Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Infrapanel

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, infrapanelekhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Infrapanel

Szakértőre van szüksége a Infrapanel kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Az infravörös panelmelegítők jó módszert képviselnek a szoba fűtésére?

Az infravörös panelek alkalmazása viszonylag új módja a lakások fűtésének. Más elven működnek, mint a radiátorok, mert konvekció helyett sugárzást használnak a helyiség fűtésére. Ez azt jelenti, hogy nem az egész szobát fűtik, hanem közvetlenül a benne lévő embereknek és tárgyaknak adják át a hőt.

Mi a különbség a konvekció és a sugárzás között?

A hő a melegebb tárgyaktól a hidegebbig terjed. Három módon lehet a hőt egyik helyről a másikra továbbítani: ilyenek a hővezetés, az áramlás és a sugárzás.

A hővezetés elsősorban szilárd anyagokon keresztül történik. A hőenergia egyik atomról a másikra kerül, megnövelve azok mozgási energiáját. Néhány anyag, például a fémek nagy része, nagyon jó vezető. Éppen ezért a radiátor külseje gyorsan felmelegedhet, amikor forró víz halad át rajta. Más anyagok sokkal kevésbé hatékonyan adják át a hőt, így jó szigetelést hoznak létre.

A konvekcióban a hőt egy gáz vagy folyadék, például levegő vagy víz továbbítja. A közeg felmelegedésével sűrűsége csökken, így például a forró levegő emelkedik. Amikor újra lehűl, sűrűsége megnő és süllyedni kezd. Ennek az elvnek köszönhetően a keringést úgy állítják be, hogy a hő elmozduljon egyik helyről a másikra.

A sugárzás az elektromágneses hullámok általi energiaátadás. A hőt főleg az elektromágneses spektrum infravörös tartományában lévő fotonok továbbítják. Elszállítják az energiát a forrásból, és minden tárgynak átadják, amely elnyeli őket. Ez azt jelenti, hogy a sugárzás bármilyen átlátszó közegen átjuthat, beleértve a vákuumot és a levegőt is.

Mi az alapvető különbség az infravörös panelek és a radiátorok között?

A radiátorok konvekciót használnak és melegítik a körülöttük található levegőt, amely az egész helyiségben kering. Az infravörös panelek sugárzással működnek, ami meglehetősen hatékony fűtési rendszerré teszi őket, ha nem próbáljuk hagyományos radiátorként használni őket.

Milyen előnyei vannak az infravörös paneleknek?

Az infravörös panelek előnye, hogy nem az egész szobát fűtik, hanem közvetlenül az embereknek és a benne lévő tárgyaknak adják át a hőt. Tehát aki a szobában ül, érezni fogja a meleget, pedig körülötte a levegő még mindig elég hideg. Ebből egyértelmű, hogy sokkal kevesebb áramot fogyasztunk, mintha az egész háztartást kellene fűteni.

Az infravörös panelek szintén hatékonyabbak, ahol a tér gyengén van csak szigetelve. A szigetelés hiánya hatékonnyá teszi a hagyományos fűtési rendszert az állandó hőszivárgás miatt. Az infravörös paneleknél azonban ez nem jelent problémát, mert a hőt közvetlenül az embereknek szállítják, de a tárgyaknak is. Emiatt nagyobb hatékonysággal bírnak.

Az infravörös panelek előnye a minimális karbantartásuk is, mivel nincsenek olyan mozgó részeik, amelyek sérülhetnek vagy kophatnak. Csak annyit kell tenned, hogy időről időre letörlöd őket. Ergonomikus kialakítás, fenntarthatóság, alacsony üzemeltetési költségek és biztonságos üzemeltetés is hozzáadható az előnyökhöz.

Az infravörös panelek segítségével beállítható a helyiség hőmérsékletének zónázása, mert csak a fűtőberendezés látómezőjében terjed az energia. Ez előnyt jelenthet a nagy, nyitott helyiségekben, különösen, ha sokáig ugyanazon a helyen ül.

A fő előny lehet a legnagyobb hátrányuk

Az infravörös panelek legnagyobb előnye, hogy nem az egész teret fűtik, hanem közvetlenül a látómezőjükben lévő tárgyakat melegítik. És ez lehet a legnagyobb hátrányuk is. Tehát, ha a panel előtt állsz, meleged lesz, de amint kikapcsolod a fűtést vagy kimozdulsz a panel „látóteréből”, újra fázni fogsz. Ez azt jelenti, hogy jól alkalmazhatóak, ha egy helyen maradsz sokáig, de kevésbé jók, ha sokat járkálsz.

További hátrány, hogy nem mindig lehetséges a panelt úgy elhelyezni, hogy ne legyen akadály a panel és a fűtött tárgy között. Ilyen esetekben az infravörös panel működése nem a leghatékonyabb.

A panelek hatékonysága

A hagyományos fűtési rendszerektől eltérően az infravörös panelek ott osztják el a hőt, ahol arra szükség van, és nem a helyiségek üres tereit fűtik általánosan. Ez a technológia energiájának 80% -át az emberek és a szoba egyéb részeinek fűtésére használja fel, energiájának csak 20% része fordítódik a levegő fűtésére. Ez minimális a többi fűtési rendszerhez képest.

Az infravörös panelek működési elve

Az infravörös fűtés során a hő természetes formája egyenletesen sugárzik, amelyet aztán a tárgyak elnyelnek. A gyors hőátadás hatására a tárgy azonnal felmelegszik. A hőt egy pontos hőnyaláb generálja, amelyet állandó részecskeáramot irányít a tárgy felé. Ennek eredményeként a hő az egyénre összpontosul, és nem a helyiségben lévő millió légrészecskére.

Könnyű helyet találni számukra

Mivel az infravörös panelek nem használnak ventilátort, teljesen csendesek. A zajtalan működésnek köszönhetően bármely helyiségbe megfelelőek. Az infravörös panelek különálló egységek csövek nélkül, így bárhol elhelyezhetők a falon, vagy felakaszthatók a mennyezetre. Mindazonáltal jobb átgondolni a telepítésüket, mert meg kell találni azt a helyet, ahol nem akadályozzák őket bútorok vagy más tárgyak.

Hogyan működik az infravörös melegítő?

Forró spirálok alapján működik, amelyek hőforrással vannak bevonva. Feladatuk a hő egyenletes átadása a környezetben. Az objektum és a fűtőelem közötti távolság növekedésével, arányosan nehezebb fenntartani a hőt. Annak érdekében, hogy maximalizálják a hőátadási távolságot, az infravörös melegítők csiszolt fémmel vannak felszerelve, hogy növeljék a fűtés hatékonyságát.

Az infravörös melegítők nem veszélyesek az egészségre

Köztudott, hogy a legtöbb fűtőberendezés kiszáríthatja a bőrt, eldugíthatja az orrot, szennyező anyagokat szabadíthat fel a levegőbe, vagy statikus elektromosságot okozhat. Mindez nem fenyeget téged az infravörös melegítők esetében, mivel ugyanolyan típusú hőt termelnek, mint a Nap. Élvezheted a napfény előnyeit anélkül, hogy aggódnod kéne a káros UV sugárzás miatt.

Azt is hozzá kell tenni, hogy az infravörös panelek szilárd tárgyakat melegítenek, nem pedig a levegőt, ami azt jelenti, hogy nedves falakat jól lehet velük szárítani. Ennek eredményeként az infravörös panelek a penész és a por terjedésének megakadályozására is jók, amit az allergiások különösen értékelnek.

Infravörös panelek különféle kivitelét kínáljuk

Az infravörös panelek különféle kivitelben kaphatók a piacon. A villamos energiát fogyasztó klasszikusok mellett megtalálhatók szilárd tüzelőanyagon, gázon vagy olajon alapuló változatok is, de csak az árammal működő infravörös panelek nem igényelnek semmilyen telepítést, csövek húzását vagy üzemanyag tárolást. Bár az áram drága, és az elektromos fűtést gyakran gazdaságtalannak tekintik, az infravörös paneleknél ez más. A hatékonyabb hőátadásnak köszönhetően az infravörös melegítők jó választást képviselnek a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. Az infravörös napelemek használatával 100% -ban tiszta hőt lehet előállítani.

Infravörös panelek és szokásos fűtési alternatívok (pl kazán)

Bár a szokásos fűtés kezdeti költsége vonzó alternatívának tűnhet az infravörös panelekhez képest, működésük drágább és lényegesen kevésbé hatékony hosszú távon. Az infravörös panelek nemcsak kevesebb helyet foglalnak el, de mindenekelőtt a fűtés hatékonyabb módját képviselik, mivel kevesebb energiát fogyasztanak.