Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Kovácsoltvas kerítés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, kovácsoltvas kapukhoz, fém kerítés, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Kovácsoltvas kerítés

Szakértőre van szüksége a Kovácsoltvas kerítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Fém kerítések

Meddig tart egy kovácsoltvas kerítés?

A kovácsoltvas mind a kereskedelmi, mind a lakossági projektek számára rendkívül népszerű anyaggá vált, köszönhetően annak számos előnyének, amelyek más fémekkel, fával és téglával szemben vannak. Azok számára, akik megkezdték saját projektjüket, és azt kérdezik maguktól, hogy mi a kovácsoltvas élettartama, áttekintjük annak átlagos élettartamát és néhány olyan tényezőt, amelyek befolyásolják a kovácsoltvas tartósságát. A kovácsoltvas szinte bármilyen elképzelhető kialakításba integrálható, így ez a kültéri bútorok, a dizájner világítás és a kerítések egyik vezető lehetősége. Ha a kint maradt kovácsoltvasokat megfelelően kezelik, az gyakran az ember egész életét kitartja, gyakran 60 évig vagy tovább. A kovácsoltvas életével kapcsolatban több szempontot is figyelembe kell venni. Ez elsősorban karbantartásától, karbantartásától és éghajlatától függ. A folyamat miatt amelyben kovácsolt vas képződik, idővel esély van a károsodásra. A kovácsoltvas esztétikai vonzereje a fém kőből történő eltávolításának mellékterméke. Amikor ezek a fémek megcsavarodnak, rostosak lehetnek, és viszonylag rövid idő alatt az időjárási károk jeleit mutatják. Ez az időjárási kár korrózióhoz és rozsdához vezethet, amelyet különösen nehéz ilyen típusú fémekkel eltávolítani. Szerencsére kevés karbantartást igényel, hogy ez ne fordulhasson elő, és hogy a hamisított termékek stabilak és vonzóak legyenek az elkövetkező években. Túlzott esőzések, magas páratartalom vagy szélsőséges hőmérsékleti változások esetén fontos, hogy a festéket vagy a védőlakkot a lehető leggyakrabban vigyük fel. Mérsékelt éghajlaton a lakkokat és a festékeket csak néhány évente kell felhordani. Azok számára, akik azt akarják, hogy kovácsoltvasuk a lehető leghosszabb ideig tartson,

Mit kell tennie, ha korróziót észlel egy kovácsoltvas kerítésen?

A vasrozsda leggyakrabban a felszínen jelenik meg. A korrózió megtalálása egy kovácsoltvas kerítésen nem ritka, és valamire fel kell készülnie, de nem kell aggódnia. A legtöbb kovácsoltvas kerítésen apró rozsdás foltok lesznek. Általában évekbe telik, amíg a szerkezet valóban megsérül, de csúnya lehet, és kerítése vagy kapuja úgy fog kinézni, mintha nem gondozták volna megfelelően. Néhány tényező növelheti a rozsda valószínűségét.

Mi okozza a rozsdát?

Számos dolog okozhatja a kovácsoltvas kerítés rozsdásodását:

Aprított festék. Amikor a kerítésén lévő festék felszakad, hogy az alatta lévő vasat kitegye, valószínűleg rozsda képződik a helyén.

Az időjárás. A viharok és a magas páratartalom rozsdát okozhat. A kovácsoltvas kerítések inkább nagyon nedves területeken rozsdásodnak.

Piszok és növények növekedése a kerítésen túl.

A nyilvánvaló vörös foltok mellett a korróziónak más tünetei is lehetnek.

Milyen egyéb tünetei vannak a korróziónak?

A korrózió egyéb tünetei a következők:

Foltok a kerítéssel közvetlenül érintkező oszlopokon, lábazatokon vagy más falazatok mentén.

Repedések a falazatban, amelyhez a szerelvényeket rögzítik.

Bukott kerítés, nyikorgó vagy megkötött kapuk (a korrózió kissé gyengítheti a szerkezetet, és enyhén meghajolhat).

Ha kezdi látni ezeket a korróziós jeleket, nagyon valószínű, hogy a kovácsoltvas kerítést meg kell javítani. Ez a rozsdaszint általában a kerítés elhanyagolásának jele, és nagyobb valószínűséggel azokon a részeken jelenik meg, amelyeket nem megfelelően kezeltek. Ha kovácsoltvas kerítéssel rendelkező ingatlant vásárol, vásárlás előtt ellenőrizze a kerítést. Lehet, hogy meg tudja győzni az eladót, hogy járuljon hozzá a javítások költségeihez.

Mit kell tennie, ha rozsdát talál?

Amikor rozsdafoltokat talál a kerítésen, tegyen néhány lépést. Ne feledje, hogy a kovácsoltvas kerítésen a rozsda normális, könnyen javítható, és kevés a munka, és nem sok pénz a kerítés vagy a kapu szépségére.

Ha rozsdát talál, tegye a következőket.

Tudja meg az okát. Ha repedezett lakkról van szó, ellenőrizze, hogy egy adott dolog nem okozza-e a lakk hasadását ezen a helyen. Ha növényzet, vágja le. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem tud semmit megtenni, de van értelme felismerni az okot, ha lehet.

Ellenőrizze a kerítés többi részét. Ha egy helyen rozsda van, akkor valószínűleg egy másik helyen van. Papír és szalag segítségével "megjelölheti" a rozsdás területeket, és később ellenőrizheti őket. Tudja meg, ha szakemberrel kell kapcsolatba lépnie. Alapvető javításokat saját maga végezhet el. A rozsdás foltokat drótkefével és csiszolópapírral lehet eltávolítani (viseljen arcmaszkot, mivel a vaspor problémát okozhat, ha a tüdőbe kerül). Ha a lyuk nagy, töltse meg tömítőanyaggal. Akkor kifestheti a kerítés ezen részét. Ha azonban a probléma mélyebb, vagy ha van kanyar, akkor szakszerű javításra van szükség. Ha kétségei vannak, forduljon szakemberhez. Valószínűleg meg fogják mondani, hogy ez alapvetően rutinszerű karbantartás, amelyet Ön is elvégezhet, vagy ha segítségre van szüksége.

Hogyan lehet megjavítani egy rozsdás kerítést?

A szükséges javítások a rozsdafázistól függenek. Minél hamarabb kezeli a rozsdát, annál jobb. Idővel megtanulja majd a kis foltokat maga kezelni. A szerkezeti változások nélküli kis foltok esetében a tipikus módszer az érintett területről származó rozsda kezelése, majd újrafestése. Ügyelni kell arra, hogy az új bevonat megfeleljen a réginek. Ha több foltja van a rozsdától, vagy ha az ellenőrzés megállapítja, hogy a festék máshol van felaprózva, akkor érdemes az egész kerítést kifesteni. Súlyosabb problémák esetén, különösen akkor, ha a kerítés vagy a kapu összeomlott, szükség lehet az érintett darab eltávolítására és cseréjére, általában rossz hosszúságú kivágással és új darab hegesztésével. A kézzel készített kovácsoltvas ma drága luxus, de egy jó javító cég lecseréli egy korszerűbb vasra, amely az eredetinek fog kinézni. Óvakodjon az olcsó javításoktól, amelyben például alumíniumot lehetne használni (az alumíniumot általában hamis kovácsoltvas készítésére használják, de korántsem olyan erős vagy ellenálló a fogakkal, mint az igazi). Szüksége lesz egy javító cégre is, amelynek tapasztalata van a kerítés új részének a régihez való alakításában. Ez nem egy olyan munka, amelyet mindenkire rábízhat.

Mit kell tennie a javítás után?

A kerítés javítása után lépéseket kell tennie annak biztosítása érdekében, hogy a kovácsoltvas kerítést megfelelően gondozzák, hogy ez ne fordulhasson elő újra. A javító cég tanácsot adhat Önnek a kerítésének konkrét lépéseiről. Nagyobb javítás után célszerű az egész kerítést újrafesteni, mivel ez segít a színek egyezésében (és ha meg akarja változtatni a kerítés színét, akkor ürügyként használhatja). Festés előtt fontolja meg rozsda semlegesítő vagy citromlé és ecet oldatának használatát a rozsdás területeken. Mindig rozsdaálló festéket használjon.

Ne felejtse el legalább egyszer megtisztítani és ellenőrizni a kerítését, ideális esetben évente kétszer. Használjon acélgyapotot a rozsda eltávolítására, amint meglátja, mielőtt az elég mélyen a fémbe nőne, hogy nagyobb problémát okozzon.

A rozsda gyakori probléma a kovácsoltvas kerítéseknél, de megoldható. A megfelelő karbantartás segít megelőzni a rozsda kialakulását és problémákat. Szakszerű javítás céljából a kerítés néhány napon belül visszaállítható eredeti állapotába. Ne kíséreljen meg önmagában bonyolult javításokat végrehajtani (a rozsdafoltok tisztításán kívül), hanem konzultálnia kell egy szakemberrel, aki jártas a vas kezelésében.

Alumínium és acél kerítések: 3 szempont, amelyet figyelembe kell venni

Az alumínium és az acél kiváló választás a kerítés anyagának megválasztásában a tervezés, a tartósság és a minimális karbantartás szempontjából. Az alumínium és az acél kerítések szinte karbantartást nem igényelnek, ami azt jelenti, hogy több időt tölt majd az udvar élvezésével - nem azon dolgozik. A kovácsoltvas ár töredékéért az alumínium és az acél kerítés stílusot és biztonságot nyújt a költségvetés megingása nélkül.

Ez azt jelenti, hogy az acél és az alumínium között számos fontos különbség van, amelyet figyelembe kell vennie, amikor az otthonának megfelelő kerítés anyagáról dönt. Három dolgot kell szem előtt tartani, amikor az alumínium vagy az acél kerítés között választunk:

Tartósság

A hagyományos kerítésanyagokhoz, mint például a fa, alumínium és acél, kivételes tartósságot kínálnak. Mindkettő tartós. Különösen az alumínium ellenáll az időjárásnak, és nem korrodálódik vagy rozsdásodik. Az acél rozsdásodhat, de védőbevonattal (porszórt acél) kezelve jól védett és szinte karbantartásmentes.

Ha a biztonság az Ön elsődleges prioritása (vagy ha Önnek különösen "kalandvágyó" gyermekei vannak, vagy nagyon nagy háziállatai vannak), akkor az acélkerítés jobb lehet Önnek. Az alumíniumtól - szintén nagy szilárdságú anyagtól eltérően - az acél kerítéseket hegesztve gyártják, ami tovább erősíti az amúgy is rendkívül erős anyagot.

Stílus

Az alumínium és a dekoratív acél kerítések egyaránt különböző stílusúak, de meg kell jegyezni, hogy az alumínium kerítések szélesebb színválasztékot kínálnak. Ha a legfontosabb, hogy kiegészítse háza stílusát és színét, fontolja meg az alumínium kerítést. Az acélkerítéseket általában kevesebb színben kínálják (alapkivitelben fekete és bronz).

Ne feledje, hogy függetlenül attól, hogy milyen anyagot választ, az acél és az alumínium kerítésekhez különböző stílusok és kiegészítők állnak rendelkezésre. A préselt körtehorgoktól kezdve a gömbkupakokon, a háromszögeken és a négyzet alakú hegyeken át az íves fűzőlyukakig az acél és az alumínium a kovácsoltvasok minden kifinomultságát és eleganciáját elhozhatja otthonában - minden költség és karbantartás nélkül.

Költségek

A drága kovácsoltvas kerítésekhez és a karbantartást igénylő kerítésekhez, például a fa, alumínium és acél kerítésekhez képest, hihetetlen értéket kínálnak. Az acél azonban valamivel drágább, mint az alumínium, részben a tartósabb hegesztett szerkezetnek köszönhetően. Ne feledje azonban, hogy az acél vagy alumínium kerítésre előre elköltött további pénz kétségtelen, hogy idővel jelentős költségeket takarít meg. A dekoratív acél és alumínium kerítések védőfelületekkel vannak felszerelve, amelyek minimálisra csökkentik a karbantartást és védik befektetését az időjárástól. A minimális karbantartás és az esztétikai vonzerő emellett növelheti háza értékesítési értékét, és jelentősen növelheti az alumínium vagy acél kerítésekbe történő befektetés hosszú távú megtérülését is. Fontos a kezdeti befektetés védelme, ezért a neves gyártók korlátozott élettartamra szóló garanciát vállalnak kerítéseikre.

HALVÁNT VAGY VINIL-KERÍTÉSEK

Ha horganyzott kerítést vagy vinilbevonatú kerítést vásárolt, ha ránéz egy kerítésre, észrevehette, hogy két általános típus létezik: horganyzott és vinil bevonatú kerítések. Mi a különbség e két típusú láncszem között, és melyik az Ön számára megfelelő? Itt van a különbség a hullámos és a horganyzott drótkerítések között:

GALVÁNÍTOTT KERÍTÉSEK:

Bár a lánckerítések a cinkbevonat miatt nem korrodálódnak könnyen, a horganyzott kerítések a következő szintre emelik a védelmet. A horganyzott kerítések nem korrodálódnak könnyen, mert a fém cinkkel van bevonva, így tovább tart és sokkal erősebb, mint a szokásos háló. A horganyzott kerítések a leggyakoribb kerítések, amelyeket a város körül láthat. Ezüst jellemző, amely a kerítésnek esztétikai és ipari megjelenést kölcsönöz.

VINIL bevonatú kerítések

A kerítés lánctól való megvédésének másik módja az, ha vinil borítja. A vinil borítású kerítések megvédik a fémcellát a horganyzott hálóhoz hasonló korróziótól. A vinil bevonatú kerítések kiválasztásakor többféle színválaszték van. Az általános esztétikai megjelenés sokkal lágyabb, mint az ipari fém választásakor. Mindkét típusú kerítés biztonságot nyújt az udvaron vagy a térben, és mindkettő lécünkkel együtt működik a magánélet biztosítása érdekében. Van azonban néhány kulcsfontosságú különbség, amelyet figyelembe kell vennie, amikor dönt a kettő között.

AMELYIK JOBBAN MEGFELEL ÖNNEK

Hogyan választhatja ki az udvarának vagy a projektjének megfelelő kerítést?

A HALVÁNT KERÍTÉSEK ELŐNYEI

Klasszikus drótkerítés.

A legtöbb ember ismeri a horganyzott kerítéseket. Klasszikus drótkerítés olcsóbb áron. A horganyzott kerítések gazdaságosabb alternatívát jelentenek a vinil bevonatú cellákhoz képest, amelyek ipari megjelenéssel rendelkeznek. Ha ipari területet kerít, a horganyzott láncszem közvetlenül belefér.

A HALVÁNT KERÍTÉSEK HÁTRÁNYAI

Kicsit kevésbé tartós.

Mivel a fém levegőnek és időjárásnak van kitéve, kissé gyorsabban kopik.

A huzalkerítések hosszú élettartamúak, függetlenül attól, hogy milyen típust választanak.

Ipari megjelenés.

Ha egy lakóházat szeretne bekeríteni, egy drótkerítés nem megfelelő.

Az ezüst szín általában kiemelkedik a környezetből.

VINIL bevonatú kerítések

Testreszabhatóbb.

A vinil bevonatú kerítéseknek sokféle színük van, és színükhöz illeszkedhetnek a környező környezethez vagy a tereprendezéshez.

Vonzóbb.

A vinil tapintása puhább, mint a horganyzott kerítések, és jobban néz ki a ház körül.

Hosszú élettartam.

Mivel a fém védőrétegbe van csomagolva, ezek a kerítések lassabban rozsdásodnak vagy omladoznak.

VINIL bevonatú kerítések

Az ár.

A vinilbevonat drágább, mint a horganyzott kerítés.

Ha a projekt olyan, ahol a kerítés megjelenése nem számít annyira, mint az ár, ez nem a legjobb választás.

Vinil anyag törése. Annak ellenére, hogy a vinilbevonat tartós, bizonyos helyzetekben megszakadhat vagy elszakadhat, ami nagyon nem vonzó. Ez gyakoribb, ha a kerítés nagyszámú fizikai érintkezésnek van kitéve, például egy baseball pályán.

Mindkét típusú kerítés rácsokat használ fel az Ön magánéletének védelme érdekében. Döntő lehet, hogy a lécek színe megegyezik-e a kerítés színével. Ebben az esetben a legjobb választás a színes vinil bevonatú kerítés. Mind a horganyzott kerítésnek, mind a vinil bevonatú drótkerítésnek megvan a maga helye, ezért ez személyes preferencia kérdése, és mi a legjobb a projektjéhez. Nem számít, milyen típust választ.