Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Klíma tisztítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, klíma tisztításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 945 szakember

3 985 befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

252 005 + alkalmazásletöltés

Klíma tisztítása

Szakértőre van szüksége a Klíma tisztítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 945 szakember

3 985 befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

252 005 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések a légkondicionáló és a szellőztető tisztításával kapcsolatban

Miért kell a klímaberendezés/szellőzőrendszer tisztításához szakértőt alkalmazni?

A légcsatornák vagy a szellőző csatornák tisztítása során különféle allergéneket, port, penészt és légszennyező anyagokat távolítanak el azokból a berendezésekből, amelyek meleg vagy hideg levegőt juttatnak otthonába. A szakértők azt javasolják, hogy a lakástulajdonosok körülbelül háromévente tisztíttassák ki a légkondicionáló/szellőzőrendszereiket. Számos okból kifolyólag fontos ezt a feladatot egy szakképzett specialistára bízni.

A légkondicionáló/szellőztető tisztítására szakosodott, professzionális szakember speciális rotációs keféket és nagy teljesítményű porszívót használ a munka elvégzésére. Tisztában van azzal, hogyan kell szakszerű módon használni ezeket az eszközöket a nemfémes légcsatornák megtisztítására, a falak megkárosítása vagy a fontos kötések meglazítása nélkül. Az ilyen típusú károk komolyan befolyásolhatják otthona fűtési és hűtési rendszerének hatékonyságát és lehetővé tehetik azt is, hogy a tetőtérből vagy más helyiségből származó piszkos levegő bejuthasson otthoni rendszerébe. Emiatt elengedhetetlen megbízható szakembert alkalmazni az otthoni légkondicionáló/szellőzőrendszerek tisztításához. A mi technikusaink gyakorlottak, valamint rendelkeznek a hatékony és biztonságos munkavégzéshez szükséges minden eszközzel.

Pénzpazarlás a légkondicionáló tisztítása?

Mivel az ingatlantulajdonosok saját szemükkel nem láthatják azokat az allergéneket, baktériumokat, port, penészt vagy légszennyező anyagokat, amelyek a fűtési és hűtési rendszerből kitisztításra kerülnek, arra a következtetésre jutnak, hogy az efféle eljárásokért fizetni pénzkidobás. Ha azonban a családtagok megmagyarázhatatlan eredetű allergiában szenvednek, a lakás a szokásosnál porosabbnak tűnik, egyértelmű jelzés, hogy eljött a légcsatorna kitisztításának az ideje. Továbbá, a rágcsálók is szívesen fészkelnek a légcsatornákban, ami egy újabb ok, ami miatt célravezető lenne a tisztítás.

Azonban, ha az ingatlan tulajdonosa tisztán tartja a szűrőket a légcsatornákban vagy a szellőző csatornákban, akkor nagy mennyiségű szennyeződéstől óvja meg otthonát és a belélegzett levegőt is. Sok légszennyező anyag általában olyan felületeken telepszik meg, ahol nem befolyásolja a levegő minőségét. Emiatt is olyan fontos, hogy hozzáértő technikus tisztítsa meg a klímaberendezést/szellőzőrendszert. A légcsatorna-szakértő tanácsot adhat Önnek arra vonatkozólag is, hogy a légcsatorna tisztítása tényleg pénzpazarlás lenne-e otthonában vagy ez nélkülözhetetlen az egészségesebb élethez.

Honnan tudhatom, hogy a légkondicionálóm/szellőztetőm tisztításra szorul?

Több jel is bizonyíthatja, hogy ideje a légkondicionáló alapos tisztításának. Például, ha porral járó feújításokat hajott végre, amelyek beszennyezhették a légkondicionáló csatornáit is vagy már több hónapja nem tisztították ki a légszűrőket, előfordulhat, hogy a szűrők szennyeződéseket, penészt és allergéneket is felhalmoztak - ezektől sürgősen meg kell szabadulni. Illetve, az is szolgálhat jelzésként a légcsatornák tisztítását illetően, ha az ingatlanban fellelhető felületeken por ülepszik le.

A klímaberendezés megtisztítását szorgalmazó figyelmeztetés lehet a fűtési és hűtési költségek emelkedése. A légcsatornák rendszere eltömődhet, ezzel magas kiadásokat okozva Önnek. Ha úgy találja, hogy a légáramlás helyiségenként nem egyenletes, akkor a légcsatornái lehetnek a gond okozói. Ha a családtagok megmagyarázhatatlan allergiában szenvednek vagy légzési nehézségek lépnek fel náluk, ideje lehet a tisztítás elvégzésének. Végül, ha a légcsatorna-rendszer furcsa hangokat ad ki, elengedhetetlen, hogy ellenőriztesse vagy kitisztíttassa a légcsatornákat/szellőzőcsatornákat.

Milyen gyakorisággal kell tisztítani a légkondicionálót/szellőzőrendszert?

Hatékony eljárás rendszeresen tisztítani otthona légcsatornáit/szellőzőrendszereit. A professzionális szintű tisztítással eltávolíthatók a szennyező anyagok, a por, a penész és az allergének a háztartásában működő légcsatornákból. A szennyezett, belégzésre szánt levegő súlyos egészségügyi kockázatokat okozhat a háztartás minden tagjának. A klímaberendezésben felhalmozódó szennyező anyagok és por átlagos mennyisége alapján a szakemberek azt tanácsolják, hogy a csatornákat körülbelül háromévente tisztítsák meg.

A légcsatorna tisztításra szorulhat, ha az ingatlant nemrégiben újították fel, ami miatt por és szennyeződés gyűlhetett össze a légcsatornákban. Továbbá, ha a rendszer furcsa hangokat ad ki vagy gyanús szagokat áraszt, akkor több, mint valószínű, hogy eljött a tisztítás ideje. Emellett, ha azt veszi észre, hogy emelkednek a fűtési és hűtési számlái, a légcsatorna-szakértő szívesen megvizsgálja Önnek a kérdéses berendezést. Fontos a légkondicionáló/szellőzőrendszerek gyakori ellenőrzése szakavatott technikusok által.

Valóban hatékony a klímaberendezés/szellőző tisztítása?

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint nincs arra konkrét bizonyíétk, hogy a csatornák tisztítása valóban megakadályozná az egészségügyi problémák kialakulását. Azt is állítják, hogy a csövekből kiáramló por általánosságban csak leülepszik a felületeken és nem befolyásolja az otthoni környezet belélegzendő levegőjét. Ha azonban penészt észlel a csatornák körül, illetve a családtagok közül bárki megmagyarázhatatlan allergiában szenved vagy emelkednek a fűtési és hűtési költségek, észszerű lehet befektetni otthona légcsatornáinak professzionális tisztításába. Más esetekben, a légkondicionáló tisztításával megszabadulhat az esetlegesen abban fészkelő rágcsálóktól is. Emiatt, ha ürüléket észlel bárhol, sürgősen szervezze meg ingatlana légcsatornáinak kitisztítását.

A tisztítás úgy zajlik, hogy a szennyező anyagokat, port, penészt és allergéneket eltávolítják azokból a csövekből, amelyekben azok megtelepedtek. Az ezen anyagok kitisztításához használatos extrudált anyagot később nagy teljesítményű porszívókkal kiszívják a csatornákból. Fennállhat Önnél a kérdés, hogy ingatlana légcsatornáinak szüksége lehet-e ilyenféle tisztításra. Egy képzett szakember által végzett ellenőrzés segíthet a döntés meghozatalában.

Mennyibe kerül a klímaberendezés/szellőzőrendszer tisztítása?

A légkondicionáló/szellőzőrendszer szakszerű úton történő tisztításának költségei sok tényezőtől függhetnek. A képzett szakemberek általában a háztartásban található szellőzőnyílások számát és ezen szellőzőnyílások konfigurációját, illetve a légkondicionáló egységek számát és az elosztás hosszát vizsgálják meg. A ház/lakás mérete egy másik olyan tényező, amely befolyásolhatja az árat. Az Ön tartózkodási helye szintén hatással lehet a tisztítás költségeire, valamint az is, hogy az Ön közelében hány rendelkezésre álló képesített szakemberek van. Továbbá, az is könnyen megváltoztathatja a kiadás díját, hogyha a légkondicionáló rendszerben törött csövek találhatóak vagy rágcsálófészek, illetve egyéb más problémák is fennállnak.

Ha igényt tart rá, képzett HVAC technikus látogathatja meg Önt otthonában és végezhet helyszíni ellenőrzést. A szakember könnyűszerrel ellenőrizheti a csöveket/vezetékeket és azt, hogy meg kell-e tisztítani őket. Ehhez szükség lehet arra, hogy lyukakat fúrjon a csőbe, amelyeket a vizsgálatot követően természetesen lezár. Az ellenőrzés során a légcsatorna-szakértő felderíti azokat a repedéseket vagy szivárgásokat, amelyek befolyásolhatják a tisztítás sikerességét. A vizsgálat után a szakembernek írásos ajánlatot kell kínálnia Önnek a tisztítás költségeit illetően.