Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Rétegragasztott fa
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Rétegragasztott fa

Szakértőre van szüksége a Rétegragasztott fa kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések

Hol találok szakembert rétegragasztott fa és faáruval kapcsolatban?

Ha olyan szakembert keres, aki tanácsot ad Önnek azzal kapcsolatban, hogy melyik fa alkalmas a pavilon vagy fészer építésére, akkor feltétlenül használja a Wilio weboldalát. Itt adja meg mit keres, és egy szakértő felveszi Önnel a kapcsolatot, aki örömmel ad tanácsot abban, hogy mely típusú fa a legjobb az építkezés során. Új tetőszerkezetre vágyik vagy tanácsra van szüksége? Használja a Wiliót, és találja meg az Ön számára legmegfelelőbb szakembert.

A fa használata évezredek óta jelen van az emberiség életében. Őseink a fát fűtésre használták legelőször, később egyszerű lakások építésére használták fel. Ma rengeteg tárgy készül fából, az emberek megtanulták a fa különböző alkalmazási formáit és a lehető legtöbbet kihozni az anyagból és változatosan felhasználni azt. A fa alapanyaga a papírnak, amelyre írunk. A házunk alapja fából készül, a fával tartjuk melegen otthonunkat a hideg téli estéken. Az évek során a fa nélkülözhetetlen alapanyaggá vált.

Mi is pontosan a gerenda?

A gerendát különféle szerkezetek építésénél alkalmaznak. Főleg lucfából készül, amelyet megfelelően ki kell szárítani. Mivel a ragasztott fagerendákat különböző vágott fából állítják elő ezért sokszor tökéletlenségeket találhatók meg rajtuk például: különböző dudorok, repedések, és penészes foltok vagy akár különféle kéregnövekedések is. Ezeket a hibákat az áru biztonságának érdekében el kell kerülni, erre törekednek a gyártók is. Az faárut 45 fokos szögben vágják le mind a négy oldalán. Páratartalmuk, ami körülbelül 15% körüli, állandó stabilitást biztosít számukra, valamint megbízható védelmet nyújt a fákat kedvelő kártevők ellen.

Milyen előnyei vannak a BSH rétegragasztott gerendáknak ?

A legnagyobb előnye a nagy teherbírás. Az ilyen BSH gerendák felülete kiváló minőségű, és nagyon szépen ki vannak dolgozva. Az BSH gerendák nagyon stabilak, és mivel több fát ragasztanak és préselnek egymásba, a repedések előfordulása minimális. A BHS tűz esetén is meglepően ellenálló, még az acélnál is nagyobb hőállósággal bír. Az ilyen BHS gerendák felhasználhatók például különféle pavilonok, kocsibeállók építéséhez is.

A BSH faáru nagyon népszerű, ha gerendákat szeretne építtetni lakásában. A ragasztott BSH gerenda tökéletesen meg van gyalulva és igényesen meg van munkálva, így tökéletesen illeszkedhet a ház belső terébe. Ezek a gerendák garantáltan m megfelelnek a minőség, az szilárdság és a teherbírás szempontjából.

Hol alkalmazzák a gerendákat?

A gerendákat például az ácsok használják. Ezeket a gerendákat használják az új házak építésére. Az ácsok egy új tető, az úgynevezett tartószerkezet építésénél is használják a gerendákat, amikor új szilárd szerkezetet kell létrehozniuk. A rétegragasztott gerendák ellenállóak a kártevőkkel, gombákkal, penésszel szemben is a felvitt védőrétegnek köszönhetően. A ragasztott fát hosszú ideig speciális bevonatban áztatják. A rétegragasztott gerendákat különféle pavilonok, menedékházak, kutyaházak építésénél is használják ...

Hogyan készül egy ilyen gerenda?

A gerenda egy ipari fűrész segítségével való feldolgozásával készül. A gerenda lehet ragasztott, illetve nem ragasztott. A ragasztott gerendákat azonban gyakrabban használják, mert egyenesek és szilárdak. A ragasztott gerendák kiváló minőségű lamellákból készülnek, amelyeket erős ragasztóval összeragasztanak és erős nyomás alatt egyesítik őket.

Mi az az EU-gerenda és mire használják?

Az EU gerenda méreteinek meg kell felelnie az európai előírásoknak és szabványoknak. Az ilyen gerendát három vagy több lamella ragasztásával készítik vízálló ragasztó segítségével. Az ablakok vagy a belső vagy külső ajtók általában ilyen gerendák felhasználásával készülnek. Ezek az EU gerendák minden lehetséges hibától mentesek, hogy biztosítsák az ablakok és ajtók lehető leghosszabb élettartamát.

Hogyan működik a házhoz szállítás?

A gyártó saját autójával szállíthatja Önhöz a gerendát, illetve ha a gyártó nem tudja megoldani, akkor ebben az esetben Önnek kell megoldania a szállítást. A gerenda különböző hosszúságokra vágható, legfeljebb 20 m-re. Leggyakrabban azonban 13 méter hosszúságban állítják elő őket. Ez a hosszúságú gerenda elfér egy pótkocsiban. Pótkocsiban legfeljebb 13,6 m hosszú prizma fér el. Ha a gyártónak nem tudja megoldani a kiszállítást, forduljon szakemberhez az ilyen áruk házhoz szállításához. Figyeljen azonban a súlyra. A teherautó maximum 24 tonna súlyt bír el. Ne feledje ezt az információt, hogy elkerülhesse az esetleges bírságokat amelyeket az autó túlterheléséért szabhatnak ki. Ha nem szeretne pótkocsival vagy teherautóval szállíttatni, rendeljen vágassa a gerendát rövidebbre.

Mi az a rétegragasztott fa?

A rétegragasztott fa összetétele hasonló a rétegragasztott gerendáékhoz. A ragasztott fa közelebb áll a fa természetes állapotához. A tábla ragasztott fából előállított táblák egyesítéséből épül fel. A réteges ragasztásnak köszönhetően egy ilyen tábla stabilabb és tartósabb, mint a természetesen növekvő stabilitása. A ragasztott fát bútorgyártásban, és házak építésének során használják ... A ragasztott fa keménysége azonban eltérő lehet. Függ attól, hogy valódi fából vagy fa hulladékból, például fűrészporból készül-e. A ragasztott fát préseléssel és magas nyomás alatt hozzák létre.

Milyen típusai vannak a ragasztott fának?
OSB lap

Az OSB lap olyan lemez, amely több mint 90% faanyagot tartalmaz, forgácslapként is ismert. Fenyőből készült és nagyon jó műszaki paraméterekkel rendelkezik. Ezeket elsősorban annak köszönheti, hogy a faanyagot paraffin emulzióval és szintetikus gyantával keverik össze. Főleg az építőiparban használják fel az OSB lapokat. Különböző fajtái vannak, vastagság és sűrűség alapján különböztetjük meg őket. Az OSB lapokat manapság alacsony energiafelhasználású házak építésénél is használják jó hőszigetelésének köszönhetően.

Forgácslapok

A forgácslapot két kategóriára osztják: laminált és natúrra. A natúr forgácslapok minőségi alapanyagokból készülnek, és alkalmasak bútoralkatrészekhez, válaszfalakhoz. A laminált forgácslapokat bútorok, kioszkok gyártásához használják. Felületük sima és rendezett. Ezek a lapok stílushoz igazíthatók, mivel különböző színnel látják el őket laminálás során. Egyik előnye azaz alacsony ár, a hosszú élettartam a sokszínű alkalmazás. Mivel ezek a lapok teteje és alja van csak lefedve a széleik eredeti fa színűek. Laminált forgácslapot használnak a burkolásukhoz is.

Egyrétegű ragasztott falapok

Erősek és stabilak, masszívan ragasztott egyrétegű deszkák. Ezek a lapok a legjobb minőségű természetes fából készülnek. Kiváló minőségű bútorok, lépcsők, ablakpárkányok vagy munkalapok gyártására használják fel.

Tüzelésre alkalmas fa brikett

A briketteket a fűrészeléskor történő favágás során keletkezett hulladékból készítik. Környezetbarát megoldás, ugyanis hulladékfa felhasználásából készül. A briketteket erős nyomás alatt hozzák létre. Ezután csomagolják és értékesítik. Brikettet használnak olyan háztartásokban, ahol fával fűtenek. Tehát a fahulladék tökéletes felhasználásra kerül.