Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Mobilgarázs

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, TIG-hegesztéshez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 161 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Mobilgarázs

Szakértőre van szüksége a Mobilgarázs kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 161 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

Mobilgarázsok

Ismerősen hangozhatnak az olyan garázsokkal kapcsolatos szavak, mint a „moduláris”, a „hordozható” vagy a „panel”. A "moduláris" és a "hordozható" kifejezéseket az előregyártott garázsok típusainak leírására használják.

Amikor egy előregyártott garázst "modulárisnak" neveznek, ez gyakran azt jelenti, hogy több előre legyártott, nagyobb "modul" formájában érkezik a helyszínre, amelyek a szállítás után végleges összeszerelést igényelnek. Ez a garázs lehet emeletes külön tetőtérrel, dupla garázs, vagy valami még nagyobb.

A "hordozható" garázsokat általában teljesen összeállítják. Szállításkor egyszerűen a kívánt helyre kerülnek. Ha szükséges, később szétszerelhetők és áthelyezhetők egy másik helyre.

Mind a "moduláris" garázsokat, mind a "hordozható" garázsokat általában kész alapokra helyezik, például tömörített kavicson. Ha a megfelelő garázs keresése közben találkozik a "hordozható", a "moduláris" vagy a "panel" kifejezésekkel, biztos lehet benne, hogy mindhárom alkalmas arra, hogy egy jó és minőségi garázst szerezzen!

Ebben a blogbejegyzésben tisztázzuk a "mi az az előregyártott garázs" kérdéssel kapcsolatos összes kétértelműséget, és egyidejűleg öt előregyártott garázstípust hasonlítunk össze.

Mi az a mobilgarázs?

A mobilgarázst a gyártó teljesen vagy részben összeszerelte, mielőtt a helyszínre szállította. Méretétől függően a garázs felépítése és alkatrészenként történő szállítása lehetővé teszi a helyszínen történő gyors és könnyű elhelyezését. Röviden, az előregyártott garázsok előre legyártott, hordozható kivitelek, amelyek lehetővé teszik az időhatékony és egyszerű helyszíni szállítást és összeállítást.

Mik a mobilgarázsok előnyei?

Az elmúlt években a mobilgarázsok Magyarország egész területén ezrek számára bizonyultak tartós megoldásnak. A moduláris garázsok különösen előnyösek azok számára, akiknek a házában nincs garázshelység vagy külön garázsépület. Íme néhány további előny, amelyek arra késztetik a háztulajdonosokat, hogy egy előregyártott garázst vásároljanak és azt házhoz szállítsák!

Megfizethetőség

Az előregyártott garázsok rengeteg pénzt takarítanak meg Önnek, különösen, ha egy moduláris garázskészlet mellett dönt. A modulos garázsok kevesebb pénzt igényelnek, mint a hagyományos garázs építésének költségei.

Testreszabás

Ezek a garázsok sokféle stílusban és anyagban kaphatók, Ön szabadon válogathat! Lehet egy garázs egyszerűen "polcról leemelt" vagy újratervezett. Megjegyzés: minél több az egyéni igény, annál nagyobbak lesznek a végső költségek.

Időhatékonyság

Ahelyett, hogy hónapokat várna a garázs megépítésére, egy előregyártott garázs napok alatt az otthonába kerülhet!

Környezetbarát

Az előregyártott garázsok környezetbarátabb választás, mert kevesebb hulladékot termelnek - az egyik garázsból megmaradt anyag felhasználható a másikhoz.

Most nézzük meg közelebbről az előregyártott garázsok néhány típusát. Ne feledje, hogy a tartósság és a minőség kulcsfontosságú tényezők, amelyek elengedhetetlenek az Önnek legjobb előregyártott garázs kiválasztásához!

A mobilgarázsok típusai

Teljesen felépített garázs egy autó számára

Ez a klasszikus előregyártott, előreépített garázs. A mobilgarázst egy autó számára úgy terveztek meg, hogy abban bármely normál méretű jármű vagy teherautó elférjen. Olyan padlója van, amelyet nagy terhelésekre terveztek. A nehéz terhelésekhez igazított nehéz padló évekig tartó tartósságot jelent, miközben csökkenti a garázs általános költségeit - drága alapozás nélkül. Fontos, hogy a választásnál ne csak az jármű méretét, hanem a garázsban tárolt eszközei helyigényét is figyelembe vegye.

Dupla garázs két darabban kiszállítva

A mobilgarázsok sok lehetőséget kínálnak! Ha az egyik nem elég nagy, vagy ha Ön több járművel is rendelkezik, akkor a dupla szélességű garázs a megfelelő választás! Az ilyen típusú előregyártott garázsok elég nagyok ahhoz, hogy több jármű befogadására is alkalmasak legyenek. A garázs két modulból áll, amiket azután a helyükre illesztenek. A járműtárolás mellett ez a dupla kialakítás műhelyként vagy szervezett raktárként történő használatra is ideális! A dupla széles garázsok nagy szilárdságú padlóval és rétegragasztott gerendákkal is készülnek.

Fém mobilgarázskészlet

A mobilgarázsok közül ez a DIY változat, a "barkácsolós", ami azt jelenti, hogy az összes alkatrészt leszállítják, majd Ön maga építi fel a garázst. Azonban a fém mobilgarázsok teljesen előre összeszerelve is megrendelhetők. A fém mobilgarázsokat akkor is könnyű felépíteni, ha az önszerelést választja. Itt figyelembe kell vennie a garázs építéséhez szükséges többletidőt is. Ezek a garázsok az egyik legolcsóbb lehetőség! A fémgarázsok a tűzállóságukról is ismertek, és praktikus megoldást jelentenek az Ön járművének a tárolására!

Garázskészlet gerendákból

Első olvasatra talán nem szívesen állítatna fel egy garázst fagerendákból. De ne riadjon vissza az elnevezéstől! A fagerendákból készült garázsok ugyanabba az építési családba tartoznak. Ezek az előregyártott garázsok szintén önállóan összerakhatók. A gerendából készült garázsok úgy néznek ki, mint egy fészer. Az épületet faoszlopok támasztják alá, amelyeket az alapokhoz kell rögzíteni. Ezeknél a garázsoknál a fémkapu a legnépszerűbb, de vannak más lehetőségek is. A padló gyakran beton.

Mobilgarázs három autó számára

Ha a dupla nem elég, válassza a triplát! A moduláris garázsok sokféle méretben kaphatók. Egy, három autó számára gyártott garázs bőséges teret kínál a járműveinek, traktorainak, motorkerékpárjainak és egyebeknek! A dupla garázshoz hasonlóan az előregyártott tripla garázst is három darabban szállítják, majd a helyszínen összeállítják. Tartós padlózattal készülnek, amely elég erős járművek, motorkerékpár vagy egy fűnyíró támogatásához. A mobilgarázsok sokféle méretben kaphatók (a piacon négy autó számára is található garázs).

Két követelmény a mobilgarázsok esetében

Amikor egy új kültéri raktárépületbe - egy mobilgarázsba - fektet be, szükséges, hogy a garázs megfeleljen két alapvető követelménynek.

1. Az első a sokoldalúság. A garázs elég lesz-e ahhoz, hogy Ön hosszú távon biztonságban tudja benne a járműveit és egyéb dolgait?

2. Azt szeretné, ha az előregyártott garázs hosszú távú megoldást jelentsen. A választott moduláris garázs elég ideig ki fogja bírni?

Néhány dolgot figyelembe kell venni a terve kidolgozása során:

1 - Járműtárolás: Hány járművet tervez tárolni a garázsban?

Ez elsőre egyszerűnek tűnhet - ha 2 autója van, akkor 2 parkolóhelyet szeretne, igaz? Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, a járművektől eltérő felszerelés. Ez magában foglalhatja az utánfutókat, quadokat, a fűnyírókat vagy más kerti gépeket. Szerencsére kevesen vásárolnak garázst anélkül, hogy belegondolnának, hány járművet is akarnak abban tárolni.

2 - Hobbi helység: Mennyi extra helyet szeretne a garázsban a jármű leparkolása után?

Sokan úgy gondolnak egy garázsra, mint egy helyre, ahol egy nagy íróasztal található, a szekrényekben vagy a falon rengeteg hely van a szerszámoknak. De ha egy munkaasztalra is szüksége lesz a garázsában, akkor ezt is figyelembe kell vennie a tervezés során.

Mi történik, ha nem gondol előre az extra helyre?

Képzelje el, hogy az autóját leparkolja a garázsban, és nem hagy helyet a munkaasztal számára. Hirtelen azt tapasztalja, hogy szerszámai veszélyesen közel vannak az autójához, szinte hely sincs a valódi munkához!

Ha többet szeretne megtudni a mobilgarázs optimalizálásáról, olvassa el a cikkünket az előregyártott, tetőteres dupla garázsokról!

3 - Tárolóhely: Szüksége van további oldalsó helységre vagy tetőtérre?

Ez az asztalhoz vagy a más eszközhöz hasonló kérdés. A garázs tetőterében kialakított tárolóhelyek vagy más kis területek nagyszerű módjai a tárolásnak!

4 - Méretek: Tehát mennyi helyre lesz szükségem?

Az átlagos méretű autók, kisbuszok és terepjárók esetében kövesse az alábbi utasításokat:

 

1 autó: a garázs szélessége 3.5 - 4 m
2 autó: szélesség 8-10 m
 3 autó: 10-12 m

Ha Ön úgy tervezi, hogy egy kisteherautót vagy egy nagyobb járművet parkol a garázsban, akkor minden egyes szakaszhoz hozzá kell adnia további 0,5 m-t! Ezek a méretek elegendő helyet jelentenek az átlagos járművek parkolásához, az ajtók kinyitásához stb. De nem teszik lehetővé sok kiegészítő felszerelését és tárolását.