Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Kandalló burkolása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, kandalló burkolásához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Kandalló burkolása

Szakértőre van szüksége a Kandalló burkolása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések

Milyen anyagok a legjobbak a kandallóbetéthez?

A hidegebb évszakkok alatt sokkal több időt töltünk bent - ideális esetben szeretteink körében, tűz körül. Ha Ön egyike azoknak, akik az otthoni kandallóból sugárzó melegben szeretnek tartózkodni, akkor biztosan tudja, hogy a tűz önmagában nem elég! A kandallónak esztétikai funkcióval is rendelkeznie kell, modernnek kell kinéznie, és természetesen teljesen működőképesnek kell lennie, valamint kellő mennyiségű hőt kell biztosítania.

Mindezen szempontok alapján döntő tényező az az anyag, amellyel a kandalló ki van bélelve. Számos lehetőség és változat közül lehet választani, ezért rövid áttekintést nyújtunk a megfelelő anyagokról és azok előnyeiről vagy korlátairól.

  • Acél - Ez az egyik legnépszerűbb burkolóanyag. Az acél sokféle kivitelben kapható, így sok belső térbe illik. A kandalló acélváza gyakran modern és ipari megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek.
  • Fa - A kandallóbetét kevésbé nyilvánvaló választása, tekintettel arra, hogy amit éget, az is fa. Kandalló építésénél - ha a kandallótest megfelelően van kialakítva - nem lesz gond a favázzal, mindaddig, amíg a vonatkozó előírások a helyszínen ezt lehetővé teszik.
  • Beton - A betonkandalló tiszta vonalakkal és természetes felülettel modern benyomást kelt a belső térben, és hatékonyabban melegíti a teret, mert megtartja a hőt. Ez egy tartós anyag, amely ideális kandallókhoz, és a rendelkezésre álló sokféle szín és textúra révén egyedülálló design elemet hozhat létre az Önnél.
  • - A kőburkolat rusztikus varázst kölcsönöz a belső térnek. A kövek érdekes textúrájúak, és a kandallóval együtt fűtenek, elősegítve a hő sugárzását, gyorsabban melegítve a belső teret és hosszabb ideig melegen tartva azt. A sokféle lehetőségnek köszönhetően testre szabhatja kandallóját különböző stílusokkal és kivitelzésekkel.
  • Tégla - A téglaburkolat modern belső terekben is használható, melegnek és stílusosnak tűnik. A téglák sokféle színben és méretben kaphatók, és különböző mintákba rendezhetők, így sokszínű megjelenés érhető el, amely a térnek megfelelő stílust ad.
  • Csempék - A csempék különféle anyagokban, színekben, méretekben és textúrákban kaphatók, így bármilyen belső térben használhatók. A választott csempék típusától függően vonzó és fényűző megjelenést lehet elérni, viszonylag alacsony költség mellett.
  • Cserepek - Cserepet rakni a kandallóra bizonyos készségeket igényel. Különleges építési előírások vonatkoznak erre a típusra, valamint figyelembe kell venni az összeszerelési technikákat.
  • Kerámia - A kerámia burkolólapokat kandallók és kályhák berakásához használták ősidők óta. A dekoratív burkolólapok különösen népszerűek voltak a 19. század végén. A kerámia jól ellenáll a hőnek és elég tartós ahhoz, hogy megfeleljen a kandalló követelményeinek. Vastagabb csempék alkalmasabbak kandallóhoz.
  • Porcelán - A porcelán kandalló számára is remek választás. Magasabb hőmérsékleten ég, ami kissé más megjelenést kölcsönöz neki. A magas hőmérsékletnek, valamint a kerámiának is ellenáll, népszerűségének köszönhetően gyakran több tervezési lehetőséggel rendelkezik. Különösen a nagyméretű porcelánlemezek egyre népszerűbbek, mert egyedi megjelenést kínálnak.
Mit kell figyelembe venni a kandalló burkolásakor?

Pont azt a helyet, ahol nyílt tűz várható, kell megfelelő anyagokkal kibélelni, hogy megfeleljen az építési előírásoknak. A csempék 80°C feletti hőmérsékleten nem ajánlottak, ezért belső burkolatokhoz nem jó használni, de ideálisak a külső burkolatokhoz. Kiválóan alkalmasak a kandalló környezetére is, mivel megvédhetik a teret a kandallótól, amely szikráknak vagy szénnek van kitéve. Számos különböző típusú csempe használható. Mindig győződjön meg arról, hogy ajánlott-e őket magas hőmérsékletű használathoz.