Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Pergola
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Pergola

Szakértőre van szüksége a Pergola kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Minden, amit a pergola építéséről tudnia kell

Sok háztulajdonos felfedezte a kertek varázsát a pihenés és az általuk kínált szórakozás érdekében. Mivel sok szabadidőt töltenek a kertben, gyakran elgondolkodnak azon, hogyan lehetne tovább szépíteni vagy javítani házuk külsején. A háztulajdonosok gyakran lelkes kertészekké válnak, akik folyamatosan javítani akarják ezt a teret. Virágokkal, gyümölcsfákkal, kerti bútorokkal vagy más eszközökkel szeretik és gyakran szépséget és látványosságot kölcsönöznek kertjüknek. Ezek a fejlesztések nemcsak a tulajdonosokat és a jó hangulatot teszik boldoggá, hanem megteremtik az otthon személyiségét, melegségérzetet kölcsönöznek, vagy családi vendégszeretetet sugároznak. Ha új kiegészítést tervez kertjében, fontolja meg a pergola vásárlását és telepítését. A pergola megvásárlásának számos oka van.

A pergola egy többcélú kerti szerkezet, amely akár a házhoz csatlakoztatható, akár külön is megépíthető. Ez egy nyitott szerkezet, és több alkalommal is használható, például grillező, kandalló vagy ülősarok a család és a barátok számára a kertben. Ha fontolgatja, hogy pergolát szeretne hozzáadni a kertjéhez, tudnia kell néhány alapvető információt annak felépítéséhez.

A pergola célja

Az első dolog, amit figyelembe kell venni a pergola építésekor, hogy mire szeretné használni. Ez segít eldönteni a pergola kialakítását és helyét. A legtöbb pergolát nem szabad árnyékba helyezni, mert félig nyitott falakkal rendelkeznek, néha hálókkal vagy keskeny falapokból készült rácsokkal. Ezért nagyszerűek fedőlapként vagy a grillnél ülve, így némi menedéket kínálnak, és bizonyos mértékig védelmet nyújtanak az esőtől. A pergola másik népszerű használata az ülőhely, amely megvédi a napsütést, miközben kellemes hőmérsékletet és kényelmet biztosít. A szabadtéri étkezéseket gyakran lugas alatt végzik, és némi magánéletet és lehetőséget biztosít kertjének szinte egész éves használatára.

Pergola tervezése

A legtöbb esetben nincs szüksége építési engedélyre, hogy pergolát építsen a kerthez. Ez alól kivételek vannak, ha például védett területen tartózkodik. Ezért mindig érdemes ellenőrizni a helyi hatóságnál, hogy a házára nem vonatkoznak-e további előírások. Ellenkező esetben a pergola építése különböző engedélyek alá esik, ami jelentős időkésést okoz. Ezen a ponton el kell döntenie a pergola méretéről és helyéről is. Vannak, akik télikertként adják hozzá a ház hátsó részéhez, hogy védett helyet teremtsenek közvetlenül a teraszajtó mögött. Néha külön helyezkednek el a kert közepén. Győződjön meg arról, hogy elegendő tere van ahhoz, hogy körüljárhassa azt a helyet, ahol a pergola építését tervezi.

Anyagok

Számos lehetőség létezik a pergolák anyagának elkészítésére, de a fa továbbra is a leggyakoribb választás. A puhafa a legolcsóbb megoldás, de választhat nyomás alatt kezelt fát is. Ha valamivel lenyűgözőbb, feltűnőbb és nagyon hosszú életűre vágyik, egy tölgyfa pergola kiváló választás.

A pergolák tervezési lehetőségei számtalan

Amikor úgy dönt, hogy pergolát vásárol, az első fontos döntés az lesz, hogy befektet-e egy egyedi pergolába, amely pontosan megfelel az elképzeléseinek, vagy kész pegolát keres az Ön számára megfelelő helyre. kerti ajánlatok. Egy helyi szakmunkás asztalos tervezhet Önnek egy pergolát a semmiből, és elkészítheti közvetlenül az ingatlanán, vagy megvásárolhat egy komplett kész pergolát a sok ismert gyártó egyikétől. A kész pergola nem kínál rugalmasságot a tervezés szempontjából, de ma már több száz olyan kivitel van a piacon, amelyek közül garantáltan választhat. A kész pergola készletek általában téglalapokra és rögzített méretekre korlátozódnak. A beszállító azonban az összes elemet házhoz szállítja összeszerelésre és telepítésre készen.

Miután kiválasztotta az összes anyagot, készen áll a leendő pergola alapozására. A beton a legjobb módja annak, hogy a pergola tartóoszlopokat a talajhoz rögzítse, és biztosítsa a 100%-os stabilitást és helybiztonságot. Ha nem betonfelületre vagy szilárd alapú helyre helyezi a pergolát, akkor a pergolaoszlopokat fémlemezekkel kell rögzíteni, amelyeket szilárd csavarokkal rögzít.

Anyagok

Egy másik fontos döntés az anyagok. Figyelembe kell venni a különböző anyagokat, valamint azok előnyeit és hátrányait.
 
Nyomás alatt kezelt fa: A nyomás alatt kezelt fából készült Pergola gyakran a legolcsóbb választás. Ez azonban befolyásolhatja tartósságukat, mivel a nyomás alatt kezelt fa idővel deformálódhat, repedezhet és romolhat. Ez a fajta pergola általában akkor néz ki a legjobban, ha lakkozott vagy festett.
 
Cédrusfa: A cédrus (általában nyugati vörös cédrus) népszerű választás a pergolák számára. Természetesen rovarálló, és gyönyörűen néz ki. Hagyja kezeletlenül, hogy természetesen lágy ezüstszürke színűvé váljon, vagy színezheti, és fedőlakkot vihet fel színének megőrzésére. A cédrus pergola drágább, mint a nyomás alatt kezelt pergola, de a cédrus általában hosszabb élettartamot biztosít.
 
Vinil: Ha nagyon kevés karbantartást igénylő pergolát keres, a vinyl mindenképpen megfontolandó. A vinil felületet azonban nem lehet könnyen festeni, ezért a színek választéka korlátozott.
 
Üvegszál: Az üvegszálas pergolák általában a rendelkezésre álló anyagok közül a legdrágábbak, de jelentős előnyökkel rendelkeznek. Az üvegszálas pergolák nagyon erősek, ezért a talajhoz rögzített oszlopok távolsága nagyobb lehet. Az így épített pergolák szellősebbek és elegánsabbak, és tisztább megjelenést biztosítanak. Az üvegszálas bármilyen színnel festhető, és a szín jobban megmarad, mint a fán. Tartóssága és szilárdsága miatt az ilyen típusú anyagokat gyakran használják terasz építésére vagy egy meglévő kiterjesztésére. Az üvegszálas pergolák kis súlyuk miatt nem igényelnek olyan mély rögzítést, mint más anyagok.

Bővítse életterét

Ha már vásárolt egy teraszt, akkor valószínűleg úgy döntött, hogy kibővíti lakóterét. Ha annyira beleszerett a szabadtéri lakóterébe, hogy sok időt tölt ott, akkor biztosan rájött, hogy valami hiányzik egy nyári délutánon. Nyaranta a nap általában elég sokat süt, és a teraszon ülni ilyenkor nem teljesen kényelmes és kellemes. A pergola megvédi Önt a közvetlen napfénytől, és minden szabadidejét a kertben töltheti, akár délben, akár a nyári vihar kezdetén. A pergola nagymértékben kibővíti otthoni lakóterét, és megnöveli a szabadban töltött időt. A pergola, amelyet az Ön földjére terveztek és helyesen orientáltak, elegendő világosságot, hogy kellemesen üldögéljen alatta. Ha további védelemre van szüksége, telepíthet kihúzható árnyékolót vagy napellenzőt, amely még nagyobb árnyékot biztosít. Néhány napellenző megvédi Önt az enyhe esőtől, ha meglepi egy hirtelen nyári zápor.

Pergola - egy hely, ahol élvezni fogja az időtöltést

A pergola igazi varázsa akkor mutatkozik meg, amikor minden eleme a helyére kerül és formát ölt a szabadban. A pergolák teret biztosítanak minden modern elektronikus berendezésnek, amely szintre emeli a pergolát. A különböző lámpák és mennyezeti ventilátorok felszerelési lehetőségétől a kis hangszórókig vagy más tervezési fejlesztésekig. A lehetőségek végtelenek. A pergola kibővíti a szabadtéri teret, különféle tervezési lehetőségeket kínál, és akár szerény költségvetéshez is igazítható. Ha módot keres egy szabadtéri oázis létrehozására, amely nyugalmat kínál, a pergola tökéletes kiegészítője lehet teraszának és magának a teleknek.