Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Homlokzat tisztítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, homlokzat tisztításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Homlokzat tisztítása

Szakértőre van szüksége a Homlokzat tisztítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Homlokzatok hatékony tisztítása - gipsztől fémig

Az épület külső karbantartása elősegíti az értékének növelését. Különböző módon lehet eltávolítani a szennyeződéseket a homlokzatokról. A megfelelő technológia alkalmazásakor azonban figyelembe kell venni a felületet. Erre a károk megelőzésének érdekében van szükség.

A technikák és előírások áttekintése:

 • Homlokzattisztítás
 • Forró víz és gőz
 • Különböző típusú homlokzatok tisztítása
 • Részecskék és szárazjég

Alap: Tisztítás forró vízzel és gőzzel

A homlokzatok az épületek zászlóshajói. Ezek gyakran nagy és bonyolult, különböző anyagokból készült felületek. Az évek óta külső hatásoknak kitett felületen a piszok lerakódhat és ezt felgyorsíthatja az időjárás is.

A forró vízet használó magasnyomású mosók hatékony és gazdaságos módszernek bizonyultak a homlokzatok tisztításában, nagy tisztítási teljesítményüknek köszönhetően alacsony vízfogyasztással. Pótkocsi-alapú változatoknál önellátó munka is lehetséges, függetlenül az elektromos és a vízhálózattól.

A magasnyomású melegvízes-mosók előnyei a magasnyomású hidegvízes-mosókkal szemben két szemponton alapulnak:

Megnövelt tisztítási teljesítmény a magasabb hőmérséklet miatt

A magasnyomású hidegvizes-mosóval ellentétben a felhasználó a vízmennyiségen és nyomáson túl a melegvizes gépek hőmérséklet-tényezőjét is használhatja. Ha a tisztítást 60 és 80°C közötti hőmérséklet-tartományban végezzük, ez a leülepedett szennyeződések és lerakódások lényegesen gyorsabb lebomlásához vezet. Az olajat, a zsírt és a kormot könnyebb eltávolítani. A mélyebb rétegekbe is könnyebben hatol be a moha és a zuzmó gyökereinek eltávolításához, ezáltal megakadályozva újranövekedésüket.

Gőz használata a különösen kíméletes tisztítás érdekében

Az utolsó tipp a magasnyomású mosók forró vízzel történő használatakor a gőz fokozat: A víz térfogata felére csökken, és a gőz akár 155°C-kal is képes kibocsátani . Ez a tisztítás nagyon intenzív és hatékonyan távolítja el a makacs szennyeződéseket is, például festékeket vagy bitumenes bevonatokat. Az alacsony nyomás védi az érzékeny felületeket.

Válassza ki a megfelelő technológiát, így kerülve el a homlokzat károsodását

Függetlenül attól, hogy milyen homlokzati anyagot használnak - a megfelelő technológia kiválasztása érdekében a mintaterületet előzetesen alaposan meg kell vizsgálni. Érzékeny -e a homlokzat savakra, felszívja-e a vizet? Melyik tisztítószer éri el a kívánt hatást, milyen koncentrációban és időben? Azok, akik előre körültekintően járnak el, elérik a kívánt eredményt, és elkerülik a helytelen tisztítószer okozta problémákat vagy egyéb maradandó károkat.

Minden az anyagon múlik: Különböző típusú homlokzatok tisztítása

Fokozott hatás a tisztítószereknek köszönhetően

A tisztítószer szükség esetén tovább fokozhatja a magasnyomású mosó hatását. Az alkalmazáshoz az úgynevezett kétlépcsős módszer ajánlott. Itt először egy tisztítószert alkalmaznak, amelyet az alkalmazás ideje leteltével magas nyomással kimosnak. A tisztítószer kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni a felület minőségét is.

Homlokzatok természetes és műkőből

A természetes és műkő savérzékeny (márvány, dolomit, travertin, Jurassic, Solnhofen lapok, meszes természetes kövek, valamint cement műkövek) és saválló változatokban (gránit, pala, tégla, cserép, klinker) is létezik. Általában forró vizet vagy nyomás alatt lévő gőzt is lehet használni mesterséges és természetes kőhöz. A savérzékeny felületeknél azonban a tisztítószernek savmentesnek vagy semlegesnek kell lennie. A munka megkezdése előtt meg kell állapítani, hogy az anyag porózus, azaz nedvszívó-e - ha igen, akkor a tisztítószer használata előtt vízzel kell átmosni őket, mert különben behatol az anyagba, és károsodást okozhat.

Ha a felület nagyon érzékeny a vízre, vagy a szennyeződés különösen súlyos, pl. graffiti, a szárazjég nagyon hatékonyan éri el a kívánt tisztítási eredményt, gyors és kíméletes módon.

Gipsz homlokzatok

Vakolt homlokzatokhoz magasnyomású meleg vizes mosást ajánlunk, gyakran gőzfázissal kombinálva. A módszer kíméletes és kiváló tisztítóerőt ér el. Egy helyet azonban nem szabad egyszerre túl sokáig így mosni, a festék feloldódásának megakadályozására. A lapos fúvóka elősegíti a felület védelmét, ha nagy nyomást alkalmaz, mert a szelektív nyomás nem emelkedik túl magasra megfelelő távolságból alkalmazva.

Mindkét esetben a felhasználónak felülről lefelé kell tisztítania a felületet, az úgynevezett kifogyás elkerülése érdekében - a szennyvízcseppek egy már megtisztított területre kerülése. Mindkét módszer nagyon rövid szárítási ideje azt jelenti, hogy a következő munkákat közvetlenül utána is el lehet elvégezni. Szükség esetén semleges mosószert lehet használni a korom és olajok eltávolítására. A felületkezeléshez enyhén lúgos tisztítószert lehet használni.

Fa homlokzatok

A fa valószínűleg az egyik leghosszabb ideje használt homlokzati anyag, és még mindig nagyon népszerű. A kezeletlen fa gyorsan mállást mutat, a kezelt fát adalékanyagok, például nanorészecskék védik az időjárás ellen. Ezt a bevonatot az egységes megjelenés fenntartása érdekében rendszeresen meg kell újítani.

Aki homogén megjelenést szeretne elérni a kezeletlen fa homlokzatokon, forró vízzel ellátott magasnyomású mosóval kiváló eredményeket érhet el. Arra azonban ügyelni kell, hogy a homlokzat legyen teljesen lezárva, vagy hogy ne sérüljenek meg alkatrészek. A munkához fagymentes időszakot kell választani, hogy a fa tisztítás után kellően megszáradhasson. A robusztus keményfa homlokzatok esetében a 100 bar nyomás és a 60°C és 80°C közötti hőmérséklet használta javasolt, a fenyőnél vagy a lucnál, érzékenyebb fáknál 50 bar nyomás ajánlott.

A tisztítási eredmény javítása érdekében fára semleges tisztító is használható.

Fém homlokzatok

A fém homlokzatok szintén rendszeres tisztítást igényelnek. Az alumínium kiválóan képződik egy természetes oxid rétegben, amely véd a korróziótól. Az eloxált alumínium esetében ez az oxidréteg mesterségesen készül, ami különösen tartóssá teszi az anyagot. A felület azonban érzékeny a vegyi anyagokra, mind a savakra, mind a lúgokra. A károsodás megelőzése érdekében semleges tisztítószereket ajánlunk. Előzetesen létre kell hozni egy mintaterületet, és meg kell mérni a tisztítás előtt és után.

Festett fém homlokzatok esetén el kell távolítani az úgynevezett krétázást is (a kifakult pigmentek miatti fehér foltok). Ennek a kellemetlen megjelenésnek a kezelése érdekében tisztítószereket lehet használni csiszoló adalékokkal, valamint megfelelő homlokzati betétekkel. A munkát manuálisan múködtetett vagy elektromos fényezőgépekkel végzik. Bárki, aki magasnyomású technológiát szeretne használni a tisztításhoz, használjon természetes hajkefét vagy poliamid kefét (fix vagy rotációs). A kefe közelében lévő nagy lyukon csak alacsony nyomású víz folyik, így nincs veszélye annak, hogy a nagynyomású víz behatoljon a homlokzat mögötti szigetelőrétegbe.

Csak alacsony nyomású víz áramlik át a kefe közelében lévő nagy lyukon. Így nincs veszélye annak, hogy a nagynyomású víz behatoljon a homlokzat mögötti szigetelőrétegbe.

Követelmények és előírások

A homlokzati tisztítás mindig közterületem történik, ami azt jelenti, hogy fontos információval rendelkezni azokról a követelményekről és előírásokról, amelyek helyenként és országonként változnak. A szennyvíz kibocsátása mindenképpen jóváhagyás tárgyát képezi. Ha csak piszkos vízről van szó, az szűrés után leereszthető. Az összegyűjtött szilárd anyagokat azonban meg kell semmisíteni. Ha mosószert használtak, a vizet össze kell gyűjteni, szűrni és semlegesíteni kell. A permetezők használatára, a por, zaj vagy kipufogógázok jelenlétére vonatkozóan is be kell tartani a vonatkozó előírásokat.

Különleges esetekre: részecskék és szárazjég

A részecskeszórás és a szárazjég örvendetes alternatívája a magasnyomású mosásnak, különösen, ha a homlokzatot nem akarják túlterhelni, vagy víztakarékos módszerekre van szükség. Ezenkívül jó alternatívát jelentenek a magasnyomású tisztítókkal szemben, ha nem szabad tisztítószert használni, vagy ha a szennyvíz mennyisége korlátozott. Mindkét módszer, a részecskék robbantása és a szárazjég, alkalmas a nagy szennyeződések, például a graffiti eltávolítására.

Részecskék robbantása

Kisnyomású részecskék robbantásakor a sugárpisztolyt ipari kompresszoron keresztül sűrített levegővel látják el. Ezenkívül egy nagyon finom, puha permetezőt és vizet adnak a keverőkamrában lévő levegőhöz a por egyesítése érdekében. A permet kiválasztásakor fontos tényező annak keménysége és szemcsemérete, amelyet a szennyeződéshez és a homlokzat eredeti felületéhez igazodva egyedileg kell kiválasztani. A levegő, a víz és a szóróeszköz keveréke a pisztoly fúvókájából kerül a felületre, a légnyomás, a víz térfogata és a permetező eszköz egyedileg állítható. Ily módon lehetséges a felületek minimális kopás mellett történő tisztítása.

Szárazjég robbantása

A szárazjég robbantásához olyan robbantóra van szükség, amely jégpelletet fecskendez a levegőt fúvó egységbe, valamint rendelkezik permetező tömlővel egy ravasszal és egy pisztollyal, amelyen keresztül levegő és jég keveréke jut a felszínre. Megfelelő légnyomású és légáramú kompresszorra is szükség van. A mechanikai energia döntő fontosságú a tisztítási teljesítmény szempontjából.

Az alacsony Mohic-keménységű (1-2) szárazjég-pelletek nagy, 150 m/s sebességgel juttathatók a felszínre. Ezt segíti a hőenergia - különösen meleg felületeken, például fröccsöntő formáknál -, amikor a fagyott CO2 eléri a -79°C hőmérsékletet.

Kopást alig okozó módszerrel lehetséges az olaj, zsír, ragasztók vagy kötőanyagok eltávolítása a különböző felületekről, az érzékeny felületek tisztítása, vagy a festékek eltávolítása a fémről sérülés nélkül.

Homlokzati tisztítás

Legyen szó üzlethelyiségről, irodaházról vagy raktárról, valószínűleg rájön, mennyire fontos a belső tisztasága - de mi a helyzet a külsővel? A helyiség homlokzata az első dolog, amit a látogatók meglátnak, ezért elengedhetetlen, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy az épület ezen területe mindig tiszta legyen.

Ha többet szeretne megtudni az épület homlokzatainak és kirakatainak tisztításáról és arról, hogy miért fontos ez a vállalkozás jó megjelenésének fenntartása szempontjából, olvasson tovább

Mi az a homlokzati tisztítás?

Röviden: a homlokzat tisztítása olyan folyamat, amely biztosítja, hogy az épület külseje mentes legyen minden szennyeződéstől és folttól. A homlokzat szó általában az épület elejére utal, ahol a bejárat található.

Az épülethomlokzatok legnépszerűbb anyagai az üveg, a kő és a fa, bár egyes épületek rendelkezhetnek fémekből, például rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készült homlokzatttal is.

Számos oka lehet annak, hogy egy épület homlokzata piszkos. Például az időjárási jelenségek vagy a légszennyező anyagok koszolhatják. Ez a kombináció a homlokzat színének elhalványulását okozhatja, ami befolyásolja az épület teljes megjelenését.

A homlokzat tisztításának módja attól függ, hogy milyen anyagból készül. Az alkalmazott berendezések és megoldások az anyag típusához igazodnak, hogy a tisztítási folyamat során ne keletkezzen sérülés. Az épület helye és funkciója meghatározhatja a homlokzat tisztításának pontos módját is.

Miért fontos a homlokzat tisztítása?

Egyszerűen fogalmazva: a tiszta és vonzó épület sokkal esztétikusabb, mint egy piszkos. Nem tagadható, hogy a friss külsejű homlokzat kellemesebb és vendégszeretőbb hatást nyújt, és segít megadni a hangot az épület többi részének és vállalkozásának. Tehát ha lenyűgözni szeretné a járókelőket és azokat, akik beléphetnek a helyiségeibe, fontos biztosítani, hogy az épület homlokzata a lehető legjobb állapotban és szennyeződésektől, foltoktól és csúnya nyomoktól mentes legyen.

Ha ingatlant bérel, az épület homlokzatának tisztán tartása akkor is fontos. Előfordulhat, hogy a bérleti szerződés kimondja, hogy Önnek meg kell őriznie az épület külsejét az átvett állapotban, ezért elengedhetetlen, hogy az ingatlan ezen részét mindig tisztán tartsa.

Tisztíthatom magam az épület homlokzatát?

A jó hír az, hogy te is megtisztíthatod az épület homlokzatát. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez nehéz feladat lehet, és feltétlenül elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a munkához megfelelő felszerelés, tisztító oldat és ruházat álljon rendelkezésre. Fontos felismerni azt is, hogy egy épület homlokzatának megtisztítása valószínűleg magasságban igényel munkát, ezért elengedhetetlen, hogy mindig komolyan vegye a biztonságot

Az épület homlokzatának tisztán tartásának megismeréséhez, olvasson tovább. Íme a három legnépszerűbb homlokzati típus, és tippek arra vonatkozóan, hogyan tarthatja karban az épület ezen részét.

Az üveghomlokzatok tisztítása

 • A homlokzati üveg tisztításához adjon hozzá természetes tisztítószert vagy megfelelő kereskedelmi tisztítószert a vízhez, és keverje össze őket.
 • Mártson be egy gumibetétet vagy egy speciálisan kialakított ruhadarabot a tisztítószerbe, és csöpögtesse le.
 • Finoman, egyenletes mozdulatokkal vigye fel az oldatot a homlokzatra.
 • Az izopropil-alkoholt vagy az acetont puha, tiszta ruhával vigye fel a különösen zsíros vagy szennyezett területekre.
 • A további maradványok eltávolításához enyhén csiszolja a területet cérium-oxid-szuszpenzióval.
 • Alaposan öblítse le a felületet, és ismételje meg a fenti lépéseket, amíg a teljes homlokzat megtisztul.
 • Hogyan tisztítsuk meg a kőhomlokzatokat
 • Tegyen egy csepp ecetet vagy szappant meleg vízbe, hogy gyengéd mosószeroldatot képezzen.
 • Mártson be egy szivacsot vagy egy puha sörtés kefét a keverékbe, és nyomja ki a felesleget.
 • Dörzsölje meg a követ egy szivaccsal vagy kefével, majd öblítse le a területet tiszta vízzel a szappanmaradványok eltávolításához.
 • A gyorsabb eredmény érdekében a felületet közepes sebességgel tisztíthatja egy fényező tartozékkal ellátott forgószerszámmal.

Ismételje meg a fenti lépéseket, amíg az egész terület megtisztul.

Hogyan tisztítsuk meg a fa homlokzatokat

 • Távolítson el minden homlokzaton található mohát vagy algát.
 • Tegyen egy kevés szappant meleg vízbe, és keverje össze.
 • Használjon puha sörtés kefét a tisztító oldat felviteléhez.
 • Óvatosan súrolja le a fát az összes szennyeződést eltávolítva, ügyelve a különösen szennyezett területekre.
 • Öblítse le a területet tiszta vízzel, és ismételje meg a fenti lépéseket, amíg a teljes homlokzat megtisztul.
Szakszerűen kell tisztítani az épület homlokzatát?

Ha nincs kedve magának megtisztítani az épület homlokzatát, akkor megbízhat egy professzionális céget a munkával. Függetlenül attól, hogy fa, üveg vagy kő homlokzatot kell tisztítania, szakember felvétele azt jelenti, hogy nem kell kockáztatnia a biztonságát és az épület külsejének károsodását. Emellett sok időt és erőfeszítést takarít meg. Azt is tapasztalhatja majd, hogy a végeredmény sokkal jobb, mint amilyett saját maga érne el.