Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Medencefedés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Medencefedés

Szakértőre van szüksége a Medencefedés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Állítsa fel és fedje le ai különálló szabadtéri medencét

A kültéri medence mindig gazdaságosabb. A fedés hozzáadása után is alacsonyabbak lesznek a költségek, mint a beltéri medence esetében.

A kültéri medencék fenntartása olcsóbb, különösen, ha figyelembe vesszük a teljes energiaköltséget. A kültéri medencéket lehet természetesen szellőztetni. Ez hasznos a káros vegyi anyagok, például a klór eltávolítására. A rosszul szellőző beltéri medencék ki vannak téve ennek a káros hatásnak.

A tető lehetővé teszi, hogy a szabadtéri medencét egész évben használhassa. Sokféle kültéri medence tető létezik. Rögzíthető, visszahúzható és levehető fedelek lehetnek. Függönyből, üvegből vagy szövetből készülhetnek. És vannak jó, jobb és még jobb lehetőségek.

A felfújható "buborékok" vagy medencekupolák a jó választás példái, és általában 1,5 millió forintba kerülnek. Bizonyos védelmet nyújthatnak az időjárással szemben, és segítenek megakadályozni a szennyeződés bejutását a medencébe.

A jobb lehetőségek közé tartoznak a cső-, keret- és szövetszerkezetek. A legjobb megoldás a szabadon álló szerkezetek, amelyek tartalmaznak kicsúsztatható tetőt. 18,5 millió forintba vagy annál többe kerülhetnek, de a fedett medence minden előnyét kínálják, miközben szabadtéri élményt nyújtanak. 

Teljes körű útmutató a medencefedés stílusához és kialakításához

Különféle polikarbonát tetőprofilok úszómedencékhez

Minden medencetetőnkhöz erős és tartós anyagokat használunk. Ez azért van így, mert ezt a készüléket kedvezőtlen időjárási és éghajlati viszonyokra tervezték, például erős szél (legfeljebb 230 km/h). Természetesen ellenállnak a nagy hóterhelésnek - 900 kg 1,5 m-enként.

Ezek sokoldalú tetőszerkezetek, amelyek magukban foglalják:

Extrudált alumínium - a medence tetejének teljes konstrukciója alumínium segítségével készül
Szilárd polikarbonát lemez - elsődleges üvegezőanyagként, kiváló fizikai és kémiai tulajdonságokkal 

Üvegezési anyagainkhoz polikarbonát táblát használunk - kiváló tömör polikarbonát lapokat.

Amint ebben a cikkben olvasni fog, ezeket a tetőket maximális teljesítményre tervezték még kedvezőtlen időjárási körülmények között is.
A tervek lehetővé teszik számukra, hogy szépséget varázsoljanak a szabadtéri lakóterekbe.

Sokféle medencefedés létezik. Önön múlik, hogy kiválassza-e az igényeinek megfelelőt.

Különböző stílusú polikarbonát stílusok medencefedéshez

Milyen dizájnt választ?

Önön múlik, hogyan választ. Segítünk dönteni.

Ne feledje, hogy a medencetetők mindegyike megfelel a tetőfedésre vonatkozó előírásoknak és szabványoknak. Ez biztosítja, hogy a medenceburkolat valóban biztonságos legyen.

A medence tetőfedésének leggyakoribb formái és mintái a következők: 

Lapostető kialakítás

Hagyományos dizájnnak tartjuk. A legtöbb ember nyilvánvalóan nem szereti a lapos tetős medencét. Elvileg a teljes burkolat négyzet vagy téglalap alakú. A tető és a falak is általában 90 fokos szöget zárnak be.

Polikarbonát lemezből és extrudált alumínium rudakból készül.

A lapos tetőszerkezet fő hátrányai a következők:

  • Nem túl vonzóak - ez az egyik fő oka annak, hogy az emberek kerülik.
  • A víz felhalmozódik a felszínen, mert nincs lejtő, amely lehetővé tenné a víz elvezetését.
  • Ezért a hó nem csúszik le a felületről, ami növeli a tető összeomlásának valószínűségét.
  • Többek között ezek az okok, amiért nem ajánljuk az ilyen típusú tetőt. Általában a legtöbb ember átépítteti a lapostetőt más típusra. 

Ferde tető kialakítás

Ez egy lapostető, enyhe lejtéssel.
Ezek a javaslatok látszólag a lapos medencetetővel ellátott tetőfedés néhány hátrányának kiküszöbölését célozzák. Ez a konstrukció olyan, hogy a tető 90°-nál kisebb szöget zár be a fallal az egyik oldalon, és 90°-nál nagyobb szöget zár be az ellenkező végén.

A legfontosabb, hogy a megdöntött minták lassan lecsúsztatják a vizet a tetőről. Emiatt ez a tető nincs kitéve nagy terhelésnek. A legtöbb ember azonban nem szereti ezt a típusú fedést, mert nem vonzó.

Ez azonban egy egyszerű kialakítás, amely garantálja a polikarbonát medencefedés minden előnyét.

Ezek a tetőfedő konstrukciók gyakoriak a főépülethez közeli úszómedencékben. Ezért a tető egyik vége a főépülethez van rögzítve. 

Nyeregtetős kialakítás medencefedéshez

Ez egy másik népszerű tetőfedő kialakítás a legtöbb medencetetőnél.

Az előző kettőtől eltérően a legtöbb lakástulajdonosnak tetszik ez a kialakítás, különösen egy nagy horderejű medence tetőfedéséhez. Ez az a hely, ahol a medence tetejének két lejtős oldala találkozik a tető gerincén. Ez háromszög alakú kiterjesztéssel végfalakat hoz létre.

Választhat egy nyeregtetőt vagy több, egymásra csúsztatható kivitelt. Attól függ, hogy rögzített vagy visszahúzható medencefedélre van szüksége. 

Kupola tető minták medencefedéshez

Ez egy másik gyakori típusú tetőszerkezet. A medence teteje általában félkör alakú.

A karbantartási és telepítési folyamat egyszerű. A kupola tető különböző konfigurációkban is kapható. Kérhet egyedi kialakítást is. 

Medencetető félköríves borítással

Rendelhet alacsony vagy magas profilú medencefedőt. A magas medenceborítás azonban mindig a legjobb. Elegendő helyet biztosít a medence tetejét díszítő összes többi elem beépítéséhez.

A medence tetője ívelt alumínium rudakból és polikarbonát tetőfedőből készült. 

Manzárd borítás

Ha nem szeretné lefedni a kupolamedencét, akkor a manzárd borítás kialakítása is jobb választás lehet. A manzárd alakja lekerekített élekkel rendelkezik, amelyek a szemközti falakkal több mint 90 fokos ízületet alkotnak. A lejtős oldalak nem képeznek kötést a tető közepén, mint az oromzatos kivitelek esetében. Ehelyett ez két lejtős oldal, amelyek sík felülettel vannak összekapcsolva, amint az alább látható.

Ez egyedi megjelenést és formatervezést kölcsönöz a kültéri medencének, amely élénk és szórakoztató. 

Összefoglalás

Amint láthatja, számos tetőfedési stílus és kivitel áll rendelkezésre a medencefedésére. Választhat manzárdot, kupolát, lapos vagy lejtős kialakítást. Ezen kívül egyéni formákat is választhat.