Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Kultivátorozás

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, kultivátorozáshoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Kultivátorozás

Szakértőre van szüksége a Kultivátorozás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a gyepszellőztetés?

Szép kerttel rendelkező házban él, de a gyep száraznak és valahogy élettelennek tűnik? Vágyik egy szép zöld pázsitra? Ha mindkét kérdésre igennel válaszolt, akkor a gyepszellőztetés pontosan az, amire kertjének szüksége van. A vertikuláció az egyik olyan karbantartási munka, amely javítja a gyep minőségét és megjelenését. Ez a tevékenység eltávolítja a mohát, a gyomokat, a szárított füvet a pázsitról, és levegőzteti az egész gyepet, amelyhez később tápanyagokat adnak. A gyepszellőztetéssel a pázsitot levegőztetik, egy áteresztő réteget távolítanak el róla, ami "elfojtja" a gyepet, és elősegíti a sűrűséget és az egészséges megjelenést.

Milyen készségeket sajátít el egy vertikalizációs szakértő?

A gyep szellőztetéséhez benzin- vagy elektromos gyepszellőztetőt használnak. Ezek az eszközök beépített fém pengékkel rendelkeznek, amelyek a füvet függőleges vágással levegőztetik. Alternatívaként léteznek olyan típusú gyepszellőztetők is, amelyek a levegőztetés után füvet ásnak ki a földből. A vertikulátor ismeri a munkafolyamat alapvető szabályait. Ha ezt helytelenül teszi, akaratlanul is tönkreteheti a gyepét. A szakértő elvégzi a gyepszellőztetést a fűnyírás és a gyep öntözése vagy eső után. Ha a fű száraz, nem alkalmas a gyep szellőztetésére. Ezért a gyepszellőztetést két nappal az alapos öntözés vagy eső után a legjobb elvégezni.

Egy másik fontos rész a gyepszellőztetővel való munkavégzés során a kések beállítása. A szakértő ezeket kb. 2-4 cm vágási mélységhez igazítja. Ha a vágási mélység nagyobb, elvágja a fű gyökereit és ezáltal a gyönyörű gyepet. Nem a pengék beállítása az egyetlen fontos része a munkának. Az ellenőrzés gyorsasága és iránya befolyásolja a munka minőségét is. Nem szabad lassú, sem túl gyors tempót választani. Lassú ütemben az egészséges gyep is eltávolítható, a gyors tempó viszont nem elegendő a minőségi munkához. Ami az irányt illeti, egyenes vonalban kell vágni, majd visszafelé az előző egyenesre merőlegesen. A munka befejezése után a szakértő megfelelő típusú műtrágyával látja el a füves területet, és megöntözi. 

Hogyan találhatok minőségi szakembert?

Úgy döntött, hogy átszellőzteti a gyepet, és keres valakit, aki elvégzi a munkát? Soha nem volt ilyen egyszerű szakképzett, minden követelménynek megfelelő és professzionális munkát biztosító szakembert találni! A Wilio segít ebben. Csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy megbízást, leírja, mire van szüksége, és várja az ajánlatokat. A Wilio tájékoztatja a megfelelő helyi szakembereket, akik elvégezhetik a munkát a szükséges időben. Ezután már csak választania kell a kapott ajánlatok közül. A Wilio segít megtalálni a szakembereket, akik minőségi szolgáltatásokat kínálnak elfogadható áron. Ön is láthatja az egyes szakemberek referenciáit, ha megnézi az ügyfelek értékeléseit és véleményeit.

Biztosítsak anyagokat és eszközöket, vagy a szakember hozza a sajátjait?

A gyep karbantartásának fenntartásakor a szakértőnek csak egy szerszámra van szüksége - egy gyepszellőztetőre. Egy tapasztalt gyepszellőztető saját elektromos vagy benzines gépet használ. Mivel karbantartási szolgáltatást rendel, a szakember felszerelése magától értetődő. A minőségi szakértőnek saját eszköze van, ill. számos eszközzel rendelkezik, amelyek közül kiválaszthatja a megfelelőt a szolgáltatás nyújtásához. Megfelelő gyepszellőztetés után a szakértő a füvet megtrágyázza. Még ebben az esetben is a szakembernek önállóan kell biztosítania a szükséges műtrágyaszubsztrátumot.

Melyik a legmegfelelőbb időszak a gyepszellőztetésre?

A gyepszellőztetés időszaka nagy szerepet játszik a gyep minőségének biztosításában. A döntő pont, amelyet ki kell emelni, az első gyepszellőztetés. Ezt a fű ültetésétől számított 2-3 év után lehet elvégezni, hogy ne sérüljön a gyökérszerkezet. A gyepszellőztetést évente körülbelül kétszer kell elvégezni. A legjobb tavasszal és ősszel. A tavaszi gyepszellőztetést akkor kell elvégezni, amikor a természet virágba borul. Ekkor a talaj már nem fagyott vagy túl nedves. Ami az őszi gyepszellőztetést illeti, a legmegfelelőbb idő az olyan időjárás, amikor a nap már nem éget és a talaj még nem teljesen száraz. Nem tudjuk meghatározni a megfelelő időpontot tavasszal és ősszel egy adott dátumra vagy hónapra, mert Magyarország különböző részein egy adott időszakban eltérő az időjárás. A tavaszi időjárás korábban kezdődik a déli részeken, mint az északi területeken. Ezért mindig követni kell a természetet.

A tavaszi és őszi időszakon kívül nyáron is elvégezhető a gyepszellőztetés. Ez a nyári típusú gyepszellőztetés azonban nem alkalmas a közönséges füves területekre. Elsősorban sportpályákon végzik.

Meg tudom csinálni a vertikalizációt magam, vagy jobb kapcsolatba lépni egy Wilio szakemberrel?

Amikor a pázsit karbantartásáról van szó, a gyepszellőztetés olyan tevékenység, amelyet még egy nem szakértő is megtehet. De először el kell gondolkodnia a gyep méretén, és be kell szereznie egy gyepszellőztetőt. Ha a kert méretét nézzük, akkor a kisebb és közepes méretű területeket egyedül is elvégezheti. Ezzel szemben, ha a terület nagy, a munka mérete vagy az egyenetlen terep miatt igényesebbé válik. Tehát, ha függőleges nagy területekről van szól, akkor megfelelőbb választás a szakértők szolgáltatásainak igénybevétele. Ha a gyepszellőztető gépbe való befektetésen és annak használatán gondolkodunk, akkor figyelembe kell vennünk a gép használatának gyakoriságát. A gyepszellőztetést legfeljebb évente kétszer kell elvégezni. Ezért, ha olyan gépbe fektet be, amelynek összege nem a legalacsonyabb, a gépet az év nagy részében otthon tárolja majd. Ebben az esetben ismét alkalmasabb megoldás az olyan szakértők szolgáltatásainak igénybevétele, akik rendelkeznek gyepszellőztető géppel, és évente kétszer pontosan elvégzik a szolgáltatást.

Mennyibe kerül a gyepszellőztetés?

Ára a gyep méretétől, valamint a felhasznált műtrágya mennyiségétől és típusától függ.

Milyen típusú gyepszellőztetést kínál a piac?

Elektromos vertikulátor
Ez a típusú gép alkalmasabb a kis és közepes méretű pázsitokra a kertben. A kertben lévő elektromos hálózat elérhetőségének magától értetődőnek kell lennie egy elektromos gyepszellőztető géppel. Ez a modell könnyen kezelhető, nem nehéz, és a zaj minimális. Könnyű kezelhetősége miatt nők számára is alkalmas, de nem praktikus a kábel kerülgetése.

Benzines vertikulátor
Erősebb motorja és nagy tartóssága miatt alkalmas nagy pázsitokra, egyenetlen terepen. A benzines gyepszellőztető gép megvásárlása nagyobb befektetés, mint az elektromos típusa, de ennek eredményeként egy erőteljes gépet kap, amely minden nagy pázsitot gyönyörű zöld gyeppé változtat.

Tanácsok és tippek

1. Árajánlatok szinte azonnal

Ne pazarolja az idejét, ha szakértőket keres, és különféle cégek ajánlatait kéri. Hozzon létre egy megbízást, és hamarosan ajánlatokat fog kapni képzett szakemberektől, közvetlenül a környékéről.

2. Ne lépje túl a költségvetését

A mélyalapozási árak valóban eltérőek lehetnek. A Wilio segítségével azonban könnyen összehasonlíthat több ajánlatot, és kiválaszthatja a költségvetésének és igényeinek megfelelőt.

3. Keresse meg a legjobb szakértőket

Alkalmazza a környék legjobban minősített szakértőit, és minőségi munkát kap. Ésszerű áron.