Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Lapostető szigetelése

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, lapostető vízszigeteléséhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Lapostető szigetelése

Szakértőre van szüksége a Lapostető szigetelése kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A tető a ház aszon része, amelyet az emberek csak öntudatlanul vesznek észre. Fogalmuk sincs azonban arról, hogy a tető is sokat mond arról, hogy mennyire vigyázol otthonodra. Leginkább a belső terekre koncentrálnak, és megfeledkeznek a tetőfenntartás fontosságáról. A lapos tetőfedés alapos karbantartást és rendszeres felülvizsgálatot igényel, hogy fenntartsd vonzó megjelenését és megfeleljen minden minőségi és vizuális paraméternek.

Útmutató a lapostetős vízszigeteléshez

A tető jó állapotban tartásának egyik alapvető módja a minőségi vízszigetelés. A vízszigetelés jelentősen csökkenti a tető külső hatásoknak való kitettségét. Ezek a hatások a teljes szétesését okozhatják, és végső soron befolyásolhatják a tető és az egész ház élettartamát.

A lejtős tetők vízszigetelése általában egyszerűbb, mint a lapos tetőké. Ez annak köszönhető, hogy a sík tetők nem engedik lefolyni a vizet, a leveleket és a szennyeződéseket. A vízszigetelés mérlegelésekor figyelembe kell venni néhány tényezőt, például:

a) a környezet

Vegye figyelembe a környezeti tényezőket, például az ipari kibocsátásokat vagy a lombhullató fák jelenlétét a környéken, vagy például az esős napok számát évente.

b) az építmény típusa

Egyes módszerek nagy lakóépületeknél, mások kereskedelmi épületeknél működnek jól, ezért azt a módszert válassza ki, amely az otthona számára a legjobb.

c) költségek

A különböző vízszigetelő termékek és anyagok ára eltérő. Használjon olyan módszert, amely megfelel a költségkeretének. Azonban valójában ne csak ár alapján válasszon, hiszen a jövőben ez bosszút állhat.

Vízszigetelési módszerek

A lapos tető szigetelésére többféle lehetőség van:

  • folyékony vízszigetelés

A lapos és a lejtős tetők javítására szolgál, de új tetőknél is használható. A javítások során a tető sérült részeire alkalmazzák, ami jelentősen leegyszerűsíti a munkát, mivel nem szükséges eltávolítani az eredeti vízszigetelés sérült maradványait. Nincsenek kockázati tényezői, tartós és rugalmas, gyakran negyven évig is kitart.

  • aszfalt vízszigetelés

Ez egy vagy több réteg aszfaltcsík fektetése a tetőre. Évekig tartó fejlesztés után ezek a csíkok sokkal jobbak, mint a múltban. Képesek hosszú távon ellenállni a magasabb hőmérsékletnek, és a zord hideg sem zavarja őket. Aszfaltos párazárást is tartalmaz, amely önmagában vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az csíkokat általában hengerelik vagy spatulával viszik fel.

A módszerek kombinálhatók vagy javíthatók további szigetelőelemekkel és eljárásokkal is.

Következtetés

A lapos tetőn felhalmozódott víz és szennyeződés károsítja azt, és a tető teljes pusztulását is okozhatják. Vízszigetelési módszereket választhat az igényei és különösen az épületére legmegfelelőbb módszer szerint.

A vízszigetelésre azért van szükség, mert ez biztosítja a lapos tető hosszabb élettartamát és megakadályozza a ház belső részeinek károsodását. Kényelmes és stresszmentes életet biztosít számodra, mert nem kell tartanod az állandó javításoktól, a tető karbantartásától és esetleg a ház teljes elázásától.

Kijavítható a tető károsodása, vagy szükségem lesz egy vadonatújra?

Ez valóban a tető életkorától és annak általános károsodásától függ. Ha csak kis helyen hibás, és a házba történő szivárgás nem nagy, akkor a tető teljes cseréje nem szükséges. A mai modern termékeknek köszönhetően ezek a kisebb javítások a legtöbb lakástulajdonos számára könnyen elérhetőek. Még az ilyen kisebb javítások is jó minőségűek, tartósak, és legalább addig kitartanak, amíg el nem dönti, hogy pontosan hogyan és milyen anyagokból tud teljes javítást elvégezni.

Javítás

Még akkor is, ha azonnal meg kell javítani a teljes felületet, amely vízszigetelést igényel, a legkiválóbb termékek némelyike könnyen felvihető és hosszú távú megoldást nyújt a tető számára. Egyes termékek gyakorlatilag bármilyen lapos tető felületre felvihetőek, és annyira tartósak és kiváló minőségűek, hogy tizenöt év garancia vonatkozik rájuk.

Lapos tető - szigetelés

Tehát mikor lesz szüksége új tetőre? A lapos tető szigetelési tulajdonságainak javítása érdekében érdemes megfontolni az új tetőfedést. A további szigetelés megvédi a beltéri helyiségeket a nedvesség lecsapódásától, és hosszú távon csökkentheti a fűtési számlákat is. Ha azonban megváltoztatnád lapos tető használatát, például erkélyré vagy tetőkerté alakítja át, akkor a tető új konstrukcióval történő átfogó átalakítása elég erőssé teheti a tetőt ahhoz, hogy el tudja viselni a vendégek súlyát a tervezett események alkalmával.

Hogyan lehet megtudni, hol vannak a szivárgások a lapos tetőn?

Ha mindig ugyanarra a helyre kell helyezni a vödröt a lakásban, amikor esik az eső, akkor könnyű megtudni, hol sérült meg a tető. A lapos tetőn keresztüli víz behatolási forrás megtalálása unalmas lehet. Gyakran nem is sikerül felülről, így felmérést kell végezni a házon belül. A szükséges eszközökkel mérje meg a mennyezet szivárgási pontjától a legközelebbi falig mért távolságot. Ezután másszon fel a tetőre és mérje meg ugyanezt a távolságot. Ennek közvetlenül a probléma helyszínére kell vezetnie.

Hogyan lehet ellenőrizni a lapos tetőt?

Ha azt gyanítja, hogy probléma merült fel a vízszigeteléssel, egészen magáig a tetőig kell eljutni. De mire kell vigyázni? Kövesse ezeket a tippeket, hogy megtudja, mire kell valóban összpontosítani.

1. Fő a lankadatlan éberség

A lapos tető minden ellenőrzése előtt figyelj rá, hogy teljesen biztonságos-e. Ha bizonytalan benne, hívjon inkább szakértőt. Ha létrát kell használni, győződjön meg arról, hogy biztonságosan van-e rögzítve, és ha kétségei vannak az állapotával kapcsolatban, ne másszon fel rá vagy magára a tetőre. Ha a tetőnek jelenleg nincs csúszásmentes felülete, ne feledje, hogy magától is nagyon csúszós lehet, és előfordulhat, hogy ideiglenes járólapokat kell használni.

2. Helyes időzítés

Eső után ellenőrizze a lapos tetőt. Ez segít megtalálni az összes problémás területet. Jelölje be és emelje ki azokat a helyeket, amelyekről úgy gondolod, hogy a jövőben komplikációkat okoznak (vagy okozhatnak).

3. Ellenőrizze a csöpögő részeket

Néha úgy tűnik, hogy a lapos tető szivárog, holott a problémát az ereszcsatorna okozza, ezért ellenőrizze, hogy az ereszcsatornák, a csatornák és az egész csatornarendszer nem szennyezett-e.

4. Értse meg, milyen problémákra kell felfigyelnie

Az ereszcsatornák ellenőrzése után ideje megnézni magát a lapos tető felületét. Óvakodjon a lyukaktól, tócsáktól vagy látható sérüléstől. Könnyen megállapíthatja, hogyha a bevonat megrepedt és olyan mintát képezett, amely aligátor bőréhez hasonlít. Ez egy gyakori állapot, amelyet a napsugárzás és a túlzott nedvesség okoz. Ha ezt az állapotot hamarosan nem szüntetik meg, az az idő múlásával a teljes vízszigetelés felbomlásához és ezáltal súlyos problémákhoz vezethet.

Tippek a lapos tető megsemmisítésének elkerülése érdekében

A lapos tetők esetében a megelőzés mindig jobb, mint a későbbi javítások. Tehát oldja meg a kis problémákat, mielőtt azokból nagyok és drágák lesznek.

Évente kétszer próbálja meg ellenőrizni a tetőt. Az ellenőrzés és a karbantartás legjobb hónapja március és november. Tél előtt és után. Ha a tetőt nem úgy tervezték, hogy rendszeresen járhasson rajta, akkor csak a szükséges ideig tartózkodjon rajta. Ha sétálni kell rajta, használjon ideiglenes táblákat. Jegyezze fel a lyukak vagy tócsák méretét és elhelyezkedését, hogy lássa, súlyosbodnak-e ezek a problémák.

Ellenőrizze a legkisebb részleteket is, figyelje meg a csatlakozásokat, és győződjön meg arról, hogy a tető nincs-e túl rossz állapotban.

Végül: tartsa tisztán a tetőt. A moha vagy más szennyeződések felhalmozódása hozzájárulhat a nedvesség visszatartásához, ami a vízálló membrán és az egész szigetelés károsodásához vezethet.

Honnan tudjam, hogy mi okozza a problémát?

Észrevett valamit a lapos tetőn, és nem tudja, mi az? Segíthetünk néhány gyakori problémás terület azonosításában, és tippeket adhatunk a tennivalókról.

Buborékok

Légbuborékokat vett észre a lapos tetőn? Megjelenésük ellenére azonban a legjobb az, ha békén hagyják őket. Különösen, ha még épek. Ha véletlenül megrepednek, vágja ki a sérült anyagdarabokat a szélek mentén. Tisztítsa meg a területet, vegye le a vízszigetelő csíkot, alaposan olvassza fel, vigye fel az érintett területre, és spatulával vagy hengerrel jól rögzítse. Alternatív megoldásként használhat folyékony szigetelést is. Győződjön meg arról, hogy a sérült terület jól be van fedve.

Dugulás

Ez a lapos tetők gyakori problémája. Rövid távon ez nem jelenthet semmit, de idővel stresszt okozhat a membránon, és meghibásodásához, a nedvesség behatolásához és a házba való beszivárgásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében tartsa tisztán az ereszcsatornákat, hogy a víz gyorsan elfolyhasson.

Elhasználódás

Ha lapos tetőn lévő anyag aligátor bőrre emlékeztet, az azt jelenti, hogy a bitumenes bevonat megreped a nedvesség, a hő, a hideg, a szennyeződés, a napfény és az összes lehetséges tényező miatt. Végül a teljesen sérült, gyűrött és érdes felület szétesik, és a nedvesség behatol a tető belsejébe.

Akár a vízszigetelés, akár a teljes tető megjavítása vagy teljes cseréje mellett dönt, ne feledje, hogy ezt a munkát képzett szakembereknek kell elvégezniük. A minőségi szigetelés biztosítja, hogy száraz és tiszta házban élhess, penész és felesleges foltok nélkül, és ezáltal megvédjen nemcsak Önt és családját, hanem vagyonát is.