Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Kandallók, kályhák

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, kandallókhoz, kályhákhoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Kandallók, kályhák

Szakértőre van szüksége a Kandallók, kályhák kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Kandallók, kályhák

Hogyan telepítsünk kandallót?

Forró levegős kandalló építése, fa számára
A forró levegős kandallók a ház építésének részét képezik, ezért kivitelezésük vagy javításuk, legyen az kandalló vagy kémény, gyakran igen bonyolult folyamat. Az általad választott szakember követ, téglát, csempét, valamint egyéb anyagokat, például gipszkartont vagy fát használ a kandalló építéséhez. Fontosak a precíz tervek - megfelelő kéményrendszert állít fel az optimális légáramlás, a füstelvezetés alapján, annak érdekében, hogy biztosítsa az épület ellátottságát hővel, illetve biztosítsa a kémény megfelelő tömítettségét, hogy megakadályozza az égéstermékek visszaáramlását. A szakember, a kandalló (általában tégla, kerámia, cserép vagy beton) elhelyezésével kezdi, hogy szilárd és biztonságos alapot biztosítson a fafűtéshez. Ezután telepíti a készüléket, és összeköti a füstcsöveket (belül és kívül, a tetőn), hogy kivezesse a keletkező füstöt a házból.
Gáztűzhely telepítése
Amikor sikerül a legjobb gáztűzhely kiválasztása (legyen az a fal mellett, beépített, szabadon álló vagy a már meglévő kandallószerkezet belsejében), a szakértő segít a gázcsatlakozásban. Ha még nem történt meg, akkor megszervezi a gázpalack bekötését vagy leszállítását. Ezenkívül a kandalló szerelője összeállítja az összes alkatrészt, beleértve a kandalló egységet és a kéményeket is. A mennyezeten és a tetőn keresztül lyukakat vág a füst elvezetéséhez, és biztosítja, hogy minden rés szorosan zárjon, a szivárgás és a károsodás elkerülése érdekében. Végül csatlakoztatja a gázt és teszteli az újonnan telepített kandallót.
Elektromos kandalló telepítése
Egy elektromos kandalló telepítése a kandalló csatlakoztatásával és tesztelésével indul, hogy le lehessen ellenőrizni, működik-e. Ezután a szakember a megfelelő helyen rögzíti a kandallót a falhoz, vagy lyukat vág a falba, hogy illeszkedjen a beépített kandallóhoz. Ezután csatlakoztatja a tápegységet (ehhez a lépéshez szükséged lehet engedéllyel rendelkező villanyszerelőre). Végül telepíti az összes dekorációt (például rönköket), amelyek a kandallóval együtt járnak, és felszereli az elülső üvegtáblát.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért foglald le kandalló beépítését vagy építését a Wilio-n keresztül?
Kevés dolog kellemesebb, mint egy téli estét eltölteni a meleg kandalló mellett. Ám először meg kell építeni a kandallót. Számos fontos részlet tesz egy kandallót biztonságossá, funkcionálissá és esztétikussá. Ezért egy kandalló összeszerelése olyan feladat, amelyet célszerű olyanra bízni, aki nagy tapasztalattal és a kezeléséhez szükséges eszközökkel is rendelkezik. Foglalj le tehát egy kandalló-szakértőt a Wilio-n keresztül, és rövid időn belül már élvezheted is annak magával ragadó légkörét. Akár új kandallót szeretnél beépíteni, akár javítani szeretnéd a jelenlegi kandallódat, jó helyen jársz. Egyszerűen küldjed el kérésedet, válaszd ki a szakértőt, és máris elkezdődhet a megfelelő kandalló szerelése vagy beépítése.
Milyen típusú kandallót kellene felszerelnem?
A válasz csupán attól függ, milyen célra szeretnéd használni a kandallódat: esztétika, melegség, hatékonyság vagy netán kényelem. A hőlégkamrás kandallók kiváló fűtési hatékonyságot kínálnak az alternatívákhoz képest, klasszikus megjelenésűek, míg a gáz- és elektromos kandallók modern megoldást jelentenek és könnyen karbantarthatók.
Szükséges-e kémény telepítése a kandalló építése során?
Igen. Ha fatüzelésű kandallót építtetsz, akkor a szolgáltatás részeként kéményt is telepíteni kell. Amikor a Wilio-n keresztül érdeklődsz, mindenképpen említsed meg ezt a körülményt választott szakembernek.
Telepíthető-e kandalló, kémény nélkül?
Igen. A gáz- és elektromos kandallók nem igényelnek kéményeket, mert nem termelnek füstöt.
Szükségem van szakképzett cégre a kandallók telepítéséhez?
A kandalló építését vagy felszerelését nem szabályozzák, és gyakran szakképzett kézművesek végzik, de előnyős, ha bejegyzett, szakmai hozzáértéssel rendelkező szakértőt választasz. Mindenképpen előnyös, ha az iparosnak már több sikeres megvalósítása is történt - javasoljuk ennek ellenőrzését. Sose felejtsd el: a kandalló egy potenciálisan veszélyes dolog az otthonban, amely tüzet és így jelentős kárt okozhat. A kémény építése során, kéményseprő általi ellenőrzésre is szükséged lesz. A megvalósításnak meg kell felelnie a vonatkozó biztonsági előírásoknak.
Mennyi ideig tart egy kandalló építése?
A klasszikus fatüzelésű kandalló építése alapvetően vizet használó építési folyamat, általában néhány naptól egy hétig tart, ha minden zökkenőmentesen megy. Ideális, ha körülbelül 2-3 hónappal a kívánt dátum előtt érdeklődsz a kandalló építése iránt, így elegendő időd marad a konzultációra és az előkészítő dokumentációra. Fontos a megfelelő típus kiválasztása, a megfelelő elhelyezés a térben, a csatlakozása külső levegőellátáshoz, a füstgázkibocsátás megoldása a kéménybe - mindezt és még sok mást figyelembe kell venni, hogy a kandalló hosszú évekig gond nélkül szolgáljon. Ehhez általában szükség van az épület ellenőrzésére vagy egyeztetésre is a ház tervezőjével. Ezt követően elkészítik a kandalló projektdokumentációját, és szükséges az építési bejelentés benyújtása, hogy megkaphasd az engedélyt. Szükség van a tűzoltók véleményére is, a mellékletben szereplő projektdokumentációról. Szükséged lesz az önkormányzat engedélyére, egy kis légszennyező forrás megépítéséhez, ahol a jelentkezéskor be kell nyújtanod a projekt dokumentációját. A kémény építése során, vagy annak átépítését követően felülvizsgálatot kell végezni - szükség lesz egy kéményseprőre, akit a kandalló beszállítója biztosíthat, vagy te is megrendelheted. Új ház építése során tanácsos tervezni egy esetleges kandallóval, és közvetlenül belefoglalni a ház építési dokumentációjába. Az elektromos vagy gázkandalló felszerelése viszonylag egyszerű, és csak nagyjából 4 órát vesz igénybe.
Mennyibe kerül egy kandalló felszerelése?
Egy kandalló ára nagyon egyedi kérdés. Ami a kéményes kandalló teljes építését illeti, a költségek 1 és 5,5 millió forint között mozognak, a kandallóbetét összetettségétől és a kapcsolódó építési munkák mértékétől és végrehajtásától függően. Ha szükséges egy teljesen új kémény megépítése, ez az ár még tovább emelkedhet. Az ár jóval alacsonyabb lehet a már meglévő előkészítettségtől függően, vagy ha csak egy kandallóbetétet szeretnél telepíteni (kb. 180.000 forint). A kandallójavítások ára az elvégzett munkáktól, illetve a kár mértékétől függ. A javítás olyan műveleteket foglalhat magába, mint a burkolat vagy a kémény javítása, a kandallóbetét cseréje, a kandallóbetét ajtaján található zsanér javítása, stb. Továbbá célszerű megállapodni a szállítóval, hogy az árajánlata tartalmazza-e az anyagot és munkaerőt.
Mit jelent a kandalló telepítése?
A kandalló építése általában szakmai tanácsokat tartalmaz a kandallóbetétek és kályhák kiválasztásáról, a projekt dokumentációjának kidolgozásáról, az építési bejelentéshez szükséges dokumentumok vagy építési engedély kidolgozásáról, az építési munkák végrehajtásáról, ideértve a kémény ellenőrzését is, ha ez is az építkezés része. Egy szakértő nem csak kandallóbetétet ad el Neked, hanem tapasztalatokat is kínál, illetve a jelenlegi szabványoknak és trendeknek megfelelő, kulcsrakész kandallószerkezetet. Fontos egyértelműen kommunikálni a szállítóval, hogy mit tartalmazzon a szállítása. A munka pontos tartalma, a kandalló típusától függ.

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt