Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Homlokzati vakolat

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, homlokzati vakolathoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Homlokzati vakolat

Szakértőre van szüksége a Homlokzati vakolat kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Homlokzati vakolat - a külső fal vakolása

A vakolás a fal ellenállásának és védelmének növelésére szolgáló módszer. Célja a falszerkezet javítása. A külső falak vakolása az egyenetlen felületek és az érdes falak homokos, meszes vagy cementvakolattal történő bevonását jelenti. Az anyagot homok és mész vagy cement vízzel való kikeverésével állítják elő.

A külső falak vakolásának követelményei
A külső falak vakolásának különféle követelményeknek kell megfelelniük, amelyeket figyelembe kell vennie, hogy tökéletes végeredményt érjen el.

A követelményeket az alábbiakban soroljuk fel:

 • A vakolatnak gazdaságosnak kell lennie.
 • A vakolat legyen tartós és szilárd.
 • A vakolatnak meg kell tapadnia.
 • A vakolatnak minden időjárási körülménynek meg kell felelnie.
A külső fal vakolásának lépései

A külső falak vakolásakor kövesse az alábbi lépéseket:

 • Először a vízszintes csapok szintezését és rögzítését a falon mérőműszerek segítségével kell elvégezni.
 • A fal felületén lévő kiemelkedéseket le kell verni és meg kell tisztítani.
 • Ezután egy első, alapozó habarcsréteget viszünk fel (a felülettől legfeljebb 15 mm vastagságban).
 • Javítómasszával kitölthetőek a homlokzaton lévő fogónyílások és egyéb hibahelyek.
 • A fal felületének csiszológépekkel történő megmunkálása következtében létrejött hibákat időjárásálló tömítőanyaggal töltjük ki.
 • A módszer elvégzése után a külső fal vakolata elkészül, de ha saját maga akarja elvégezni ezt a munkát, akkor nehézségekbe ütközhet. Célszerűbb egy kőművest felbérelni, aki kiváló minőségű anyagokkal kiváló minőségű munkát végez.
A vakolás előnyei

A külső fal vakolásának számos előnye van:

 • A homlokzat hibáit kijavíthatja vakolattal, és különféle kiegészítéseket végezhet rajta.
 • A vakolt falak növelik az ingatlan értékét.
 • A falak vakolás után szépek és egyenletesek lesznek.
 • A vakolat megvédi a falakat a nedvességtől, hőtől, esőtől és más éghajlati viszonyoktól.
 • Választhat öntisztuló vakolatot.
A fal vakolása

Ami a külső falakat illeti, a vakolás során alkalmazott módszerek és technikák nagyon hasonlóak a belső vakoláshoz. A folyamat nem könnyű, és időt kell szánni rá. Ha bizonytalannak érzi magát vagy az épülete régi és sérülékeny, a költséges hibák elkerülése érdekében jobb, ha kőművest bíz meg a feladattal.

Fontos szem előtt tartani, hogy az időjárás döntő szerepet játszik. Télen kerülje a homlokzat vakolását, mivel a fagy repedéseket okozhat. Mindig győződjön meg arról, hogy a vakolni kívánt terület teljesen tiszta. Minden laza részt és maradékot söpörjön le munka előtt.

A külső falak vakolása

A belső és a külső falak vakolásának fő különbsége a használni kívánt anyag típusa. A belső vakolatot soha nem szabad külső felületeken használni. Helyette cement vagy gipszhomok keveréket célszerű igénybe venni. A belső falakhoz hasonlóan több réteg hígított PVA is előnyös a külső falak számára. Vigye fel a vakolatot egy spatulával a szokásos módon. Az első rétegnek körülbelül 5 mm vastagnak kell lennie. Ez az optimális vastagság ahhoz, hogy a vakolat a falba simuljon.

A második réteg felvitele előtt feltétlenül kaparja el a vakolatot. A második rétegnek 10 mm vastagnak kell lennie.

Hogyan kell helyesen felhordani a külső cement vakolatot?

A házakat külsőleg azért vakolják, hogy kiküszöböljék a vízvezetékek, vezetékek sérüléseit, eltüntessék a repedéseket, sérüléseket, amelyek természetesen előfordulhatnak az időjárás változása és az idő múlása következtében. Mivel a falon számos csatlakozás található, ezek az illesztések hajlamosak az esővíz behatolására. Egy külső, vízszigetelő vakolat elengedhetetlenné válik a épület burkolatának nedvességmentes biztosításához.

A külső cementvakolat általában kettős bevonattal rendelkezik, mert <20 mm vastag. Ha a vakolat vastagsága meghaladja a 15 mm-t, kétrétegű cementvakolat ajánlott.

A gipszet bonyolult minták, műalkotások és tervek készítéséhez is használják, hogy látványos külsőt alkossanak.

A vakolat felhordása

A vakolat felhordásakor mindig ellenőrizze, hogy a falak, az oszlopok és az épületelemek mentesek legyenek a portól, zsírtól, cementtől vagy más biológiai anyagtól, amelyek befolyásolhatják a felvitelt. A külső vakolási munkálatokat a fal befejezésének napjától számítva a lehető leghamarabb el kell kezdeni. A felületnek simának és nedvesnek kell lennie, hogy ne szívja fel a vizet/nedvességet a habarcsból, amikor azt felhordják a falra. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik minden rendelkezésre álló eszközzel, például habarcs-keverővel, tálcával, vödrökkel stb. A vakolaterősítő hálót a fal falának és az RCC csatlakozásához kell rögzíteni, hogy megakadályozzák a különböző anyagok tágulása és összehúzódása miatti repedéseket. Ellenőrizze, hogy a falra felhordott vakolat sima és egyenletes felülettel, valamint szilárd vonallal és egyenes éllel rendelkezik-e.

Tippek a külső vakoláshoz

A vakoláshoz vegyes cementet (PPC/PSC) ajánlott használni. A második réteg felvitele előtt mindig győződjön meg arról, hogy az első réteg megkeményedett, és így megfelelően tapad. Ügyeljen arra is, hogy esős évszakban a víz ne folyjon le a falon a házba.

A vakolóhabarcs kikeverésekor ügyeljen arra, hogy az összes cement, homok, mész és vízszigetelő vegyület száraz állapotban jól összekeveredjen, majd adjon hozzá vizet a kívánt állag elérése érdekében.

A vakolóhabarcs keverése

Úgy készítse elő a cementvakolat mennyiségét, hogy az a keveréstől számított 1 órán belül felhasználható legyen. Az első vakolatréteget nedves állapotban mindig érdesítse, mielőtt a második réteget felvinné a jobb kötés érdekében. A legfontosabb az, hogy a vakolat legalább 10 napig keményedjen.