Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Reluxa, zsaluzia javítása
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Reluxa, zsaluzia javítása

Szakértőre van szüksége a Reluxa, zsaluzia javítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megjavítani a sérült vagy hajlott redőnyöket?

A reluxák és redőnyök keményen dolgoznak a természetes fény megszűrésén, a magánélet védelmén és a ház lehűtésén a forró napokon. A gyermekekkel, háziállatokkal vagy akár a házastárssal való együttélés azonban árthat nekik. A rosszul működő redőnyök pedig veszélyeztethetik magánéletét, kényelmét és otthonának megjelenését. A jó hír az, hogy néhány problémát pár perc alatt maga is megoldhat. Íme néhány gyakori probléma és megoldás.

Törött lamella függőleges redőnnyel

A függőleges redőnyöket, amelyek függőleges ablakokon vagy kifelé vezető tolóajtókon helyezkednek el, gyakran telepítik a nagy forgalmú területekre, és csábítják a gyerekeket, hogy játszanak velük, és a háziállatok szeretnek átmászni rajtuk. Hogy végződik? Szakadt lamella. Megoldás: A szakadt lamella tetején egy rést kell látnia, amely a kliphez vezet, amely rögzíti a lamellát a kerethez. A gyors megoldás az, hogy a redőnyt fejjel lefelé fordítja, és a másik végén lyukat fúr. Aztán vissza is akaszthatja. Használhat kemény szalagot vagy akár gemkapcsot is, hogy kijavítsa a törött nyílást, és vissza is csúsztathassa a rolót a konzolba.

Repedt vagy meghajlott redőnyléc

Az ablakszárnyak megrepedhetnek vagy meghajolhatnak, ha a tulajdonosok, háziállatok vagy gyermekek gondatlanul bánnak velük - még akkor is, ha gyermekek vagy háziállatok rosszul nyitják ki a redőnyöket, hogy kinézzenek az ablakon. Szerencsére az egyik sérült redőnyléc nem igényli az ablakredőny teljes cseréjét - ezt a problémát maga is megoldhatja.

Hogyan? Ha van egy extra léce, cseréljen ki egy repedtet a redőnyben. Ha nincs extra léce, távolítsa el az egyiket a redőny aljáról, és csúsztassa a sérült helyére.

Javításának módja:

  • Egy lapos csavarhúzó segítségével lazítsa meg a redőny alján található csavarokat, amelyek a rögzítő szilikonokat rögzítik.
  • Húzza át a zsinórt a lyukon, és oldja ki a csomót. (Legyen óvatos, mert javítás után újra fel kell kötnie vagy csomóznia ezt a zsinórt.) Távolítsa el az emelőzsinórt.
  • Válassza ki a törött lécet, és helyezzen be újat. Ezután csavarja be ismét az emelőzsinórt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lécek azonos irányban vannak-e tárolva.
  • Nyomja vissza  és kösse össze mindkét oldalát, hogy azonos hosszúságúak legyenek. Helyezze vissza a dugókat.
  • Rögzítheti őket kalapáccsal vagy gumikalapáccsal.

Elszakadt a lánc az ablakrolón

Az emelőzsinór a szerkezet elengedhetetlen része. Ha elszakad, a roló nem nyitható és zárható.

Megoldás: Az emelőzsinórt saját maga is kicserélheti. Ha nem találja meg a megfelelőt, vegye fel a kapcsolatot az ablakroló gyártójával, vagy vásároljon zsinórt egy kézműves boltban. Amikor a redőnylánc elszakad, csak egy tengelykapcsolóval kell összekötnünk. Ha azonban a lánc a tengelykapcsolón kívül szakad el, vagy a golyók eltörtek, akkor azt teljes egészében ki kell cserélni. Ehhez új láncra lesz szüksége. Mérje meg a láncot, és rövidítse le a kívánt hosszúságra. Húzza ki a vezetőcsavarokat, távolítsa el a kupakokat és csavarja ki a csavarokat. Helyezze a redőnyt sík felületre, és szerelje szét. Fűzze át az új láncot a konzolon, és cserélje ki a lánckereket. Csatlakoztassa a láncot egy tengelykapcsolóval, terítse ki a rolót, és húzza meg a tengelykapcsolót úgy, hogy kb. 3 cm-rel a tok alatt maradjon a jobb oldalon. Ellenőrizze a lánc működését és szerelje vissza a rolót. Húzza meg a csavarokat, rögzítse és húzza meg a szilikonokat, és tegye rá a kupakokat. 

Elakadt függőleges redőnyök

Tapasztalta már, hogy ki akarta nyitni a függőleges redőnyöket, és nem mozdultak egy kicsit sem? Jó hír - a probléma megoldásának egyszerű módja van:

Megoldás: Ha úgy látja, hogy a redőny elakadt, ne erőltesse kinyitását. Ehelyett keresse meg azt a helyet, ahol elakadtak, és próbálja érzéssel megoldani a problémát.

  • Győződjön meg arról, hogy a sínek helyesen vannak igazítva a rögzítő részekben. Győződjön meg arról is, hogy minden sín egyenletesen van elhelyezve, és nincsenek behúzva. (Ha igen, csak forgassa el őket.)
  • Vigyen fel szilikon spray-t, ahol a függőleges redőnyök rögzítve vannak.
  • Nyissa ki és zárja be többször a redőnyöket, hogy biztosítsa, hogy egyenletesen fedjen a szilikon spray.
  • Néhány percen belül újra használatra késznek kell lenniük.

Ne essen pánikba, a megbízható redőnyök egy kis szeretetteljes törődést igényelnek. Némi erőfeszítéssel és néhány egyszerű eszközzel visszaállíthatja megbízható működésüket.