Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Műanyag ablakok

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, műanyag ablakokhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Műanyag ablakok

Szakértőre van szüksége a Műanyag ablakok kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Vinil ablakok

Sok lakástulajdonos számára a vinil ablakok megfizethető alternatívát kínálnak a drágább lehetőségekhez képest. Vásárlásukkor fontos gondoskodni arról, hogy a gyártó garanciát vállaljon rájuk mindaddig, amíg az áruk indokolt. Ha olyan ingatlanja van, amelynek ablakai jelentős élettartammal rendelkeznek, ez növeli az ingatlan értékét, és megakadályozza a jövőbeni cseréket, ami szép pénzösszegbe kerülhet. Ez a cikk segít a tulajdonosoknak megérteni, hogy mennyi ideig tartanak, és mit várhatnak el az új és meglévő vinil ablakoktól.

Mennyi ideig bírják a vinil ablakok?

A vinil ablakok átlagos élettartama

A legtöbb vinil ablak átlagosan 20-40 évig bírja. Azon ablakok élete azonban, amelyekre gyakran és intenzíven süt a nap, nem tart sokáig. A hő is szerepet játszhat az ablakok minőségének romlásában, ezért a forró éghajlat gyakoribb cserét igényelhet. A nedves levegővel rendelkező helyeken, különösen intenzív napfény nélkül, az ablakokat fokozatosan károsíthatja a víz és a káros mikroorganizmusok. Másrészt az olyan helyiségekbe telepített ablakok, ahol ezek a feltételek nem állnak fenn, az átlagosnál jóval tovább tarthatnak. Azok a tulajdonosok, akik nem törődnek a karbantartással, nagyobb beruházásra számíthatnak.

Garancia

Fontos tényező a megfelelő ablakok megvásárlásakor az az idő, amelyre a gyártó garanciát vállal. Bár a tulajdonos nem tervezi a garancia igénybevételét, a gyártó által a garanciára biztosított idő jelezheti az ablak várható élettartamát. A legtöbb vinil-ablakra több mint 15 éves gyártói garancia vonatkozik, néhányra 25 év garancia vonatkozik. Ezek a garanciák azonban általában olyan feltételeket tartalmaznak, amelyek elvárják, hogy a tulajdonos megfelelő szintű ellátásban részesüljön a garancia igénybevételéhez. A nem megfelelően karbantartott, zord időjárásnak kitett vagy szándékos károsodás miatt törött ablakokra általában nem vonatkozik a garancia.

Élettartam-hosszabbítás

Szerencsére a tulajdonosok egyszerű rutin karbantartással számíthatnak ablakaik élettartamának meghosszabbítására. A gyakran kedvezőtlen körülményeknek kitett ablakokat védő tömítőanyaggal kell bevonni az elhasználódás elkerülése érdekében. Ezzel szemben az erős UV-sugárzásnak kitett ablakokat árnyékolni kell a repedések elkerülése érdekében. A tisztítás és a gyártó utasításainak követése általában elegendő ahhoz, hogy a vinil ablakok hosszabb élettartamúak legyenek.

Vinyl és fa ablakok?

A fa ablakok nem feltétlenül jobbak, mint a vinil ablakok. Inkább attól függ, hogy mit keres. Például, ha fontos a hosszú élettartam, akkor előnyben részesíti a vinil ablakokat, amelyek hosszabb ideig tartanak. Bár a fák élettartama csak körülbelül 15-20 év, sokan éppen a megjelenésük miatt keresik őket.

Vinil és fém ablakok

Sokan azért is választják az alumínium ablakokat, mert hosszú élettartamúak. Körülbelül 20-25 évig tartanak. Az alumínium problémája az, hogy hajlamos a sérülésekre. Ha olyan területen tartózkodik, ahol az időjárás gyakran és intenzíven változik, előfordulhat, hogy gyakrabban kell cserélnie az ablakokat. Az alumínium másik hátránya a rozsdásodás, ami a vinil ablakoknál nem fordul elő.

Üvegszálas vs vinil ablakok

Az üvegszál egy másik hosszú távú lehetőség, de ismét megvannak az előnyei és hátrányai. Az üvegszálas ablakok akár 50 évig is bírják, ami nagyszerű, de természetesen megvan az áruk. A kezdeti befektetés lényegesen magasabb. Az üvegszálas ablakok szintén nem állnak rendelkezésre olyan könnyen, mint a vinil ablakok, és ezek telepítése nagyobb kihívást jelenthet. Ez telepítési költségekkel is jár. Az üvegszálas ablakok azonban nagyszerű választás a magasabb ár ellenére.

Élettartam

Érvek és ellenérvek

Vinil ablakok

 • 20-40 év
 • Energiahatékony
 • Olcsó karbantartás
 • Egyszerű telepítés
 • Nagy garanciák
 • Nem természetes termék
 • Vannak, akik más megjelenést részesítenek előnyben
 • Nagy minőségi választék

Fa ablakok

 • 15-20 év
 • Klasszikus stílus
 • Természetes anyagok
 • Viszonylag rövid élettartam
 • Sebezhető a termeszekkel és más rovarokkal szemben
 • Rothadásra hajlamos

Alumínium (fém) ablakok

 • 20-25 év
 • Könnyű
 • Gazdaságos
 • Erős
 • Foltra és szennyeződésekre érzékeny
 • Fennáll a rozsdásodás veszélye 

Üvegszálas ablakok

 • Akár 50 év
 • Jobb szigetelés
 • Nagy zajszabályozás
 • Ez jobban növeli az ingatlan értékét, mint más típusú ablakok
 • A leghosszabb élettartam
 • Drága, viszonylag ritka
 • Bonyolult/drága telepítés

A vinil ablakok viszonylag hosszú élettartamúak. Az üvegszálból készült termékekhez képest megfizethetőek és akár évtizedekig is eltartanak.

Vinyl és fa ablakok karbantartása

A fa ablakok több karbantartást igényelnek, mint a vinil ablakok. A fát 3-4 évente újra kell festeni vagy lazúrozni, hogy megvédje az időjárástól. Éppen ellenkezőleg, a vinil ablakok könnyen karbantarthatók, nem kell őket festeni vagy lazúrozni. Egyszerűen mossa le őket, évente egyszer ellenőriztesse, hogy minden rendben van-e.

Különleges kialakítású vinil ablakok

Vásárláskor sokan azt gondolják, hogy csak fehér közönséges ablakokat kapnak. De ennek egyáltalán nem kell így lennie. A vinil ablakok különböző színűek és kivitelűek lehetnek, hogy megfeleljenek az ingatlanának. Ha szereti a fát, akkor vinil ablakokat készíthet fa laminátumból, így könnyen hozzáillesztheti a belső térhez. A valósághű kinézetű fa laminátumok különböző fafajtákban kaphatók, például tölgy, cseresznye és juhar.

A fa és vinil ablakok karbantartására vonatkozó követelmények

A fából készült vagy vinil ablakok érik meg jobban?

A 2016-os költségjelentés szerint a vinil ablakok jobb vételt jelentenek. A vinil ablakok több tízezer forinttal olcsóbbak, mint a fából készült ablakok, és hosszabb ideig tartanak. A faablakok költségeik mintegy 72,1%-át térítik meg, míg a vinil ablakok költségeik akár 73,3%-át is megtakarítják.

Mik azok a vinil ablakok?

A vinil faablak vinilből és fából készül. Az ablakkeret alja fából készül, a külsejét pedig vinil borítja. Ennek eredményeként a vinil borítású faablakok vonzóbb választás, mint a faablakok, mert a külső kevesebb karbantartást igényel. A vinil ablakokhoz képest azonban továbbra is jelentős karbantartást igényelnek.

Hogyan lehet kicserélni a faablakokat vinilre? Javítsa meg a régi faablakokat, vagy cserélje ki őket vinilre?

Ha régi faablakai vannak, érdemes öt év után kicserélni. Az új vinil ablakok energiatakarékosabbak, pénzt takarítanak meg és olcsóbbak lesznek, mint az új faablakok.

Valóban jobbak a vinil ablakok, mint a fából készültek?

A válasz az Ön igényeitől függ. Ha alacsony karbantartási és költséghatékony alternatívát keres, a vinil ablakok a legjobbak. Ha gyakran szeretné megváltoztatni az ablakok színét, a faablak jobb választás.