Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Reluxa, zsaluzia javítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, redőnyök, reluxák javításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 153 szakember
4 318 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
252 005 + alkalmazásletöltés
Reluxa, zsaluzia javítása

Szakértőre van szüksége a Reluxa, zsaluzia javítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 153 szakember
4 318 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
252 005 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megjavítani a sérült vagy hajlott redőnyöket?

A reluxák és redőnyök keményen dolgoznak a természetes fény megszűrésén, a magánélet védelmén és a ház lehűtésén a forró napokon. A gyermekekkel, háziállatokkal vagy akár a házastárssal való együttélés azonban árthat nekik. A rosszul működő redőnyök pedig veszélyeztethetik magánéletét, kényelmét és otthonának megjelenését. A jó hír az, hogy néhány problémát pár perc alatt maga is megoldhat. Íme néhány gyakori probléma és megoldás.

Törött lamella függőleges redőnnyel

A függőleges redőnyöket, amelyek függőleges ablakokon vagy kifelé vezető tolóajtókon helyezkednek el, gyakran telepítik a nagy forgalmú területekre, és csábítják a gyerekeket, hogy játszanak velük, és a háziállatok szeretnek átmászni rajtuk. Hogy végződik? Szakadt lamella. Megoldás: A szakadt lamella tetején egy rést kell látnia, amely a kliphez vezet, amely rögzíti a lamellát a kerethez. A gyors megoldás az, hogy a redőnyt fejjel lefelé fordítja, és a másik végén lyukat fúr. Aztán vissza is akaszthatja. Használhat kemény szalagot vagy akár gemkapcsot is, hogy kijavítsa a törött nyílást, és vissza is csúsztathassa a rolót a konzolba.

Repedt vagy meghajlott redőnyléc

Az ablakszárnyak megrepedhetnek vagy meghajolhatnak, ha a tulajdonosok, háziállatok vagy gyermekek gondatlanul bánnak velük - még akkor is, ha gyermekek vagy háziállatok rosszul nyitják ki a redőnyöket, hogy kinézzenek az ablakon. Szerencsére az egyik sérült redőnyléc nem igényli az ablakredőny teljes cseréjét - ezt a problémát maga is megoldhatja.

Hogyan? Ha van egy extra léce, cseréljen ki egy repedtet a redőnyben. Ha nincs extra léce, távolítsa el az egyiket a redőny aljáról, és csúsztassa a sérült helyére.

Javításának módja:

  • Egy lapos csavarhúzó segítségével lazítsa meg a redőny alján található csavarokat, amelyek a rögzítő szilikonokat rögzítik.
  • Húzza át a zsinórt a lyukon, és oldja ki a csomót. (Legyen óvatos, mert javítás után újra fel kell kötnie vagy csomóznia ezt a zsinórt.) Távolítsa el az emelőzsinórt.
  • Válassza ki a törött lécet, és helyezzen be újat. Ezután csavarja be ismét az emelőzsinórt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lécek azonos irányban vannak-e tárolva.
  • Nyomja vissza  és kösse össze mindkét oldalát, hogy azonos hosszúságúak legyenek. Helyezze vissza a dugókat.
  • Rögzítheti őket kalapáccsal vagy gumikalapáccsal.

Elszakadt a lánc az ablakrolón

Az emelőzsinór a szerkezet elengedhetetlen része. Ha elszakad, a roló nem nyitható és zárható.

Megoldás: Az emelőzsinórt saját maga is kicserélheti. Ha nem találja meg a megfelelőt, vegye fel a kapcsolatot az ablakroló gyártójával, vagy vásároljon zsinórt egy kézműves boltban. Amikor a redőnylánc elszakad, csak egy tengelykapcsolóval kell összekötnünk. Ha azonban a lánc a tengelykapcsolón kívül szakad el, vagy a golyók eltörtek, akkor azt teljes egészében ki kell cserélni. Ehhez új láncra lesz szüksége. Mérje meg a láncot, és rövidítse le a kívánt hosszúságra. Húzza ki a vezetőcsavarokat, távolítsa el a kupakokat és csavarja ki a csavarokat. Helyezze a redőnyt sík felületre, és szerelje szét. Fűzze át az új láncot a konzolon, és cserélje ki a lánckereket. Csatlakoztassa a láncot egy tengelykapcsolóval, terítse ki a rolót, és húzza meg a tengelykapcsolót úgy, hogy kb. 3 cm-rel a tok alatt maradjon a jobb oldalon. Ellenőrizze a lánc működését és szerelje vissza a rolót. Húzza meg a csavarokat, rögzítse és húzza meg a szilikonokat, és tegye rá a kupakokat. 

Elakadt függőleges redőnyök

Tapasztalta már, hogy ki akarta nyitni a függőleges redőnyöket, és nem mozdultak egy kicsit sem? Jó hír - a probléma megoldásának egyszerű módja van:

Megoldás: Ha úgy látja, hogy a redőny elakadt, ne erőltesse kinyitását. Ehelyett keresse meg azt a helyet, ahol elakadtak, és próbálja érzéssel megoldani a problémát.

  • Győződjön meg arról, hogy a sínek helyesen vannak igazítva a rögzítő részekben. Győződjön meg arról is, hogy minden sín egyenletesen van elhelyezve, és nincsenek behúzva. (Ha igen, csak forgassa el őket.)
  • Vigyen fel szilikon spray-t, ahol a függőleges redőnyök rögzítve vannak.
  • Nyissa ki és zárja be többször a redőnyöket, hogy biztosítsa, hogy egyenletesen fedjen a szilikon spray.
  • Néhány percen belül újra használatra késznek kell lenniük.

Ne essen pánikba, a megbízható redőnyök egy kis szeretetteljes törődést igényelnek. Némi erőfeszítéssel és néhány egyszerű eszközzel visszaállíthatja megbízható működésüket.