Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Szekcionált garázskapu
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Szekcionált garázskapu

Szakértőre van szüksége a Szekcionált garázskapu kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Szekcionált garázskapuk

A szekcionált garázskapuk népszerűsége gyorsan növekszik, az egyik legnépszerűbb garázskapuk egyike. Erősségük, masszivitásuk és biztonságuk csak néhány a sok előny közül, amelyek igazolják ezt a népszerűséget. Felépítésük miatt "szekcionált" ajtóként ismertek, amelyek különálló, függőlegesen nyíló részekből állnak. Ez azt jelenti, hogy a szekcionált garázskapuk szinte bármilyen alakú nyílásra felszerelhetők (lekerekített, ívelt stb.).

Előnyök dióhéjban ...

Helyet takarít meg
Távirányított nyitás
Szigetelt szekcionált kapuk
Magas biztonságot nyújtó kapuk
Különböző méretű szekcionált kapuk állnak rendelkezésre

Konstrukció

A legtöbb szekcionált kapu alapkivitelben dupla, a tömések 42-67 mm vastagságú szigetelőhabbal vannak feltöltve. Ezek a profilok általában horganyzott acélból készülnek a szilárdság és a tartósság érdekében.

A szekcionált kapu hatékony és lenyűgöző konstrukciója erőt és stabilitást biztosít, ami más kapuknál nem lehetséges, még a szokásosnál nagyobb méreteknél sem. Ennek köszönhetően szekcionált kapun keresztül lényegesen nagyobb nyílásokat lehet elhelyezni a garázsban.

Helytakarékos megoldások

A szekcionált garázskapuk függőlegesen nyílnak és záródnak, ami azt jelenti, hogy ki lehet használni a nyílás körüli teret. Ez az ideális megoldás a kisebb garázsok vagy felhajtók számára, amelyek lehetővé teszik a járművek az ajtónál történő parkolását anélkül, hogy az ajtó kinyitásakor helyet kellene csinálni. Az ajtólapok felfelé hajlanak a nyíláson keresztül, majd vissza a garázs tiszta magasságába. Ideális megoldás olyan garázsok számára, amelyek jobb hozzáférést igényelnek a járműhöz, vagy korlátozott hozzáférési mérettel rendelkeznek.

Üzemeltetés

A szekcionált garázskapuk mechanikai kialakítása jelentősen eltér a felül és alul nyitható garázsajtóktól. A rugós rendszer sokkal simább működést biztosít, mint a hagyományos fel és le mozgó ajtók, ami különösen hasznos nagyobb ajtóknál. Minden szekcionált garázskapu manuálisan vagy elektromosan működtethető, és a kiváló műszaki, hibátlan kialakításnak és minőségi alkatrészeknek köszönhetően mindkét esetben sima és csendes marad. A szekcionált ajtópanelek biztonságos kezelést kínálnak, és kialakításuk megakadályozza a szakaszok közötti elakadást, vagy az ujjak becsípődését, és számos egyéb biztonsági funkciót nyújt, amelyek megfelelnek az összes hatályos jogszabálynak.

Anyagok

A szekcionált kapuk többnyire horganyzott acélból készülnek, bár alumínium és fa kapuk is kaphatók. A legtöbb gyártó fával bevont felületeket kínál acél ajtóinak, amelyek az acél szigetelés és biztonság olyan benyomást keltik, amelyet csak a fa képes biztosítani.

A fa szekcionált kapuk esetében a fa kiválasztása gyártónként változik. Választhat puha- vagy keményfát fenyő, európai tölgy, Iroko, mahagóni és cédrusfa közül. A faajtók csak 2134 mm szélességig kaphatók Up and Over formájában, míg a faelemek 5 méter szélességig (16 láb felett) is előállíthatók!

Szigetelés

Ha garázsát helyiségként használják, például irodaként, műhelyként vagy edzőteremként, a szekcionált kapuk kiváló választás a holmik tárolására és védelmére. A szekcionált ajtók az állandó hőmérséklet fenntartására készültek a garázsban, ami ideális megoldás olyan helyeken történő alkalmazáshoz, ahol fontos a hőmérséklet-szabályozás. Ezért a szekcionált garázskapuk ideálisak értéktárgyak és autógyűjtemények számára, mivel védelmet nyújtanak a nedves és káros körülmények ellen.

A megfelelően felszerelt, szigetelt szekcionált ajtók kiváló minőséget biztosítanak, csökkentve a szomszédos helyiségek fűtésének költségeit. Néhány ajtó opcionális gumi tömítéssel rendelkezik, ami tovább javítja a szigetelési tulajdonságokat.

Biztonság

A duplafalú szigetelt szekcionált kapuk erős biztonsági funkciókat kínálnak. Elektromos hajtással kombinálva szinte lehetetlen behatolni a szekcionált kapun, különösen speciális szerszámok és sok zaj nélkül! Az elektromos hajtóművek, mint például a Hormann Supramatic, további reteszelést tartalmaznak a működtető karban acél kampó formájában; ez szilárdan tartja az ajtólapokat felül, és maga a motor is tartja őket. Más vállalatok is kiváló minőségű műszaki paramétereket és biztonságot kínálnak.

Minden szigetelt szekcionált szekcionált garázskapu habbal van töltve, és dupla héjú horganyzott acéllemez-konstrukcióval készül. Az egyrétegű paneleket nem értékesítik polisztirol belsejével. A 42 mm vastag panelszerkezet hihetetlen szilárdságot biztosít, miközben csökkenti az ütéseket és az ütközési sérüléseket. 

Színes felületek és design elemek

A szekcionált garázskapukhoz sokféle kivitel és hatás érhető el, amelyeket gyakran gyártanak az ajtóra a gyártási szakaszban. Kiváló minőségű bevonatok is rendelkezésre állnak, beleértve a farajzoló effektek sorát, amelyek illeszkednek a meglévő építési és faipari munkákhoz.

A formatervezési elemek iránti kereslet növekedése miatt számos gyártó standard és egyedi formatervezést is kínál. Nemcsak a különleges felületek, hanem a rozsdamentes acél elemek iránti kereslet hatalmas növekedését tapasztaltuk. A bordázott kivitel csak egy példa az acél elemekre, és a jellegzetes vízszintes vonalak stílusos felületet hoznak létre.

Megfelelő garázskapu és bejárati ajtó

Sok szekcionált ajtó kapható hozzáillő bejárati ajtókkal vagy oldalsó ajtókkal; a cégek kínálják a legtöbb lehetőséget ebben a tekintetben.

Bejárati ajtó opció (beépített ajtó)

Az opcionális ajtók, más néven integrált ajtók kiváló megoldást jelentenek olyan otthonok számára, amelyek rendszeresen használják garázsukat, de nem elsősorban járművek számára. A fagyasztó, a szerszámok vagy a kerékpárok könnyen hozzáférhetők a nagy, kényelmes integrált ajtónak köszönhetően, amely a teljes garázskapu kinyitása nélkül is használható. Az alsó küszöb körülbelül 10 mm, ami lehetővé teszi a kerékpárok, robogók és kerekesszékek könnyű mozgatását rajta keresztül. A kapuba illesztett integrált ajtó csak a 42 mm-es kettős szigetelésű változatban kapható, a szükséges panelszilárdság miatt.

Fogantyúk/zár

A szekcionált garázskapuk minden gyártója kérésre fogantyút kínál. A kínált fogantyúk és a reteszelési módok jelentősen eltérnek, az egypontos forgóretesztől a kábel kettős reteszéig. A fekete fogantyúk alapfelszereltségűek az Euro profilból származó záróhengerekkel, bár a legtöbb gyártó számos színes vagy fémes felületet kínál.

Keretek

A szekcionált garázskapuknak nincs segédkeretük, mint a felfelé és egymás fölé nyitható ajtók esetében, de azokat közvetlenül a szerkezetre kell felszerelni. Ha ezeket a nyílás közé kell felszerelni, akkor speciális felszerelésre van szükség. Az ajtónak nincs kerete, mint más ajtóknál. A keretrész lényegében csak a hajtómű és a rugómechanizmus hordozására szolgál, és a szerelés során a vízszintes és szilárd felületre támaszkodik.

Ha az ajtó a nyílás közé van felszerelve, akkor mindig szükség van egy fedőlécre. Ennek oka az, hogy a szerelési lyukakat előre fúrták, így a lyuk mögé felszerelhetők, és csak korlátozott színben kaphatók. Ezek a lécek lehetnek fából, műanyagból vagy speciálisan erre a célra tervezett cégek által tervezett burkolatlécek.

Szekcionált ajtótömítések

Minden szekcionált garázskapu kiváló minőségű gumi tömítőszalaggal van ellátva, amely az alsó ajtólapba, a keretszerkezet és a felső panel vagy ajtólap oldalára van beépítve. Megfelelően vízszintes padlóra szerelve a szekcionált kapuk nagyon magas szintű tömítést biztosítanak szél, eső, por és kártevők ellen.

Speciális és egyedi gyártású szekcionált kapuk

A "tervezett" szekcionált kapuk iránti kereslet nagymértékű növekedése arra kényszerítette a gyártókat, hogy olyan kapukat állítsanak elő, amelyek rugalmasságával szinte minden anyagot elöl használhatnak. A Hormann által kínált "homlokzati" szekcionált kapuk a kereskedelmi ajtók olyan módosítása, amelynek mechanizmusa lehetővé teszi, hogy az ügyfél vagy a vállalkozó fát és egyéb anyagokat szereljen fel az előlapra. Ez azt jelenti, hogy merész döntést hozhat a tervezés során is, vagy óvatosan keverje be az ajtót az épület többi részének kialakításába.

A Hormann "üveg garázskapukat" is kínál; ami manapság egyre népszerűbb követelmény. Az ofset üvegezés zseniálisan lefedi a keretek és ajtólapok válaszfalait, különféle üvegezési lehetőségekkel. A standard szekcionált ajtók valódi üvegeket kínálnak keretes konstrukcióban, dupla vagy háromszoros üvegezéssel. 

Műszaki és szerelési információk

Méret információ

A szekcionált kapuk méretezése szempontjából rendkívül sokoldalúak, két fő okból. A szekcionált garázskapukat nem nyíláson keresztül kell felszerelni, ami azt jelenti, hogy az ajtó pontos mérete nem annyira fontos a nyílás mögé történő beépítéskor. Az acél szerelőkeret rejtett (vagy részben látható), ami azt jelenti, hogy ez nem jelent problémát. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb ajtók kisebb nyílásokba szerelhetők, ami növeli az adott méretre rendelhető ajtók körét, és bizonyos helyzetekben megszüntetheti az egyedi ajtó szükségességét. Másodszor, a panel szilárdsága azt jelenti, hogy nagy méretek érhetők el, különösen kettős héjú panel ajtókkal. A 3000 mm magasságú és 8000 mm széles szélességű szekcionált boronák szinte bármilyen otthoni használatra alkalmasak. A célra tervezett méretek acélból, fából és alumíniumból állnak rendelkezésre, bár számos szabványméret könnyen elérhető.

Megjegyzés: A szekcionált garázskapukhoz tartozó "szekcionált kapu referenciaszakaszai" szekcionált garázskapuknál mindig az építési nyílások pontos méreteire vonatkoznak, amikor az ajtókat belülre szerelik.

Telepítési pozíciók

A szekcionált kapukat eredetileg a nyílás mögé szerelték, amelyet a rugók és vezetők elhelyezkedése korlátozott. Ezeket az ajtókat azonban most a nyílás közé lehet szerelni, személyre szabott szerelési készletek és alternatív átviteli lehetőségek segítségével. Különleges kialakítású elülső panelek és egyedi burkolatok is használhatók minden nyíláshoz. A szekcionált kapuk egyetlen helyigénye a sínek görbületéhez, majd az ajtólapok nyitott helyzetben történő vízszintes tárolásához szükséges szabad magasság. Ha probléma van a korlátozott magassággal, fontolja meg a Hormann sínrendszert.

Emelő mechanizmusok

A szekcionált garázskapuk különböző torziós vagy feszítő rugók közül választhatnak. A rugó helyzete lehet oldalsó, feszített, elülső, torziós vagy hátsó vagy vízszintes. Egyes gyártók magas szinten vízszintes vezetőcsatornákba ágyazott rugós ajtókat is gyártanak.

Mindegyik opció kissé eltérő hézagot igényel, és a szerkezet fontos rögzítési pontjai eltérnek a rugók és sínek felszerelésekor. Ezeknek a rugóknak a megfelelő beszerelése kiemelt fontosságú lehet a megfelelő, problémamentes és biztonságos működés érdekében. Valamennyi európai gyártó alapkivitelben horganyzott vagy horganyzott rugókat biztosít, az alsó rugóvezérlő mechanizmusokat pedig az amerikai gyártóktól.

Automatizálás és elektromos üzemeltetők

A szekcionált garázskapu minőségi meghajtóval kombinálva a piacon elérhető egyik legbiztonságosabb garázsajtót hozhatja létre. A szekcionált garázskapuknál a kézi vagy elektromos működtetés ugyanolyan szintű biztonságot nyújt, különösen a szerkezet geometriájának és a sebességváltó mechanizmusnak köszönhetően. Minden szekcionált garázskapu könnyen automatizálható, ami minden méretben kiegyensúlyozott működésüknek köszönhető. A nagy és vezető gyártók különböző módokon szabályozzák a rugók emelését, de a közös tényező a könnyűség.

A villamosenergia területén a legújabb szolgáltatók, mint például a Hormann, hi-tech kétirányú kommunikációt kínálnak a kezelő és a készülékek között. Ez megakadályozza az illetéktelen használatot, és bizonyos esetekben nemcsak az "Open/Close" parancsok érhetők el. A legjobb biztonsági szintet a vonórúdba épített, beépített erő-ellenes mechanizmussal rendelkező kezelő biztosítja.

Az elektromos távirányító erősen ajánlott, ha a garázst rendszeresen használják járművek parkolására, vagy ha az ajtók szélesebbek, mint 3 m. A távirányítással nyitható garázskapuk kényelme figyelemre méltó, különösen hűvös és sötét éjszakákon, amikor a garázs kézi kinyitása az utolsó dolog, amit tenni szeretne.