Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Parkettázás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 271 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Parkettázás

Szakértőre van szüksége a Parkettázás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók27 130 szolgáltató az Ön környékén
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István A.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Dugulás elhárítás 10 éve. WC, mosdó, konyhai lefolyók, fürdőszoba. A csöveket magasnyomású mosóval is átmossuk. Szükség esetén a lefolyók és csaptelepek cseréje is.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Vivien V.

vállalat
Budapest
4,9
Asztalos

Évek alatt szerzett tapasztalataim: villanyszerelés, gipszkartonozás, viz szerelés és szerelvényezés, márka és méret független lapra szerelt bútorok összeszerelését és átalakítását vállaljuk🔧🔨🛠🔩🧰 Emellett egyedi bútorok, polcrendszerek kivitelezése. Háztartási textil varrása egyedi elképzelések alapján, pl babzsák fotel, függöny, törölköző, ágynemű, home decor párnák, kültéri/vízhatlan bútor párnák, napernyők készítése. Ha a felsoroltak között nem találod elképzelésed, írj nekünk Ingyenes helyszíni felmérés🔍📝 Munkáink rövid határidő alatt elkészülnek, akár hét bármely napján💣 Szabad időpontért keress minket bizalommal üzenetben📩 vagy telefonon☎️ #bútorszerelés #egyedibútor #textil #párna #homedecor #konyha #függöny

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István K.

Egyéni vállalkozó
Bicske
4,8
Kőműves munkák

Kertészeti munkákat, famunkákat az ácsszerkezettől a bútorokig, és kőműves munkákat vállalunk. Három főből álló brigádunk tagjai az építő ipar különböző területein jártasak, ezért komplett felújítási munkákat is vállalunk. Jól összeszokott csapat, gyors és pontos munkavégzés. A munkánkat gyakran segitik külsős szakemberek, például építő mérnök, így elkerülhető, hogy ne csak egy-egy szakterületen legyen minden hibamentes, hanem a teljes munka egyben is kifogástalan legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Rövid útmutató a parketta lerakásához

A parketta olyan klasszikus, amely stílust és luxust kölcsönöz minden belső térnek. Felszerelésük azonban nem olyan egyszerű, mint más típusú padlóburkolatok esetében. Ezért ezt a szakértőkre kell bíznia. Nos, ha meg meri tenni, és saját maga szeretné lerakni a parkettát, hozunk néhány tippet és trükköt, amelyek segítségére lehetnek.

Számolja ki, hány parkettára lesz szüksége

Az első dolog, amit tudnia kell a parketta lerakása előtt, hogy hány darabra lesz szüksége. Könnyen kiszámolhatja. Nem kell mást tennie, mint megszoroznia a hosszt a szoba szélességével, és a hulladék 10-20%-át hozzáadni a helyiség méretétől (a nagyobb helyiségek kevesebb hulladékot igényelnek), a szükséges vágások számától és a mintázattól függően. 

Először fejezzen be minden előkészítő munkát

Bármilyen fapadlót csak minden előkészítő munka befejezése után szabad lefektetni (beton, gipszkarton, csempe, simító, falfestés stb.). Ugyanakkor a fektetés előtt meg kell győződnie arról, hogy semmi sem lepheti meg, ami nedvességet okozhat a helyiségben.

A parkettákat akklimatizálni kell

Van egy kulcsfontosságú tényező, amely meghatározza, hogy a parketta illeszkedik-e a helyiségbe vagy sem. Ez a tényező a nedvesség mennyisége. Két héttel a parketta lerakása előtt a helyiség páratartalmának 40-6% tartományban kell lennie, a hőmérsékletnek pedig legalább 18-23 °C-nak kell lennie. Higrométerrel könnyedén mérheti a páratartalmat.
A fa higroszkópos anyag. Nedves körülmények között száradás után újra nyúlik, zsugorodik, így a padló szezonális "mozgása" természetes és nem akadályozható meg. A "fatűrés" kifejezést a fa méretének és vastagságának változásaira is használják, amelyek a páratartalom és a hőmérséklet változásai miatt következhetnek be. A normál tűrés méterenként 3 mm.

Ahhoz, hogy a parketták ne legyenek hajlamosak elmozdulni és deformálódni, a parkettákat akklimatizálni kell. Úgy, hogy legalább két héttel a tervezett fektetés előtt vigye fel őket abba a helyiségbe, amelybe fektetni szeretné. Ott hagyja a parkettát, hogy alkalmazkodjon a szoba klímájához.

Alaposan készítse elő az aljzatot

Az aljzat előkészítése a sikeres parkettázás legfontosabb része. A parkettának van egy nagy előnye. Szinte bármire felhelyezhetők - betonra, száraz esztrichre, önterülő keverékre, rétegelt lemezre vagy forgácslapra. Azonban soha nem szabad közvetlenül a padlóra fektetni.

Minden aljzatnak szerkezetileg szilárdnak, vízszintesnek és száraznak kell lennie, és az aljzat nedvességtartalma nem haladhatja meg a 12%-ot. Stabilnak, szilárdnak, tisztának, víz- vagy foltmentesnek kell lenniük, és nem tartalmazhatnak régi ragasztómaradványokat.

Hogyan kell eljárni a fektetés során?

Számos népszerű parkettaminta létezik – téglaszövés, átlós kosár, és messze a legnépszerűbb a halszálka. Bármelyik mintát is választja, a fektetési eljárás mindenki számára hasonló. Általában úgy kezdődik, hogy egy középvonalat húzunk a szoba közepére. Ettől a vonaltól kezdje el a parkettát a teljes hosszában. Fokozatosan és óvatosan húzza ki a mintát a vonaltól, amíg el nem éri a szoba szélét, hagyva 12-15 mm-es rést. Ezt a rést azért hagyjuk meg, hogy szabad teret hagyjunk a parketta esetleges „kiterjedéséhez” az említett szezonális páratartalom miatt. Ezután szegélyléccel kell lefedni a rést, hogy egyáltalán ne látszódjon.

Hogyan kell eljárni a már használt parketták lerakásakor?

Az eljárás ugyanaz, mint az új parketták esetében. Az egyetlen különbség az, hogy a korábban használt parkettát meg kell tisztítani. Ha a használt parketták alsó oldalán bitumennyomok vannak, azt alaposan le kell kaparni és meg kell tisztítani. Ami a ragasztót illeti, nem kell teljesen tisztán eltávolítani, de minél többet eltávolítjuk, annál jobb. Arra viszont ügyeljünk, hogy az új ragasztóréteg elég vastag legyen ahhoz, hogy a parketta szépen vízszintesen lerakható legyen. Azonban a parketta nyelveire és barázdáira kell összpontosítania. Kosztól mentesnek kell lennie, különben nehezen csúsztathatja be őket. A parketta felületén lévő szennyeződések és karcolások nem kell, hogy zavarják, mert később lecsiszolhatók. 

Hogyan csiszoljunk parkettát?

A csiszolást óvatosan és módszeresen kell végezni, hogy elkerüljük a csúnya karcolásokat. A legjobb, ha a padló fő részén orbitális befejező csiszolót használunk, és a széleket élcsiszolóval csiszoljuk. Az őrlést nagyobb szemcsemérettel kezdjük, majd fokozatosan őröljük a finomabbal. Csiszoláskor ügyelni kell arra, hogy ne fusson rá a csiszolóforgács, mert különféle foltok, karcolások jelenhetnek meg. Szükség esetén fagittel is kitöltheti őket.

Lakkozni vagy nem lakkozni?

A lakkozást nem javasoljuk, ha a parketták különböző fafajtákból készülnek, mivel minden fa egyedi tulajdonságainak megfelelően eltérően reagál a foltra. Jelenleg a vízbázisú lakkok a legnépszerűbb és legtartósabb választás padlóburkolatokhoz.

Hogyan védjük a parkettát?

A lakkok biztosítják a legjobb felületvédelmet a parkettához. Ha azonban ezeket választja, legyen óvatos az alkalmazásuk során. Ne feledje azt is, hogy az olajozott padlók színe megváltozhat és idővel sárgává válhat. Ha ezt a lehető leghosszabb ideig szeretné megakadályozni, ne tegye ki a parkettát közvetlen napfénynek. Szőnyegek elhelyezésével megvédheti őket tőle.