Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Laptop szerviz

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, laptop javításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Laptop szerviz

Szakértőre van szüksége a Laptop szerviz kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Laptop szerviz

Mikor vigyük szervizbe és mikor cseréljük le a számítógépet? Válassza a költséghatékonyabb megoldást!

Javítás vagy csere? Ez a kérdés.

Egyetlen egy számítógép sem fog örökké tartani, de ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a befektetéséből, valószínűleg annyira meg szeretné hosszabbítani az élettartamát, amennyire csak lehet. A fejlesztések és javítások sokat segíthetnek egy régebbi gépen, de egy bizonyos ponton jobb, ha vásárol egy új számítógépet, ahelyett, hogy pénzt költene a további karbantartásra.

Idővel minden számítógép lelassul - még akkor is, ha pontosan ugyanarra használja, mint öt évvel ezelőtt.

Időnként frissíteni kell a Windowst vagy a macOS új verzióját: ez nagyon fontos intézkedés a számítógép védelme és megfelelő működése érdekében. Néhány alkalmazás is frissül,követve az aktuális operációs rendszeri követelményeket.

Mielőtt új RAM-ot telepítene, meg kell találni, hogy valójában mi okozza a lassulást. Érdemes felmérni, hogy tényleg szüksége van-e memóriabővítésre, és van-e értelme még több időt szánni a javításra vagy a frissítésre.

A probléma diagnosztizálása

A számítógép több összetevőből áll, és mindegyiknek megvan a maga sajátos célja. Bármelyik (vagy több egyszerre) okozhat lelassulást vagy más problémákat. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy mennyibe kerül a szervizelés, először diagnosztizálni kell a probléma forrását.

Először ellenőrizze le, hogy nincs-e probléma a szoftverrel. Mindig célszerű letesztelni a gépet vírusokra vagy más rosszindulatú programokra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem azok okozzák a hibát. A programok erőforrás-használatát is ellenőrizheti: nyissa meg a Windows Feladatkezelőt (nyomja meg a Ctrl + Shift + Esc billentyűkombinációt), majd kattintson a további részletekért; Mac rendszeren nyissa meg a Spotlight (nyomja meg a Command + szóköz billentyűt), és keresse meg az Tevékenységfigyelő lehetőséget. Ha úgy látja, hogy egy szoftver felhasználja az összes CPU-t vagy RAM-ot, akkor a program bezárása, a CPU cseréje vagy a RAM bővítése felgyorsíthatja a gépét.

Ellenőrizze az operációs rendszert is, mert lehet, hogy az probléma gyökere. Ha az elmúlt öt évben nem telepítette újra a Windowst, a macOS-t vagy a Linuxot akkor lehet, hogy ez a probléma gyökere.

Ha nem tudja leszűkíteni a problémát egyetlen szoftverre, vagy valamilyen alapvető programmal, például a böngészővel van gond, akkor frissítenie kell a hardvert. A következő lelassulás során nyissa meg a Feladatkezelőt vagy a Tevékenységfigyelőt, és nézze meg a CPU és a memória kihasználtságát. Ha bármelyik program futása tartósan rendkívül magas erőforrást vesz igénybe, akkor az a program várhatóan frissítést igényel.

Az is megtörténhet, hogy az egyik alkatrész teljesen meghibásodik. Tesztelje le a merevlemezt egy olyan programmal, mint például a HD Tune, amely ingyenes próbaverzióval rendelkezik. A teszt eredménye megmutatja, hogy mennyire lassú vagy rendellenes az olvasási és írási tevékenység, és hogy a merevlemez meghibásodott-e. Ajánljuk a CrystalDiskInfo-t is, amely nem olyan alapos, mint a HD Tune, de teljesen ingyen világos képet ad az merevlemeze állapotáról.

Ellenőrizze a RAM-ot is, miközben a lehetséges problémás területeket kutatja! A RAM meghibásodása lassulást okozhat. Futtasson le egy RAM tesztet, mint például a Memtest86, amely átnézi a memóriát. Ha hibás a RAM, cserélje ki.

Amint leszűkíti a problémát egy-két konkrét komponensre, egyre közelebb kerül a probléma forrásához.

Az alkatrészek cseréje sajnos pénzbe kerül - egyes alkatrészek többe kerülnek, míg mások kevesebbe.

A RAM mindenképpen növelheti a teljesítményt, és a merevlemez frissítése valószínűleg szintén az egyik legjobb módszer a számítógép felgyorsítására. Bónuszként ezt maga is elvégezheti. Nem javasoljuk az alaplap vagy a processzor frissítését. Ha a processzort mégis lecseréli, akkor annak általában kompatibilisnek kell lennie a többi alkatrésszel.

Annak megállapításához, hogy egy javítás kifizetődő-e, nézze meg, hogy mennyibe kerülne, és vesse össze a számítógép korával. Ha a számítógép hétéves vagy annál idősebb, és olyan értékű javítást igényel, amely az új számítógép költségeinek több mint 25% -át teszi ki, akkor nem ajánlott a szervizelés. Ha viszont a számítógép három-négy éves, akkor van értelme a szervizelésének, mert nyerhet vele még egy-három évet. Ilyenkor a szervizelés költsége körülbelül egy új gép árának 50%-ba kerül.

Nagyon jó lenne, ha pontosan meg tudnánk mondani, mit kell tenni, amikor a szervizeltetés és a gép lecserélésének konkrét költségeit kell összevetni. De nehéz olyan pontos számokat megadni, amelyek minden eshetőségre vonatkoznak. Ebben segíthet a diagnosztika, a probléma azonosítása.

Általánosságban elmondható, hogy ha tudja, hogy egy vagy kevés számú alkatrész, illetve program felelős a számítógépe lelassulásáért, annak cseréje, illetve frissítése valószínűleg több évvel meghosszabbítja készüléke élettartamát. Ha viszont több összetevő okozza a gondot, akkor valószínűleg célszerűbb új számítógépet vásárolni.

Laptop alaplap csere

A laptop alaplapjának cseréje igen gyakran felmerülő igény. Az alaplap cseréjének szükségességét különféle hatások okozhatják, például folyadék miatti károsodás, kiégett grafikus chip, vagy egy túlzottan sérült tápcsatlakozó stb.

Az alaplap a számítógép egyik legdrágább alkatrésze, de sok laptopot még így is érdemes megjavíttatni!

Mennyire drága?

Az alaplap csere ára nagyon változó, 15 000 Ft-tól többszáz ezer Ft-ig terjedhet, tehát többe is kerülhet mint egy új gép. A pontos összeg a laptop típusától és alaplapjától függ.

Ha túl drága, kinyerhetőek belőle az adataim?

Természetesen! A jó hír az, hogy egy nem működő alaplapról szinte minden esetben kinyerhetők az adatok! Ha a cserét túl drágának találja, kérhet árajánlatot csak az adatok kinyerésére is.

Érdemes kicserélni az alaplapot?

Ez a konkrét helyzettől függ. Tapasztalataink szerint körülbelül az ügyfeleink fele az alaplap cserét választja, míg a másik fele szerint az alaplap cseréje túl drága. Minden a laptopon és az adott szituáción múlik.

5 gyakori laptop probléma és azok megoldása

A vállalati szféra egyre inkább mobilis, a hordozható számítógépek a munkavégzés egyik legfontosabb részeivé váltak, amelyeket bárhová magunkkal vihetünk. Az évek során a korábbi nehéz és nagy laptopok karcsúvá és könnyűvé váltak. A teljesítmény, a méret, a kapacitás és a memória minden javulása ellenére a továbbra is rendszeresen fennállhatnak számítógépes problémák. Az alábbiakban felsoroljuk az öt leggyakoribb hibát, amelyekkel találkozunk, és hasznos tanácsokkal látjuk el, amelyek megoldást kínálhatnak a problémájára.

Probléma: A laptop ventilátora hangosan műkösik vagy felmelegszik, majd kikapcsol.

A laptopok alkatrészei nagyon intenzív igénybevételnek vannak kitéve. Ez korlátozhatja a ventilátor levegőellátását. Megeshet, hogy a hűtőrendszer túl sok port vagy egyéb idegen részecskéket szívott be.

Megoldás: A laptopot kemény, vízszintes felületen használja és lehetőleg ne helyezze olyan puha felületre, amely elzárhatja a levegő átjutását. Tisztítsa meg a ventilátort! Korlátozza az egyszerre futó programok számát is, mert minél többet futtat, annál jobban igénybe veszi a laptopot.

Probléma: A laptop lassan működik.

Ez elég gyakran előfordul, és összefüggésben lehet a merevlemez szabad területével, rosszindulatú programokkal vagy a gép egyéb hibáival.

Megoldás: A sebesség problémák megoldásának számos módja van, amelyek közül néhányat megemlítettünk ebben a cikkben.

Probléma: Az akkumulátor nem működik.

A laptop egyik legjobb tulajdonsága, hogy vezeték nélkül is használható. A folyamatos akkumulátor használat annak túlterheléséhez vezethet.

Megoldás: Először ellenőrizze a töltőkábel csatlakozását, hogy biztosan jól be van-e dugva. Ezután teljesen töltse fel az akkumulátort, majd húzza ki a töltőkábelt és hagyja bekapcsolva a laptopot, amíg le nem merül. Az egész folyamat arról szól, hogy teljesen lemeríti az akkumulátort, aztán újra feltölti, ami egyenértékű egy jó alvással. Ha még mindig sokkal előbb lemerül, mint kellene, akkor szükség lehet magának az akksinak a cseréjére.

Probléma: Nincs internet.

Ha a laptop állandóan lekapcsolódik az internetről, az nagy problémát jelenthet munkavégzés közben. Mielőtt azonnal a szervizbe rohanna, próbáljon ki néhány alapvető trükköt!

Megoldás: A legtöbb laptop rendelkezik vezeték nélküli internet gombbal vagy kapcsolóval, amely aktiválja a hálózati kapcsolódást. Keresse meg és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva. Ha megvan, indítsa újra a routert méghozzá úgy, hogy ismét áramkimerítési taktikát alkalmazza: áramtalanítsa a routert, hagyja így 10-20 másodpercig, majd dugja be újra. Ha a probléma továbbra is fennáll, keresse meg a hálózati beállításokat a gépén. Végül kapcsolódjon hálózathoz, és bizonyosodjon meg arról, hogy minden helyesen legyen beállítva.

Probléma: A laptop működik, de fekete a képernyő.

Kinyitja a laptopot, bekapcsolja, hallja működni, de a képernyő fekete marad.

Megoldás: Húzza ki a töltőt a konnektorból, vegye ki az akkumulátort, majd tartsa lenyomva a bekapcsológombot 30–60 másodpercig. Csatlakoztassa újra a töltőkábelt, és kapcsolja be a számítógépet. Ezután kapcsolja ki megint, helyezze be az akkumulátort, és indítsa újra a készüléket.

Ha megpróbálta megjavítani, és továbbra is fennáll ugyanaz a probléma, itt az ideje, hogy hívjon egy laptopjavító szakembert. Többféle szolgáltatást kínálunk, legyen szó órabéres vagy a szerződéses karbantartásról. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy megjavítassa és rendbe hozassa számítógépét!

Töltse le a Wilio alkalmazást
Androidra és iOS-re egyaránt