Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Medence építés, medencék

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, medenceépítéshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 195 szakember
4 341 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Medence építés, medencék

Szakértőre van szüksége a Medence építés, medencék kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 195 szakember
4 341 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

Medence építése

Ki ne szeretne májustól októberig kedvére pihenni a medence mellett? Ki ne szeretne felfrissülni vagy úszni egyet, aztán jó érzéssel tovább folytatni a munkát, vagy legalább hagyni a gyerekeket játszani benne?

A medence már nem elérhetetlen, mivel a múltban az új technológiák és az egyszerűsített munka- és összeszerelési eljárások lehetővé teszik a medence megépítését megfizethető áron.

A medencéket a telepítés helye szerint külső és belső részekre osztják.

A fedett medencék megvalósítása bonyolultabb, és részletes projektmegoldást, valamint engedélyt vagy értesítést igényelnek az illetékes építési hatóságtól. Előnye azonban, hogy egész évben használják őket, de hátránya, hogy a működési és karbantartási költségek nagyon magasak, ezért a fedett medencék építése a legtöbb ember számára elérhetetlen. Célszerű a beltéri medence tervezését és kivitelezését szakértőkre bízni, mert a légcserére és a környezeti páratartalom megszüntetésére vonatkozó követelmények ismerete nélkül megoldhatatlan problémákat okozhat a medence és az egész ház működésében. A legmegfelelőbb megoldás, ha kapcsolatba lép a tervezővel, például alkalmazásunkon keresztül, és elkerülheti azokat a nagy problémákat, amelyeket akaratlanul okozhat.
Jelenleg a kültéri úszómedencék aránytalanul hozzáférhetőbbnek tűnnek, amelyeket a gyakorlatban is széles körben használnak. Az építési módszer és a vízkezelési módszer szempontjából alapvető információkat nyújtunk Önnek, hogy portálunkon keresztül megrendelhessen szolgáltatásokat és munkát.

Először is el kell döntenünk, hogy melyik módszert követjük

 • víz klórozása, adagolva, manuálisan vagy automatikusan,
 • vagy víz, só és elektromos áram

Először is nézzünk az ún "tengervíz" módszert.
Minden természetes folyamaton alapul. Ahhoz, hogy szép és tiszta medencéje legyen, három alapvető összetevőre lesz szüksége: víz, só és villamos energia.

A solinátor egy ötletes eszköz a medence vízkezelésére. Fő funkciója a medence sómolekuláinak lebontása és aktív klórrá alakítása. E folyamat során ózon és oxigén is képződik, amelyek ugyanolyan jótékony hatással vannak a víztisztaságra. Ez az elektrolízis folyamat az elektrokémiai reakcióból származó fertőtlenítőszerekkel védi a medencét a mikroorganizmusoktól. Bár a szolinátor nélkül használt medence sója gyengéden puhítja a bőrt és kimutatható antiszeptikus hatása van, nem fertőtleníti a medence vizét. A sónak nincs fertőtlenítő hatása.

A medencevíz fertőtlenítésének egyik leggyakrabban használt módja a klór alapú fertőtlenítőszerek. Ma még a szokásos kereskedelmi üzletek is széles választékot kínálnak a medence kémiájához. Fontos, hogy folyamatosan vigyázzon a vízre, különösen ellenőrizze a PH értékeket, mert könnyebb rendszeresen gondoskodni a vízről, mint drasztikus beavatkozást végezni annak romlása esetén, ami elszíneződésben vagy a medence szagában nyilvánul meg víz.

A kültéri vagy kerti medencék ma a leggyakrabban használt családi házak medencéi, ahol csak egy kis területet különítenek el erre a célra, és nem csak a tér funkcionális követelményeinek, hanem a ház kertépítészetének esztétikus kiegészítésére is képes megfelelni. A kerti medence tervezésekor javasoljuk, hogy vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Milyen hely áll rendelkezésünkre,
 • Hogy a medencét mélyre vagy a talajszintre telepíthetjük,
 • Csatlakozás az energiához, különösen az elektromos áramhoz és a vízhez,
 • Kerti medence beszerzésére előirányzott költségvetés (beleértve a telepítést és a csatlakozást is).

Az alapvető paraméterek között figyelembe kell vennünk elsősorban azt a stratégiai döntést, hogy a medencét a földre helyezzük, vagy a földbe süllyesztve telepítjük.

Először is értékelnünk kell, hogy van-e elegendő helyünk, különösen, hogy a mérnöki hálózatok elosztása a tervezett térben fut-e vagy sem, és ha igen, lehetséges-e és különösen gazdaságosan áthelyezni őket. Ne felejtsük el értékelni nemcsak a föld alatti elosztást, hanem a föld feletti elosztást is, különösen az áramelosztást, de a fák létezését is, ezek látszólag előnyösek lehetnek a nyári napok árnyékolásában, de jelentős hátrányuk is lehet elfog. Elégtelen karbantartás esetén ez végzetes hatással lehet a medence vizének minőségére és tisztaságára, de különösen a medence és a medence vizének fenntartási költségeire.

A felszíni medencék a legolcsóbb alternatívák a szabadtéri medencék jelenlegi kereskedelmi piacán. Éppen ellenkezőleg, a hátrány a szezonalitás, azaz használatuk időbeli korlátozása. Jelenleg számos lehetőség van a felszíni medencék beszerzésére, és szolgáltatóink különféle lehetőségeket tudnak tervezni az Ön helyének megfelelően, valamint segítséget nyújtanak a telepítésben és az üzembe helyezésben. Csak egy sima és szilárd felületre van szüksége, valamint a hálózatra való csatlakoztatás lehetőségére.

Drágább, de tartósabb alternatíva a terepen elhelyezett úszómedencék. A telepítés helyének részletes és gondos kiválasztása mellett a medence típusát is meg kell választanunk az anyagszerkezet szempontjából. Alapvetően három alapvető típus létezik:

 • Tégla medencék
 • Kerámia vagy üvegszálas úszómedencék
 • Rozsdamentes medencék

Továbbra is szükség van a medence kiválasztására a vízszűrési módszer szerint, alapvetően két lehetőség áll rendelkezésre. Ezek vagy árapálymedencék, vagy skimmermedencék. A skimmer vízszintes szennyeződésgyűjtő, amely a medence szivattyúzási rendszeréhez van csatlakoztatva. A medencevíz szivattyúzásának minden módjának megvannak az előnyei, de hátrányai is. A mi körülményeink között gyakrabban használnak skimmer medencéket, mert egyrészt körülbelül 25%-kal olcsóbbak, de az üzemeltetésük és karbantartásuk is könnyebb.

Tégla medencék
A tégla medencék vasbetonból készült, vízálló szigeteléssel ellátott monolit szerkezetek. A felületkezelés kerámialapokból készülhet, tetszés szerinti színárnyalattal. Alternatív megoldásként lehetőség van a geotextília és a felső nehéz medencefólia legalább 1,5 mm vastagságú nyújtására a bélelt betonra. Építésük során nagyon könnyű elérni a kívánt formát, különböző lépcsőket vagy a medence bejáratait, vagy akár különböző mélységeket elérni a vevő egyedi igényei szerint. Gondolkodni kell azon, hogy hová helyezzük a skimpert, vagy hogyan fogjuk felépíteni a túlcsorduló síkokat. A túlfolyó medencék esetében nagyon pontosnak és következetesnek kell lenni a síkok és lejtők építésében, mert a későbbi módosítások már nagyon bonyolultak. A skimmerrel ellátott medencék esetében viszont figyelembe kell vennünk a szivattyú és a szűrés jövőbeni elhelyezkedését, hogy ezek az eszközök védve legyenek az időjárástól.

Kerámia vagy üvegszálas medencék
A medence testét a gyártó mérésre készíti, és az egész építési területre viszik. Itt egy előre elkészített ásatásban szerelik fel, általában daruval. Ezért érdemes véleményt választani erről. A helyszínnek elérhetőnek kell lennie ezzel a daruval, és nem akadályozhatja az elektromos vezetékeket. A medencetestet lapos beton felületre kell helyezni, amelynek paramétereit a gyártó határozza meg a vízmennyiségtől és ezáltal a megtöltött medence súlyától függően. Miután a medencét egy előkészített alapra helyezték, még mindig száraz betonnal betonozzák annak érdekében, hogy a medence esetleges kiürítése után át lehessen vinni a terep terhelését. Végül csempe kerül a medence köré, akár betonból, akár fából, ezáltal kiküszöbölve a szennyeződés bejutását a medencébe. Kerámia burkolólapok felszerelésekor nagyon fontos, hogy csúszásgátló módon készüljenek. A medence megfelelő kiegészítője a kerti zuhany, amely szintén csökkenti a szennyeződések medencébe jutását.

Rozsdamentes medencék
Előállításuk és összeszerelésük módja megegyezik az előző ponttal, a különbség a medence súlyában van, és ami még fontosabb, az ára legalább kétszer magasabb. Előnye a higiénikusabb működés és a medencevíz minőségének könnyebb karbantartása.

Az itt felsorolt ​​összes típusú medence kiegészíthető olyan eszközökkel, amelyek javítják a használat kényelmét, különösen:

 • ellenáram, amely intenzív úszást tesz lehetővé még kisebb medencékben is,
 • hőszivattyú a víz melegítésére, amely áprilistól októberig meghosszabbíthatja az úszási szezont,
 • a tetőfedésel megvédhetnek minket a szennyeződéstől, de megakadályozhatják a háziállatok nem kívánt látogatását is.