Gipszkarton, gipszkarton szerelés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, gipszkarton, gipszkarton szereléséhez, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása
Tudj meg többet
16074 szolgáltatók
Kínálat hozzáadása
Tudj meg többet

Miért éppen Wilio?

A Wilio segít megtalálni minőségi szakembereket a környékéről.

A Wilio segít majd szakképzett szakemberek megtalálásában szinte minden szolgáltatáshoz vagy kézműveshez. Próbálja ki Wilio-t ingyen.

27 638szakember
50 983befejezett projektek
4,8 / 5szakértőink átlagos értékelése
199 720 alkalmazásletöltések

Hogyan működik a Wilio?

Add meg a keresleted

Addj meg pár választ arról, hogy milyen szolgáltatásra van szükséged.

A legjobbakat szólítjuk meg.

A legjobb és a követelményeidnek leginkább megfelelő szakembereket találjuk meg.

Válaszd ki a legjobb kínálatot.

Hasonlítsd össze a kínálatot és válaszd ki a legjobbra értékelt szakembert.

Add meg a keresleted

Szakértőnk, Ádám tanácsot ad

Mit kell tudnom

Szakértőnk, Ádám tanácsot ad

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért érdemes gipszkarton szakembert keresni a Wilio-nál?

Felújítja a tetőteret, vagy új gipszkarton mennyezettel frissíti fel a szoba kinézetét? Gipszkarton válaszfalakkal kell felosztani a szobát? Javítaná a hangszigetelt fal az akusztikáját a lakásában? Vagy belülről kell szigetelni a ház szélső falát? Segítünk megtalálni a gipszkarton szakembert, aki képes kivitelezni a munkát. Gipszkarton szakembereink az új belső válaszfalaktól a gipszkarton mennyezetig mindent képesek kezelni. Takarítson meg időt és pénzt az ajánlatok összehasonlításával és a legjobb minősítésű szakértők kiválasztásával. A Wilio segít megtalálni a gipszkarton szakértőt ​​válaszfalak, függőfalak, fülkék, mennyezetek építéséhez, helyiségek felosztásához vagy a tetőtér felújításához. Jó minőségű, elfogadható áron, és amikor szüksége van rá.

Mi a gipszkarton?

A gipszkarton két préselt gipszanyag panelből áll, amely két kemény papír közé van szorítva. Nagyon praktikus építőanyag, amelyet úgynevezett száraz építésnél használnak. Gyakran alkalmazzák mennyezetekhez, nem teherhordó falakhoz és egyéb belső átalakításokhoz. A gipszkarton könnyű, könnyen kezelhető és olcsóbb, mint más anyagok. A gipszkartonokat különböző vastagságban és hosszúságban gyártják, különböző összetételű gipszmaggal. Ez a változatosság lehetővé teszi, hogy mindig kiválaszthassa a megfelelő méretű és minőségű gipszkartonokat egy adott épületszerkezethez.

Mire használják a gipszkartonokat?

A gipszkarton a száraz építés elengedhetetlen eleme. Különféle válaszfalak, függőfalak, fülkék, mennyezetek építésénél, helyiségek felosztásánál vagy a padlások rekonstrukciójánál használják. Általában nem használják teherhordó falakhoz, ezért elsősorban acélszerkezeti profilokra szerelik fel. A gipszkartonra azonban vannak speciális teherhordó alkalmazások is.

Mi szükséges a gipszkarton használatához?

• építési profilok • csavarok és tartozékok a száraz építéshez • szigetelés • hézagolók száraz építéshez • behatolás • csempézés • törőkés • szilikonok és tömítőanyagok • vízszigetelés • festékek és tapéták

Melyek a gipszkarton előnyei és hátrányai?

A gipszkarton népszerű az épület- és belsőépítészeti elemek megvalósításában, köszönhetően annak, hogy időt és költséget takarít meg az építkezéshez vagy a felújításhoz. Jól hőszigetel és hangszigetel, gőz számára át nem eresztő és szagtalan. A gipszkarton könnyen feldolgozható és kis súlyú, ezért kis statikus terhelést jelent az objektumokra. Szállítása nem nehéz, lehetővé teszi a gyors összeszerelést és a száraz folyamatot, ezért nincs szükség vízre az építkezésen. Mivel egyszerű moduláris rendszerről van szó, egyszerre megoldható az olyan elosztórendszerek telepítése, mint az áram, a víz stb. A gipszkartonból készült belső válaszfalak szinte tökéletesen egyenesek, de további felületkezelést tesz lehetővé különféle bevonatokkal, tapétákkal, csempékkel vagy vakolatokkal. • nagyon egyszerű vele dolgozni • könnyen telepíthető,

Hogyan kell dolgozni a gipszkartonnal?

A gipszkartonnal történő munkavégzéshez letörő kés vagy farokfűrész szükséges. A gipszkarton előre elkészített acélszerkezetre van felszerelve. A táblák közötti csatlakozásokat tömítőanyaggal és megerősítő szalaggal kell lezárni. Az ízületek gondos lezárása és csiszolása után a táblákat véglegesen be kell állítani. Festés vagy tapétázás előtt a gipszkartont jól be kell hatolni, hogy a festék vagy a tapéta megtartsa az egész felület nedvszívó képességét. Lehetőség van vékony réteg gipsz felhordására is a gipszkartonon.

Mit lehet gipszkartonból építeni?

Száraz gipszkarton padló

A gipszrostlemezekből készült úszó padlók merev, összeszerelt padlólemezből állnak, amelyet az alépítménytől egy száraz alátét közbenső réteg választ el, vagy polisztirol vagy ásványi szigeteléssel. A kis tömeg és a száraz építési folyamat miatt a gipszkarton padlók alkalmasak például a padlások rekonstrukciójára. Ez a fajta padló hatékony hangszigetelésként és a padló lépcsőszigeteléseként működik, és padlófűtésre alkalmas.

Gipszkarton falak és válaszfalak

A gipszkarton rendszerek alkalmasak belső válaszfalak telepítésére, falburkolatokra és hangszigetelt falak építésére. A válaszfalak felépítése elsősorban a belső terek egyedi helyiségekre történő felosztását, a szükséges telepítések irányítását, valamint az akusztikus gipszkarton használatakor szolgálja a belső tér akusztikai kényelmének javítását.

Felfüggesztett gipszkarton falak

A függesztett falak széles körű felhasználási területtel rendelkeznek, a meglévő felületek esztétikai javításától, a hőszigetelési tulajdonságok értékének növelésétől és a falak hangszigetelésétől kezdve a köztes tér kialakításáig a rekonstrukciók során történő installációk vezetésére, pl. előre gyártott házakban.

Párás nedves környezet

Az impregnált gipszkarton előregyártott házak fürdőszobájának rekonstrukciójára vagy egy nem megfelelő házmag cseréjére alkalmas. A gipszkarton szerkezet nem terheli jobban a teherhordó szerkezetet, mint az eredeti házmag. Ezenkívül az új fürdőszoba falát nagyon gyorsan megépítik, ha betartják a megfelelő telepítési eljárásokat.

A tetőtér lakóhelye

A gipszkarton lehetővé teszi az épület további szigetelését, és egyben új terek létrehozását a kényelmes és vonzó élet érdekében a beépített terület növelése nélkül. A gipszkarton, a minőségi szigetelésnek és a tetőablakoknak köszönhetően, nagyon hangulatos és funkcionális lakóteret hozhat létre a tetőtérben.

Mennyezetek

A gipszkarton mennyezetek alkalmasak a mennyezetek gyors és tiszta burkolására. Használatukkal javítani lehet a helyiség hangtulajdonságait, hőszigetelés esetén pedig a mennyezetszerkezet hőtulajdonságait is.

Melyek a gipszkarton általános típusai?

Fehér gipszkarton

Közönséges (GKB, RB, A jelölés)

A fehér gipszkarton a legolcsóbb és leggyakrabban használt változat. Tűzigény nélküli válaszfalak, mennyezetek és egyéb szerkezetek burkolására szolgál. A fehér gipszkartonokat olyan belső terekben használják, amelyeknek relatív páratartalma kevesebb, mint 65%, 20 ° C hőmérsékleten. Ezért nem használható olyan helyeken, ahol vízzel vagy nedvességgel érintkezhet.

Zöld gipszkarton

Impregnált (GKBi, RBi, H2 jelölés)

A zöld gipszkarton nedvesség ellen impregnált. Nedves környezetben, fürdőszobákban, zuhanyzókban, konyhákban stb. hasynálható. Súlyosabb, nagyobb teherbírású és drágább, mint a fehér gipszkarton. Az impregnált gipszkartonokat legfeljebb 75% vagy 85% nedvességtartalmú területeken használják 10 óránál hosszabb ideig. 100% páratartalomnál kevesebb, mint 2 órán át, 24 órán át 20 ° C-on.

Piros gipszkarton

Tűzoltás (GKF, RF, DF jelölés)

A vörös gipszkarton magas tűzvédelmi felülettel rendelkezik. A tűzálló gipszkartonokat száraz helyiségekben használják, ahol az állandó relatív páratartalom 65% alatt van, 20 ° C hőmérsékleten, az épület szükséges tűzállóságával vagy az acélszerkezetek tűz elleni védelmével. Megnövekedett magerősségű, ezért ellenáll a magas hőmérsékletnek. Zajszigetelésként is alkalmas.

Kék gipszkarton

Akusztikus

A kék gipszkarton speciálisan hangszigetelésként készül. Az akusztikus gipszkarton speciálisan beállított magsűrűséggel rendelkezik, amely módosított gipszkristályszerkezetből áll, amelynek speciális csillapító tulajdonságai vannak. Ezért hangszigetelésre alkalmas kívül, panellakásokban vagy bérházakban lévő lakások és az egyes szobák közötti lakások között.

Tanácsok és tippek

01.
A jó feladat a legfontosabb

A gipszkarton sokféle felhasználást kínál különböző válaszfalak, függőfalak, fülkék, mennyezetek felépítésében, a helyiségek felosztásában vagy a padlások rekonstrukciójában. A feladatba írja be a feladat legpontosabb leírását, hogy a szakértő pontosan tudja, mi az ötlete.

02.
Ellenőrizze a megvalósítást

Annak érdekében, hogy minden munkát jól végezzenek, ellenőrizze a munkát közben és befejezése után is.

03.
Költségvetés és idő

Ne felejtse el hozzáadni a teljesítés dátumára vonatkozó követelményeit a feladathoz. Ha van olyan költségvetése, amelyet teljesíteni kell, akkor azonnal értesítse a szolgáltatót.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery
Kezdje el keresniA Wilio projekt átlagos értéke 766 000 Ft.