Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Központi porszívó

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, központi porszívóhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Központi porszívó

Szakértőre van szüksége a Központi porszívó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Központi porszívók

A központi vákuumrendszer előnyei és hátrányai

A padlók porszívózása szükséges, rendszeresen ismétlődő feladat az otthon tisztaságának megőrzésében, de kevés háztulajdonos élvezi. Szobából szobába kell járni a porszívóval, mozgatni a bútorokat és cserélni a hosszabbítókat, hogy elérje a rejtett területeket, mindezt állandó zúgással.

A központi vákuumrendszer megkönnyítheti padlóinak tisztítását. Azonban számos hátrány társul hozzá.

Míg a hordozható porszívóknak saját por- és szennyeződéstartályuk van, központi porszívókkal, ezt az alkatrészt a motorral együtt egy helyen tárolják, általában az alagsorban vagy a garázsban. A háztulajdonosoknak szóló magazin azt állítja, hogy a központi eszköz PVC csöveken keresztül több, falba vagy lábazathoz rögzített bejárathoz csatlakozik. A háztulajdonos hosszú tömlőt és tisztító csatlakozót dug be egy ilyen bemenetbe, hogy aktiválja a rendszert.

A központi vákuumrendszer többféle módon működhet. Ciklon rendszerek kavargatják a tartály levegőjét, és kiszivattyúzzák a házból. A többi port és szennyeződést gyűjtenek egy edénybe vagy zsákba, amelyet rendszeresen ki kell üríteni.

Egyes rendszerek lehetővé teszik a felhasználó számára a vákuumnyomás erejének szabályozását. A rendszer tartalmazhatja a szegélyléc porszívózását is, lehetővé téve a lakástulajdonos számára, hogy a vakolatot a szegélylécre söpörje, és a kapcsolót megnyomva elszívja.

A központi porszívó rendszer egyik fő előnye, hogy több energiával rendelkezik, mint egy hordozható porszívó. Szakértők szerint annak a ténynek köszönhetően, hogy a háztulajdonosnak csak tömlőt és fogantyút kell cipelnie, a motor akár ötször akkora teljesítményű is lehet, mint egy szokásos porszívóban.

Ráadásul ez a teljesítmény nem jelenti a zaj növekedését a porszívózott helyiségekben. A motor a háztartás egy távoli részén található, így a zaját elnyomja. A tömlő és a tisztítószerkezet szívása lényegesen halkabb.

A rendszer általában jelentős javulást hoz a beltéri levegő minőségében. Azt állítják, hogy míg a hagyományos porszívók felhalmozzák a port és a szennyeződést, a központi vákuumrendszerek csatlakoztathatók a külső szellőzőkhöz. Ez lehetővé teszi a részecskék eltávolítását a ház levegőjéből, és csökkenti az allergének, penészspórák és egyéb irritáló anyagok előfordulását.

A központi porszívók lehetővé teszik a háztartás gyorsabb és alaposabb tisztítását. A "Modern lakóépítési gyakorlatok" című 2017-es tankönyvben szerepel, hogy a rendszer tömlőjét és hosszabbítóit könnyebb cipelni, mint a függőleges porszívókat. A tömlő hordozhatósága megkönnyíti a nehezen elérhető területek tisztítását; különféle kiegészítőkkel kombinálva rugalmassága lehetővé teszi a padló tisztításának párosítását olyan feladatokkal, mint a függönyök porszívózása. A tömlő hossza lehetővé teszi olyan területek tisztítását is, mint a terasz vagy a garázsban álló autók porszívózását.

A rendszer általában jó befektetésnek bizonyul a háztulajdonos számára. Szakértők szerint tartósabb és hasznosabb, mint a hordozható porszívók, és gyakran hosszabb garancia jár hozzá. Javítani fogja a ház eladási értékét is, mivel a vevő valószínűleg fizet a rendszer által kínált kényelemért.

Noha a központi vákuumrendszerek az utóbbi években egyre népszerűbbek és gyakran új építkezések részét képezik, lehetséges egy meglévő ház ilyen módon történő felszerelése. Néhány tömlőbemenet gyakran elegendő az egész ház megfelelő lefedettségének biztosításához. A szakember szerint bár a legegyszerűbb a rendszert akkor is telepíteni, ha a falak nyitva vannak az elektromos vagy vízvezeték-munkákhoz, a tömlővezetékeket az alagsorba fúrt hozzáférési furatokon is át lehet vezetni.

Ez a telepítés - és maga a rendszer - azonban lényegesen drágább lehet, mint egy szokásos porszívó, és a költségek növekednek, ha több csatlakozóra vagy további funkcióra van szükség.

Mivel a rendszerben használt tömlő akár 9 méter hosszú is lehet, a lakástulajdonosoknak kényelmetlen lehet, hogy szobáról szobára húzza. Szakértők azt állítják, hogy ez a tömlő nagy mennyiségű tárhelyet foglalhat el a letekerés és tárolás után, és a fa bútorokat súrlódással károsíthatja.

Az ilyen problémák miatt aggódó háztulajdonosok fontolóra vehetik a tömlőrendszert. A lakásfelújítási szakember szerint ez a funkció lehetővé teszi a tömlő kihúzását a bemeneti nyílásból, majd visszahúzását a falba.

A központi vákuumrendszert csak egyszer kell kiüríteni. A szakember szerint egy tipikus rendszert csak két-három évente kell kiüríteni. Egy másik szerint azonban ez a folyamat kényelmetlen lehet a lakástulajdonosok számára, mivel jelentős mennyiségű port tartalmaz.

A rendszer teljesítménye váratlan problémákat is okozhat. A megnövekedett szívási hatékonyság nagyobb tárgyakat vonzhat, mint egy hagyományos porszívó. Ez eltömítheti a rendszert, vagy azt okozhatja, hogy nagy mennyiségű koszt kell átnéznie a tartályban, hogy megtalálja az elveszett tárgyat.

Körülbelül hány betápláló szelepre van szükség egy családi házban?

Mottónk: A lehető legnagyobb mértékben és a lehető legkevesebbet. Annak érdekében, hogy az alagsortól a tetőtérig minden területet elérhessen, az ellátó szelepek elhelyezésénél figyelembe kell venni az épület építészeti körülményeit. A szívótömlők működési sugara a hossztól függően 6-12 méter.

Körülbelül 150 négyzetméteres lakóterülettel rendelkező családi házban általában 5-7 szelepre van szükség.

Javasoljuk, hogy a garázs bejáratánál helyezzen el egy betápláló szelepet, hogy kényelmesen és alaposan tisztíthassa autóját. Csőszelepek segítségével lehetővé válik a helyiség porszívózása, amelyben a központi vákuumegység található.

A szívóerő állandó az egész épületben?

A 100 m-ig terjedő távolságok nem jelentenek problémát. A megfelelően telepített központi vákuumrendszer ugyanazt az erőteljes tisztítási teljesítményt nyújtja minden beömlőszeleppel, és a szívóerő nem gyengül. Természetesen a gyártók különböző motorteljesítményű egységeket kínálnak, így minden épületben van egy optimális teljesítményű központi porszívó.

Van-e veszélye az elzáródásnak?

Nem, feltéve, hogy a csövek helyesen vannak felszerelve. Minden beömlő szelep mögött van egy úgynevezett biztonsági hajlítás. Ez egy rövid, 87 ° -os kanyar, amely megakadályozza a nagyobb éles tárgyak bejutását a csőrendszerbe. Ha továbbra is eltömődik (pl. A szövet porszívózásával), akkor a probléma megoldásához néhány egyszerű lépést kell végrehajtani.

Miért ne telepítsen központi porszívót a tetőtérbe?

A gravitáció miatt nagy és nehéz részecskék nem szívhatók be több méter magasságból. Fennáll annak a veszélye, hogy a csőrendszer belsejében maradnak, és a legmélyebb betápláló szelepre esnek. Ezért azt javasolják, hogy központi porszívót telepítsen otthona legalsó részébe.

Telepíthető-e a rendszer egy korabeli házba?

Igen! A rendszer tisztítási teljesítményét gyakorlatilag minden háztartás élvezheti, az új otthonoktól az évtizedek óta álló házakig. Nem javasolt a csöveket a következő helyekre telepíteni: nem funkcionális kéménybe, ellátótengelybe vagy nyitott lépcsőházba. Különféle telepítési lehetőségek továbbra is rendelkezésre állnak, és bármi lehetséges. Az ügynök szívesen segít a telepítési lehetőségekben.

Javításra és karbantartásra szorul a központi porszívó?

A központi vákuumrendszereket hosszú élettartamra tervezték. Mint minden nagy teljesítményű termék, a központi porszívókat is rendszeresen kell karbantartani. A jó motort meg kell védeni a porszemcsék által okozott sérülésektől. Ezért évente egyszer meg kell tisztítani a motorvédő szűrőt, vagy teljesen ki kell cserélni. A vállalat azt javasolja, hogy ne töltse be teljesen a szűrőzsákot, mivel a szívóerő teljes kapacitással együtt csökken és megsérülhet.

Lehetséges-e por és folyadékok felszívása?

Nem alkalmas a hamu és a folyadékok porszívózása közvetlenül a csőrendszerbe. Ez károsíthatja a szívóegységet és eltömítheti a csőrendszert. A hamu és folyadékok csővezetékbe jutásának megakadályozása érdekében javasoljuk előszeparátor a hamutartó használatát.

Mennyibe kerül egy központi vákuumrendszer?

Az anyagköltségek az épület méretétől, az emeletek számától és a szükséges csatlakozások számától függenek. A "csináld magad" módszerrel a rendszer 537.000 és 896.000 Forint közé esik. Kérjen árajánlatot képviselőjétől.

Mi az AirWatt?

Az Airwatt egy nem szabványos mérőegység, amely a porszívó motorjainak teljesítményét és hatékonyságát méri. Az Airwatt megmutatja a légáramlás (m³ / h vagy liter / s) és a szívóteljesítmény (mbar vagy hPa) közötti összefüggést.

Ki kell vezetni a kipufogógázt az épületből?

Nagy hatásfokú részecske-légszűrőt használnak, ha a kipufogó levegőt nem lehet kifelé irányítani (pl. Passzív ház esetén). A HEPA 13 szűrő 99,95 százalékig tisztítja az elszívott levegőt. A HEPA szűrő a motor burkolatában található.