Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Sírkövek
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Sírkövek

Szakértőre van szüksége a Sírkövek kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell
Mire kell számítani, ha egy sírkőfaragó mesterrel beszélünk?

Az egyes síremlékes cégek különböző speciális igényekre specializálódhatnak a kegyeleti iparban. Mielőtt kőfaragótól vásárolna, azt javasoljuk, hogy előtte ellenőrizze, vannak-e olyan különleges követelmények a temetőben, amelyeket tudnia kell a sírkövekkel kapcsolatban. Például egy gránit sírkő csak a temető egyes részein állítható fel, míg a bronz kiegészítők vagy szobrok máshol, például egy emlékkertben mutatnak a legjobban.

A legtöbb kegyeleti szolgáltató megértéssel viszonyul egy egyedi és személyre szabott síremlék létrehozásának fontosságához. A sírkőfaragó mesterek a munka előtt általában találkoznak családokkal, hogy megvitassák a méreteket, a különféle tervezési lehetőségeket, a kért feliratokat és egyebeket. Az ő szaktudások és tapasztalatuk az Ön igényeit és vágyait szolgálják e téren, miközben betartják az adott temetőre vonatkozó korlátozásokat vagy irányelveket is.

A sírköves segíthet abban, hogy eldöntsem, milyen sírkő illik egy szeretett elhunyt végső nyughelyéül?

Természetesen igen! A sokféle szín-, méret- és minőségbeli lehetőség miatt a megfelelő sírkő kiválasztása ijesztő feladat is lehet. Ám a legtöbb kőfaragó és kegyeleti cég örömmel segít a döntés meghozatalában.

Meddig lehet dönteni a sírkő helyes megválasztásáról?

Bár nincsenek meghatározott szabályok arra vonatkozóan, hogy mi tekinthető elfogadható időnek a sírkő kiválasztására, elkészítésére és felállítására, néhány temetőnek korlátokat szab a sírkő elhelyezésének időtartamát illetően. Ezenkívül egyes vallási szokások és kultúrák miatt szükség lehet sírkőletétel körüli szertartásokra is.

Mennyi időbe telik egy síremlék elkészítése?

Természetesen egy szép síremlék elkészítése eltart egy ideig, különösen, ha szépen díszített vagy különleges feliratokat véset rá. Bizonyos esetekben a sírkő létrehozása több hétig is eltarthat, és a beszállításához szükséges időt is figyelembe kell venni. A legjobb, ha konkrét információkat kér a cég képviselőjétől, de az átlagos idő 4-6 hét.

Hozzáadhatok valamit egy kész síremlékhez?

Igen. Ha változtatni szeretne egy meglévő sírkövön vagy síron, akkor bizonyos kiigazítások végezhetők. Például új betűtípusok és / vagy feliratok kerülhetnek a sírkő meglévő szövege mellé.

Melyek egy sírkő vagy síremlék tipikus költségei?

A költség a felhasznált anyagtól és az igényelt sírkő típusától függ. Ha konkrét árajánlatot szeretne kapni, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy képviselővel, aki konkrét információkat, valamint a legpontosabb árakat fogja megadni.

Mit kell tudnom a sírkővásárlásáról?

A legfontosabb az, hogy tudja, mik annak a temetőnek a szabályai és előírásai, ahova a sírkövet szeretné. Minden temető más és más. Kérjen ehhez segítséget egy helyi sírkővestől.

Mennyi ideig tart egy sírkő elkészítése?

Ha olyan sírkövet rendel, amilyen a helyszínen és a készítő katalógusában van, akkor 4-6 hét múlva beszerezheti. Ha másfajta követ rendel egyedi faragással, a gyártási idő körülbelül 90 nap. Ha speciális színű köveket rendel (általában importált anyagból), ez körülbelül 4-5 hónapot vesz igénybe. Ezek az időpontok azonban csak becslések.

Felszámíthat-e a temető külön megváltási díjat, ha más forrásból vásárolok sírkövet?

Nem szabad büntetni, ha Ön egy sírköves cégtől vásárol. Mégis, ha a temető mégis extra díjat számít fel egy másik forrásból vásárolt síremlékért, akkor a telepítési díjat is számításba kell vennie a költségeknél.

A síremlék vagy sírkő kiválasztása és megvásárlása olyan tevékenység, amely az életben egyszer megtörténik, és gyakran egy nemrég elhunyt családtag tiszteletére készül. A műemlékek megvásárlásával kapcsolatos korábbi tapasztalatok nélkül megértjük, hogy Önnek számtalan kérdése lehet a készítő felé. Feltétlenül vegye fel a kapcsolatot egy temetési vagy kőfaragó szolgálattal, amely válaszol minden kérdésre, és segít a kiválasztásban.

Milyen anyag ajánlott egy síremlékhez?

Jelenleg a sírkövek és síremlékek leggyakrabban gránitból, márványból vagy bronzból készülnek. De a szakértők számos okból javasolják inkább a gránitot. A természetes gránit széles színválasztékot kínál, beleértve a vörös, a kék és a fekete színt. A gránit sokkal keményebb és vastagabb, mint a többi alapkőanyag, ami nagyobb tartósságot jelent. A gránit kiválóan tűri az extrém időjárási és környezeti viszonyokat is.

A gránit szebb színt jelent sírköveknél, mint más anyagok?

A gránitkővel való munkavégzés során sokféle szín közül választhat. Ezek lehetnek itthon beszerezhető vagy import színek. A kőfaragók több mint 28 hazai és 34 "nemzetközi" gránitot kínálnak, kék, fekete, piros és szürke színárnyalatokkal. A pontos színről a döntést befolyásolhatja a betűtípus vagy a kiegészítők színe, formája és száma is. A portrék vagy a részletes maratott díszítőelemek és motívumok nagy kontrasztot igényelnek a lehető legjobb hatás elérése érdekében. Ilyen helyzetekben ajánlott nagyon sötét gránitot használni. Leggyakrabban viszont ez a döntés személyes, és egyik szín sem különösebben jobb a másiknál.

Van-e korlátozás az síremlék/sírkő kialakítására vonatkozóan?

Hacsak az adott temető kifejezetten másként nem írja elő, egy síremléknél az egyetlen korlátozás a képzelet. A kőfaragók legtöbbször persze hagyományos sírköveket készítenek, amelyekre csak egyszerű betűtípus kerül. De Ön kivételesen egyedi síremlékeket is készíthetthet, amelyeken eredetileg személyes fényképekből vett, lézerrel beégetett műalkotások is szerepelhetnek!

Önnel együttműködve grafikai elemek, betűtípusok, személyes fotók és egyedi képek kombinációjával gránitban örökíthetjük meg a szeretteinek történetét! A kreatív munkatársak hatékonyan ötvözik a választásait, és csodálatos ábrázolást hoznak létre az eltávozott szerettei tiszteletére!

Hogyan hozhat létre portrét vagy fényképet egy síremléken?

Számos szolgáltató alkalmaz számítógép által vezérelt lézeres égetési technikát. A lézeres égetéssel kapcsolatban további részleteket tudhat meg, amikor személyes portrék / kérdésére kerül a sor. A portrék és fényképek felvitelével kapcsolatban fontos szem előtt tartani, hogy minél jobb az eredeti fénykép, annál jobban jobban fog mutatni a grániton is. Készítőként soha nem akadályozzuk az egyéneket abban, hogy olyan műveket vagy fényképeket mutassanak nekünk, amit szeretnének a síron viszontlátni!

Mennyi ideig tart egy emlékmű elkészítése?

Egy síremlék 2-4 hónap alatt készül el. Az egyedi vagy saját emlékművek előállítása akár 4 hónapot is igénybe vehet. A hagyományos sírkövek könnyebben elérhetőek, és 2 hónapon belül leszállíthatók. Ha meghatározott időpontra kell a sírkő, mi megpróbáljuk kielégíteni az Ön igényeit.

Kik telepítik a síremlékeket?

Ez gyakran a temető szabályozásától függ, a legtöbb esetben a síemlékeket az azt előállító szakemberek maguk telepítik. Az ügyfelek azonban maguk is felállíthatnak kisebb emlékműveket. Nagyobb emlékeket azonban szakembereknek kell felállítaniuk a törések vagy karcolások elkerülése érdekében.

Szükséges-e emlékművet vásárolni akkor is, ha egy elhunytat hamvasztanak?

Egy emlékmű a rokonoknak és a többi megemlékezőnek helyet kínál arra, hogy felidézzék az illető életét, hogy virágokat, gyertyákat és különféle szobrokat hagyhatnak a síremlék körül. A gyökereiket kutatók felkereshetnek egy oldalt, ahol genológiai információkat találhatnak a családjukról. Ha a végső búcsúztatás temetőben történik, akkor lehetnek olyan előírások, amelyek előírják, hogy egy sírt emlékművel kell megjelölni. Gyakorlatilag minden temetőben ez a szabályozás.

Minden temető lehetővé teszi a síremlék áttelepítését?

A rövid válasz, hogy temetők között egyik sem. Ez legfeljebb egy temetőn belül lehetséges. A temetők betartják saját szabályaikat, az emlékművek és a sírkővek előírásai temetőnként eltérőek. Egyes temetőkben a szabályozás olyan messzire megy, hogy az soronként, vagy akár parcellánként is változik. Mindig ellenőrizze a sírkő elhelyezésének körülményeit az adott temetőben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a színek, méretek, formák és a kiegészítő műalkotások kiválasztása összhangban van-e a meglévő előírásokkal.