szemben, mint más garázskapu-anyagok, így jó választás a tengerparti területeken.