Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Gázszerelő

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, gázszerelőt, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Gázszerelő

Szakértőre van szüksége a Gázszerelő kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!
Lásd még Gázszerelő ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Gázszerelő

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért kell a Wilio-nál gázszerelőt keresni?
Javítania kell a gázkazánt, gondoskodnia kell a gázelosztás teljes rekonstrukciójáról, vagy egyszerűen csatlakoztatnia kell egy gáztűzhelyet? Soha ne vegye könnyedén a gázt. Ezért ha háztartásában van gázkazán, kályha vagy egyéb készülék, mindig szakképzett gázszerelőhöz kell fordulnia karbantartásuk, javításuk és telepítésük érdekében. Hivatásos gázszerelő gondoskodik a gázkazánok csatlakoztatásáról és javításáról, a gázelosztó rendszerek telepítéséről vagy javításáról, a gázcsatlakozások megvalósításáról és minden vészhelyzetről, így minden készülékét biztonságosan használhatja. A Wilio segít megtalálni a környékén lévő professzionális gázüzemeltető szakembereket, akik azonnal rendelkezésre állnak, hogy segítsenek bármilyen telepítésben, javításban vagy felülvizsgálatban.
Milyen képességekkel rendelkezik egy gázszerelő?
A gázszerelő elvégzi a gázvezetékek összeszerelését, fektetését és rögzítését, összekapcsolja a csővezeték-csatlakozásokat menetek, aljzatok, karimák segítségével. Tudja, hogyan kell elvégezni a karbantartási munkákat az ellenőrző, szagtalanító és mérőállomásokon. Végezhet hegesztési munkákat a fémes és nemfémes anyagok összekapcsolására, valamint cső- és szigetelési munkákat, mérőeszközöket és biztonsági berendezéseket telepíthet. Gáztermelést, -kezelést, -szállítást és -elosztást végez. A gázüzemeltető földmunkákkal és gázvezetékek lefektetésével kapcsolatos tevékenységeket szervezhet. A gáznyomás alatt álló gázvezetékeken végzett munkák, beleértve a nyomáspróbákat is, képesek megtalálni és biztosítani a szivárgást a kül- és beltéren, valamint szakmai és speciális munkát végeznek a gáziparban használt technológiai berendezéseken. Elvégzi a propán-bután mintavevő berendezések csővezetékbe történő telepítését és karbantartását. Biztosítja a telepítéssel kapcsolatos munkát, valamint a hálózatok működésének biztosítását, a használt állomások üzemeltetését és karbantartását (mérés, szabályozás, szagosítás, tömörítés), valamint a belső vezetékek és a készülékek telepítését, beleértve azok karbantartását is.
Milyen gyakran kell ellenőrizni a gázelosztást egy lakóházban?
Meg kell különböztetni, hogy az eszköz a fő gázszelep előtt vagy mögött helyezkedik el. A gázszolgáltató biztosítja az elosztóhálózat biztonságos üzemeltetését és karbantartását - gázvezetékek csatlakozásokkal, kisülési állomásokkal (az átviteli és elosztóhálózat közötti állomások) és vezérlőállomásokkal (szükség szerint beállítják a nyomást), beleértve a fő gázelzárást is. A HUP (főgázzár) mögött gázmintavevő készülékek találhatók (pl. Földgázmérő - úgynevezett gázóra, házelosztás, gázkészülékek, pl. Kazán, tűzhely, vízmelegítő; házelosztás), amelyekért a ház tulajdonosa, tulajdonosok közössége vagy a ház adminisztrátora felelős. Háromévente ellenőrizni kell, és 6évente szakmai vizsgát kell biztosítani.
Mikor kell megelőzni a gázberendezések ellenőrzését?
A gázellátó berendezések rendszeres műszaki ellenőrzésére és tesztjeire nemcsak a biztonság, hanem a hatékony működés szempontjából is szükség van. Az ellenőrzés energiatakarékossághoz is vezet. Szakképzett személynek kell elvégeznie. Az ellenőrzési intervallumot a gyártó határozza meg a kezelési útmutatóban. Általános szabály, hogy évente egyszer ajánlott a kazánok és a gázmelegítők, kétévente egyszer a gáztűzhelyek és -kemencék, 3 évente egyszer a gázelosztástót , emellett 6 évente egyszer el kell végezni a gázelosztás szakmai vizsgálatát. Évente egyszer ellenőrizni kell a fűtési rendszert, ellenőrizni kell a vezérlő és biztonsági eszközök, szerelvények működését, valamint az égési levegő ellátását. A füstgázelvezető berendezéseket is ellenőrizni kell - biztosítani kell például a kémények rendszeres tisztítását és szakszerű ellenőrzését.
Hogyan kell kezelnem a gázkészülékeket?
• Kövesse a gyártó utasításait; a gázüzemű készülékek üzemeltetési és karbantartási szabályait . • A gázkészülékeket és a gázvezetékeket mindig ellenőrizze és tartsa karban a gyártó és a szállító használati utasításának megfelelően. • A gázkészüléket csak rendeltetésszerűen használja. • Ügyeljen arra, hogy elegendő légellátás legyen a helyiségben, ahol a gázkészülék található. • Gondoskodjon a helyiség megfelelő szellőzéséről, ahol a készüléket használják, és amelynek füstgázai a levegőbe kerülnek (gáztűzhely, sütő, gázáramlás-melegítő). • A gázkészülékek javítását, karbantartását és ellenőrzését csak szakképzettséggel és a szükséges engedéllyel rendelkező személyekre bízza.
Milyen munkát végez egy gázszerelő?
Szakképzett gázszerelő segíthet a gázkazánok felújításában, javításában és karbantartásában. Ellenőrizheti a gázszivárgást. Segít a gázfőzőlapok csatlakoztatásában vagy leválasztásában, és tanúsított gázüzemeltetői visszaigazolást nyújt Önnek a garancia levélen. Új gázcsatlakozást hozhat létre ingatlanja számára, vagy teljes rekonstrukciót végezhet a lakás, ház vagy vállalat gázelosztásában. Elvégzi a HAD-kupakok és tömlők cseréjét a gázberendezéseken, nyomáspróbákat és ellenőrzéseket a gázelosztó rendszeren, valamint a HUP (fő gázelzáró szelep) cseréjét. Megszünteti a gázszivárgásokat és megelőzi a baleseteket. A Wilio segít megtalálni a környékéről származó minőségi gázszerelőt aki örömmel segít, ha Önnek megfelel.
El kell látnom a gázszerelőt felszereléssel, vagy ő hozza a sajátját?
A legtöbb hivatásos gázszerelő saját szerszámait használja, de a beépítendő gázberendezéseket és a fogyóeszközöket Önnek kell fizetnie vagy szállítania, miután konzultált a gázüzeművel. A professzionális gázszerelők tudják, milyen anyagokra van szükség a gázszereléshez, ezért mielőtt anyagokat vagy berendezéseket vásárolna, azt javasoljuk, hogy konzultáljon gázszerelőjével. Ha azonban már vásárolt berendezéseket és fogyóeszközöket, az árkalkuláció elküldése előtt értesítse a gázszerelőt.
Hogyan lehet gázszerelőt bérelni a Wilio használatával?
Könnyű megtalálni a szakterületén jártas szakembert. Csak írja be a lekérdezést. A Wilio ezután tájékoztatja a szakembereket, akik az Ön területén tartózkodnak, rendelkeznek a szükséges készségekkel és tudják, hogyan kell időben elvégezni a munkát. Akkor csak annyit kell tennie, hogy választ a kapott ajánlatok közül. A Wilio segítségével biztos lehet benne, hogy minőségi szolgáltatásokat kap elfogadható áron. Megtekintheti az egyes gázipari vállalatok munkájának minőségét, ha megnézi az ügyfelek értékeléseit és véleményeit. Csak az elvégzett szolgáltatásért fizet, és csak annak teljesítése után.
Ki felelős a gázért?
A fő gázleállás (HUP) után ez egy olyan gázüzem, amelyért a földgázelosztó felelős. A HUP-től kezdve egészen a földgázkészülékig ez egy olyan gázellátó eszköz, amelyért az ügyfél, azaz az ingatlan tulajdonosa felelős. A lakóházakban a lakástulajdonosok közössége vagy a házkezelő felelős a gáz közös elosztásáért. A lakástulajdonosok felelősek a gázmérő mögött (a lakásokban) lévő gázelosztásért, beleértve a gázkészülékeket is. • A földgázelosztó felelős a gázberendezésekért a fő gázelzárásig. A fő gázelzáró választja el a mintavevő eszközöktől. • A vevő, aki általában az ingatlan tulajdonosa, felelős a kivezető gáz berendezésekért. • A lakóházakban a közös gázelosztásért a lakástulajdonosok közössége vagy a házkezelő felel. • A lakástulajdonosok felelősek a gázmérő mögött (a lakásokban) lévő gázelosztásért, beleértve a készülékeket is. • Ha van kazánház a házban, az adminisztrátor vagy a tulajdonosok közössége is felelős érte.
Mit tegyek, ha szivárog a gáz?
Ha gázszivárgásra gyanakszik, kövesse az alábbi biztonsági utasításokat: • Nyissa ki az összes ajtót és ablakot. • Kapcsolja ki a gázkészülékeket és zárja le a gázellátást (házzáró vagy főgázzáró). • Ne használjon nyílt lángot (ne gyújtson gyufát és öngyújtót). • Ne használjon elektromos harangokat, elektromos készülékeket és telefonokat. • Ne húzza ki az elektromos készülékek tápkábeleit. • Ne használjon liftet. • Ne dohányozz. • Figyelmeztesse a ház többi lakóját, és hagyja el az épületet. • Tájékoztassa telefonon a gázszervezet sürgősségi szolgálatát a házon vagy a menekülési helyen kívül. • Ha a lezárt területekről gázszag árad, akkor erről egyidejűleg értesítse a rendőrséget vagy a tűzoltókat. • A szivárgás helyét tegye elérhetővé sürgősségi és üzemzavaros szolgáltatásokra. • Soha ne érzékelje lánggal a gázszivárgást. Használjon habot (mosószer vagy szappan). A gázszivárgás buborékok képződésével nyilvánul meg a szivárgás helyén. A nagyobb gázszivárgások könnyen érzékelhetők szaggal és esetleg hallással is.

Tanácsok és tippek

A jó feladat a legfontosabb

Írja a feladatba a legpontosabb leírást arról, hogy milyen munkát és milyen mértékben kell elvégeznie, hogy a szakértő pontosan tudja, mi az ötlete.

Ellenőrizze a megvalósítást

Annak érdekében, hogy minden munkát jól végezzenek, ellenőrizze a munkát közben és befejezése után is.

Költségvetés és idő

Ne felejtse el hozzáadni a teljesítés dátumára vonatkozó követelményeit a feladathoz. Ha van olyan költségvetése, amelyet teljesíteni kell, akkor azonnal értesítse a szolgáltatót.

Milyen munkát fog végezni gáz üzem?

Gázkazán felülvizsgálata és karbantartása
Az égési folyamat gázkazánban zajlik, ahol magas felületi hőmérséklet alakul ki. Ezért ezen eszközök problémamentes és biztonságos működésének biztosítása érdekében a kazán felülvizsgálatát nemcsak a törvény írja elő, hanem maguk a gyártók is. A felülvizsgálat nemcsak a gázkazán problémamentes működésének biztosításáról szól, hanem főleg a biztonságról, amely a kazán meghibásodása és szén-monoxid-szivárgás esetén veszélybe kerülhet. A szokásos üzem közben a hőcserélő felületeket megtisztítják, amelyek biztosítják a hőátadást a láng és a víz között, ami az alapja a készülék, a gyártó által megadott hatékonyság elérésének. A túlzottan kopott alkatrészeket szükség esetén kicseréljük.
A kazán felülvizsgálatának megerősítése
Biztosítási esemény esetén az elvégzett felülvizsgálat megerősítése (protokollja) szükséges. A nem teljesített ellenőrzések és szervizek eredményeként a biztosító nem téríti meg a kárt, mert nem teljesítette jogi kötelezettségeit. A rendelet szerint minden 50 KW feletti készüléket évente egyszer biztonsági ellenőrzésnek kell alávetni. A törvény szerint a gázberendezések javítását, karbantartását, műszaki ellenőrzését és tesztelését csak szakképzett személy végezheti, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel.
Gáztűzhelyek és gáztűzhelyek telepítése
A gáztűzhely vagy a főzőlap csatlakoztatása az egyik leggyakoribb munka, amelyet egy gázszerelő végezhet az Ön számára. A gázszerelő biztosítja a tömlőt, a csavarokat és egyéb fogyóeszközöket, és csatlakoztatja a gázberendezést. Ezután teszteli a telepített eszközt. A munka befejezése után a gázüzemeltetőnek be kell nyújtania a telepítésről szóló igazolást, amely szükséges a sikeres panaszhoz a gázberendezés meghibásodása esetén.
Új csatlakozások, a gázberendezés átalakítása vagy új gázszerelés a gázmérőtől a készülékekig
Ha be kell vezetnie a gázt az ingatlanába, a gázszerelő kapcsolatot létesít az Ön számára. A gázszerelő újjáépítheti az Ön számára a meglévő gázberendezéseket, és áthelyezheti a meglévő üzleteket. Teljes új gázberendezéseket is beszerelhet az Ön számára, a gázmérőtől kezdve a készülékekig. Ezután teszteli a teljes telepítést, és kiad egy telepítési tanúsítványt.

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt